nano / editquote:Op woensdag 13 december 2006 18:19 schreef Dubbeldrank het volgende:
[..]
Waarom niet gewoon nano? Dat lijkt me iets comfotabeler voor iemand die lang niet met editors heeft gewerkt. Het is prima bruikbaar om config files aan te passen, wil je geavanceerde functies dan vi inderdaad.
Bewaren en wegwezen moet zijn <esc> :wq! , maar sneller is nog <esc>ZZ ...quote:Op woensdag 13 december 2006 18:05 schreef Aoristus het volgende:
[..]
met vi
<esc> navigeren
/ (zoeken
K (boven)
L (rechts)
J (beneden)
H (links)
i invoegen
<esc wq! > bewaren en wegwezen
Ik ben nog Spartaans geschooldquote:Op woensdag 13 december 2006 18:19 schreef Dubbeldrank het volgende:
[..]
Waarom niet gewoon nano? Dat lijkt me iets comfotabeler voor iemand die lang niet met editors heeft gewerkt. Het is prima bruikbaar om config files aan te passen, wil je geavanceerde functies dan vi inderdaad.
vrai!quote:Op woensdag 13 december 2006 18:30 schreef whoops het volgende:
[..]
Bewaren en wegwezen moet zijn <esc> :wq! , maar sneller is nog <esc>ZZ ...
Daarnaast ben ik het er mee eens dat je beter nano of misschien zelfs gedit kan gebruiken.
Als je dus op Ubuntu bent ingelogd op de grafische schil kan je met het commando
gksu gedit /boot/grub/menu.lst
verder compleet grafisch werken...
:x is nog sneller..quote:Op woensdag 13 december 2006 18:30 schreef whoops het volgende:
Bewaren en wegwezen moet zijn <esc> :wq! , maar sneller is nog <esc>ZZ ...
Dat is precies even snel...quote:
maar bij shift-ZZ moet je de shift ingedrukt houden en dan krijg je bij de 10000ste file wel rsiquote:Op woensdag 13 december 2006 19:05 schreef whoops het volgende:
[..]
Dat is precies even snel...
Shift - Z - Z - Shift los
Shift - : - Shift los - x
Whehehe...quote:Op woensdag 13 december 2006 19:10 schreef devzero het volgende:
[..]
maar bij shift-ZZ moet je de shift ingedrukt houden en dan krijg je bij de 10000ste file wel rsi![]()
Als ik als user vi /etc/passwd wil quitten na een edit lijkt dat met geen van alle commando's te lukken, omdat ik er geen rechten heb uiteraard. Tot nu toe kom ik daar alleen met :q! uit...quote:Op woensdag 13 december 2006 19:23 schreef slakkie het volgende:
Is het niet zo dat :x ongeacht een error tijdens de write ten alle tijde zal quiten. Weet niet trouwens hoe dat met wq! zit of met ZZ.
"/etc/passwd" E212: Can't open file for writingquote:Op woensdag 13 december 2006 19:23 schreef slakkie het volgende:
wq!
E45: 'readonly' option is set (add ! to override)quote:ZZ
GMTAquote:Op woensdag 13 december 2006 19:39 schreef whoops het volgende:
[..]
Als ik als user vi /etc/passwd wil quitten na een edit lijkt dat met geen van alle commando's te lukken, omdat ik er geen rechten heb uiteraard. Tot nu toe kom ik daar alleen met :q! uit...
en daarom gebruiken wij GEEN Kutbuntuquote:Op woensdag 13 december 2006 19:40 schreef devzero het volgende:
[..]
"/etc/passwd" E212: Can't open file for writing
[..]
E45: 'readonly' option is set (add ! to override)
maar ":x" geeft ook
E505: "/etc/passwd" is read-only (add ! to override) en quit niet bij mij.
Zie je ergens staan dat ik ubuntu gebruik? Ik gebruik gentoo, maar vim lijkt me redelijk universeel, dus zal de distro niet veel uitmaken.quote:Op woensdag 13 december 2006 20:03 schreef Aoristus het volgende:
[..]
en daarom gebruiken wij GEEN Kutbuntu![]()
![]()
Doe jezelf een plezier en begin met Slackware
Daar heb ik ook al naar zitten kijken, het was me alleen iets te gelimiteerd. Ik wil bijvoorbeeld ook een webserver plus nog wat andere mogelijkheden die FreeNAS niet biedt. Ik heb nu een Ubuntu server draaien die alles doet was ik wil, proftpd, apache, samba en nog wat andere meuk kan je prima zelf installeren. Samen met het gebruik van webmin kan je dus veel meer dan met FreeNAS, leuk spul maar voor m'n thuisservertje wil ik wat meer functies.quote:Op donderdag 14 december 2006 19:09 schreef whoops het volgende:
Zojuist heb ik even met FreeNAS onder VMware zitten spelen, en dat ziet er erg leuk uit. Het is gebaseerd op FreeBSD en heeft een hele nette WebGUI, waar de meeste dingen in te regelen zijn. Ook kan je er met SSH bij...
Omdat ik nog niet zeker weet of dit is wat ik wil, vroeg ik me af of er ook alternatieven voor FreeNAS bekend zijn, dan ga ik die ook nog eens even testen...
Maar daar is FreeNAS toch ook helemaal niet voor bedoeld? Het is een gratis NAS server en meer niet.quote:Op donderdag 14 december 2006 20:50 schreef Dubbeldrank het volgende:
die alles doet was ik wil, proftpd, apache, samba en nog wat andere meuk kan je prima zelf installeren. Samen met het gebruik van webmin kan je dus veel meer dan met FreeNAS, leuk spul maar voor m'n thuisservertje wil ik wat meer functies.
FreeBSD leren doe ik liever niet met m'n centrale opslag...quote:Op donderdag 14 december 2006 22:48 schreef Schorpioen het volgende:
Waarom dan niet gewoon FreeBSD gebruiken? Dan heb je alle vrijheid en alle mogelijkheid om ervaring op te doen! Er is ook genoeg documentatie beschikbaar hierover.
Begrijpelijk, al moet ik zeggen dat FreeBSd erg erg gebruikersvriendelijk is (maar goed ik gebruik het nu al jaren.quote:Op donderdag 14 december 2006 23:01 schreef whoops het volgende:
[..]
FreeBSD leren doe ik liever niet met m'n centrale opslag...
Als ik FreeBSD wil gaan leren zal ik me daar op toe moeten spitsen en daar heb ik momenteel weinig ruimte voor (ben voor m'n werk al met m'n LPI en m'n CNE trajecten bezig)... Het is niet dat ik het niet wil kennen, maar het is nu gewoon niet handig...
Ik heb een Wanadoo "broadbandbox"... Is niks aan in te stellen, DHCP aan en dat is het. Tot nog toe nooit problemen mee gehad qua snelheid.quote:Op donderdag 14 december 2006 23:45 schreef Schorpioen het volgende:
Ik heb geen idee waar je trage internet aan ligt. Ik heb hier alle IPv6 support gewoon aanstaan en dat geeft geen enkel probleem met mijn demon internet aansluiting, qua netwerk is het min of meer een standaard ubuntu installatie. Wat voor internetverbinding heb je?
Ik bèn begonnen met Slackware, en via Debian bij Ubuntu beland, en ik heb precies hetzelfde probleem.quote:Op woensdag 13 december 2006 20:03 schreef Aoristus het volgende:
en daarom gebruiken wij GEEN Kutbuntu![]()
![]()
Doe jezelf een plezier en begin met Slackware
Heb je de problemen op zowel je lokale netwerk als via internet? En heb je via verschillende protocollen (smb/http/ftp/scp) dezelfde vertraging?quote:Op vrijdag 15 december 2006 07:44 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Ik heb een Wanadoo "broadbandbox"... Is niks aan in te stellen, DHCP aan en dat is het. Tot nog toe nooit problemen mee gehad qua snelheid.
Om 1 over 1 van elke dag haalt hij de logfile weg. Of dat te vaak is? Geen idee, ik weet niet hoe druk bezocht je webserver is.quote:Op vrijdag 15 december 2006 14:57 schreef HenkdeTank het volgende:
Hallo, op mijn server draait een cronjob:
1 1 * * * rm -f /var/log/apache/access.log; touch /var/log/apache/access.log; chown root.adm /var/log/apache/access.log; apachectl restart
Nee, dan zou het 1 * * * * * zijnquote:Schrijft hij nu elke 1ste minuut van elk uur
Je gebruikt apachectl restart, waarbij apachectl graceful misschien netter is. Lees dit stukje maar eens doorquote:een apache acces log weg en herstart hij dan apache?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |