abonnement Unibet Coolblue
pi_51571015
Waaaa, die FSOL cd's (From The Archives vol. 1,2,3) zijn echt zwaar chill! Echt een kruising tussen Lifeforms en Dead Cities, dus aanradertje voor iedereen die van de wat experimentelere ambientmuziek houdt! Eindelijk weer eens echte FSOL muziek in plaats van dat psychedelische 70's geneuzel wat ze met side-project Amorphous Androgynous doen.
  woensdag 18 juli 2007 @ 15:08:29 #127
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_51595192
Ik luister nu naar Asura - Lost eden. Wat een goed album zeg. Vooral die plaat 'requiem from nowhere' is erg mooi IMHO!
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_51596535
Thnx voor de tip
  dinsdag 24 juli 2007 @ 23:25:18 #129
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_51802313
Er komt een gave ambient gig aan in September: InterZone Ambient Festival in Theater Kikker in Utrecht.

Met op zaterdag 29 September:
- Murcof (http://www.discogs.com/artist/Murcof)
- Klimek (Kompakt Cologne)
- Shuttle 358 (releases op 12k en Mille Plateaux)
- Jessica Bailiff (o.a. Kranky records)

En op zondag 30 September:
- Sinebag
- F.S. Blumm
- Semuin
- marcel türkowsky

Ik moet eerlijk toegeven dat ik geen producers ken van het rijtje dat op zondag optreedt, ze hebben een band met het Ahornfelder label, dus check http://www.discogs.com voor meer informatie.
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
  dinsdag 24 juli 2007 @ 23:57:18 #130
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_51803365
Geen idee wie het zijn, maar op zich lijkt het me best wel leuk, zo'n ambient feestje. Zouden ze daar van die mooie loungebanken hebben?
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_51807402
Utrecht...

Hm dit ga ik eens in de gaten houden. Lijkt me wel eens leuk een ambient feestje
  woensdag 25 juli 2007 @ 12:07:03 #132
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_51812725
quote:
Op dinsdag 24 juli 2007 23:57 schreef star_gazer het volgende:
Geen idee wie het zijn, maar op zich lijkt het me best wel leuk, zo'n ambient feestje. Zouden ze daar van die mooie loungebanken hebben?
Als je ze niet kent dan kan ik ze je van harte aanbevelen, vooral Klimek maakt zeer toegankelijke ambient (met meestal tracks van hem op de Pop Ambient verzamelserie op Kompakt), Murcof en Shuttle 358 zijn ook zeer fijn, maar een tikje minimalistischer en zwaarder (met name Murcof) dan Klimek.

Ik heb geen idee hoe het dit keer gaat zijn, maar tijdens een optreden in Theater Kikker van o.a. The Dead Texan, Boduf Songs en Wouter van Veldhoven waren er "zitvlakken" (geen idee hoe je het moet noemen) aanwezig en een harde vloer, dat was wel wat minder.
Terwijl ze er ook van die theaterstoelen hebt zeg maar, maar die waren toen afgesloten. Hopelijk dit keer niet, want het is wel relaxt om genietend van de muziek met een lekker biertje a la La Chouffe (wat ze daar hadden ) oid te kunnen loungen.
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
pi_51812766
Murcof en Klimek zijn vet!
“Everyone wants to live at the expense of the state. They forget that the state lives at the expense of everyone.” ― Frédéric Bastiat
  maandag 30 juli 2007 @ 23:40:30 #134
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_51975738
Iemand het laatste album van Klaus Schulze genaamd Kontinuum al gehoord? Ondanks dat zijn latere werk in de media niet super goed gewaardeerd werd, wordt zijn laatste album zeer goed gerecenseerd!

Een stukje van de track Sequenzer, From 70 To 07 van dit album is te horen op de podcast van X-rated (Kink FM) van 23 juli.
quote:
Klaus Schulze – Kontinuum [cd, SPV / Bertus]
Mon, 09.07.2007

Met veertig albums op je naam zijn een paar missers niet uitgesloten. Bij Klaus Schulze stapelen de slechte platen zich sinds begin jaren tachtig echter wel erg snel op. De ooit zo vooruitstrevende synthesizerkoning die de droneachtige ambient begin jaren zeventig eigenhandig uitvindt, wordt een decennium later ingehaald door zijn eigen vooruitstrevendheid. Op zijn nieuwe album Kontinuum doet Schulze succesvol een greep naar zijn eigen troon.

Wanneer de befaamde Moogs in de jaren tachtig worden vervangen door simpel bedienbare computergestuurde synthesizers is er geen houden meer aan. Elke tweederangs producer fleurt zijn producties op met een waas van elektronica. Klaus Schulze heeft er niks mee en voelt zich zelfs bedonderd. ‘Weekend amateurs’ noemt hij de stroom aan niet creatieve synthesizermisbruikers. En geef hem eens ongelijk.

Feit is echter dat hij in die tijd zelf ook weinig presteert. Albums als Interface (‘85) en Dreams (‘86) zijn zelfs onherkenbaar voor de verstokte Schulze-liefhebbers. De eindeloze klankstapelingen, de klassiek gearrangeerde Moogsolo’s en de hypnotiserende lengtes van zijn composities zijn ver te zoeken. Hij stort zich liever in een nieuw avontuur dat hem leidt naar meer dancegeoriënteerd werk. Een recent concert in Poznan (Polen), te vinden op YouTube en hiernaast, laat zien dat hij de ronkende beats maar moeilijk achter zich kan laten.

Het probleem schuilt echter in het feit dat Schulze op dancevlak een marginale rol speelt. In tegenstelling tot klassiek ambientwerk als Timewind (’74) Moondawn (’75) en X (‘78) komt Schulze door zijn jaren tachtig en negentig werk vooral bekend te staan als een nukkige Duitser die constant achter de muzikale feiten aanloopt.

Op Kontinuum gaat Schulze weer eens volgens eigen blueprint te werk. De oeroude Moogs weer van zolder getrokken en de drumcomputers heeft Schulze godzijdank bij het chemisch afval gezet. Het resultaat mag er dan ook voor het eerst sinds vijfentwintig jaar weer helemaal zijn. Qua sound grijpt Schulze terug op de geruisloze, maar oorstrelende tintelende jaren zeventig synthambient. Ditmaal alleen nog overweldigender. Vooral productioneel is Kontinuum een plaat uit de buitenklasse. De opeenstapeling van minuscule sounds creëert een ondoordringbare laag van geluid waarin het oorspronkelijk idee onherkenbaar en onbelangrijk is geworden. Er woelt van alles op de achtergrond, maar te definiëren valt het niet.

Toch zijn de drie composities op Kontinuum wel degelijk te onderscheiden. De eerste track Sequenzer, From 70 To 07 (toepasselijke titel) vertoont sterke overeenkomsten met de opener van het eerder genoemde en geroemde album Timewind, terwijl het New Age-achtige Euro Caravan zo op Mirage (’77) had kunnen staan. De laatste compositie Thor is een soort samensmelting van veertig jaar Klaus Schulze. Lichte beats komen hier na een minuutje of tien toch om de hoek kijken, maar niet op de stampende technomanier van de laatste jaren.

Kontinuum is een uitzonderlijk goede plaat waar op dit moment weer helemaal de ruimte voor is. Krautrock lijkt immers aan een heuse comeback bezig. Acts als 120 Days, Fujiji & Miyagi, maar ook ambient acts als Klimek of de minimal producer Gui Boratto flirten opzichtig met het verleden van Schulze. Luister alleen al naar de overeenkomsten tussen Boratto’s Scene 1 van zijn soloplaat Chromophobia (’06) en Sequenzer van Kontinuum. Niet alleen de melodie vertoont grote gelijkenissen. Ook de gehele atmosfeer van de opnames komt overeen. Het is voor Schulze te hopen dat het hippe publiek deze zestig jaar oude baas opnieuw in haar armen wil sluiten, want een ding is zeker: als Kontinuum door een jonge Duitser van vijfentwintig zou zijn gemaakt werd nu nergens anders over gesproken.

Bron: http://www.cut-up.com/reviews/detail.php?id=595
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
pi_51978672
Ben 'm nu aan het luisteren

Eerste 5 minuten van Sequencer klinkt zeer fijn zeg
pi_53614147
Ben zaterdag naar Kikkert geweest, en was best goed bevallen Was vooral gecharmeerd van Shuttle 358 en Murcoff. Jessica Bailley vond ik een klein beetje tegenvallen... volgens mij was ze heel nerveus ofzo, want d'r stem wilde weleens overslaan en ze mistte soms was snaren. De nummers zelf vond ik wisselend. Ene was heel lekker, ander beduidend minder. Wel een leuke meid verder trouwens

Volgende keer ga ik wel weer denk ik.

Trouwens, ik had zo'n CD+DVD combi gekocht, maar bleek toen ik thuiskwam dat er 2 DVD's inzaten.... wat nu? Interzone mailen, of het label mailen? (Miles-Plateaux dacht ik).
pi_53679583
Ik laat ook maar even wat van me horen.

Ik ben geen echte kenner op het gebied van Ambientmuziek, toch bezit ik een aantal albums die je als ambient liefhebber wel degelijk moet hebben. Ik noem FSOL - Lifeforms (en meer van FSOL), Selected Ambient Works Vol II, The Orb en nog een hele hoop. Persoonlijke favoriet is is Substrata van Biosphere.

Ik luister op dit moment naar HIA & Peter Namlook - Secret Location. Volgens mij heb ik deze gedownload op aanraden van iemand hier op Fok, en wat een geweldig mooi nummer zeg.

Ik luister momenteel ook naar Strategy. Deze heeft op zijn album "Drumsolo's Delight" 2 nummers staan, namelijk "Cascadian Nights" en "Super Shewolf Inna City" die wel erg lekker ambient zijn. Verder is het niet echt een ambient artiest.

Anyway. Nog een reden waarom ik in dit topic reageer, is omdat jullie kenners misschien weten of er ergens avonden worden georganiseerd met ambient muziek?
Het lijkt me cool om er een keer 1 te bezoeken en een vriend van mij er kennis mee te laten maken.

ik ben hier vooral benieuwd naar omdat ik ooit Substrata van Biosphere zat te beluisteren en (zonder drugs) letterlijk in hogere sferen terecht kwam. Onbeschrijvelijk gevoel, ik zal het nooit vergeten!
pi_53679775
Oh, en wie kan mij muziek aanraden met een soortgelijke sfeer als HIA & Pete Namlook - Secret Location? Word er bijna emotioneel van
  woensdag 3 oktober 2007 @ 22:35:18 #139
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_53680301
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 12:33 schreef Faxie het volgende:
Ben zaterdag naar Kikkert geweest, en was best goed bevallen Was vooral gecharmeerd van Shuttle 358 en Murcoff. Jessica Bailley vond ik een klein beetje tegenvallen... volgens mij was ze heel nerveus ofzo, want d'r stem wilde weleens overslaan en ze mistte soms was snaren. De nummers zelf vond ik wisselend. Ene was heel lekker, ander beduidend minder. Wel een leuke meid verder trouwens

Volgende keer ga ik wel weer denk ik.

Trouwens, ik had zo'n CD+DVD combi gekocht, maar bleek toen ik thuiskwam dat er 2 DVD's inzaten.... wat nu? Interzone mailen, of het label mailen? (Miles-Plateaux dacht ik).
Heb me er ook onwijs goed vermaakt. Vond alle acts eigenlijk retestrak. Vooral Klimek heeft me in positieve zin verrast, de platen die hij opgevoerd heeft leken in geen velden of wegen op het materiaal dat staat op albums van hem zoals Milk&Honey en Music to fall asleep to. Bij tijd en wijle vond ik de muziek zelfs freaky worden. Die laatste plaat van hem was trouwens mooi man, met op de achtergrond die afbeeldingen van ijskristallen in de Barentszee. .

Murcof is trouwens ook moddervet, tering, wat een diepe CD is dat, Cosmos. Sowieso een aanbevelertje voor de mensen die hem nog niet geluisterd hebben.

Als ik jou was zou ik gewoon de organisatie aanspreken, ik denk dat ze de moeilijkste niet zijn als blijkt dat de fout bij hun ligt. . Mille Plateaux heet het label trouwens.
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
  woensdag 3 oktober 2007 @ 22:42:50 #140
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_53680550
quote:
Op woensdag 3 oktober 2007 22:16 schreef Agatorgother het volgende:
Anyway. Nog een reden waarom ik in dit topic reageer, is omdat jullie kenners misschien weten of er ergens avonden worden georganiseerd met ambient muziek?
Het lijkt me cool om er een keer 1 te bezoeken en een vriend van mij er kennis mee te laten maken.
Afgelopen weekend is er een ambient festival gehouden in Theater Kikker te Utrecht op zowel zaterdag als zondag. Was erg leuk! Houd dit topic in de gaten, want meestal als ik weet dat er ergens iets leuks is dan post ik het hier wel. Wat ik je verder kan aanbevelen is om lid te worden van Last.fm. Door daar je muziekvoorkeuren te laten bijhouden krijg je op de mogelijkheid om feestjes e.d. te zien die overeenkomen met je muzieksmaak. Zo kwam ik er dus achter dat dat ambient festival gehouden werd.
Verder wil er in het programma X-rated op Kink FM (zondag van 9 tot 12) nog wel eens verteld worden als er ergens ambient, experimentele muziek of electronica te bewonderen is.
quote:
ik ben hier vooral benieuwd naar omdat ik ooit Substrata van Biosphere zat te beluisteren en (zonder drugs) letterlijk in hogere sferen terecht kwam. Onbeschrijvelijk gevoel, ik zal het nooit vergeten!
Ik herken het wel een beetje. Als ik goede ambient hoor dan wil ik af en toe ook wel eens in hogere sferen getrokken worden. Je hebt er niet eens drugs voor nodig. .
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
  woensdag 3 oktober 2007 @ 23:31:57 #141
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_53682015
Lustmord.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
pi_53682132
die murcof - cosmos is vet ja, ontdekte hem toevallig vorige week in de 3voor12 luisterpaal
pi_53692793
quote:
Op woensdag 3 oktober 2007 22:42 schreef Detroit het volgende:

[..]

Afgelopen weekend is er een ambient festival gehouden in Theater Kikker te Utrecht op zowel zaterdag als zondag. Was erg leuk! Houd dit topic in de gaten, want meestal als ik weet dat er ergens iets leuks is dan post ik het hier wel. Wat ik je verder kan aanbevelen is om lid te worden van Last.fm. Door daar je muziekvoorkeuren te laten bijhouden krijg je op de mogelijkheid om feestjes e.d. te zien die overeenkomen met je muzieksmaak. Zo kwam ik er dus achter dat dat ambient festival gehouden werd.
Verder wil er in het programma X-rated op Kink FM (zondag van 9 tot 12) nog wel eens verteld worden als er ergens ambient, experimentele muziek of electronica te bewonderen is.
[..]

Ik herken het wel een beetje. Als ik goede ambient hoor dan wil ik af en toe ook wel eens in hogere sferen getrokken worden. Je hebt er niet eens drugs voor nodig. .
Thanks voor de informatie. Beetje jammer dat dat festival net geweest is
Last FM heb ik al. Probleem is dat ik niet alleen ambient luister. Maar goed, ik hou het alsnog in de gaten En zal ook ff Kink FM luisteren.
pi_53697791
Keihard Jelinek's Kosmischer Pitch elpeetje aan het draaien.
Din jävla kuk!
  donderdag 4 oktober 2007 @ 22:59:35 #145
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_53707527
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 14:32 schreef Agatorgother het volgende:

[..]

Thanks voor de informatie. Beetje jammer dat dat festival net geweest is
Last FM heb ik al. Probleem is dat ik niet alleen ambient luister. Maar goed, ik hou het alsnog in de gaten En zal ook ff Kink FM luisteren.
Bij mij houdt het muzikaal gezien ook niet op bij ambient, maar desondanks staan er altijd wel wat leuke events bij! Inderdaad jammer dat je het gemist hebt, maar hopen dat er snel weer iets nieuws komt. .
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
  vrijdag 5 oktober 2007 @ 01:41:46 #146
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_53711190
Zit ff lekker te chillen met sync24 - source. Heerlijk album
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_53716176
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 01:41 schreef star_gazer het volgende:
Zit ff lekker te chillen met sync24 - source. Heerlijk album
Ik kom even langs om dat te beamen.
Din jävla kuk!
  zondag 7 oktober 2007 @ 14:15:22 #148
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_53763424
Nog een tip: blue lunar monkey - 2012. Er zit wel een beat in, dus het is vooral geschikt voor de lounge-momenten na het werk of in de zon
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 22:11:27 #149
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_53977219
Hmmm... Ben het album Eingya van Helios aan het downloaden'kopen'. Het wordt overal zwaar goed gereviewd, dus ik ben erg benieuwd
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 23:32:36 #150
25794 Detroit
Per aspera ad astra
pi_53978571
quote:
Op dinsdag 16 oktober 2007 22:11 schreef star_gazer het volgende:
Hmmm... Ben het album Eingya van Helios aan het downloaden'kopen'. Het wordt overal zwaar goed gereviewd, dus ik ben erg benieuwd
Das inderdaad een zeer okay album, al moest ik bij de eerste keer luisteren wel even wennen omdat het heel wat anders was dan ik eigenlijk van Helios gewend was omdat er zoveel gitaarinvloeden in dit album verwerkt zijn.
So, if you're frightened of dying and... and you're holding on, you'll see devils tearing your life away. But if you've made your peace, then the devils are really angels...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')