Je zou Samba met een mountscriptje kunnen proberen.quote:Op donderdag 30 november 2006 09:24 schreef Lod het volgende:
Even een vraag opnieuw stellen.
Ik heb ooit iets gevraagd over Samba vs NFS en welke ik het beste kon kiezen voor mijn thuisnetwerk. Het antwoord daarop was dat er problemen waren voor NFS, met name op het gebied van security.
Ik heb thuis ondertussen alleen nog maar linux draaien en zit achter een Linksys hardware firewall. Heeft het voordelen voor mij om over te stappen op NFS? Ik heb de laatste tijd het probleem dat mijn sambashares niet meer automatisch worden gemount bij het rebooten.
Neem hier eens een kijkje http://distrowatch.com/dwres.php?resource=majorquote:Op donderdag 30 november 2006 21:05 schreef draaijer het volgende:
Welke LINUX VERSIE ?
Hallo hallo. Momenteel heb ik Windows XP, maar ik wil Linux gaan draaien. Wat is een recente en redelijk goed te installeren distributie? Ooit heb ik kort SuSe gehad en dat beviel goed.
Wie o wie kan mij wat aanraden en waar kan ik dat vinden?
Thanks all
Define handige plugins. Dit ligt geheel aan wat je wilt met je Linux bak.quote:Op zondag 3 december 2006 14:20 schreef draaijer het volgende:
Wat zijn nou handig plugins voor je linux OS. Ik heb een IM client en mail programma, Open Office, maar wat gebruiken jullie nog meer?
Het staat op papier Mr. Negative.quote:Op woensdag 22 november 2006 21:10 schreef mgerben het volgende:
[..]
Oh oh... als je dat niet op papier hebt staan zou ik hem vanavond nog inruilen... ok, morgen dan.
Wat ik veel gebruik?quote:Op zondag 3 december 2006 14:20 schreef draaijer het volgende:
Wat zijn nou handig plugins voor je linux OS. Ik heb een IM client en mail programma, Open Office, maar wat gebruiken jullie nog meer?
Gewoon even met je ubuntu cd/dvd booten daarna en je bootloader een schop geven dat ie zichzelf weer in het MBR neer moet zetten, niks aan de handquote:Op zondag 3 december 2006 23:46 schreef Autoreply het volgende:
Ik ga binnenkort ook Ubuntu naast Vista draaien.
Als echte Linux-n00b gaan jullie me vast veel terug zien![]()
Anyway, voorlopig ben ik me vooral nog ff aan het afvragen hoe ik het handigste kan regelen met bootloaders e.d, tenslotte zet ik binnenkort Linux (probally Ubuntu) er al op terwijl Vista pas over twee maanden komt. Herinstalleren doe ik dan liever niet.
Zo set je je hostname inderdaad, maar dat wil nog niet zeggen dat je andere PC (de Mac toch?) hem kan vinden. Hij kan namelijk dat naampje niet omzetten naar een IP adres volgens mij. Ergens moet namelijk worden bijgehouden welke naam er bij welk IP hoort.quote:Op dinsdag 5 december 2006 10:24 schreef wdn het volgende:
De_Hertog: het aanroepen van de hostname zou in /etc/rc.d/rc.inet1 of /etc/init.d/boot moeten staan. Meestal wordt daar /etc/hostname aangeroepen Dus daar zou je even kunnen kijken
Aanpassen en een reboot zou dan voldoende moeten zijn.
De hostname instellen is me inderdaad gelukt. De uitvoer van het commando 'hostname' is ook de juiste uitvoer. Maar als ik op deze manier de host aan het IP koppel, dan krijg ik een soort snelkoppeling die alleen op de Mac werkt. Kan die Linux pc niet zijn hostname 'bekend maken' aan andere pc's? Mijn Windows pc (Ja, ik ben van alle markten thuisquote:Op dinsdag 5 december 2006 10:33 schreef Cid het volgende:
[..]
Zo set je je hostname inderdaad, maar dat wil nog niet zeggen dat je andere PC (de Mac toch?) hem kan vinden. Hij kan namelijk dat naampje niet omzetten naar een IP adres volgens mij. Ergens moet namelijk worden bijgehouden welke naam er bij welk IP hoort.
Ik heb geen verstand van Mac OS, maar als je daar een /etc/hosts hebt kan je daar een entry in maken:
ip_van_linux_pc volledige_hostname_van_je_linux_pc korte_naam_linux_pc
Dus bijvoorbeeld
Linux IP = 192.168.0.12
FQDN = linux.mijndomein.nl
Hostname = linux
Zou worden in /etc/hosts
192.168.0.12 linux.mijndomein.nl linux
Als je dan op je Mac SSH doet naar "linux" of "linux.mijndomein.nl" weet je Mac dat daar een IP bij hoort, en gaat naar die machine toe.
Hier laat mijn netwerk kennis me een beetje in de steek.... ik zou verwachten dat dan die administratie van welk IP bij welk naampje hoort (DNS) ergens anders gedaan word. Maar wellicht werkt het anders hoor, zoveel verstand van netwerken heb ik niet...quote:Op dinsdag 5 december 2006 11:12 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
De hostname instellen is me inderdaad gelukt. De uitvoer van het commando 'hostname' is ook de juiste uitvoer. Maar als ik op deze manier de host aan het IP koppel, dan krijg ik een soort snelkoppeling die alleen op de Mac werkt. Kan die Linux pc niet zijn hostname 'bekend maken' aan andere pc's? Mijn Windows pc (Ja, ik ben van alle markten thuis) is gewoon bereikbaar voor ping en andere zaken via de pc-naam, zonder dat ik hiervoor iets in /etc/hosts heb aangepast. Idem voor mijn Mac vanaf mijn Linux pc, trouwens: ik kan gewoon 'ping mac' intikken op die linux pc, en dat werkt.
Dan zou je inderdaad een DNS service moeten draaien om dit te doen.quote:Op dinsdag 5 december 2006 11:23 schreef Cid het volgende:
[..]
Hier laat mijn netwerk kennis me een beetje in de steek.... ik zou verwachten dat dan die administratie van welk IP bij welk naampje hoort (DNS) ergens anders gedaan word. Maar wellicht werkt het anders hoor, zoveel verstand van netwerken heb ik niet...
Hoe komt het dan dat van Linux naar Mac of Windows pingen wel gewoon werkt op naam, en van Mac naar Windows ook? Oftewel: misschien draait die service al wel op de windows pc (die in feite de server is); hoe zorg ik dat dat Linux zichzelf daar aanmeld?quote:Op dinsdag 5 december 2006 16:32 schreef slakkie het volgende:
[..]
Dan zou je inderdaad een DNS service moeten draaien om dit te doen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |