abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 12 september 2006 @ 22:29:03 #1
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41752389
Nu ik toch de week aan het voorbereiden ben;

ik ben mijn ossobuco recept kwijt en nee, ik wil niet die aanfluiting van recepten die je op tastyweb of andere heidense sites zal vinden.

Toevallig een native italiaan(se) aanwezig hier die nog een receptje van mama heeft liggen?

[ Bericht 1% gewijzigd door SHE op 12-09-2006 22:47:31 ]
pi_41752479
Ik zal morgen voor je zoeken
  dinsdag 12 september 2006 @ 22:33:55 #3
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41752590
Mile, mile, mile grazie
( heb het voor donderdag nodig )
pi_41752820
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:33 schreef SHE het volgende:
Mile, mile, mile grazie
( heb het voor donderdag nodig )
Prego! ik zal mijn best doen
pi_41753253
Post je het wel hier dan, ik zou het ook graag eens maken.
pi_41753294
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:48 schreef kabouter.muts het volgende:
Post je het wel hier dan, ik zou het ook graag eens maken.
uiteraard.
pi_41753315
Uhh google
pi_41753377
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:50 schreef tonks het volgende:
Uhh google
"ik wil niet die aanfluiting van recepten die je op tastyweb"
pi_41753410
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:51 schreef Pizzakoppo het volgende:

[..]

"ik wil niet die aanfluiting van recepten die je op tastyweb"
Die dingen zijn weer te goed voor mevrouwtje .
  dinsdag 12 september 2006 @ 22:52:23 #10
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41753425
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:48 schreef kabouter.muts het volgende:
Post je het wel hier dan, ik zou het ook graag eens maken.
Doen! Als je een goed recept kan vinden ben je hooked

Al is het mij uiteindelijk om het merg te doen heeeerlijk uitsmeren op een stuk olijvenbrood met alleen wat zout
pi_41753437
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:52 schreef tonks het volgende:

[..]

Die dingen zijn weer te goed voor mevrouwtje .
Nee ze zijn goed voor nederlanders, te slecht voor fijnproevers
pi_41753491
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:52 schreef Pizzakoppo het volgende:

[..]

Nee ze zijn goed voor nederlanders, te slecht voor fijnproevers
"Kijk mij ik ben 1/1024e italiaans" .
  dinsdag 12 september 2006 @ 22:55:00 #13
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41753545
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:52 schreef tonks het volgende:

[..]

Die dingen zijn weer te goed voor mevrouwtje .
nee, te min
ik zal een Hollander nooit om een Italiaans recept vragen, net zo min als dat ik een Syrier om het recept van coq au vin zal vragen.

dusssss
pi_41753565
Je kan toch niet koken dus ga maar een patatje halen ofzo
  dinsdag 12 september 2006 @ 22:56:03 #15
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41753581
Tonks, ontopic of ophoeren
pi_41753990
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:53 schreef tonks het volgende:

[..]

"Kijk mij ik ben 1/1024e italiaans" .
Ga geen dingen roepen waar je geen weet over hebt knul
pi_41754011
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 22:55 schreef tonks het volgende:
Je kan toch niet koken dus ga maar een patatje halen ofzo
Koken is proeven, vrijwel iedereen kan proeven
  dinsdag 12 september 2006 @ 23:13:10 #18
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41754339
Dat proeven...daar ben ik toch goed in...ongelofelijk!
pi_41754649
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 23:13 schreef SHE het volgende:
Dat proeven...daar ben ik toch goed in...ongelofelijk!
Dan zul je ongetwijfeld heerlijk kunnen koken
  dinsdag 12 september 2006 @ 23:21:08 #20
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_41754713
Hm.. een beetje boerse maaltijd vind ik altijd.
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
  woensdag 13 september 2006 @ 09:39:17 #21
9902 Lestat
the vampire...
pi_41762005
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 23:21 schreef Posdnous het volgende:
Hm.. een beetje boerse maaltijd vind ik altijd.
Waar vind je die dan?
Memento Mori
  woensdag 13 september 2006 @ 09:40:37 #22
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41762034
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 23:21 schreef Posdnous het volgende:
Hm.. een beetje boerse maaltijd vind ik altijd.
Je maakt ervan wat je wilt natuurlijk
  woensdag 13 september 2006 @ 09:46:19 #23
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_41762193
Ingredienti :
4 ossibuchi di manzo o vitello
farina q.b.
1 bicchiere di vino bianco secco
1 spicchio d’aglio
1 ciuffo di prezzemolo
1 noce di burro
scorza di limone

Strumenti: mezzaluna o tritaprezzemolo


Ricetta :
Metti a bagno in acqua per due ore il prezzemolo pulito, l’aglio e la scorza di limone.
Quindi trita il prezzemolo con una punta d'aglio (non troppo) e la scorza.
Non gettare l’acqua!
Passa gli ossibuchi nella farina.
Mettili a rosolare in un tegame a bordi alti finché sono dorati da una parte e dall’altra. Bagnali con il vino bianco e fallo evaporare bene, quindi unisci l’acqua del prezzemolo, aggiusta di sale e lascia cuocere per 30 minuti circa facendo attenzione che non brucino e aggiungendo all’occorrenza poca acqua alla volta.
Quando sono ormai cotti aggiungi il prezzemolo e mescola leggermente in modo da distribuirlo uniformemente
The love you take is equal to the love you make.
pi_41775137
pi_41775368
quote:
Op woensdag 13 september 2006 09:46 schreef Lienekien het volgende:
Ingredienti :
4 ossibuchi di manzo o vitello
farina q.b.
1 bicchiere di vino bianco secco
1 spicchio d’aglio
1 ciuffo di prezzemolo
1 noce di burro
scorza di limone

Strumenti: mezzaluna o tritaprezzemolo


Ricetta :
Metti a bagno in acqua per due ore il prezzemolo pulito, l’aglio e la scorza di limone.
Quindi trita il prezzemolo con una punta d'aglio (non troppo) e la scorza.
Non gettare l’acqua!
Passa gli ossibuchi nella farina.
Mettili a rosolare in un tegame a bordi alti finché sono dorati da una parte e dall’altra. Bagnali con il vino bianco e fallo evaporare bene, quindi unisci l’acqua del prezzemolo, aggiusta di sale e lascia cuocere per 30 minuti circa facendo attenzione che non brucino e aggiungendo all’occorrenza poca acqua alla volta.
Quando sono ormai cotti aggiungi il prezzemolo e mescola leggermente in modo da distribuirlo uniformemente
Is die 30 min. niet iets aan de lange kant?
  woensdag 13 september 2006 @ 21:14:15 #26
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41782892
Ik wacht nog ff op PizzaKo, anders ben ik toch genoodzaakt die van Lienekien te gebruiken.
Zo te lezen klopt dat recept wel aardig met wat ik me kan herinneren, al heb ik altijd de citroensap verruild voor sinaasappel omdat ik het met citroen iets te straf vind smaken.
  woensdag 13 september 2006 @ 21:14:49 #27
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41782927
quote:
Op woensdag 13 september 2006 17:31 schreef Wojworshebn het volgende:

[..]

Is die 30 min. niet iets aan de lange kant?
Neh, dat moet wel ff lekker sudderen...sowieso moet de alcohol netjes verdampen, dus dat mag wel even staan hoor
pi_41785426
Ik kon dat tering recept niet vinden helaas
  vrijdag 15 september 2006 @ 23:49:01 #29
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_41850536
Daar is in het verleden toch ook een topic door jou over geopend She?

Kan het helaas zo snel niet meer vinden
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 16 september 2006 @ 00:04:27 #30
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41851022
Klopt, alleen kon ik ook die niet meer vinden
pi_41854107
quote:
Op woensdag 13 september 2006 09:46 schreef Lienekien het volgende:
Ingredienti :
4 ossibuchi di manzo o vitello
farina q.b.
1 bicchiere di vino bianco secco
1 spicchio d’aglio
1 ciuffo di prezzemolo
1 noce di burro
scorza di limone

Strumenti: mezzaluna o tritaprezzemolo


Ricetta :
Metti a bagno in acqua per due ore il prezzemolo pulito, l’aglio e la scorza di limone.
Quindi trita il prezzemolo con una punta d'aglio (non troppo) e la scorza.
Non gettare l’acqua!
Passa gli ossibuchi nella farina.
Mettili a rosolare in un tegame a bordi alti finché sono dorati da una parte e dall’altra. Bagnali con il vino bianco e fallo evaporare bene, quindi unisci l’acqua del prezzemolo, aggiusta di sale e lascia cuocere per 30 minuti circa facendo attenzione che non brucino e aggiungendo all’occorrenza poca acqua alla volta.
Quando sono ormai cotti aggiungi il prezzemolo e mescola leggermente in modo da distribuirlo uniformemente
Op verzoek wil ik het wel vertalen
Maar met ossibuchi kan je leukere dingen doen vind ik dan deze Milanese ( ) versie met citroen, bijv. met saffraan of met tomatensaus of iets dergelijks.
AS Roma---Ajax---Real Valladolid---Hammarby IF---West Ham United--- River Plate---Alessia Filippi
LA DISOCCUPAZIONE... TI HA DATO UN BEL MESTIERE...MESTIERE DI MERDA...CARABINIERE!
  zaterdag 16 september 2006 @ 09:28:24 #32
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41855912
Ik kan deze zelf ook wel vertalen, maar ik vind 'm zoals je boven kunt lezen niet lekker met citroen.
Heb jij geen ander receptje?
pi_41856290
Citroensap dat staat helemaal nergens. En jij gebruik daar dus sinasappel voor? .
Gremolada met sinasappel hehe.

Waarom vraag je in hemelsnaam een authentiek recept terwijl je dat niet lust/wilt.
Helpt waar hij kan!
  zaterdag 16 september 2006 @ 10:42:01 #34
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_41856770
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 10:08 schreef NoSigar het volgende:
Citroensap dat staat helemaal nergens. En jij gebruik daar dus sinasappel voor? .
Gremolada met sinasappel hehe.

Waarom vraag je in hemelsnaam een authentiek recept terwijl je dat niet lust/wilt.
Ben je gewoon dom of nog dronken?
pi_41864649
Teveel citroensap gedronken bij het maken van de ossobuco.
Helpt waar hij kan!
pi_42237358
She, het recept komt niet van mijn moeder maar is beproefd heel erg lekker.
Ossobucco alla Zuppelli
4 kalfsschenkels met merg
2 eetlepels bloem
zout en peper
4 eetlepels olie
stukje citroenschil
tijm
rozemarijn
uitje of sjolotje fijn gesnipperd
knofook idem
2 1/2 dl boullion
glas witte wijn
Moes van tomatenof 1 eetlepel tom puree

schenkels peperen en door de bloem.
aanbakken en uit de pan nemen.

olie wegdoen op 1 eetlepel na.
hierin de ui en knof aanfruiten blussen met de wijn reduceren tot 1 eetlepel.
Doe hierna alle ingredienten erbij, boullion etc.
In het boek zeggen ze dat het stoven 1 uur kost?
Maar ik ben niet zo'n boeken koker.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')