FOK!forum / Culinesse à gogo / Ossobuco!
SHEdinsdag 12 september 2006 @ 22:29
Nu ik toch de week aan het voorbereiden ben;

ik ben mijn ossobuco recept kwijt en nee, ik wil niet die aanfluiting van recepten die je op tastyweb of andere heidense sites zal vinden.

Toevallig een native italiaan(se) aanwezig hier die nog een receptje van mama heeft liggen?

[ Bericht 1% gewijzigd door SHE op 12-09-2006 22:47:31 ]
Pizzakoppodinsdag 12 september 2006 @ 22:31
Ik zal morgen voor je zoeken
SHEdinsdag 12 september 2006 @ 22:33
Mile, mile, mile grazie
( heb het voor donderdag nodig )
Pizzakoppodinsdag 12 september 2006 @ 22:39
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:33 schreef SHE het volgende:
Mile, mile, mile grazie
( heb het voor donderdag nodig )
Prego! ik zal mijn best doen
kabouter.mutsdinsdag 12 september 2006 @ 22:48
Post je het wel hier dan, ik zou het ook graag eens maken.
Pizzakoppodinsdag 12 september 2006 @ 22:49
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:48 schreef kabouter.muts het volgende:
Post je het wel hier dan, ik zou het ook graag eens maken.
uiteraard.
tonksdinsdag 12 september 2006 @ 22:50
Uhh google
Pizzakoppodinsdag 12 september 2006 @ 22:51
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:50 schreef tonks het volgende:
Uhh google
"ik wil niet die aanfluiting van recepten die je op tastyweb"
tonksdinsdag 12 september 2006 @ 22:52
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:51 schreef Pizzakoppo het volgende:

[..]

"ik wil niet die aanfluiting van recepten die je op tastyweb"
Die dingen zijn weer te goed voor mevrouwtje .
SHEdinsdag 12 september 2006 @ 22:52
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:48 schreef kabouter.muts het volgende:
Post je het wel hier dan, ik zou het ook graag eens maken.
Doen! Als je een goed recept kan vinden ben je hooked

Al is het mij uiteindelijk om het merg te doen heeeerlijk uitsmeren op een stuk olijvenbrood met alleen wat zout
Pizzakoppodinsdag 12 september 2006 @ 22:52
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:52 schreef tonks het volgende:

[..]

Die dingen zijn weer te goed voor mevrouwtje .
Nee ze zijn goed voor nederlanders, te slecht voor fijnproevers
tonksdinsdag 12 september 2006 @ 22:53
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:52 schreef Pizzakoppo het volgende:

[..]

Nee ze zijn goed voor nederlanders, te slecht voor fijnproevers
"Kijk mij ik ben 1/1024e italiaans" .
SHEdinsdag 12 september 2006 @ 22:55
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:52 schreef tonks het volgende:

[..]

Die dingen zijn weer te goed voor mevrouwtje .
nee, te min
ik zal een Hollander nooit om een Italiaans recept vragen, net zo min als dat ik een Syrier om het recept van coq au vin zal vragen.

dusssss
tonksdinsdag 12 september 2006 @ 22:55
Je kan toch niet koken dus ga maar een patatje halen ofzo
SHEdinsdag 12 september 2006 @ 22:56
Tonks, ontopic of ophoeren
Pizzakoppodinsdag 12 september 2006 @ 23:05
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:53 schreef tonks het volgende:

[..]

"Kijk mij ik ben 1/1024e italiaans" .
Ga geen dingen roepen waar je geen weet over hebt knul
Pizzakoppodinsdag 12 september 2006 @ 23:05
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:55 schreef tonks het volgende:
Je kan toch niet koken dus ga maar een patatje halen ofzo
Koken is proeven, vrijwel iedereen kan proeven
SHEdinsdag 12 september 2006 @ 23:13
Dat proeven...daar ben ik toch goed in...ongelofelijk!
Pizzakoppodinsdag 12 september 2006 @ 23:19
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 23:13 schreef SHE het volgende:
Dat proeven...daar ben ik toch goed in...ongelofelijk!
Dan zul je ongetwijfeld heerlijk kunnen koken
Posdnousdinsdag 12 september 2006 @ 23:21
Hm.. een beetje boerse maaltijd vind ik altijd.
Lestatwoensdag 13 september 2006 @ 09:39
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 23:21 schreef Posdnous het volgende:
Hm.. een beetje boerse maaltijd vind ik altijd.
Waar vind je die dan?
SHEwoensdag 13 september 2006 @ 09:40
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 23:21 schreef Posdnous het volgende:
Hm.. een beetje boerse maaltijd vind ik altijd.
Je maakt ervan wat je wilt natuurlijk
Lienekienwoensdag 13 september 2006 @ 09:46
Ingredienti :
4 ossibuchi di manzo o vitello
farina q.b.
1 bicchiere di vino bianco secco
1 spicchio d’aglio
1 ciuffo di prezzemolo
1 noce di burro
scorza di limone

Strumenti: mezzaluna o tritaprezzemolo


Ricetta :
Metti a bagno in acqua per due ore il prezzemolo pulito, l’aglio e la scorza di limone.
Quindi trita il prezzemolo con una punta d'aglio (non troppo) e la scorza.
Non gettare l’acqua!
Passa gli ossibuchi nella farina.
Mettili a rosolare in un tegame a bordi alti finché sono dorati da una parte e dall’altra. Bagnali con il vino bianco e fallo evaporare bene, quindi unisci l’acqua del prezzemolo, aggiusta di sale e lascia cuocere per 30 minuti circa facendo attenzione che non brucino e aggiungendo all’occorrenza poca acqua alla volta.
Quando sono ormai cotti aggiungi il prezzemolo e mescola leggermente in modo da distribuirlo uniformemente
Pilootjewoensdag 13 september 2006 @ 17:22
Wojworshebnwoensdag 13 september 2006 @ 17:31
quote:
Op woensdag 13 september 2006 09:46 schreef Lienekien het volgende:
Ingredienti :
4 ossibuchi di manzo o vitello
farina q.b.
1 bicchiere di vino bianco secco
1 spicchio d’aglio
1 ciuffo di prezzemolo
1 noce di burro
scorza di limone

Strumenti: mezzaluna o tritaprezzemolo


Ricetta :
Metti a bagno in acqua per due ore il prezzemolo pulito, l’aglio e la scorza di limone.
Quindi trita il prezzemolo con una punta d'aglio (non troppo) e la scorza.
Non gettare l’acqua!
Passa gli ossibuchi nella farina.
Mettili a rosolare in un tegame a bordi alti finché sono dorati da una parte e dall’altra. Bagnali con il vino bianco e fallo evaporare bene, quindi unisci l’acqua del prezzemolo, aggiusta di sale e lascia cuocere per 30 minuti circa facendo attenzione che non brucino e aggiungendo all’occorrenza poca acqua alla volta.
Quando sono ormai cotti aggiungi il prezzemolo e mescola leggermente in modo da distribuirlo uniformemente
Is die 30 min. niet iets aan de lange kant?
SHEwoensdag 13 september 2006 @ 21:14
Ik wacht nog ff op PizzaKo, anders ben ik toch genoodzaakt die van Lienekien te gebruiken.
Zo te lezen klopt dat recept wel aardig met wat ik me kan herinneren, al heb ik altijd de citroensap verruild voor sinaasappel omdat ik het met citroen iets te straf vind smaken.
SHEwoensdag 13 september 2006 @ 21:14
quote:
Op woensdag 13 september 2006 17:31 schreef Wojworshebn het volgende:

[..]

Is die 30 min. niet iets aan de lange kant?
Neh, dat moet wel ff lekker sudderen...sowieso moet de alcohol netjes verdampen, dus dat mag wel even staan hoor
Pizzakoppowoensdag 13 september 2006 @ 22:25
Ik kon dat tering recept niet vinden helaas
Martijn_77vrijdag 15 september 2006 @ 23:49
Daar is in het verleden toch ook een topic door jou over geopend She?

Kan het helaas zo snel niet meer vinden
SHEzaterdag 16 september 2006 @ 00:04
Klopt, alleen kon ik ook die niet meer vinden
A.Petacchizaterdag 16 september 2006 @ 02:35
quote:
Op woensdag 13 september 2006 09:46 schreef Lienekien het volgende:
Ingredienti :
4 ossibuchi di manzo o vitello
farina q.b.
1 bicchiere di vino bianco secco
1 spicchio d’aglio
1 ciuffo di prezzemolo
1 noce di burro
scorza di limone

Strumenti: mezzaluna o tritaprezzemolo


Ricetta :
Metti a bagno in acqua per due ore il prezzemolo pulito, l’aglio e la scorza di limone.
Quindi trita il prezzemolo con una punta d'aglio (non troppo) e la scorza.
Non gettare l’acqua!
Passa gli ossibuchi nella farina.
Mettili a rosolare in un tegame a bordi alti finché sono dorati da una parte e dall’altra. Bagnali con il vino bianco e fallo evaporare bene, quindi unisci l’acqua del prezzemolo, aggiusta di sale e lascia cuocere per 30 minuti circa facendo attenzione che non brucino e aggiungendo all’occorrenza poca acqua alla volta.
Quando sono ormai cotti aggiungi il prezzemolo e mescola leggermente in modo da distribuirlo uniformemente
Op verzoek wil ik het wel vertalen
Maar met ossibuchi kan je leukere dingen doen vind ik dan deze Milanese ( ) versie met citroen, bijv. met saffraan of met tomatensaus of iets dergelijks.
SHEzaterdag 16 september 2006 @ 09:28
Ik kan deze zelf ook wel vertalen, maar ik vind 'm zoals je boven kunt lezen niet lekker met citroen.
Heb jij geen ander receptje?
NoSigarzaterdag 16 september 2006 @ 10:08
Citroensap dat staat helemaal nergens. En jij gebruik daar dus sinasappel voor? .
Gremolada met sinasappel hehe.

Waarom vraag je in hemelsnaam een authentiek recept terwijl je dat niet lust/wilt.
SHEzaterdag 16 september 2006 @ 10:42
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 10:08 schreef NoSigar het volgende:
Citroensap dat staat helemaal nergens. En jij gebruik daar dus sinasappel voor? .
Gremolada met sinasappel hehe.

Waarom vraag je in hemelsnaam een authentiek recept terwijl je dat niet lust/wilt.
Ben je gewoon dom of nog dronken?
NoSigarzaterdag 16 september 2006 @ 16:46
Teveel citroensap gedronken bij het maken van de ossobuco.
Thoricalvrijdag 29 september 2006 @ 17:49
She, het recept komt niet van mijn moeder maar is beproefd heel erg lekker.
Ossobucco alla Zuppelli
4 kalfsschenkels met merg
2 eetlepels bloem
zout en peper
4 eetlepels olie
stukje citroenschil
tijm
rozemarijn
uitje of sjolotje fijn gesnipperd
knofook idem
2 1/2 dl boullion
glas witte wijn
Moes van tomatenof 1 eetlepel tom puree

schenkels peperen en door de bloem.
aanbakken en uit de pan nemen.

olie wegdoen op 1 eetlepel na.
hierin de ui en knof aanfruiten blussen met de wijn reduceren tot 1 eetlepel.
Doe hierna alle ingredienten erbij, boullion etc.
In het boek zeggen ze dat het stoven 1 uur kost?
Maar ik ben niet zo'n boeken koker.