FOK!forum / Klaagbaak / Mensen die zout op het vlees doen voor ze het gaan bakken
freddygonzaleswoensdag 20 september 2006 @ 16:04
zout op het vlees doen voor ze het gaan bakken.
Doe dat nou niet!!! Zout onttrekt vocht aan het vlees waardoor de buitenkant vochtig wordt. Daardoor schroeit het vlees minder goed dicht en wordt het minder bruin en mals.
Verdomme!!!

Adelantewoensdag 20 september 2006 @ 16:05
Ik doe ook altijd zout op de eieren voor ik ze kook!
Snoepie85woensdag 20 september 2006 @ 16:07
quote:
Op woensdag 20 september 2006 16:04 schreef freddygonzales het volgende:
zout op het vlees doen voor ze het gaan bakken.
Doe dat nou niet!!! Zout onttrekt vocht aan het vlees waardoor de buitenkant vochtig wordt. Daardoor schroeit het vlees minder goed dicht en wordt het minder bruin en mals.
Verdomme!!!

ja das ranzig.
kan je er beter peper op doen en in koflook bakken. verder kruiden naar keus, ligt eraan welk vlees
ik vind kip het allerlekkerste vlees!!! biefstuk is ook goed
Poppetjuhwoensdag 20 september 2006 @ 16:33
verkapt 'ik heb perongeluk een kookboek opengeslagen' topic
viagraapwoensdag 20 september 2006 @ 16:46
Weet je wat lekker is? Dat deed mijn pa een keer per ongeluk, half om half gehakt kruiden met een kipkruiden mix Klinkt goor misschien, maar was echt lekker. Je gaat er alleen wel wat van gassen
The_Terminatorwoensdag 20 september 2006 @ 16:57
TT duidelijker gemaakt en bagger verwijderd.
DFDuowoensdag 20 september 2006 @ 17:03
Net als mensen die vlees dat sappig moet zijn helemaal kapot prikken in de pan
teamleadwoensdag 20 september 2006 @ 17:03

croma reclame gehoord vandaag zeker?
Maikuuulwoensdag 20 september 2006 @ 18:07
Mijn moeder doet dat ook altijd, en ons vlees is altijd mooi bruin '

YES
koffiegastwoensdag 20 september 2006 @ 21:35
quote:
Op woensdag 20 september 2006 16:07 schreef Snoepie85 het volgende:

[..]

ja das ranzig.
kan je er beter peper op doen en in koflook bakken. verder kruiden naar keus, ligt eraan welk vlees
ik vind kip het allerlekkerste vlees!!! biefstuk is ook goed
kook jij vanavond voor me?
Repeatwoensdag 20 september 2006 @ 21:36
Ga huilen joh, Bocuse.
blonchidonderdag 21 september 2006 @ 01:52
quote:
Op woensdag 20 september 2006 21:36 schreef Repeat het volgende:
Ga huilen joh, Bocuse.
Succes dan met het eten van taai looileder.

Laat me raden: je favoriete voedsel komt van de McFebo???
LudoSandersdonderdag 21 september 2006 @ 01:54
Die reclame heb ik vandaag 5x gehoord denk ik. En ik wist het ookal goffudomme!
torpiedonderdag 21 september 2006 @ 02:09
genoeg mensen die zo t vlees verkrachten
Vooral met biefstuk.. die moet gewoon lekker sappig van binnen zijn en bruin van buiten.. eerst de kant van het vleest even laten bakken voor je er zout overheen tieft...
wondererdonderdag 21 september 2006 @ 02:26
quote:
Op donderdag 21 september 2006 02:09 schreef torpie het volgende:
genoeg mensen die zo t vlees verkrachten
Vooral met biefstuk.. die moet gewoon lekker sappig van binnen zijn en bruin van buiten.. eerst de kant van het vleest even laten bakken voor je er zout overheen tieft...
Goeie tip, wist ik niet. *onthouden gaat*
cerreurdonderdag 21 september 2006 @ 02:30
Bij tartaar vind ik het alleen maar beter.
Ik heb bakken zonder zout gedaan en dan erna bezouten maar dat valt me zwaar tegen.

