Hallulama | vrijdag 4 augustus 2006 @ 03:28 |
Heineken: alleen als ie ijs- en ijskoud is AMSTERDAM Bierbrouwer Heineken heeft donderdag een ijskoud biertje gelanceerd dat op 0 graden wordt geserveerd. De brouwer adviseert de verkopers om het nieuwe pilsje 10 procent in prijs te verhogen in vergelijking met het normale bier. ![]() Heineken-pils: voortaan ook tegen het vriespunt aan geserveerd. Het is de bedoeling dat eind dit jaar vierhonderd horecaondernemers het biertje gaan verkopen. Eind volgend jaar moeten dat er al 1500 zijn. Het bier wordt op de markt gebracht onder de naam Heineken Extra Cold. Inmiddels is het bij honderd ondernemers geïnstalleerd. Zij claimen een extra volume af te zetten van ongeveer 10 procent. Het verschil tussen een ijskoud biertje en een die op zeven graden wordt geserveerd, is de smaak. De koude variant is volgens Heineken minder bitter en vult minder. Beide biertjes komen uit dezelfde tank. Alleen de manier van serveren verschilt. Het nieuwe biertje wordt uit een bevroren tapzuil getapt en komt dan in een diepgevroren glas terecht. Uit consumentenonderzoek dat Heineken heeft laten doen, blijkt dat consumenten graag willen kiezen tussen een gewoon pilsje en een extra koud biertje. Bron: De Telegraaf --- Tien procent duurder? Logisch, wat denk je dat 't aan energie kost om dat spul zo koud te houden? Hebben grote multinationals zoals Heineken trouwens niet een zekere verantwoordelijkheid af te leggen richting de consument en de wereld waarin wij allen leven, wat hun productenportfolio betreft? We moeten toch zuinig zijn met energie? Wacht, het zijn de consumenten die hier juist om vragen? Jij en ik dus? | |
Tweek | vrijdag 4 augustus 2006 @ 03:36 |
quote:1. Nee die hebben ze niet, een bedrijf bestaat namelijk om winst te maken, of te wel geld verdienen. Die verantwoordlijkheid zullen ze dan ook alleen nemen als er geld aan te verdienen valt. Bedrijven zijn over het algemeen nou eenmaal niet idealistisch, daar zit namelijk geen geld in. 2. Ik vraag er niet om, maar zal het zeker proberen als ik de kans krijg. Zeker met warm weer. 3. Ik in ieder geval wel, jij zo te zien niet. | |
Incomplete | vrijdag 4 augustus 2006 @ 03:37 |
quote:Proef ik nu een negatieve ondertoon tov het nieuwe biertje?? Je geeft zelf je mening niet dus begin daar eens mee. ![]() ps: Ik drink al jaren geen alcohol meer maar gun eenieder z'n plezier met alcohol. | |
Pony-Lover | vrijdag 4 augustus 2006 @ 03:39 |
Bier dat zo koud is smaakt eigenlijk nergens meer naar en is dus voor mensen die helemaal geen bier lusten in de markt gezet. | |
Hallulama | vrijdag 4 augustus 2006 @ 03:39 |
Mijn mening? Witbier in de zomer, Leffe Blonde in de winter ![]() | |
admiraal_anaal | vrijdag 4 augustus 2006 @ 03:39 |
Wauw wat een nieuws ![]() Vorig jaar waren deze al ingebruik ![]() ![]() | |
Hallulama | vrijdag 4 augustus 2006 @ 03:40 |
quote:Zoiets vermoed ik ook ja. Maak er gewoon een trendy ding van dat nergens naar smaakt, klaar. | |
remlof | vrijdag 4 augustus 2006 @ 03:40 |
Nice try, maar Heineken smaakt als slootwater bij elke temperatuur ![]() | |
Pony-Lover | vrijdag 4 augustus 2006 @ 03:42 |
quote:En de mensen zullen er met een beetje pech best geld aan uitgeven ![]() Een paar jaar geleden had je al Dommelsch-ice, was ook niet te zuipen en is ook snel weer verdwenen. | |
Hells_Angel | vrijdag 4 augustus 2006 @ 05:40 |
De smaak is inderdaad ver te zoeken hoe dichter bij de nul graden, aantal keer biertjes gedronken direct uit de vriezer, dan laat ik ze vaak even opwarmen.. Ik drink praktisch nooit bier, maar als ik bier drink is het Heineken. | |
teh_m0nkey | vrijdag 4 augustus 2006 @ 07:57 |
quote:Waarschijnlijk drink je daarom haast nooit ![]() ![]() | |
Drugshond | vrijdag 4 augustus 2006 @ 07:59 |
Bekend credo. Zelfs een matige witte wijn kun je tegen het viespunt goed laten smaken. Met de warme temperaturen zal het wel afzet verhogend werken. Maar qua merketing heb ik mijn vraagtekens. Wie gaat er straks in de herfst, winter een biertje van 0-graden drinken ? Een Jagermeister wellicht, maar dat is ook een alcoholische drank die er ook specifiek voor gemaakt is. Met overigens een succesvolle reclamecampange. Een biertje van 0 graden met ijskristallen... hmmzzz ik twijfel. Zeker als het 10 % duurder is. - Wrong hype imo. - Zeker als ik qua prijs mag shiften tussen een wat stevige belgische biersoort op 6 graden of een Heineken op 0 graden. Dan valt mijn keuze vrij snel op onze zuiderburen. Die keuze had ik stilzwijgend 20 jr geleden al gemaakt...maar nu helemaal. Ik zit al te wachten op Joep van Hek met wat uitspraken over Buckler. Hij heeft nu weer een nieuwe stok om mee te slaan. O ja, we hebben een moderator die expert is op het gebied van bevroren biersoorten. Die zit regelmatig zijn flesjes uit de vriezer te hakken. ![]() | |
sp3c | vrijdag 4 augustus 2006 @ 08:53 |
ik houd gewoon van koud bier ja ![]() en als echte hollander wil ik er niet extra voor betalen | |
gateway | vrijdag 4 augustus 2006 @ 08:57 |
quote:hmmzz, wie zou het zijn ?? ![]() | |
gateway | vrijdag 4 augustus 2006 @ 08:58 |
quote:o jij dus.... dacht aan Het_Biertje | |
admiraal_anaal | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:23 |
Een heineken uit de vriezer is weer anders dan uit de tap he, dus je kan het niet vergelijken...andere samenstelling en qua smaak totaal anders | |
Ticootje | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:33 |
Bier dat zo koud is is niet eens te drinken, moet je m eerst op temperatuur laten komen ofzo?? | |
Litpho | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:34 |
quote:Nah, Blondjes zijn op hun best in de zomer. Een Grimbergen Dubbel voor het haardvuur daarentegen... ![]() | |
jorienvdherik | vrijdag 4 augustus 2006 @ 18:54 |
Gelijk halen als het beschikbaar is ![]() | |
LXIV | vrijdag 4 augustus 2006 @ 20:01 |
quote:Inderdaad. Of voor bier dat helemaal niet te drinken is. | |
Bolter | vrijdag 4 augustus 2006 @ 20:33 |
Beetje Brazilian-style, die lui drinken ook alleen maar bier dat met 0 graden geserveerd wordt. | |
veldmuis | vrijdag 4 augustus 2006 @ 22:29 |
Interessant, eer het dan op het terras aankomt is het netjes 7 graden! | |
dontcare | zaterdag 5 augustus 2006 @ 02:32 |
quote:Tenzij terras Leidse , dan is het alweer verdampt tegen die tijd ..... | |
damian5700 | zaterdag 5 augustus 2006 @ 06:31 |
Vier graden is de perfecte temperatuur voor een biertje, maar een koude Jupiler een half uur voor het drinken in het vriesvak is niet te versmaden.![]() | |
Rilkon | zaterdag 5 augustus 2006 @ 19:27 |
van te koud bier word je eerder dronken, komt op een andere manier in je bloed terecht | |
Yildiz | zaterdag 5 augustus 2006 @ 19:30 |
quote:Inderdaad, goed punt. | |
Martijn_77 | zondag 6 augustus 2006 @ 00:09 |
Klinkt me als een aanslag op je maag Koud bier en dan nog Heineken ook ![]() | |
Drugshond | zondag 6 augustus 2006 @ 00:14 |
[NWS] -> [CUL] adieu ![]() ![]() | |
Martijn_77 | zondag 6 augustus 2006 @ 00:15 |
quote:Welkom ![]() | |
El_Rolando | zondag 6 augustus 2006 @ 01:30 |
De smaak wordt minder, vrees ik. | |
dontcare | zondag 6 augustus 2006 @ 02:36 |
quote:het gaat over Heineken ![]() Maar ik drink al jaren mijn bier uit een bevroren (pint) glas in het café niet echt bijzonder dus | |
Sharkdoggie | maandag 14 augustus 2006 @ 15:44 |
Heeft iemand het al geprobeerd? | |
jorienvdherik | maandag 14 augustus 2006 @ 15:57 |
Heb de poster besteld hopelijk kan ik hem binnenkort afhalen ![]() | |
Chielus | maandag 14 augustus 2006 @ 17:15 |
quote:Ik drink het al een tijdje in de kroeg en vooral de smaak is wat vlakker. Maar wel lekker op z'n tijd een ijskoud biertje. Zeker als het bloedheet is op t terras of in de kroeg. Ik ben benieuwd of het een blijvertje wordt. Met dit weer zit ik toch liever aan een Urtyp of Palm. | |
Dennis121 | donderdag 14 september 2006 @ 15:56 |
quote:Heb het laatst in Haarlem geprobeerd. Leuke zuil enzo, mooie hogere prijs... Maar amper verschil. Het werd niet eens in een diepgevroren gelas getapt, maar gewoon in een omgespoeld glas, was een paar minuten voor nog de goedkope Heineken variant in zat ![]() Ze stonden je vaag aan te kijken als je het over een bevroren glas had... Mailtje naar Heineken gestuurd, als dank voor deze melding heb ik CD gekregen. Heel boeiend allemaal, maar voor mij dus niet meer, Heineken drink ik sowieso al niet graag, maar een koud biertje in een warme kroeg leek me wel oke. | |
Toolshed | donderdag 14 september 2006 @ 19:42 |
Biertjes op 0 graden heb ik (heel ![]() ![]() | |
TheThirdMark | donderdag 14 september 2006 @ 19:44 |
En daarom zeg ik altijd: GROLSCH--> altijd goed. |