Hangt geheel af van de grote van het bad, of het volledig daglicht krijgt en dat soort dingen.quote:Op zondag 17 september 2006 11:15 schreef LPC-JP het volgende:
Het duurt normaal gesproken wel een aardig tijdje voor het zwembad koud geworden is.
Op diezelfde site zijn ook andere verwarmingsmogelijkheden te zien.
Die zullen vast te combineren zijn.
Je kunt er zo lang van genieten als je zelf wilt, alleen in mei en oktober zou je het dan geen genieten kunnen noemen.quote:Op zondag 17 september 2006 12:04 schreef Archont het volgende:
Wij kunnen in belgië wel wat langer genieten van ons zwembad hoor.
Van mei tot september is dikwijls geen probleem. Soms zelf tot in oktober. En een verwarming via de zon moet niet veel kosten, gewoon een dikke zwarte darm in een spiraal oprollen en op de grond in de zon leggen, daar dan wat glas over, en je hebt een zelfgemaakte zonnecollector.
quote:Op zondag 17 september 2006 21:44 schreef Ou-Tannu het volgende:
als je kijkt naar het zwembad wat Cybersijp in zn tuin HAD liggen, en heeft afgebroken, lijkt het vrijsimpel om het zelf te doen.. alleen is dat haalbaar? :-)
Ikzelf niet neequote:Op zondag 17 september 2006 21:56 schreef popolon het volgende:
Was jij er zoveel tijd in kwijt?
Als het water van goede kwaliteit is (Cl, Ph, Ta o.a.) dan heb ik aan een paar minuten per dag genoeg.
Het schoonmaken laat je doen he?quote:Op zondag 17 september 2006 21:57 schreef Cybersijp het volgende:
[..]
Ikzelf niet neeEchter mijn moeders vriend wel, en daarbij komt ook het schoonhouden van het zwembad natuurlijk nog he? Ongemerkt vliegt er op zo'n lap als er bij ons achter lag nog best veel in.
Je moet er 's nachts wel een isolerend zeil opleggen hé. En vanaf dat er wat zon is warmt dat zowel met dat zeil en de zonnecollectoren redelijk snel op. Wat ook helpt is volgieten met warm water(we hebben ook echte zonnecollectoren voor warm water op ons dak)quote:Op zondag 17 september 2006 17:56 schreef popolon het volgende:
[..]
Je kunt er zo lang van genieten als je zelf wilt, alleen in mei en oktober zou je het dan geen genieten kunnen noemen.Het water is dan nog vrij koud.
Met de koude nachten daalt de temperatuur van het water ook erg snel. Je ziet 's avonds heel mooi als het water warmer is dan de buitenlucht. Een mooi gezicht, dat wel.
En over is over voor mij, ik heb 'm 4.5 maand open gehad en vind 't wel mooi geweest. De winter komt er aan.
mjaquote:Op zondag 17 september 2006 21:53 schreef Cybersijp het volgende:
[..]
viel wel mee qua konstructie hoor
![]()
Gat graven 1 1/2 meter diep, daar bodem in storten van gewapend beton laag dikte 10 cm. Opbouwen met b2 blokken, om de zoveel meter steunberen van eveneens b2 blokken. Daarna filterinstallatie aanleggen, kachel installeren folie overal aanbrengen, eveneens isolatie materiaal op de wanden. Aluminium randafwerking erbij, trappetje alten maken in rvs. Nee was vrij simpel............![]()
T afbreken was sneller gedaan ja, plus vergeet niet dat je a: moet stoken wil je uberhaupt van je zwembad kunnen genieten b: de kwaliteit van het water in de agten moet houden, en evt. toevoegingen doen (zoutzuur , chloor etc) C; De bladeren zand etc van de bodem moet stofzuigeren, filters schoonmaken. Nee daarom was het gauw gemaakt de keuze, dan maar 80 m² extra tuin met gras.
![]()
hier vind je aan de kant van de tuin waar we t zwembad zouden willen op 4 meter nog geen grond waterquote:Op maandag 18 september 2006 13:23 schreef Marsepein het volgende:
Denken jullie eraan dat je bij het graven grondwater hebt/krijgt en met simpel leegpompen je er waarschijnlijk niet bent. Dus iets van bronbemaling zal er moeten zijn. Natuurlijk is de grondwaterstand niet overal zo hoog, maar als ik ga graven dan zit ik na 40 cm al onder het water.
Daar krijg je zonder goede bronbemaling met de beste wil van de wereld geen drijvende betonnen bak in.
aiquote:Op maandag 18 september 2006 13:28 schreef Jordy-B het volgende:
Controleer wat voor bodem je in de tuin hebt. De enige die ik ken met een zwembad in de tuin, heeft bij zware regenval het probleem ondervonden dat het regenwater dat langs het zwembad stroomt, zóveel druk geeft dat de wanden van het zwembad naar binnen klappen... Dat klapt dus niet meer terug, met als gevolg dat je de hele boel leeg moet laten lopen voor reparatiewerkzaamheden...
Hangt er vanaf wat voor merk je wilt, gaat meestal via dealers. (wij verkopen het meeste van Starline, maar die zijn wel het duurst. Er zijn ook goedkopere alternatieven natuurlijk)quote:Op zondag 17 september 2006 09:56 schreef _petjan het volgende:
Ik had deze zomer een goedkoop badje in de tuin staan, dat was wel leuk, alleen was het wat klein en dat opruimen is een rotwerk. Ik wil nu een echt zwembad in de tuin laten maken. Weet iemand welke bedrijven dat doen?
Ja dat kan. Verwarmingskosten ongeveer een euro per dag.quote:En ik had nog een paar vragen:
Is het mogenlijk om het zwembad te verwarmen, en zo ook midden in de winter te gaan zwemmen. Zo ja, hoeveel gaat dat ongeveer kosten (stroom enzo)?
Zijn vele opties voor.quote:Bij het kleine badje zat er een zeil over voor als het regende of de sproeiers aan gingen (die sproeien slootwater, en dat wil ik liever niet in het bad) maar die scheurde snel en die was elke keer best zwaar omdat er veel water op bleef liggen. Hoe zit dat bij een groter zwembad, zit er dan ook zo'n slecht zeil bij of iets anders?
Alvast bedankt![]()
Bouwvergunning is niet nodig in de meeste gevallen, en gemeente doet er (vrijwel) nooit moeilijk over.quote:Op zondag 17 september 2006 21:44 schreef Ou-Tannu het volgende:
hebben er hier ook aan zitten denken, zo`n opzet ding is leuk.. maar onhandig.
echter t schijnt dat je voor een permanent zwembad een bouwvergunning dient te hebben![]()
en die gaat die %$%#$ gemeente hier toch niet geven.
we dachten zelf al van we maken een zwembad AKA zitkuil, filterinstallatie / verwarming zal het probleem niet zijn, alleen het bad zelf bouwen wel..
als je kijkt naar het zwembad wat Cybersijp in zn tuin HAD liggen, en heeft afgebroken, lijkt het vrijsimpel om het zelf te doen.. alleen is dat haalbaar? :-)
In de zomer is dat niet nodig hier, en nu het herfst wordt nodigt het weer niet meer zo uit om te zwemmen.quote:Op maandag 18 september 2006 10:37 schreef Archont het volgende:
[..]
Je moet er 's nachts wel een isolerend zeil opleggen hé. En vanaf dat er wat zon is warmt dat zowel met dat zeil en de zonnecollectoren redelijk snel op. Wat ook helpt is volgieten met warm water(we hebben ook echte zonnecollectoren voor warm water op ons dak)
Verleden week trouwens nog volop gezwommen
In de herfst is het heerlijk zwemmen in een verwarmd zwembadquote:Op maandag 18 september 2006 13:36 schreef popolon het volgende:
[..]
In de zomer is dat niet nodig hier, en nu het herfst wordt nodigt het weer niet meer zo uit om te zwemmen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |