SHE | dinsdag 12 september 2006 @ 22:29 |
Nu ik toch de week aan het voorbereiden ben; ik ben mijn ossobuco recept kwijt en nee, ik wil niet die aanfluiting van recepten die je op tastyweb ![]() Toevallig een native italiaan(se) aanwezig hier die nog een receptje van mama heeft liggen? [ Bericht 1% gewijzigd door SHE op 12-09-2006 22:47:31 ] | |
Pizzakoppo | dinsdag 12 september 2006 @ 22:31 |
Ik zal morgen voor je zoeken ![]() | |
SHE | dinsdag 12 september 2006 @ 22:33 |
Mile, mile, mile grazie ( heb het voor donderdag nodig ![]() | |
Pizzakoppo | dinsdag 12 september 2006 @ 22:39 |
quote:Prego! ik zal mijn best doen ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 12 september 2006 @ 22:48 |
Post je het wel hier dan, ik zou het ook graag eens maken. | |
Pizzakoppo | dinsdag 12 september 2006 @ 22:49 |
quote:uiteraard. | |
tonks | dinsdag 12 september 2006 @ 22:50 |
Uhh google ![]() | |
Pizzakoppo | dinsdag 12 september 2006 @ 22:51 |
quote:"ik wil niet die aanfluiting van recepten die je op tastyweb" | |
tonks | dinsdag 12 september 2006 @ 22:52 |
quote:Die dingen zijn weer te goed voor mevrouwtje ![]() | |
SHE | dinsdag 12 september 2006 @ 22:52 |
quote:Doen! Als je een goed recept kan vinden ben je hooked Al is het mij uiteindelijk om het merg te doen ![]() ![]() | |
Pizzakoppo | dinsdag 12 september 2006 @ 22:52 |
quote:Nee ze zijn goed voor nederlanders, te slecht voor fijnproevers ![]() | |
tonks | dinsdag 12 september 2006 @ 22:53 |
quote:"Kijk mij ik ben 1/1024e italiaans" ![]() | |
SHE | dinsdag 12 september 2006 @ 22:55 |
quote:nee, te min ik zal een Hollander nooit om een Italiaans recept vragen, net zo min als dat ik een Syrier om het recept van coq au vin zal vragen. dusssss | |
tonks | dinsdag 12 september 2006 @ 22:55 |
Je kan toch niet koken dus ga maar een patatje halen ofzo | |
SHE | dinsdag 12 september 2006 @ 22:56 |
Tonks, ontopic of ophoeren | |
Pizzakoppo | dinsdag 12 september 2006 @ 23:05 |
quote:Ga geen dingen roepen waar je geen weet over hebt knul ![]() | |
Pizzakoppo | dinsdag 12 september 2006 @ 23:05 |
quote:Koken is proeven, vrijwel iedereen kan proeven ![]() | |
SHE | dinsdag 12 september 2006 @ 23:13 |
Dat proeven...daar ben ik toch goed in...ongelofelijk! | |
Pizzakoppo | dinsdag 12 september 2006 @ 23:19 |
quote:Dan zul je ongetwijfeld heerlijk kunnen koken ![]() | |
Posdnous | dinsdag 12 september 2006 @ 23:21 |
Hm.. een beetje boerse maaltijd vind ik altijd. | |
Lestat | woensdag 13 september 2006 @ 09:39 |
quote:Waar vind je die dan? | |
SHE | woensdag 13 september 2006 @ 09:40 |
quote:Je maakt ervan wat je wilt natuurlijk ![]() | |
Lienekien | woensdag 13 september 2006 @ 09:46 |
Ingredienti : 4 ossibuchi di manzo o vitello farina q.b. 1 bicchiere di vino bianco secco 1 spicchio d’aglio 1 ciuffo di prezzemolo 1 noce di burro scorza di limone Strumenti: mezzaluna o tritaprezzemolo Ricetta : Metti a bagno in acqua per due ore il prezzemolo pulito, l’aglio e la scorza di limone. Quindi trita il prezzemolo con una punta d'aglio (non troppo) e la scorza. Non gettare l’acqua! Passa gli ossibuchi nella farina. Mettili a rosolare in un tegame a bordi alti finché sono dorati da una parte e dall’altra. Bagnali con il vino bianco e fallo evaporare bene, quindi unisci l’acqua del prezzemolo, aggiusta di sale e lascia cuocere per 30 minuti circa facendo attenzione che non brucino e aggiungendo all’occorrenza poca acqua alla volta. Quando sono ormai cotti aggiungi il prezzemolo e mescola leggermente in modo da distribuirlo uniformemente | |
Pilootje | woensdag 13 september 2006 @ 17:22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Wojworshebn | woensdag 13 september 2006 @ 17:31 |
quote:Is die 30 min. niet iets aan de lange kant? ![]() | |
SHE | woensdag 13 september 2006 @ 21:14 |
Ik wacht nog ff op PizzaKo, anders ben ik toch genoodzaakt die van Lienekien te gebruiken. Zo te lezen klopt dat recept wel aardig met wat ik me kan herinneren, al heb ik altijd de citroensap verruild voor sinaasappel omdat ik het met citroen iets te straf vind smaken. | |
SHE | woensdag 13 september 2006 @ 21:14 |
quote:Neh, dat moet wel ff lekker sudderen...sowieso moet de alcohol netjes verdampen, dus dat mag wel even staan hoor | |
Pizzakoppo | woensdag 13 september 2006 @ 22:25 |
Ik kon dat tering recept niet vinden helaas ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 15 september 2006 @ 23:49 |
Daar is in het verleden toch ook een topic door jou over geopend She? Kan het helaas zo snel niet meer vinden | |
SHE | zaterdag 16 september 2006 @ 00:04 |
Klopt, alleen kon ik ook die niet meer vinden ![]() | |
A.Petacchi | zaterdag 16 september 2006 @ 02:35 |
quote:Op verzoek wil ik het wel vertalen ![]() Maar met ossibuchi kan je leukere dingen doen vind ik dan deze Milanese ( ![]() | |
SHE | zaterdag 16 september 2006 @ 09:28 |
Ik kan deze zelf ook wel vertalen, maar ik vind 'm zoals je boven kunt lezen niet lekker met citroen. Heb jij geen ander receptje? | |
NoSigar | zaterdag 16 september 2006 @ 10:08 |
Citroensap ![]() ![]() Gremolada met sinasappel hehe. Waarom vraag je in hemelsnaam een authentiek recept terwijl je dat niet lust/wilt. | |
SHE | zaterdag 16 september 2006 @ 10:42 |
quote:Ben je gewoon dom of nog dronken? | |
NoSigar | zaterdag 16 september 2006 @ 16:46 |
Teveel citroensap gedronken bij het maken van de ossobuco. | |
Thorical | vrijdag 29 september 2006 @ 17:49 |
She, het recept komt niet van mijn moeder maar is beproefd heel erg lekker. Ossobucco alla Zuppelli 4 kalfsschenkels met merg 2 eetlepels bloem zout en peper 4 eetlepels olie stukje citroenschil tijm rozemarijn uitje of sjolotje fijn gesnipperd knofook idem 2 1/2 dl boullion glas witte wijn Moes van tomatenof 1 eetlepel tom puree schenkels peperen en door de bloem. aanbakken en uit de pan nemen. olie wegdoen op 1 eetlepel na. hierin de ui en knof aanfruiten blussen met de wijn reduceren tot 1 eetlepel. Doe hierna alle ingredienten erbij, boullion etc. In het boek zeggen ze dat het stoven 1 uur kost? Maar ik ben niet zo'n boeken koker. |