abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_51953208
quote:
Op maandag 30 juli 2007 09:41 schreef Bluezz het volgende:
Zullen we een topic openen over boter, dan houden we het hier schoon w.b. de recensies ?
sorry

Het Brouwerskelkje wil ik ook echt nog eens naar toe... lijkt me erg leuk om eens mee te maken. Veel plezier!
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_51969500
Alvast heel veel plezier toegewenst voor aanstaande zaterdag
pi_52056957
Heel veel plezier!! Fijn..weer uit eten!!
geniet nooit met mate
pi_52098172
Heel veel plezier en smul ze!!
  zondag 5 augustus 2007 @ 00:36:48 #255
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_52109771
*burb*

Net klaar met eten.
Even flink uitbuiken nu.
Verslag en foto's volgen morgen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Trouwste user 2022 zondag 5 augustus 2007 @ 00:47:31 #256
7889 tong80
Spleenheup
pi_52110017
Ik ben benieuwd

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_52116568
Ja, anders ik wel. Zeker naar dit specifieke restaurant!
pi_52116589
We zijn nu bezig, tis nogal een werk met 22 gerechten, nog even geduld
pi_52116617
22!!

Dan ga ik eerst eens even naar het strand... Maar ik verheug me er nu al op!
pi_52117796
quote:
Op zondag 5 augustus 2007 12:58 schreef Bluezz het volgende:
We zijn nu bezig, tis nogal een werk met 22 gerechten, nog even geduld
Wow 22 gerechten
  zondag 5 augustus 2007 @ 14:36:03 #261
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_52118565
Onze 2e recensie van 't Brouwerskolkje in Overveen.
www.brouwerskolkje.nl

Samen met 2 goede vrienden waarvoor het de eerste keer daar was wilden wij wel eens voor de 2e keer (zie voor het eerste verslag 7-1-2006) ons laten verwennen door Moshik Roth’s moleculaire kookkunst.
Nog steeds maakt hij gebruik van technieken waarbij geleren, destilleren, impregneren, vriesdrogen en gebruik maken van stikstof een belangrijk onderdeel van zijn koken is.

Vanwege het mooie weer besloten we onze eerste drankjes en amuse op het terras te nemen, waarna we de rest van het menu binnen in het nog steeds kleine, verbouwde van origine pannenkoekenhuisje, hebben genuttigd.

Alle 4 besloten wij unaniem te gaan voor het Menu Innovative.

Amuses:

Als eerste kregen we een scharrel-ei cryo gevuld met gevriesdroogde zilte toffee, crôutons en bieslook.


De volgende amuse was een oublie gemaakt van zomer rode biet (mooi heel flinterdun) gevuld met een gelei van mierikswortel.
Daarbij werd een marshmallow van parmezaanse kaas geserveerd en het geheel was versierd met een stukje zeevenkel (lekker knapperig, zout en pittig).


De derde amuse bestond uit ganzenlever (…) met chartreuse tussen twee laagjes van krokante kokos.


Als 4e amuse kwam een oester, vergezeld door kalamansi (een Filippijnse citrusvrucht) lime en lavendel op tafel.


Amuse nummer 5 bestond uit een collectie ‘virtuele’ macarons: schuimige als snoepjes eruit ziende hapjes die echter de smaak hadden van respectievelijk inktvis, paling in ’t groen en La vache qui rit (kaas).


De 6e amuse was een oublie (ijsje) van gamba, feta en groen olijven.



Amuse nummer 7 was een minipizza met verse pesto en een bolletje van mozzarella (explodeerde in de mond).



Voorgerechten:

Als eerste een bordje met daarop noordzeekrab op een bedje van zwarte rijst met kaffir lime, (soort limoen) en een dun korstje van granny smith appel.


Als tweede kregen we een ‘Zee abstract’, een bordje met een soort schuimpjes gemaakt van inktvis, oesters, zee-egel, zalm, sashimi van blue-fin tonijn, ansjovis en vergezeld door zeewier. Ondanks het ‘bijzondere’uiterlijk waren de diverse smaken van de vissoorten uiterst herkenbaar.


Daarna een tussendoortje op een amuselepel: een mousse gemaakt van dennennaalden en paddenstoelen.


Vervolgens kregen we een bordje met daarin met verveine (ijzerkruid) gelakte blauwe kreeft (heerlijk), een dominoblokje gemaakt van bospeen en een saus colombo. Het bord werd terplekke aan tafel nog even met een make-up kwast gedecoreerd met wat verveinepoeder.



Hoofdgerechten:

Het eerste hoofdgerecht was een stukje gebakken steenschol-filet, gevuld met aubergine, dragon en ansjovis-chutney op een bedje van risotto gemaakt van pijnboompitten,vergezeld door verjus (sap van onrijpe druiven).


Het tweede hoofdgerecht was gebakken ganzenlever, met wakame (japans zeewier) en pompelmoes daarbij een glaasje groene thee van wakame.


Daarna weer even een tussendoortje: een frisse gazpacho gemaakt van witte perzik en rozenijs.


Vervolgens ons laatste hoofdgerecht: een op lage temperatuur gegaarde Anjou duif met maïs, een blokje rode biet, olijven met kersen en een jus naturel.


Voordat we ons aan de desserts begaven kregen we ook nog een kopje met daarin een cappuccino van Belle de Fontenay-aardappel met stukjes zwarte truffel erin.


Desserts:

Een proeverij van allerlei zomerse gerechtjes:
Eerst een amuselepeltje gevuld met een zurige mousse en stukjes gevriesdroogd fruit.


Daarna een bordje met venkelmousse en lekkere vruchtjes met bijzondere kruiden. (naam ontschoten)


Als derde dessert een crostini met daarop een schuimgebakje.


Vervolgens een bordje met allerlei soorten bereidingen van chocolade.


En tenslotte een glas van pina colada schuim met onderin ananasstukjes.


Het geheel werd door ons in stijl afgesloten met espresso en groen thee.
Dit keer hadden we niet gekozen voor het wijnarrangement, maar besloten we het te doen met een paar flessen witte en rode (Spaanse) huiswijn.

Oordeel:

Nog steeds een bijzondere en heel aparte belevenis om het eten op deze wijze bereid op je borden te krijgen.
In tegenstelling tot ons vorige bezoek was Moshik zelf minder prominent aanwezig in de bediening met aanwijzingen hoe wij een gerechtje moesten nuttigen en liet hij de bediening veel meer over aan zijn vrouw Els, geassisteerd door 2 andere mensen.

Puntje van kritiek onzerzijds:
bij de desserts kregen we het gevoel dat we ons moesten haasten, want de desserts kwamen in een moordend tempo op tafel en terwijl we nog bezig waren met het ene dessert werd het volgende al uitgeserveerd onder het mom van ‘al deze desserts horen bij elkaar’.

Al met al was het toch wel weer een bijzondere, avondvullende voorstelling (we waren er om 19:30 en verlieten ruim na middernacht - op de fiets - het restaurant).

De Michelinster die ’t Brouwerskolkje sinds eind 2005 heeft gekregen staat nog steeds overeind, maar Moshik zal zich moeten blijven vernieuwen om die te handhaven.
Uitbreiding qua entourage zit er door de beperkte ruimte namelijk niet in.

Het blijft wat ons betreft een leuke aanrader om eens kennis te maken met de bijzondere manier van moleculair voedsel prepareren, waarbij je ogen, qua uiterlijk en opdiening van het eten, soms worden bedrogen maar de smaakpapillen wel op een heerlijke manier gestreeld worden.

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 05-08-2007 14:44:11 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_52118758
Wow gave en uitgebreide recensie
Ziet er echt allemaal heel smakelijk uit, veel vis ook
Bijzonder hoor!

Konden jullie nog wel recht naar huis fietsen na al die flessen wijn?
  zondag 5 augustus 2007 @ 15:05:29 #263
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_52119125
quote:
Op zondag 5 augustus 2007 14:46 schreef SeaOfLove het volgende:
Wow gave en uitgebreide recensie
Ziet er echt allemaal heel smakelijk uit, veel vis ook
Bijzonder hoor!

Konden jullie nog wel recht naar huis fietsen na al die flessen wijn?
Ja hoor, het was wel erg donker in het bos waar we doorheen moesten fietsen, maar 3 flessen wijn met 4 personen was nou weer niet dusdanig veel dat we daardoor slingerend over de weg gingen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_52119195
quote:
Op zondag 5 augustus 2007 15:05 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja hoor, het was wel erg donker in het bos waar we doorheen moesten fietsen, maar 3 flessen wijn met 4 personen was nou weer niet dusdanig veel dat we daardoor slingerend over de weg gingen.
Ohhh dat valt idd mee
  zondag 5 augustus 2007 @ 15:10:19 #265
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_52119224
Leuk verslag

alleen dat eten lijkt me echt helemaal niets
stupidity has become as common as common sense was before
pi_52119479
Leuk verslagje. Jammer van de ganzenlever ( ).
Achter-elkaar-bezochte-Ajax-thuiswedstrijden-meter: [b]29[/b].
[b]Laatste wedstrijd:[/b] FC Timişoara. [b]Volgende:[/b] ADO Den Haag.
Ray's Statshoekje - 2009/2010.
pi_52119791
Wtf, dat lijkt me een heel rare ervaring, al die compleet gestoorde gerechten
There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
pi_52119812
quote:
Op zondag 5 augustus 2007 15:24 schreef RayMania het volgende:
Leuk verslagje. Jammer van de ganzenlever ( ).

Daarom ook tussenhaakjes.... en weet je wat het ergste is? Die gebakken ganzenlever vond ik niet eens zo bie.
quote:
Op zondag 5 augustus 2007 15:41 schreef EnGCatjuh het volgende:
Wtf, dat lijkt me een heel rare ervaring, al die compleet gestoorde gerechten
Je eet een bolletje en het smaakt naar paling ja
pi_52120116
Waarom is ganzenlever zo fout eik?

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2007 15:58:48 ]
  zondag 5 augustus 2007 @ 16:04:46 #270
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_52120226
quote:
Op zondag 5 augustus 2007 15:58 schreef SeaOfLove het volgende:
Waarom is ganzenlever zo fout eik?
Ivm geforceerd voeden van Ganzen met trechters enzo

Mooie recensie Bloes en Golfer
Confidence through competence
  zondag 5 augustus 2007 @ 16:24:13 #271
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_52120542
Ziet er leuk uit Bluezz en Golfer, maar ik wou en wil er nog altijd niet eten. Het lijkt me gewoon helemaal niks. Kijk, een beetje spelen met die nieuwe technieken vind ik niks mis mee, leuk zelfs, een alginaatje hier, een schuimpje daar. Maar de basis moet klassiek blijven, er moet een onderbouwing in de gerechten zitten, het moet enigszins bij elkaar passen; waar hij de combinatie van duif, mais, kersen, rode biet en olijven vandaan heeft getoverd weet ik niet, maar dit lijkt me nou echt 100x niks.

Hetzelfde met die schuimpjes, het is allemaal hardstikke tof, maar ik zou aan het einde van dit menu echt nog honger hebben, het zijn maar kleine hapjes iedere keer, waarvan het meeste nog lucht is ook!

Moet ook eerlijk zeggen dat ik vind dat ze erg veel van de librije afkijken, te beginnen met de getikte eitjes in de eerste amuse, de benen lepeltjes, de leistenen waarop veel dingen gepresenteerd worden, tot het kreeft gerechtje wat bijna een regelrechte kopie is (een zeer mislukte kopie dan, met de wortel terrine die niet mooi geplakt is, en er dus allemaal gaten tussen de blokjes ontstaan, ingekakt schuim, compleet nutteloos en lelijke "kwaststreep" van de verveine poeder).

Maargoed, dat is mijn persoonlijke mening, zolang jullie maar lekker gegeten hebben en plezier gehad hebben
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 5 augustus 2007 @ 16:53:47 #272
127004 maril
Smeetsfan
pi_52121104


[ Bericht 100% gewijzigd door Isabeau op 06-08-2007 15:54:46 (Sorry, niet in dit topic.) ]
Mart Smeets :"In alle drukte heb ik rust."
  zondag 5 augustus 2007 @ 16:55:43 #273
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_52121144
Lijkt me juist fantastisch, die onconventionele gerechten!
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
  zondag 5 augustus 2007 @ 17:19:17 #274
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_52121581
quote:
Op zondag 5 augustus 2007 16:24 schreef Euc- het volgende:


Hetzelfde met die schuimpjes, het is allemaal hardstikke tof, maar ik zou aan het einde van dit menu echt nog honger hebben, het zijn maar kleine hapjes iedere keer, waarvan het meeste nog lucht is ook!
Na 22 'kleine' hapjes heb je echt wel het gevoel gegeten te hebben hoor.
quote:
Maargoed, dat is mijn persoonlijke mening, zolang jullie maar lekker gegeten hebben en plezier gehad hebben
Wij vonden het inderdaad wel lekker.
Afgekeken of gejat van andere restaurants of niet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 5 augustus 2007 @ 22:51:41 #275
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_52129541
-edit-

[ Bericht 98% gewijzigd door Isabeau op 06-08-2007 15:55:37 (Citaat + onnodige reactie verwijderd.) ]
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')