mijn post was ook niet zo verdedigend bedoelt. Ik gebruik nu eenmaal niet zoveel smilies, was redelijk ironischquote:Op maandag 28 augustus 2006 21:21 schreef Lommerrijk het volgende:
Het was niet als belediging bedoeld.
Mijn kast staat vol met meters Lucky Luke albi.
Wiens huis dan wel?quote:Op dinsdag 29 augustus 2006 14:24 schreef Archont het volgende:
Dit is MMach zijn huis niet hoor.
wat dan? nu wil ik et weten ookquote:Op dinsdag 29 augustus 2006 14:57 schreef tnimble het volgende:
Ik denk dat ik weet wat BE eerst dacht
MMach:quote:Op dinsdag 29 augustus 2006 15:25 schreef eRrrrJeee het volgende:
[..]
wat dan? nu wil ik et weten ook
Ik had de rest van het topic nog niet goed gelezen en dacht eigenlijk dat Archont bedoelde te zeggen dat het huis waar Mmach in klust niet van hem is.quote:Op dinsdag 29 augustus 2006 15:25 schreef eRrrrJeee het volgende:
wat dan? nu wil ik et weten ook
aha oke dan snap ik haarquote:Op dinsdag 29 augustus 2006 15:57 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Ik had de rest van het topic nog niet goed gelezen en dacht eigenlijk dat Archont bedoelde te zeggen dat het huis waar Mmach in klust niet van hem is.
Zo'n 'Yeah right, echt niet dat dat huis van jou is'-poster.
De ietwat achterdochtige mens in mijn kwam even naar boven.
"Mooie harmonie" haha. Volgende keer een vlooienmarsje of Für Elise svp.quote:Op dinsdag 29 augustus 2006 22:04 schreef MMach het volgende:
Daarnet is Archont gepasseerd om even te kijken naar de piano.
http://www.youtube.com/watch?v=-zyXD0oTDAU
Dat lijkt mij geen luidsprekerte maar een stopcontact oid voor een lampje voor de stemmer oid?quote:Op woensdag 30 augustus 2006 07:49 schreef Lommerrijk het volgende:
Waar is dat luidsprekertje voor onder het serienummer?
dat is het stopcontact voor de twee lampjes die er vanvoor ophangen en licht op het klavier moeten schijnen.quote:Op woensdag 30 augustus 2006 07:53 schreef Marsepein het volgende:
[..]
Dat lijkt mij geen luidsprekerte maar een stopcontact oid voor een lampje voor de stemmer oid?
Bijna een wijn-afdeling?? De gemiddelde slijterij hier is jaloers op die collectie die je hebt liggen man!! Als mijn Mrs t ziet is de voorraad direct gehalveerdquote:Op woensdag 30 augustus 2006 15:20 schreef MMach het volgende:
Van zodra Archont meer informatie heeft over de piano en een prijs kan plakken op zowel de restauratie als de verkoopswaarde, dan ga ik dat bespreken met mijn broers en zussen. Ik denk niet dat dat een probleem gaat geven want gisteren heb ik dat verteld dat er iemand is komen kijken naar de piano en de foto's van de binnenkant van de piano getoond en hij leek het niet erg te vinden.![]()
Intussen ben ik bezig met wat fototjes trekken van de wijn in kisten. Dit is ongeveer de helft:
[afbeelding]
het is bijna een wijnafdeling![]()
Met MMach in de buurt duurt het niet lang voordat het huis de inhaalslag heeft gemaaktquote:Op woensdag 30 augustus 2006 15:55 schreef tnimble het volgende:
Wat waren je ouders van plan? Slijterij beginnen of een wijnrestaurant?!?
Hoe komt het toch dat er soms zulke mooie wijnen, meubels, instrumenten en gereedschappen in huis zijn maar dat het huis dan zover achter blijft bij de rest? vreemd kunnen dingen lopen soms.
Je zult dan al snel aan de duurdere restaurants en hotels zitten. Die kopen vaak bij groothandels e.d. en niet snel van particulieren... Wel te begrijpen, want ze worden dan ook wel snel genaaid waarschijnlijk.quote:Op woensdag 30 augustus 2006 16:23 schreef Nembrionic het volgende:
Er moet toch wel een aantal restaurants zijn die de flessen willen kopen? Of verenigingen van wijndrinkers ofso?
En ze willen een factuur.quote:Op woensdag 30 augustus 2006 16:28 schreef kroegtijger het volgende:
[..]
Je zult dan al snel aan de duurdere restaurants en hotels zitten. Die kopen vaak bij groothandels e.d. en niet snel van particulieren... Wel te begrijpen, want ze worden dan ook wel snel genaaid waarschijnlijk.
Nee hoor.quote:
Hotels en restaurants willen geen factuur zien?quote:
Grote partijen wijn kunnen de moeite waard zijn om zwart geld mee te verdienen, maargoed daar is dit topic niet voorquote:Op woensdag 30 augustus 2006 16:35 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Hotels en restaurants willen geen factuur zien?
Ik zou me wel durven te branden aan zo'n kistje saint-emilion eigenlijk, maargoed als je geen fles durft open te halen is dat een groot risico....quote:Op woensdag 30 augustus 2006 16:42 schreef MMach het volgende:
De wijn op de foto's is al gereserveerd voor een geinteresseerde.
Ik moet eerst nog mailen naar mijn zussen in het buitenland of ik van hen groen licht krijg, mijn jongere heeft haar akkoord al gegeven, mijn broer zijn akkoord is voor na de transactie.
Ik heb verschillende wijnboeren gecontacteerd met de bedoeling de juiste prijs bekomen.
Het is hier geen vraag & aanbod, maar ik vertel gewoon even hoe het verloopt.
Wees gerust, dit is nog niet eens de helft van de wijn, dus er is nog meer dan genoeg. Mijn vermoeden is dat als mijn broer ziet dat wijn verkopen niet zo overdreven veel werk is, dat de rest er ook vandoor gaat.
De kelder heeft helemaal niet zoveel schade als de rest van het huis, de temperatuur is daar nagenoeg altijd constant, het is er altijd donker en de wijn zit in kisten en rekken, dus veel schade door de staat van het huis kunnen die niet opgelopen hebben. De tand des tijds kan daarentegen wel zijn tol hebben geeist, maar dat is niet in te schatten zonder flessen te openen, en dat ga ik niet even doen.
Alweer een gouden tip van Lommerijk.quote:Op woensdag 30 augustus 2006 16:47 schreef Lommerrijk het volgende:
Misschien een idee wat foto's te sturen naar:
http://search.sothebys.co(...)ists.jsp?dept_id=142
*voldaan, het is een kelder waar bijna nooit iemand komt, hij is dus bijna altijd stikkedonker omdat die geen ramen of zo heeftquote:Het is daarom van groot belang de juiste locatie te kiezen voor het bewaren ervan. Hou daarvoor vooral rekening met volgende factoren.
* Gesloten, donkere ruimte.
* Geen trillingen.
* Geen tocht, maar wel ventilatie.
* Vochtigheidsgraad van 75%.
* Een constante temperatuur tussen de 7°C en 20°C.
In tegenstelling tot wat je soms ziet in de supermarkt dient wijn liggend bewaard te worden. Zo voorkom je dat de kurk uitdroogt en krimpt, waardoor lucht naar binnen kan komen.
*de temperatuur ligt ook binnen de limieten.quote:De vochtigheid
In de fles heerst per definitie een hoge vochtigheid, bovendien ontstaat met de jaren een bepaalde overdruk in de fles door de ontwikkeling van gassen. Een te lage omgevingsvochtigheid zorgt ervoor dat de gassen kunnen ontsnappen en de wijn een stukje verdampt. Een relatieve luchtvochtigheid van 70% wordt als ideaal gezien. Vochtiger kan geen kwaad. We kunnen bij veel vocht te maken krijgen met beschimmelde etiketten of kurken, maar dat is vooral een esthetisch probleem. De wijn voelt zich er prima bij.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |