Ik ook niet, ik kan er alleen Australische en Duitse sites over vinden en ik kan daar niet echt uit opmaken wat het ding nou precies doetquote:Op zondag 24 februari 2008 15:09 schreef teigan het volgende:
Ik moet zeggen dat ik er nog nooit van gehoord heb vliegtuigje..
Nu het topic toch gekickt is, ik heb vorige week een nieuwe theepot van Bodum gekocht. Eentje waarbij het filter zo is opgebouwd dat als je thee op de juiste sterkte is, je een soort van deksel indrukt, waardoor de theebladeren afgesloten worden van de rest van de theepot.. Scheelt een hoop gevis en druppende filters..
Deze lijkt er het meeste op..
http://www.bodum.nl/pages/products/product_frame.asp?famId=11&subFamId=1102&id=10689-01
Dat ga ik eens proberen! Heb zelf tapiocaparels gekocht om er een 'tapiocawater' van te maken, maar ik heb niet de juiste suiker ervoor. Dan maar in de thee. En mijn tapiocaparels zijn wit.quote:Op maandag 1 oktober 2007 17:15 schreef nexus-pilot het volgende:
OMG... die melk thee met zwarte tapioca parels zijn goddelijk... jammer genoeg kun je ze alleen in azie kopen....
Het smaakt muf en stoffig, het is van mindere kwaliteit, te fijn gemalen en het zijn altijd blends van op zijn zachts gezegd niet de lekkerste theesoorten. En breek me de bek niet open over gearomatiseerde thee uit een zakje. Je kunt net zo goed meteen een fles grenadine in je kopje gooien want dat heeft niks meer met thee te maken.quote:Op vrijdag 29 februari 2008 22:11 schreef Maeghan het volgende:
Wat is zakjesthee minder dan losse thee in een zakje?
Twinings is al veel beter. Celestial seasonings (OK, geen thee) is vaak best lekker, allerhande theesoorten van de natuurwinkel, rituals, revolution...quote:Op vrijdag 29 februari 2008 23:15 schreef wyccie het volgende:
Genoeg thee in zakjes die wél lekker is. Kijk gewoon wat verder dan de Pickwick-smaakjes.
Ik vind zelf de vruchtensmaakjes ook niks (op een enkele uitzondering na).
yupquote:Op woensdag 12 maart 2008 19:53 schreef heaven7 het volgende:
WtfGratis verzenden en minder dan ¤1,-
sorry, obli was je voorquote:Op dinsdag 22 april 2008 00:47 schreef MinderMutsig het volgende:
* MinderMutsig rent naar V&A om te zien om welke thee het gaat![]()
ah nee, dan was het niks voor je geweest inderdaad.quote:Op dinsdag 22 april 2008 00:48 schreef MinderMutsig het volgende:
Te laatmaar dat geeft niet want ik houd niet van jasmijn.
Chai thee kun je eigenlijk wel het beste zelf maken!! Dat is veeeel lekkerder dan uit een zakje of van Starbucks. Er zijn veel recepten voor, maar het komt in elk geval neer op gember, kardemon, kaneel, kruidnagel, peper en naar eigen smaak nog meer kruiden een tijdje te laten koken, op het laatst wat zwarte thee er bij, en dan wat (koffie-) melk en suiker toevoegen.quote:Op donderdag 10 april 2008 20:38 schreef Temporale het volgende:
Heb een nieuwe verslaving, chai thee (L) Heerlijke chai latte bij de starbucks, en ook verse chai voor thuis.. echte liefde..
Dat is toch geen thee meer ,dat is soep.quote:Op maandag 19 mei 2008 18:56 schreef wortels het volgende:
[..]
Chai thee kun je eigenlijk wel het beste zelf maken!! Dat is veeeel lekkerder dan uit een zakje of van Starbucks. Er zijn veel recepten voor, maar het komt in elk geval neer op gember, kardemon, kaneel, kruidnagel, peper en naar eigen smaak nog meer kruiden een tijdje te laten koken, en dan wat (koffie-) melk en suiker toevoegen.Voordeel van zelf chai maken is ook dat je keuken er heerlijk van gaat ruiken.
Net als jijquote:
Misschien kun je zulke theeën (ofzo) beter gewoon zelf los kopen, dan ben je zeker weten goedkoper uit, en zit je niet meteen aan zo'n hoeveelheid vast waar je doorheen moet komenquote:Op donderdag 22 mei 2008 14:46 schreef xxjosjex het volgende:
Leuke site die fleur de thee, zit te denken om die proefpakket exclusieve groene thee-en te nemen......pff 30 euro voor thee.........ff nadenken nog
Ja dat doe ik al een tijd. Bij de tuinen bv hebben ze veel losse thee soorten. En gewoon bij de turk de gunpowder....quote:Op vrijdag 23 mei 2008 09:44 schreef wortels het volgende:
[..]
Misschien kun je zulke theeën (ofzo) beter gewoon zelf los kopen, dan ben je zeker weten goedkoper uit, en zit je niet meteen aan zo'n hoeveelheid vast waar je doorheen moet komenDe meeste steden hebben denk ik tegenwoordig wel een koffie/theewinkeltje waar allerlei leuke soorten staan voor allerlei prijzen.
First Flush is inderdaad heel erg lekker maar dan noem je ook een thee!quote:Op vrijdag 23 mei 2008 10:51 schreef Jarno het volgende:
Ik heb eens een gruwelijk duur biologisch rechtsdraaiend zakje Darjeeling Very First Flush (oid) bij Simon Levelt gekocht en ja, dat verschil proef je. Geen spijt van gehad iig.
Het is een zwarte thee gemaakt van de eerste jonge blaadjes van de beste kwaliteit.quote:Op vrijdag 23 mei 2008 10:53 schreef xxjosjex het volgende:
Is dat dan witte/groene of zwarte thee?? Of nog jonger dan witte thee??
Of vraag ik nu iets heel geks......?
Het woord 'fermentatie' wordt vaak gebruikt voor thee, maar volgens mij is het niet juist. De thee wordt (als ik het goed heb hoor) voor korte tijd, alvorens het gedroogd wordt, blootgesteld aan de lucht, waardoor wat oxidatie (en dus de verkleuring van groen naar zwart) plaatsvindt. Daardoor bevat volgens mij bijvoorbeeld groene thee ook meer antioxidanten dan zwarte thee. Een echte fermentatie is het niet, omdat voor fermentatie (van b.v. tempeh of kaas) altijd bacterën of schimmels een tijdje inwerken, kortom fermentatie is verandering door biologische activiteit, en oxidatie is verandering door blootstelling aan zuurstof.quote:Op vrijdag 23 mei 2008 11:06 schreef MinderMutsig het volgende:
groene thee is niet of minimaal gefermenteerd, oolong is half gefermenteerd en zwarte is sterk gefermenteerd.
Dat is opzich wel leuk, de meeste thee koop je toch minstens per 100g. Ik weet niet of dit hele gerenommeerde soorten zijn, ze klinken niet zo bekend maar zo veel weet ik er ook niet van. [edit: op die website ziet het er heel goed uitquote:Op vrijdag 23 mei 2008 10:48 schreef xxjosjex het volgende:
[..]
Ja dat doe ik al een tijd. Bij de tuinen bv hebben ze veel losse thee soorten. En gewoon bij de turk de gunpowder....
Maar toch wel benieuwd naar die aparte exclusieve soorten thee. Wil wel eens weten of ze nou echt zoveel anders smaken.
En bij dat proefpakket krijg je: Phoenix Dragon Jasmin Pearls 50 gram, Long Jing 50 gram, Large Jade rings 50 gram, Silver needle 50 gram, Pu-ehr thee 50 gram en Jade Pole sword 50 gram.
Je hebt gelijk.quote:Op vrijdag 23 mei 2008 14:22 schreef wortels het volgende:
[..]
Het woord 'fermentatie' wordt vaak gebruikt voor thee, maar volgens mij is het niet juist. De thee wordt (als ik het goed heb hoor) voor korte tijd, alvorens het gedroogd wordt, blootgesteld aan de lucht, waardoor wat oxidatie (en dus de verkleuring van groen naar zwart) plaatsvindt. Daardoor bevat volgens mij bijvoorbeeld groene thee ook meer antioxidanten dan zwarte thee. Een echte fermentatie is het niet, omdat voor fermentatie (van b.v. tempeh of kaas) altijd bacterën of schimmels een tijdje inwerken, kortom fermentatie is verandering door biologische activiteit, en oxidatie is verandering door blootstelling aan zuurstof.
Dat probeer ik altijd wel te doen, maar lukt niet altijd....merk wel dat de thee op de een of andere manier rustiger trekt als ie niet net van de kook af is....En de blaadjes krijgen de kans om rustig open te vouwen zonder dat ie te sterk word gelijk....quote:Op vrijdag 23 mei 2008 14:29 schreef wortels het volgende:
[..]
Goede thee moet ook goed gezet worden: zwarte thee 3 a 4 minuten trekken en niet langer, bij groene thee eerst het water een paar minuten laten afkoelen, en dan 3 a 4 minuten trekken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |