Plus een fikse boete wegens fraude niet te vergeten.quote:Op donderdag 28 september 2006 04:08 schreef Diepvriez het volgende:
Als het niet op naam van je broer staat kunnen ze er niet aan komen. Maar dan moet het wel voor de deurwaarders exploit gebeuren.
Als het namelijk al bij de deurwaarder geregistreerd staat, dan kunnen ze alsnog geld voopr vragen.
Ik had laatst iemand in het postkantoor die zijn nieuw (de auto was tweedehands) gekochte auto op zijn naam ging zetten. Je wilt dus zeggen dat die auto ook niet van hem was, ook al heeft hij hem op zijn naam gezet? Het moet uiteraard wel in combinatie met de juiste kentekenbewijsstrookjes, maar hoe zou je anders een auto kunnen verkopen?quote:Op donderdag 28 september 2006 06:20 schreef _-rally-_ het volgende:
De tenaamstelling van een auto is geen bewijs van eigendom. Door de auto op een andere naam te zetten, kun je dus niet voorkomen dat er beslag wordt gelegd.
Die auto gaat in de executie-verkoop (ofzoiets) en brengt daar vaak lang zijn waarde niet op.quote:Op donderdag 28 september 2006 07:32 schreef TR08 het volgende:
Misschien is het bot, maar als je broer die schulden heeft en hij heeft een afbetaalde auto kan hij dan niet het beste gewoon die auto tegen marktwaarde aan die deurwaarder doen en daarmee (deels) van zijn schulden af komen?
Dan maar even terug naar een oud brikje van duizend euri ipv wat leuks en ondertussen je boel in orde maken. Die auto is mogelijk toch al mede "schuldig" aan de problemen van je broer.
Jij draait het nu om. Eigendom van een auto wordt op dezelfde manier overgedragen als eigendom van bijvoorbeeld een fiets of een brood.quote:Op donderdag 28 september 2006 06:59 schreef Furia het volgende:
[..]
Ik had laatst iemand in het postkantoor die zijn nieuw (de auto was tweedehands) gekochte auto op zijn naam ging zetten. Je wilt dus zeggen dat die auto ook niet van hem was, ook al heeft hij hem op zijn naam gezet? Het moet uiteraard wel in combinatie met de juiste kentekenbewijsstrookjes, maar hoe zou je anders een auto kunnen verkopen?
Zou het in dit geval niet te laag in zetten valt op. Zorg bijvoorbeeld dat je bewijs van betaling hebt (bankrekening zal wel niet lukken aangezien ie vast rood staat.) Als dan bijvoorbeeld de deurwaarder zich gaat afvragen waar de centen zijn kan ie ook gewoon zeggen dat ie zich bezat heeft in de kroeg ofzo met dat geld.quote:Op donderdag 28 september 2006 08:13 schreef Sorcerer8472 het volgende:
De auto voor een veel te laag, maar niet onrealistisch laag, bedrag overkopen. Zou dat nut hebben juristen onder ons? Dan ben je iig maar een deel van het geld kwijt...
Nu wel, ja...quote:Op vrijdag 29 september 2006 21:22 schreef Black_Ops het volgende:
iemand ooit gehoord van de actio pauliana?
![]()
Nee. Wanneer een goed is verkocht voor een onrealistische prijs of om niet kan de gerechtsdeurwaarder het als niet verkocht beschouwen en beslag leggen. In dat geval aan de nieuwe eigenaar om in verzet te komen bij de rechtbank, en guess what.. De rechter kent dat trucje ook.quote:Op donderdag 28 september 2006 08:13 schreef Sorcerer8472 het volgende:
De auto voor een veel te laag, maar niet onrealistisch laag, bedrag overkopen. Zou dat nut hebben juristen onder ons? Dan ben je iig maar een deel van het geld kwijt...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |