abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_41326162
Maar als ik het goed begrijp.. kun je spareribs dus ook klaarmaken door enkel te koken in de marinade.. direkt eruit.. en eten maar..?
pi_41326830
dat begrijp je goed :-) maar dan moet je natuurlijk wel een uberlekkere marinade hebben
If Jesus had been killed twenty years ago, Catholic school children would be wearing little electric chairs around their necks instead of crosses.
pi_41327734
wie maakt er even een stappen plan voor me dan..? 1 kg spareribs..
pi_41328271
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 13:21 schreef Rpr8 het volgende:
geen idee eigenlijk..
zal het vanavond eens navragen.. ik weet niet of de marinade zelf gemaakt wordt of zo aangeleverd wordt...


(en over Sapre Rib Express gesproken.. vandaag staan we in een krantje in de drechtsteden :-P)
ik denk dat hij zo wordt aangeleverd..
Maar doe eens je best om erachter te komen..
Ik snap dat er veel variaties zijn voor marinades maar die van de sparerib express vind ik gewoon erg lekker Sweet marinade rulez
pi_41330053
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 14:50 schreef Omkron het volgende:
wie maakt er even een stappen plan voor me dan..? 1 kg spareribs..
Zet je computer uit.
Kijk nog even voor de laatste keer of je je tanden wel gepoetst hebt, en of je een deotje hebt opgedaan. Dan trek je je allermooiste kleding aan, en zoek je je huissleutel en wat centen.
Voor je het huis verlaat kijk je nog in de spiegel *check* *check* *dubbelcheck*
Waarschijnlijk moet je een paar keer oversteken, kijk goed naar links en rechts !!
Eenmaal bij de slager vraag je om spare ribs, ongebraden uiteraard. Je wilt het liefst middenstukjes hebben zeg je hem. Hij vind dat geen enkel probleem.
Eenmaal thuisgekomen stal je je spare ribs mooi uit op je snijplank. Wat nu vraag je je af ?
Draai je ribjes eens om. Daar zit een dik wit vlies. Best taai om zo te eten. Je kunt het er af trekken als je een beetje met een mes etc. om gaan gaan. Maar ach je wilt spare ribs in ketjap marinade, niet in je eigen bloed. Wat jij doet is een mes pakken, en tussen elk stukje bot dat vliesje licht inkerven. Zo komt de marinade lekker in het vlees.
Je hebt maandenlang research gedaan op internet, en hebt nu een heel lekker marinaderecept gevonden. Slim als je was had je dit al gisteren gemaakt zodat je meteen aan de slag kon.
In een grote pan staan dan nu jou spare ribs zacht te pruttelen, of nog net niet aan de kook.
Maar ohjee hoe lang moet dat in de pan ? Na een half uur ga je eens kijken of het vlees al een beetje van het botje af valt.
Dan wordt het pas echt moeilijk ! Laat je ze in de marinade afkoelen, en wacht je tot morgen of gaan we meteen eten ?
In dat laatste geval leggen we de spareribs op een bakplaat, en koken we de marinade zo lang dat er een dikke stroop ontstaat. Hiermee smeren we de spareribs nog even mee in van boven en onder.
Dan in matig warme oven afbakken tot ze mooi bruin zijn. Niet zwart dus zoals in mening restaurant.
pi_41330403
Leuk stukje piloot.
Ik weet in elk geval hoe ik ze moet maken nu.
Thanks. De marinade van bovenaan de blz. lijkt je dat wat?
pi_41331193
Weet ik niet, heb het niet geproeft, maar zo op het oog lijkt het me niet zo lekker.
Die van mij is eigenlijk heel simpel.
Ketjap, chilisaus, bruine suiker, sambal, knoflook, gebersiroop. Jintan, katoember, jahe ( die laatste 3 zijn niet helemaal juist geschreven ) En een klein snufje zout. Dan is het gewoon proeven tot ie lekker is.
pi_41332450
klaat altijd alles aanbrande, zelfs de soep *pruillip*
daarom moet ik dit allemaal niet proberen
moderator van me eigen site :)
en verder week weinig te zeggen
o jah, mijn nummer is gekozen tot grappigste nummer van...
NEDERLAND!
pi_41347925
ik heb even gechecked, maar enigszins te verwachten wordt het recept voor die marinade niet zomaar vrijgegeven. Dit zou mijn werk de kop kunnen kosten :-P
If Jesus had been killed twenty years ago, Catholic school children would be wearing little electric chairs around their necks instead of crosses.
pi_41355620
Ok piloot, dat is duidelijk!.. en nu het marinade recept.. hoeveel.. van wat.. enzo.. even simpel als dat kan.
pi_41355682
En hoeveel graden de oven?
pi_41356752
woww
wat hebben er veel mensen gereageerd zeg!

er zijn dus veel meer mensen die gek zijn op spare-ribs

ik wacht nog ff de reacties af en anders ga ik van t weekend lekkere spare-ribs klaar maken.

jammie!!
pi_41356915
die shit ken je ook ingevroren bij de aldi of lidl kopen
"Een droge bek is niet cool" (c) Blowersguide :')
STEM HIER Kutsmilie <------------------------------------------------
STEM HIER Kutsmilie <----
pi_41357256
die lijken me niet erg lekker!~

droog en niet lekker gekruid.
kan het mis hebben hoor!
pi_41357407
Ze zijn wel goed te eten hoor die van de aldi, maar niks kan op tegen zelfgemaakte natuurlijk
  donderdag 31 augustus 2006 @ 19:49:45 #41
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_41372344
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 12:13 schreef liefkleinmeisjuh het volgende:
Ze zijn wel goed te eten hoor die van de aldi, maar niks kan op tegen zelfgemaakte natuurlijk
Idd maar die van de aldi zijn wel erg handig als je een grote BBQ hebt of tijdens een verjaardag
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 31 augustus 2006 @ 20:34:04 #42
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_41374426
Hey Melisjuh?!!? Heb je nou lekker gegeten of niet?
Willen wel ff resultaten horen he!

Of ist gewoon mislukt en heb je toch maar pizza besteld......
ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
pi_41376457
Pff recept. Eigenlijk is het gewoon heeel veel ketjap die je lekker maakt met al die andere ingredienten. Ketjap en chilisaus zijn het hoofdingredient. Mengen 5 op 1 ( 5 ketjap 1 chilisaus )

Oven niet al te hoog. Je spare ribs zijn al gaar, je wilt ze alleen warm maken. Dus graad of 160 is zat. Natuurlijk kan je hem lekker hoog zetten, maar in ketjap, chilisaus, honing, basterdsuiker zitten al enorm veel suikers. Die carameliseren in de oven bij te hoge temperatuur. Je krijgt dan erg zwarte spare ribs.
pi_41387835
Ik denk dat ik spare-ribs maak voor morgen.
Nu alvast kopen en marineren.
pi_41389320
zoiets ga ik ook doen.
of morgen maken voor zondag.
pi_41390020
eerst kijken... dan zeiken
pi_41397338
Sorry hoor.. maar die van de Aldi zijn niet te vreten..
  vrijdag 1 september 2006 @ 18:11:34 #48
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_41400522
heb die van de aldi ook een keer gekocht huisgenoot vond ze heerlijk.. ik heb ze laten ontdooien en dan onder de grill in de combi-oven gegooid (studentenhuis he ) en vond ze niet lekker.. huisgenoot bakt ze op in de pan, zag er al stukken lekkerder uit.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_41400610
Spare ribs
pi_41432340
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 00:19 schreef Rpr8 het volgende:
ik heb even gechecked, maar enigszins te verwachten wordt het recept voor die marinade niet zomaar vrijgegeven. Dit zou mijn werk de kop kunnen kosten :-P
pussy
Zitten hier 50.000 man die dat recept willen !
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')