Voor de rest doe ik nooit zout over het vlees vóór het bakken.
MaJodonderdag 21 september 2006 @ 02:32
Bij sommige type vlees doe ik zout en paprika erop voor het bakken (kip, karbonade, gehakt en tartaar) wordt het alleen maar lekkerder van Bij biefstuk doe ik het niet, dat is inderdaad lekkerder als je er later zout op doet.
Morwendonderdag 21 september 2006 @ 02:38
Sudderlappen met enorm veel zout in de pan een halve dag opzetten Biefstuk doe ik ook zouten trouwens, je moet gewoon half boter half olie nemen, hoog vuur. En nadien even laten rusten voor snijden, gaat prima hoor Of een grillpan loeiheet laten worden. Men laat de boter/olie gewoon niet heet genoeg worden en dan krijg je die zompige hompen vlees, heeft niks met zout te maken.
PrintScreendonderdag 21 september 2006 @ 02:44
Doe ff lekker mijn koken, bakken, braden afkraken

[ Bericht 7% gewijzigd door PrintScreen op 21-09-2006 02:47:34 (was ietwat dubbel :\')) ]
MaJodonderdag 21 september 2006 @ 02:46
quote:
Op donderdag 21 september 2006 02:44 schreef PrintScreen het volgende:
Doe ff lekker mijn koken mijn koken, bakken, braden afkraken
Doe jij ook zout op het vlees voordat je het bakt?
Morwendonderdag 21 september 2006 @ 02:46
quote:
Op donderdag 21 september 2006 02:44 schreef PrintScreen het volgende:
Doe ff lekker mijn koken mijn koken, bakken, braden afkraken
You go, girl

Heeft geen donder met kruiden te maken maar met de skills
PrintScreendonderdag 21 september 2006 @ 02:48
quote:
Op donderdag 21 september 2006 02:46 schreef MaJo het volgende:

[..]

Doe jij ook zout op het vlees voordat je het bakt?
Yepz... en nog nooit een klacht gehad
PrintScreendonderdag 21 september 2006 @ 02:49
quote:
Op donderdag 21 september 2006 02:46 schreef Morwen het volgende:

[..]

You go, girl

Heeft geen donder met kruiden te maken maar met de skills
Gevoel met koken is het beste wat je kan hebben.
MaJodonderdag 21 september 2006 @ 02:49
quote:
Op donderdag 21 september 2006 02:48 schreef PrintScreen het volgende:

[..]

Yepz... en nog nooit een klacht gehad
Same here, kreeg gister nog een complimentje dat mijn kip zo lekker gekruid was. Lekker flink veel zout en paprika erop en dan bakken
PrintScreendonderdag 21 september 2006 @ 02:50
quote:
Op donderdag 21 september 2006 02:38 schreef Morwen het volgende:
Sudderlappen met enorm veel zout in de pan een halve dag opzetten Biefstuk doe ik ook zouten trouwens, je moet gewoon half boter half olie nemen, hoog vuur. En nadien even laten rusten voor snijden, gaat prima hoor Of een grillpan loeiheet laten worden. Men laat de boter/olie gewoon niet heet genoeg worden en dan krijg je die zompige hompen vlees, heeft niks met zout te maken.
Je hebt het door... net als ik
PrintScreendonderdag 21 september 2006 @ 02:51
quote:
Op donderdag 21 september 2006 02:49 schreef MaJo het volgende:

[..]

Same here, kreeg gister nog een complimentje dat mijn kip zo lekker gekruid was. Lekker flink veel zout en paprika erop en dan bakken
Gewoon uit het losse polsje en met gevoel

Vanavond nog een haasbiefstukje... water loopt me weer in de mond
MaJodonderdag 21 september 2006 @ 02:53
quote:
Op donderdag 21 september 2006 02:51 schreef PrintScreen het volgende:

[..]

Gewoon uit het losse polsje en met gevoel

Vanavond nog een haasbiefstukje... water loopt me weer in de mond
Inderdaad, doe het ook op gevoel. En sudderlapjes zijn ook niet te versmaden Toch wel fijn om vlees koken in de vingers te hebben. Mijn ex-schoonmoeder wist vlees echt te verpesten Kwam waarschijnlijk omdat ze er geen zout opdeed voor het bakken
PrintScreendonderdag 21 september 2006 @ 02:57
quote:
Op donderdag 21 september 2006 02:53 schreef MaJo het volgende:

[..]

Inderdaad, doe het ook op gevoel. En sudderlapjes zijn ook niet te versmaden Toch wel fijn om vlees koken in de vingers te hebben. Mijn ex-schoonmoeder wist vlees echt te verpesten Kwam waarschijnlijk omdat ze er geen zout opdeed voor het bakken
Je moet vlees met liefde kruiden.. beetje zout, beetje peper.

Sudderlapjes
Uren sudderen na te zijn gekruid
MaJodonderdag 21 september 2006 @ 02:59
quote:
Op donderdag 21 september 2006 02:57 schreef PrintScreen het volgende:

[..]

Je moet vlees met liefde kruiden.. beetje zout, beetje peper.

Sudderlapjes
Uren sudderen na te zijn gekruid
Ja precies, niet teveel maar precies goed.

Sudderlapjes zijn zo lekker. Het duurt even maar het resultaat is er
PrintScreendonderdag 21 september 2006 @ 03:01
quote:
Op donderdag 21 september 2006 02:59 schreef MaJo het volgende:

[..]

Ja precies, niet teveel maar precies goed.

Sudderlapjes zijn zo lekker. Het duurt even maar het resultaat is er
Ik krijg nu echt trek in een lekker sudderlapje
MaJodonderdag 21 september 2006 @ 03:03
quote:
Op donderdag 21 september 2006 03:01 schreef PrintScreen het volgende:

[..]

Ik krijg nu echt trek in een lekker sudderlapje
Ik zou er ook wel eentje lusten ja Alleen zo jammer dat het pas om een uur of acht klaar is
PrintScreendonderdag 21 september 2006 @ 03:04
quote:
Op donderdag 21 september 2006 03:01 schreef PrintScreen het volgende:

[..]

Ik krijg nu echt trek in een lekker sudderlapje
Sterker nog... ik krijg zin in mijn bed

Trusten voor zo en tot later
MaJodonderdag 21 september 2006 @ 03:05
quote:
Op donderdag 21 september 2006 03:04 schreef PrintScreen het volgende:

[..]

Sterker nog... ik krijg zin in mijn bed

Trusten voor zo en tot later
Truste Ik denk dat ik morgen sudderlapjes ga eten
PrintScreendonderdag 21 september 2006 @ 03:05
quote:
Op donderdag 21 september 2006 03:03 schreef MaJo het volgende:

[..]

Ik zou er ook wel eentje lusten ja Alleen zo jammer dat het pas om een uur of acht klaar is
Hier staat een pan met vlees klaar

Trusten voor zo MaJo
BasOnedonderdag 21 september 2006 @ 03:12
kheb honger gekregen....
PrintScreendonderdag 21 september 2006 @ 03:13
quote:
Op donderdag 21 september 2006 03:12 schreef BasOne het volgende:
kheb honger gekregen....
Ontsteek je frituurpan, magnetron of koekepan
BasOnedonderdag 21 september 2006 @ 03:17
quote:
Op donderdag 21 september 2006 03:13 schreef PrintScreen het volgende:

[..]

Ontsteek je frituurpan, magnetron of koekepan
Al gedaan niet gezond maar wel lekker, een paar frikandellen
PrintScreendonderdag 21 september 2006 @ 03:18
quote:
Op donderdag 21 september 2006 03:17 schreef BasOne het volgende:

[..]

Al gedaan niet gezond maar wel lekker, een paar frikandellen
Eetse dan maar
BasOnedonderdag 21 september 2006 @ 03:24
quote:
Op donderdag 21 september 2006 03:18 schreef PrintScreen het volgende:

[..]

Eetse dan maar
Danke
Emudonderdag 21 september 2006 @ 09:25
Ik gril
Repeatdonderdag 21 september 2006 @ 09:31
quote:
Op donderdag 21 september 2006 01:52 schreef blonchi het volgende:

[..]

Succes dan met het eten van taai looileder.

Laat me raden: je favoriete voedsel komt van de McFebo???
Big McFeast

grillburger
steegdonderdag 21 september 2006 @ 11:01
die tips op croma zijn eigenlijk best handig, als je een n00b in de keuken bent.
myrthdonderdag 21 september 2006 @ 11:07
krijg honger van dit topic
freddygonzalesdonderdag 21 september 2006 @ 15:02
quote:
Op donderdag 21 september 2006 11:07 schreef myrth het volgende:
krijg honger van dit topic