whispers | zondag 20 augustus 2006 @ 12:11 |
Beste mede-Fok!kers, Ik heb voor vandaag wat bizonvlees en voor morgen een stukje zebra. Het zijn vleessoorten die ik voorheen nooit heb bereid. Ik veronderstel dat de bereiding gelijkaardig is aan die van rundsvlees: eventueel bakken als een biefstuk of grillen. Maar kan je bizon en zebra ook saignant eten, of kan je het beter doorbakken? Kortweg: kent iemand recepten met zebra of bizon? [ Bericht 0% gewijzigd door whispers op 20-08-2006 12:42:46 ] | |
gebruikersnaam | zondag 20 augustus 2006 @ 12:12 |
dat is geen zebra hoor, dat is de streepjescode op de bison. ![]() | |
zwartedoos | zondag 20 augustus 2006 @ 12:18 |
quote:waar kan je zoiets kopen of is dat een domme vraag ![]() | |
zwartedoos | zondag 20 augustus 2006 @ 12:22 |
http://www.nativeartandwi(...)ecook.html#anchor_12 | |
Martijn_77 | zondag 20 augustus 2006 @ 12:26 |
quote:Ja dat vraag ik mij ook af lijkt mij nu niets iets wat ergens zo bij de slager te koop is | |
whispers | zondag 20 augustus 2006 @ 12:26 |
quote:Nee, dat is geen domme vraag. ![]() Tegenwoordig vind je op vele plaatsen exotisch vlees, van zebra tot krokodil... Ik heb het gewoon gekocht in een grote supermarkt. Uiteraard is het een stuk duurder dan gewoon rundsvlees, maar ik hou van variatie en wil alles eens proberen. | |
Martijn_77 | zondag 20 augustus 2006 @ 12:27 |
quote:Welke supermarkt ben het hier in Nederland nog nooit tegen gekomen | |
NanKing | zondag 20 augustus 2006 @ 12:28 |
quote:Zebra ben ik nooit tegen gekomen, wel krokodil. | |
whispers | zondag 20 augustus 2006 @ 12:28 |
quote:Thx ![]() | |
whispers | zondag 20 augustus 2006 @ 12:29 |
quote:Een Franse supermarktketen: Carrefour. Maar wordt hier in België op nog veel plaatsen verkocht... | |
Hyperdude | zondag 20 augustus 2006 @ 12:30 |
http://www.markblumberg.com/biltong.html Biltong kan je prima maken van zebra of bison, en erg lekker ook ![]() Alleen moet je wel ff een weekje wachten, en liever nog wat langer | |
SHE | zondag 20 augustus 2006 @ 12:31 |
Ik weet dat Driessen in Bunnik nog weleens exotisch vlees verkoopt; www.dlf.nl | |
zwartedoos | zondag 20 augustus 2006 @ 12:31 |
quote:daarom vraag ik t idd, ben ook altijd op zoek naar iets nieuws, maar heb echt geen idee waar je zoiets in NL kan krijgen ![]() | |
whispers | zondag 20 augustus 2006 @ 12:32 |
quote:Ik heb vacuümverpakte voorgesneden filets gekocht, het lijkt me niet echt een goed idee om die in mijn living nog wat te laten versterven. | |
whispers | zondag 20 augustus 2006 @ 12:34 |
quote:In een speciaalzaak misschien, zoals SHE zegt. Maar hebben jullie in Nederland geen supermarkten met een uitgebreider assortiment? Moet zeker te vinden zijn. | |
zwartedoos | zondag 20 augustus 2006 @ 12:36 |
quote:verder dan de AH kom ik dan niet ![]() ![]() | |
whispers | zondag 20 augustus 2006 @ 12:36 |
quote:Maar dat recept is om bisonvlees te drogen, zie ik net, dat is niet echt de bedoeling. | |
SHE | zondag 20 augustus 2006 @ 12:36 |
De supermarkten in NL hebben in tt onze duitse en belgische vrienden een beduidend minder fantasievol assortiment Nederland heeft natuurljk ook nog niet zo lang een eet cultuur | |
Hyperdude | zondag 20 augustus 2006 @ 12:37 |
quote:Nee, wij hebben alleen maar de AH, die zorgt er voor dat er geen andere supermarkten bij komen ![]() | |
Isegrim | zondag 20 augustus 2006 @ 12:37 |
Groothandels in NL verkopen dat soort spul wel (Makro bv). Laatst o.a. ratelslang (duur!!!), bison en nog wat exotische beesten in de vriezer zien liggen. | |
zwartedoos | zondag 20 augustus 2006 @ 12:37 |
quote: ![]() | |
SHE | zondag 20 augustus 2006 @ 12:38 |
http://www.osgrow.co.uk/?document=56 receptjes | |
whispers | zondag 20 augustus 2006 @ 12:38 |
quote:Wel, ik heb het nog niet geproefd (is voor vanavond of morgen), maar ik denk niet dat het de moeite zal zijn om voor naar België te rijden. Ik veronderstel dat de smaak van de zebra dicht bij die van paard zal liggen en dat de bison zoals rundvlees zal smaken, maar dan misschien iets zoeter. | |
zwartedoos | zondag 20 augustus 2006 @ 12:38 |
quote:das een goede tip ![]() ![]() | |
SHE | zondag 20 augustus 2006 @ 12:39 |
Gewoon op de grill flikkeren dus ! | |
whispers | zondag 20 augustus 2006 @ 12:39 |
quote:Dus nu wel? ![]() | |
whispers | zondag 20 augustus 2006 @ 12:40 |
quote: ![]() | |
whispers | zondag 20 augustus 2006 @ 12:41 |
quote:Dacht ik ook te doen, maar ik heb hier nog een lekkere wildfond liggen, dus misschien nog een sausje bij maken. Een stoofpotje van bizon lijkt me anders ook wel ok. | |
SHE | zondag 20 augustus 2006 @ 12:42 |
quote:eerlijk? Ik vind het nog steeds een bij elkaar geraapt zooitje, dus nee | |
whispers | zondag 20 augustus 2006 @ 12:46 |
quote:Om eerlijk te zijn ken ik de Nederlandse eetcultuur ook helemaal niet. Bij de combinatie Nederland en eten denk ik spontaan aan kroketten in muren enzo, maar da's waarschijnlijk een simplistische (en foutieve) voorstelling. | |
Hyperdude | zondag 20 augustus 2006 @ 12:48 |
Hier nog wat recepten! http://www.buybuffalomeat.com/facts.htm idd. heeft NL geen eetcultuur. Maar een dikke lap Bison insmeren met zoete zooi en op de grill kieperen is ook niet echt Haute-Cuisine ![]() Ik heb trouwens wat naar Italiaanse recepten zitten zoeken, maar dat schiet niet echt op. Maar ipv. paard en rund kan je prima experimenteren met Zebra en Bison. | |
SHE | zondag 20 augustus 2006 @ 12:51 |
Ik denk dat deze generatie steeds meer experimenteert in de keuken en ook is mede door de komst van meer toko's en exotische winkels het aanbod wel aardig uitgebreid. Maar nog steeds heb ik niet het idee dat het echt een cultuur is; of zelfs een belangrijk iets in het leven van de gemiddelde nederlander. Ik ken althans weinig mensen die elke dag uitgebreid koken, en ook op een simpele doordeweekse dag echt uitpakken. Tijd nemen voor het eten is er ook vaak niet bij Neemt niet weg dat ik de nederlandse keuken, voor zover aanwezig ![]() | |
whispers | zondag 20 augustus 2006 @ 12:52 |
Btw: ik zie net een dikke spelfout in de TT staan (die in de OP heb ik al verbeterd). Bizon is natuurlijk met een 'z'. Komt door het zoeken naar recepten op allerlei Amerikaanse sites... Ik hou niet echt van spelfouten. Kan een sympathieke mod de TT voor me verbeteren? | |
Hyperdude | zondag 20 augustus 2006 @ 12:52 |
quote:Kritiek op kroketten is niet toegestaan! ![]() | |
SHE | zondag 20 augustus 2006 @ 12:56 |
en de kroket is ook niet nederlands, maar frans ![]() | |
Hyperdude | zondag 20 augustus 2006 @ 12:58 |
quote:Wij hebben de kroket gemaakt wat ie is! Ik weet ook wel dat je garnalenkroketten in Brugge hoort te halen, maar de "gewone kroket" is van bij ons ![]() Anyway ik krijg net een email van moeders dat je een bison steak van een dikke Inch (dat is wel een mooi formaat) ongeveer 10 minuten moet grillen om 'm netjes saignant/rare te krijgen | |
Isegrim | zondag 20 augustus 2006 @ 13:06 |
quote:Mijn ouders doen dat. Die hebben elke dag een maaltijd van meerdere gangen en ze eten ook erg 'luxe' (maar ook heel gezond, veel vis bv). Als ik daar eet, heb ik altijd het gevoel dat ik uit eten ga in een goed restaurant. Sterker nog, wat zij maken is doorgaans beter dan wat ik in een restaurant krijg. ![]() | |
Erosjuhhh | zondag 20 augustus 2006 @ 14:04 |
lekker offtopic jullie ![]() | |
vats | maandag 21 augustus 2006 @ 06:51 |
Bison is net rundvlees, ben net terug uit de USA en in Yellowstone lopen erg veel van die beesten rond, in het park verkopen ze ook overal bison vlees en ja is net rundvlees maar dan minder vet. Moet zeggen dat het prima smaakte. Ik heb Bison op als hamburger en als biefstuk! Zebra is echt heerlijk, heb het twee keer op, 1 keer van de BBQ in Zuid-Afrika wat heerlijk gemarineerd was! En een keer als carpaccio in Kenia en ja dat was echt zalig! Kortom je kunt het beiden bereiden als rundlvees op vele manieren zoals je dat thuis ook doet met rundlvees! | |
whispers | maandag 21 augustus 2006 @ 19:36 |
quote:De zebra heb ik gegrild en de smaak was - zoals ik dacht - erg gelijkaardig aan die van paardenvlees. De bison heb ik gewokt met een beetje look. Was vergelijkbaar met rundvlees, maar met een sterkere smaak. |