Ik snap natuurlijk ook wel dat er geen referentiewaarde is in mijn voorbeeld, maar er zijn natuurlijk wel onderzoeken denkbaar over de invloed van het journaal op de mening van kijkers. Volgens mij is die invloed minimaal politiek gekleurd, ondanks de mogelijk gekleurde duiding.quote:Op dinsdag 8 augustus 2006 15:13 schreef sigme het volgende:
[..]
Een mogelijke indicator is mogelijk het stemgedrag.
Napalms punt dat dit onmeetbaar is bij gebrek aan meting van eenzelfde situatie maar met ander nieuws beantwoordt de wezenlijke vraag: bestaat die mogelijkheid? Het antwoord is nee.
Je indicator is er niet, want onmeetbaar.
Flauw gezegd is dat niet waar Napalm mee aankwamquote:[..]
Anders kijk je even naar dat onderzoek van van de UvA: http://www.villamedia.nl/(...)urnalistenindex.shtm
Daar is niks anectdotisch aan. Er is natuurlijk geen bepaling van te links.
Dit is een doodlopende discussie dat besef ik ook en laat ik deze ellende maar kortsluiten door te zeggen dat naar mijn mening en observaties in mijn omgeving het journaal niet merkbaar meningen van het publiek naar links beïnvloedt. Dat is alles wat ik probeer te zeggenquote:[..]
Geen natuurlkunde gehad op school zeker?
[..]
Vooruit; geheel volgens jouw redenatie-taktiek: Links heeft de afgelopen 30 jaar gemiddeld 28 TK zetels meer gehad dan rechts. QED. (ps alle andere lezers dit is feitelijk juist maar meen ik niet als serieus argument. Moest ff via de Fil-redenatie regels argumenteren)
HERSTELquote:Op dinsdag 8 augustus 2006 15:23 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Jij kijkt naar degene die iets doet om iets te klassificeren.
Hitler is volgens jou x > Hitler deed y > y is typisch iets voor aanhangers van x.
Lekkere logica. Je kunt ook naar de inhoud van de ideologie kijken.
Volgens mij richt de kritiek zich in eerste instantie op de gekleurde duiding en pas in tweede instantie op mogelijke gevolgen daarvan. De gevolgen zijn per definitie speculatief, er is immers geen vergelijkend onderzoek mogelijk.quote:Op dinsdag 8 augustus 2006 15:35 schreef Filatelistfetisjist het volgende:
[..]
Ik snap natuurlijk ook wel dat er geen referentiewaarde is in mijn voorbeeld, maar er zijn natuurlijk wel onderzoeken denkbaar over de invloed van het journaal op de mening van kijkers. Volgens mij is die invloed minimaal politiek gekleurd, ondanks de mogelijk gekleurde duiding.
Dat onderzoek is inderdaad niet waar Napalm mee aankomt, het is ook maar zijdelings van toepassing op dit topic. Het gaat niet over 'de publieke omroep' maar over Nederlandse journalisten. Niet speciaal toegespitst op het NOSjournaal. Maar het is een van de weinige beetje acceptabele bronnen van informatie over de opvattingen van journalisten.quote:[..]
Flauw gezegd is dat niet waar Napalm mee aankwamVerder ben ik alleen ingegaan op het NOS journaal en ik zie dat niet direct terugkomen in het onderzoek, maar ik zal hem in de loop van de middag wel doornemen. Op zich wel interessant natuurlijk.
Ik wilde een andere invalshoek gebruiken in de discussie door een omgekeerde redenering te proberen, maar dat liep inderdaad ook stuk op het gebrek aan harde informatie. Het viel in ieder geval niet handig uit.quote:Op dinsdag 8 augustus 2006 18:37 schreef sigme het volgende:
[..]
Volgens mij richt de kritiek zich in eerste instantie op de gekleurde duiding en pas in tweede instantie op mogelijke gevolgen daarvan. De gevolgen zijn per definitie speculatief, er is immers geen vergelijkend onderzoek mogelijk.
Als bron is het zeker een waardevolle bijdrage aan dit topic. Ik heb ook wel enkele opvallende resultaten gezien. Het is alleen zo lastig om harde uitspraken te doen in topics als deze.quote:[..]
Dat onderzoek is inderdaad niet waar Napalm mee aankomt, het is ook maar zijdelings van toepassing op dit topic. Het gaat niet over 'de publieke omroep' maar over Nederlandse journalisten. Niet speciaal toegespitst op het NOSjournaal. Maar het is een van de weinige beetje acceptabele bronnen van informatie over de opvattingen van journalisten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |