abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_41622269
Hebben jullie nou die zalm al opgegeten? Mag toch hopen van wel..
If gymnastics were easy, it would be called football!
  vrijdag 8 september 2006 @ 17:21:03 #52
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_41622305
quote:
Op vrijdag 8 september 2006 17:20 schreef Nilasha het volgende:
Hebben jullie nou die zalm al opgegeten? Mag toch hopen van wel..
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_41622556
En? Lekker?
If gymnastics were easy, it would be called football!
  vrijdag 8 september 2006 @ 17:30:56 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_41622595
quote:
Op vrijdag 8 september 2006 17:29 schreef Nilasha het volgende:
En? Lekker?
Ja hoor. Prima stukje zalm.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_41644366
De recensie valt me wat tegen
Misschien troffen jullie het even niet
Zieke kok ofzo?
Pieuwww zal ik nog gaan of toch maar naar Stille water.?
  zaterdag 9 september 2006 @ 14:02:06 #56
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_41646546
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 12:24 schreef kabouter.muts het volgende:
De recensie valt me wat tegen
Misschien troffen jullie het even niet
Zieke kok ofzo?
Pieuwww zal ik nog gaan of toch maar naar Stille water.?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 9 september 2006 @ 16:33:21 #57
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_41649978
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 12:24 schreef kabouter.muts het volgende:
De recensie valt me wat tegen
Misschien troffen jullie het even niet
Zieke kok ofzo?
Pieuwww zal ik nog gaan of toch maar naar Stille water.?
Het kan natuurlijk een eenmalige niet zo beste ervaring zijn geweest die dag, maar voor ons voldoende aanleiding om er niet meer naar terug te gaan.
Stille Water staat bij ons nog op het todo-lijstje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 22 september 2006 @ 01:07:07 #58
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_42036558
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 16:33 schreef golfer het volgende:

Stille Water staat bij ons nog op het todo-lijstje.
Im het kader van de daad bij het woord voegen ...zonet maar eens per mail geprobeerd om er voor a.s. zaterdag te reserveren.
Als dat lukt is dat dus de volgende recensie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_42041389
Ik ben benieuwd
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_42043553
Ja lekker!!
Ik moet er ook snel weer eens heen.
pi_42054758
Ik ben ook zeer benieuwd. Hopelijk is die reservering snel bevestigd!
  vrijdag 22 september 2006 @ 22:58:58 #62
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_42062007
quote:
Op vrijdag 22 september 2006 19:30 schreef QTPi het volgende:
Ik ben ook zeer benieuwd. Hopelijk is die reservering snel bevestigd!
Niet dus.
We zoeken wel een alternatiefje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_42071773
even een tip: ik had het al eerder geschreven, maar klokspijs in de amsterdamse pijp is echt een aanrader. zag ook dat johannes van dam het een 10- heeft gegeven, ook gelet op prijs/kwaliteit.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_42078198
Recensie van Klokspijs van Van Dam gelezen en verder ook nog de over het algemeen prima recensies op Iens.
Komt zeker een keer aan de beurt binnenkort.

We gaan vanavond gewoon eens proberen op de bonnefooi Haarlem-Centrum in te gaan en dan eens kijken waar we terecht kunnen.

[ Bericht 40% gewijzigd door golfer op 23-09-2006 16:32:02 (toevoeging) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_42084902
Verslagje Restaurant Applause te Haarlem
http://www.restaurantapplause.nl/
recensie Iens
recensie Dinnersite


Over de naam :
Chef-kok en eigenaar Arjen Nieuwenhuis koos de naam als een hommage aan zijn grootvader, die in zijn tijd een bekende tulpenkweker was in Lisse. Hij heeft aardig wat tulpen op zijn naam staan, waaronder "Applause". Veel van deze tulpen zijn zelfs nu nog te bewonderen in de Keukenhof.

We hadden niet gereserveerd, maar er was plaats genoeg in het kleine restaurantje aan de Grote Markt in Haarlem.
Bij binnenkomst werden we gewaarschuwd dat tussen alle gerechten een half uur wachttijd zit, omdat alles vers bereid wordt, en dus niet van te voren klaargemaakt en opgewarmd is.
Lijkt ons alleen maar waard om op te wachten.
En het klopte bijna tot op de minuut, dat half uurtje. Er gingen ook mensen weg die niet genoeg tijd hadden. Goed dat ze het dus van tevoren vermelden.

Aan de kanten lange zachte banken met kussens kleine houten tafeltjes met genoeg ruimte ertussen, en (helaas) harde houten keukenstoelen.
Gezellige beetje oud-Italiaanse sfeer aan de muren.
Aan de muur boven de keuken hangen alle flessen wijn met erbij geschreven de naam en de prijs, ziet er leuk uit.

Vriendelijke bediening, attent, chef kok Arjen Nieuwenhuis staat in zijn eentje in de keuken, maakt alles dus vers ter plekke klaar.

Bij binnenkomst kregen we een gratis welkomstdrankje, sangria-achtig op wijnbasis, ijs en vruchten. (de mijne ging om toen we van plek ruilden ) en een schaaltje met 2 soorten olijven.

Uit de menukaart, waar erg veel – zelfgemaakte- pasta’s staan kozen wij het volgende :

Voorgerechten
Golfer : Vitello tonnato
Dunne plakjes rosé gebraden kalfsentrecôte met tonijnmayonaise

Was erg lekker, zag er goed uit, mooi dun gesneden kalfsvlees en een heerlijke frisse mayonaise.
Een 8 waard!

Bluezz : De dagsoep
Venkelsoep met zalmsnippers.

Smaakte prima, zachte venkelsmaak met goeie zalm, jammer dat de soep zo dik was dat het net puree leek.
Daarom een 7tje.

Erbij een bordje prima vers witbrood.


De hoofdgerechten
Golfer : Costolette di agnello al miele e timo
Lamsrib uit de oven, ingesmeerd met mosterd en bruine suiker,
geserveerd met een lichtzoete honingtijmsaus

Perfect in de oven gegaarde lamsribjes, 7 stuks.
Doordat het vlees was ingesmeerd met mosterd en bruine suiker, was de combinatie met de honingtijmsaus een beetje aan de zoete kant waardoor het wat machtig werd.
Wel prima, knapperige groentes erbij.

Een 7,5

Bluezz : Scaloppine farcite
Kalfsoester gevuld met pijnboompitten, kappers, knoflook en schapenkaas, opgediend met tomaat, ui en salie.

Erg lekkere rosé gebakken gevulde kalfsoester, met bijzondere vulling die goed smaakte. Het vlees lag op (erg veel, waardoor té machtig) zelfgemaakte tagliatelle, met een lekkere saus. Geheel smaakte prima, vooral de vulling smaakte goed en origineel.

Een 8tje.

Bij de voor- en hoofdgerechten dronken we natuurlijk een goeie fles wijn :
Leone d'Almerita igt 2005
quote:
Wijnhuis: Azienda Agricola Regaleali
Regio: Sicilia
Druiven: Catarratto Bianco, Sauvignon, Chardonnay.
Smaak: Uitgesproken mild en zacht, toegankelijk, mooi vol, even een bitter, maar zonder harde zuren,stro,met een hint van kruidigheid
We namen geen nagerecht, maar onze gebruikelijke koffie mét een sambuca.

Golfer heeft bij het afrekenen nog even een praatje met Arjen Nieuwenhuis gemaakt, die vertelde dat zijn voorliefde voor de pure, eenvoudige Italiaanse keuken 14 jaar geleden was ontstaan toen hij in een Siciliaanse keuken een deel van zijn opleiding had genoten.
In totaal waren we, inclusief alle drankjes, ¤ 98 euro kwijt.

Overall cijfer: 7,7
Prijs-kwaliteitsverhouding: Zeker de moeite waard, dit restaurant!
  Moderator / Redactie Sport zondag 24 september 2006 @ 08:30:49 #66
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_42087298
leuk verslag, lijkt me wel een leuke tent om is te gaan eten
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 24 september 2006 @ 11:47:39 #67
158542 Hutch
Passionate about Taste!
pi_42089265
idd leuk verslag krijg er ook meteen honger van
pi_42089717
Leuk verslag, klinkt goed! Moet ik ook maar eens heen.
There is nothing left to prove
No use deny this simple truth
Can’t find the reason to keep holding on
Now that the love is gone
pi_42091681
Toch nog goed terechtgekomen jullie 2, na het doorlezen van het verslag.
Heel attent dat ze melden dat er een half uur wachttijd tussen de gangen zit, ik vind dat persoonlijk niet lang. Zeker niet als het vers bereid wordt
Leuk verslag!
pi_42177284
als liefhebber van eten en koken is dit topic echt verplichte kost...leuke en eerlijke recensies, mooie beschrijvingen van de gerechten, daar waar nodig een kritische toon...mijn complimenten!
“ That was pretty fucking trippy... ”
Pulp Fiction
pi_42179350
quote:
Op woensdag 27 september 2006 19:38 schreef David Letterman het volgende:
als liefhebber van eten en koken is dit topic echt verplichte kost...leuke en eerlijke recensies, mooie beschrijvingen van de gerechten, daar waar nodig een kritische toon...mijn complimenten!
Dankjewel voor het compliment.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_42302626
Zelfs als niet- liefhebber(wel van eten, maar niet echt van uit eten) vind ik het altijd wel leuk om te lezen
  donderdag 19 oktober 2006 @ 15:18:14 #73
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_42806051
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 16:33 schreef golfer het volgende:


Stille Water staat bij ons nog op het todo-lijstje.
Het gaat er dan eindelijk toch van komen.
Zaterdag a.s. gaan we Het Stille Water is Spaarndam met een bezoekje en een recensie vereren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_42807258
Ik ben een keer flink ziek geworden van het eten daar.
Maar dat was slechts 1 keer lang geleden voor de rest altijd goed gegeten
pi_42807930
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 15:51 schreef Godlike02 het volgende:
Ik ben een keer flink ziek geworden van het eten daar.
Maar dat was slechts 1 keer lang geleden voor de rest altijd goed gegeten
We sturen eerst Rob er wel ff langs
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')