Neem een paar kilo kleine uien, en schil deze. Doe ze in een afsluitbare plastik bak en bestrooi ze rijkelijk met zout en suiker.
Na een 48 uur in de koelkast spoel je de uien af en droog ze af, het suiker zout mengsel heeft veel vocht uit uien getrokken.
Je neemt nu azijn, water en suiker, je mengt de azijn half om half met water en brengt het kort aan de kook.
Snap trouwens niet wat die Olie in je recept doet, Martijn.
Als je rode wijn azijn gebruikt dan voeg je mosterzaad, een paar droge chili´s en peperkorrel en laurierblad toe, als je blanke azijn gebruikt kan je ook saffraan toevoegen, dan krijg je Amsterdamse uitjes.
Doe de uien met suiker in een grote glazen pot en giet het azijnmengsel erbij tot ze onderstaan.
Paar maanden wegzetten en ze zijn goddelijk. Veel lekkerder dan uit de winkel om de een of andere reden.
Dit "basis" recept is ook te gebruiken voor peen, knoflook, preistukken, paprika, etc etc.
Als je het voorpekelen verkort naar een paar minuten dan kan je het zo ook doen met Komkommer of pompoen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.