lady-wrb | dinsdag 1 augustus 2006 @ 08:11 |
wie kan er iets zinnigs melden over de pannen van ikea? zijn ze goed (zowel prijs als kwaliteit) of is het bagger? ik sta iedere keer bij de stelling, maar dan ga ik toch weer twijfelen. ik wil graag nieuwe pannen, maar ik heb geen megabudget en ik heb ook geen meesterkok-ambitie. wat ik zoek zijn dus gewoon pannen die een goede prijs/kwaliteit hebben. en ik vind de pannen van ikea gewoon erg mooi. | |
fee-tje | dinsdag 1 augustus 2006 @ 08:44 |
Wij hebben zo'n Ikea-startersset met een of 2 pannen extra. Ik weet niet wat je ervan verwacht, maar voor je standaard aardappels en rijst in de pan en een wok- of spaghettimixje in de wokpan zijn ze imho prima. Ik heb er iig geen problemen mee, ze doen het goed ![]() | |
punchdrunk | dinsdag 1 augustus 2006 @ 08:46 |
volgens mij voldoen ze prima. gewoon standaard tefal kwaliteit denk ik, prima dus voor dagelijkse kost. persoonlijk heb ik dergelijke pannen voor de dagelijkse rijst/pasta gebakken aardappeltjes, en dan nog een paar kokspannen voor het delicatere werk. | |
Gripper | dinsdag 1 augustus 2006 @ 08:50 |
Ik heb eigenlijk alleen maar een grillpan van de Ikea, maar die bevalt me erg goed! De gewone pannen zien er ook goed uit, en die 365-set is in ieder geval een prima setje pannen om in één keer redelijk compleet te zijn. Ik was van plan ze te kopen toen ik op mezelf ging wonen, maar werd tegengehouden door m'n moeder: "Eh, ja, koop ze nog even niet, want eh, misschien krijg je wel nieuwe pannen van Oma ofzo, wie weet... ![]() Nu kook ik met pannen van Le chef, die blokker pannetjes met glazen deksel. Ook prima voor de niet-meesterkok. M'n waardevolste bezit is toch een gietijzeren wok! (en die verkoopt de Ikea helaas niet) | |
teigan | dinsdag 1 augustus 2006 @ 08:55 |
de koekenpannen van Ikea zijn ook niet slecht.. En voor die 2,50 hoef je het ook niet te laten... | |
#ANONIEM | dinsdag 1 augustus 2006 @ 08:56 |
Hele tijd terug 2 van die goedkope koeke(n)pannen zoals teigan beschrijft gekocht, na 4 jaar nog niet versleten. Wel een beetje, maar dat hoort bij intensief gebruik. En voor 2,50 hoef je het inderdaad niet te laten! | |
b.-.s | dinsdag 1 augustus 2006 @ 09:05 |
over het algemeen zijn die pannen goed te gebruiken. Ik heb alleen een wok gekocht poosje geleden, die is niet echt super, maarja was ook maar 5 euro.. | |
Peder | dinsdag 1 augustus 2006 @ 09:20 |
quote:Ik heb ook die 5 eurie wok! ![]() Superding!!! Gewoon kopen dus | |
lady-wrb | dinsdag 1 augustus 2006 @ 12:40 |
ja die wok hebben we hier ook. ik vind het een fijn ding (alleen een beetje lastig op te bergen met mijn ruimtegebrek) | |
Chielus | dinsdag 1 augustus 2006 @ 12:58 |
de goedkope series zijn kwalitatief niet geweldig maar voor die prijs hoeft dat ook niet. Ik koop elk jaar opnieuw die wok van 5 ¤ en gooi gewoon de oude weg. | |
Ashram | dinsdag 1 augustus 2006 @ 13:23 |
Ze hebben nou ook van die zware gietijzeren pannen zoals die van La Creuset. Voelen oerdegelijk aan natuurlijk. Prijzen zijn ook te pruimen, zoals het hoort. Zijn goede dingen. | |
woniya | dinsdag 1 augustus 2006 @ 19:22 |
quote:Ik heb een set pannen van IKEA gekregen van een vriendin die over ging op iets anders. Ze zijn van roestvriij staal en hebben een makkelijk schoon te houden vorm. Ik vind ze hartstikke goed, vooral de steelpan is erg makkelijk. Ik geloof dat ze niet eens duur zijn. | |
Martijn_77 | dinsdag 1 augustus 2006 @ 19:24 |
Hoe lang gaat zo'n pan eigenlijk ongeveer mee? | |
Pony-Lover | dinsdag 1 augustus 2006 @ 21:24 |
quote:Kijk eens naar de roestvrijstalen pannen van de HEMA die hebben ongeveer dezelfde prijs maar zijn naar mijn idee beter van kwaliteit. Mijn IKEA pannen zijn iig niet lang mee gegaan, na een jaar of twee kwamen de bodems los en kon ik ze wegflikkeren. | |
Crack_david | dinsdag 1 augustus 2006 @ 21:25 |
quote:le chef heeft ook een aantal iets duurdere types die zich prima laten meten met tefal | |
Ozziecar | woensdag 2 augustus 2006 @ 13:34 |
quote:Mijn ervaring is dat ze jarenlang meegaan. Ik heb een set gehad die het 5 jaar volgehouden heeft. Uiteindelijk heb ik hem weggegooid, niet omdat ie versleten was, maar omdat ik alle deksels kwijt was ![]() | |
MouseOver | woensdag 2 augustus 2006 @ 13:39 |
quote:Ik zag hem liggen.. het was een groot ding, lijkt me erg handig met omroeren. | |
Keroppi | woensdag 2 augustus 2006 @ 15:39 |
Ik heb 2 pannen van +/- 4 euro gekocht bij Ikea een jaar of 2 terug. Was er best tevreden over, maar op een gegeven moment gaat de bodem toch bol staan bij dagelijks gebruik. Het midden is dan hoger dan bij de randen. Maar ja, wat men al zegt: voor die paar euro haal je zo een nieuwe. | |
fietsmiep | woensdag 2 augustus 2006 @ 17:18 |
Ik heb ook roestvrijstalen pannen van de Hema; eens in de zoveel tijd zijn ze in de aanbieding; goede koop voor prima prijs. | |
RedRoses | donderdag 3 augustus 2006 @ 13:49 |
Ik heb de 365+ set en ik vind ze allereerst heel mooi, maar ze zijn ook ontzettend fijn en makkelijk om mee te koken! En de mijne gaan al een aantal jaren mee hoor, zijn nog steeds als nieuw.. (ik doe ze niet in de vaatwasser, misschien daarom??) | |
Mirjam | donderdag 3 augustus 2006 @ 13:50 |
ik denk dat het heel mooie pannen zijn om mee te starten ![]() | |
Tennis-boy | dinsdag 10 februari 2009 @ 13:07 |
En wat vinden jullie nu van de Ikea 365+ kookpanset? Zijn ze nu nog steeds goed na een aantal jaren? | |
Maravilla | dinsdag 10 februari 2009 @ 13:11 |
quote:Twee posts boven je. | |
Mini_rulez | dinsdag 10 februari 2009 @ 14:29 |
Ik heb een hapjespan met deksel van de Favorit-serie en toevallig gisteren ook een koekenpan gekregen van m'n ouders omdat mijn moeder zo tevreden is over die van haar. Favorit is wel de duurste (en beste) serie van Ikea, zo'n pan kost geloof ik 35 euro. Dat vind ik nog prima te doen want voor een amateurkok zoals ik die graag lekker kookt maar geen fortuin aan professionele pannen gaat besteden zijn ze best goed van kwaliteit. Ze zijn redelijk zwaar en de anti-aanbaklaag is prima. | |
vaagsel | dinsdag 10 februari 2009 @ 14:41 |
Ik heb een gietijzeren grillpan van de Ikea, ben er zeer tevreden over! | |
Heidi- | dinsdag 10 februari 2009 @ 18:04 |
Ik heb tijdje terug 3 steelpannetjes gekocht voor 9 euro en ben er zeer tevreden over ![]() | |
LordLynx | dinsdag 10 februari 2009 @ 18:51 |
quote:Die had ik ook maar na een kleine anderhalf jaar bakt ie aan als een idioot. Nou was die maar een tientje ofzo, maar ik geeft dan liever iets meer uit dat het langer mee gaat. | |
zquing | dinsdag 10 februari 2009 @ 18:54 |
Ik vind de pannen allemaal zo licht, geen massa om de warmte goed te verdelen/vasthouden | |
Poezebeest | dinsdag 10 februari 2009 @ 18:59 |
Ik heb ook pannen van de ikea, leuk om me te beginnen. De gewone pannen en de hapjespan gebruiken wij nog steeds en zijn ook nog goed genoeg. De koekepannen zijn na 5 jaar wel aan vernieuwing toe. Maar nu geef ik liever wat meer geld uit voor betere kwaliteit. Echter om te starten zijn de Ikea pannen erg geschikt. | |
Hyperdude | dinsdag 10 februari 2009 @ 19:02 |
Die 365+ set hebben we hier ook al een paar jaar. Het is geen Demeyere ![]() | |
Vork | dinsdag 10 februari 2009 @ 19:04 |
Die goedkope grillpan heeft wel de neiging om snel aan te bakken en zo vaak heb ik die nu ook weer niet gebruikt. Die goedkope koekepannetjes zijn vrij waardeloos. Ik heb er nog eentje en die is versleten en vervormd. Waar ik wel over te spreken ben, zijn de pannen van de 365-set. De gewone pannen zijn wel wat licht ja, daarom gebruik ik vaak de steelpan om van alles in te koken. Aangezien ik in m'n eentje woon, is dat qua grootte natuurlijk prima. Die koekenpan is lekker stevig en bakt totaal niet aan. Een hele fijne pan om mee te bakken. Ik heb geen idee of ze nog jaren mee gaan, maar dat hoeft van mij ook niet. Over een jaar jaar verdien ik natuurlijk toch geld zat voor goede keukenspullen ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 10 februari 2009 @ 19:36 |
bij mij is het uiteindelijk de favorit serie geworden. ze zijn zo fijn in het gebruik ![]() ze zijn heel makkelijk schoon te maken. ik wil er nog wel een paar bij, maar ik heb nog geen ruimte om ze op te bergen. ![]() | |
vaagsel | dinsdag 10 februari 2009 @ 20:47 |
quote:Ik heb het dan ook over een gietijzeren grillpan. Ding is bijna onhandelbaar zo zwaar is hij, maar hij doet het echt heel goed.. | |
_Hestia_ | woensdag 11 februari 2009 @ 12:34 |
Mn vriend heeft een wok van de Ikea en na ruim een jaar zijn we er nog erg tevreden over ![]() | |
Ananajasje | woensdag 11 februari 2009 @ 19:52 |
De grillpan is heel fijn! | |
FANN | donderdag 12 februari 2009 @ 07:26 |
quote:ligt er aan hoe vaak je kookt........ ![]() | |
tinny | donderdag 12 februari 2009 @ 08:54 |
ben groot fan van de iets duurdere tefal serie.. niet de goeikoopste maar 1 daarboven... gaan lang mee zonder dat de boel begint krom te trekken of aan te bakken... maar het gaat mij eigenlijk alleen om koekenpannen en zo...die slijten het hardst... gewoon een pan om aardappeltjes of groenten in te koken lijden niks...dus mag goeikoop trullie zijn... Maar alles waar ik iets in aanzet/bak in boter/olie moet goed zijn | |
KitchenQueen | donderdag 12 februari 2009 @ 10:00 |
Wij hebben laatst een wok van een paar euro gekocht bij de Ikea (ik dacht 3 of 5 euro) en we hebben hem na één keer te hebben gebruikt al weggegooid! Het eten koekte supersnel aan in de pan en als je een goede wok van tefal gewend bent.... Ik denk dat de gewone pannen wel goed zijn maar zoals een koekenpan/wok zou ik niet bi j de Ikea kopen. (En dit zegt een Ikea fan) ![]() | |
Mini_rulez | donderdag 12 februari 2009 @ 10:22 |
KitchenQueen: Ikea heeft meerdere series pannen van verschillende kwaliteiten. Een wok van 5 euro kan ook niet veel zijn maar de iets duurdere series zijn best goed. | |
KitchenQueen | donderdag 12 februari 2009 @ 11:39 |
quote:Dat zal best, mijn reactie gaat alleen over de wok die ik heb gekocht voor een paar eurie..... ![]() | |
lemonlime | donderdag 12 februari 2009 @ 12:56 |
ik heb de FAVORIT koekenpan, die is erg fijn! Zelfs op een heel klein pitje bakt alles egaal ipv. dat alleen het midden heet wordt. Goede warmtedistributie dus. Nadeel is dat hij best zwaar is en het handvat erg heet kan worden. | |
vaagsel | donderdag 12 februari 2009 @ 14:02 |
quote:Waarin je echter wel de conclusie trekt dat omdat jouw pan van 3 euro van slechte kwaliteit was alle wok/koekepannen van de Ikea van slechte kwaliteit zijn... | |
MissHobje | donderdag 12 februari 2009 @ 18:20 |
Ik moest inductie koekepannen hebben ![]() Heb er 2 meegenomen van de ikea.. stukken beter te betalen.. en moet zeggen.. ze doen het echt heel goed. kook er nu 6 weken mee en nog steeds in orde. ben benieuwd na een jaar.. | |
Hyperdude | donderdag 12 februari 2009 @ 19:43 |
Ik wilde RVS inductie koekepannen hebben zonder Tefalshit. Dat was ook ff zoeken. ![]() | |
vahmpcat | donderdag 12 februari 2009 @ 19:57 |
Nog nooit echt problemen gehad met pannen dus eigenlijk ook niet met mijn ikea-koekenpannen. Erg fijn ook voor starters natuurlijk die prijzen ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 13 februari 2009 @ 15:25 |
quote:raar is dat eigenlijk van dat handvat. dat zou toch niet moeten mogen bij zo'n pan. vind ik van de rest van de serie ook best vervelend. hoe vaak ik me al niet verbrand heb aan die handvatten ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 13 februari 2009 @ 15:26 |
en idd, die goedkope wokpan is echt voor eenmalig gebruik ![]() | |
lemonlime | vrijdag 13 februari 2009 @ 15:41 |
quote:Het is een metalen handvat, in plaats van kunststof, en dat wordt warm. Aan het einde van het handvat blijft het wel koel maar dichter bij de pan wordt het echt heet. Het fijne er van is dat de pan in de oven kan. | |
littledrummergirl | maandag 16 februari 2009 @ 13:40 |
die bolle pannetjes die ze verkopen zijn erg handig! flink dikke bodem en geloof ook dubbelwandig ( not sure). ze zijn best robuust en zitten niet na een paar weken al met losse handvaten en shit. voor de prijs is het veelal prima spul | |
Keroppi | dinsdag 17 februari 2009 @ 15:34 |
Zoals al vaker hier gezegd: * De koekenpannen (voor enkele euro) zijn in principe best oke, maar bij langdurig of intensief gebruik (studentenhuis) gaan ze vrij vlot bol staan. Maar ja als je kijkt naar prijs/kwaliteit is het nog steeds wel ok. * De wok vind ik echt een ramp. Coating laat heel snel los waardoor alles snel aanbakt. Plus dat ie bijzonder snel uit elkaar begint te vallen... | |
mgerben | maandag 23 februari 2009 @ 14:07 |
quote:Bij Ikea hebben ze universele deksels voor koekenpannen, in verschillende maten. Van glas, met een stalen rand (tegen het breken). Ze zijn plat waardoor ze heel weinig ruimte innemen. Perfecte vervanging van al die halfronde glazen zware koekepandeksels - en niet duur! | |
Vork | dinsdag 24 februari 2009 @ 09:38 |
quote:Ik heb hier verschillende pannen van verschillende merken. Ook niet van Ikea. Mijn ervaring is dat ik bijna iedere deksel van welk merk dan ook op meer dan een pan kwijt kan. Als je gewoon standaard formaat pannen hebt (en dat zijn de meeste van Ikea ook wel), dan levert dat dekseltechnisch gezien weinig problemen op. Althans, dat is mijn ervaring. | |
Killaht | dinsdag 24 februari 2009 @ 09:54 |
Een vriend van mij is kok en kocht altijd hele dure pannen, totdat hij erachter kwam dat een ikea koekenpan van 5euro ofzo evengoed en zelfs beter was en nu neemt ie niet anders meer. Ikzelf ben toen ik opmezelf ging wonen ook naar ikea gegaan voor een aantal koekenpannen heb er nu 4 (2 koekenpannen, sauspan en grill) allemaal van IKEA. Die dingen zijn meesterlijk goed, zelfs mn moeder heeft ze gehaald. tegenwoordig raad ik iedereen ze aan. | |
Khadgar | dinsdag 24 februari 2009 @ 10:38 |
Ikzelf heb zo'n Ikea 365+ pannenset en die bevalt prima! De koekepan is nu wat sleets aan het raken (aanbaklaag niet meer zo goed naar mijn idee) maar op zich doet ie het nog prima. Wat ik fijn vind is dat de bodem van die pan lekker dik is. Ideaal want je pan is niet direct de hitte kwijt als je er wat in gooit. | |
Doedezemaar | woensdag 25 februari 2009 @ 23:02 |
Ik heb de pannen van die 365+ serie al bijna 10 jaar en ze bevallen prima. Met name de steelpannen zijn favoriet. De koekepan heb ik niet, ik heb stevige zware koekepannen van de HEMA. | |
Cat-astrophe | donderdag 26 februari 2009 @ 13:32 |
- Grillpan van IKEA: ![]() - 356+ koekenpan van IKEA: ![]() - overige pannen: volgens mij Le Chef van de Blokker. Vrij lichte pannen met glazen deksels. Ik heb een set van zo'n 11 pannen ruim 6 jaar geleden gekocht en ze doen het nog prima (ik kook op gas). Het goud van de handvaten en deksels begon goddank vrij snel te vervagen zodat ik nu mooie effen zilverkleurige pannen heb met glazen deksel en zwarte kunststof handvaten. | |
mascarpone | vrijdag 27 maart 2009 @ 00:46 |
Ik ga op inductie over, dus nieuwe pannen. Eerst wilde ik Fissler Fiamma (klik), kwam ik in totaal op ongeveer 700 euro uit. Gingen we toch nog even bij Ikea kijken. 8 pannen voor 115 euro (365+). Nou zal er uiteraard kwaliteitsverschil zijn enzo, maar ik had ook zoiets van: die aftanse brakke gekregen pannen waar ik nu mee kook, daar is dit al een hele verbetering mee. Bovendien kan ik nu over een paar jaar weer een nieuwe set kopen, ook leuk ![]() | |
_Hestia_ | vrijdag 27 maart 2009 @ 08:31 |
Mn virend heeft vorige week bij de Ikea een wok gekocht voor maar 4 euro ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 27 maart 2009 @ 08:49 |
quote:dat kan hij dan binnenkort weer doen, want die dingen zijn zo versleten ![]() (of hij moet m niet gebruiken natuurlijk ![]() | |
_Hestia_ | vrijdag 27 maart 2009 @ 12:47 |
quote:Ja, daar was ik ook al bang voor, ding wordt 4 keer per week gebruikt. Heb de oude wok ( die beetje begint aan te bakken) nog maar wel bewaard, voor het geval als het na een tijdje echt niks meer is, dan gebruik ik die oude wel weer. | |
lady-wrb | vrijdag 27 maart 2009 @ 12:51 |
lijkt me geen probleem toch, sylvana? heb je weer een excuus om naar ikea te gaan ![]() zorg dan dattie weer zo'n pan koopt. enz. | |
Banaan227 | dinsdag 29 december 2009 @ 14:53 |
spam is niet gewenst op fok. zeker niet in meerdere topics [ Bericht 92% gewijzigd door Mirjam op 29-12-2009 18:29:22 ] | |
Bla_Bla_Bla | woensdag 30 december 2009 @ 13:08 |
Hier ook ikea kookpannen, weet alleen niet meer welke serie. Wat mij betreft niks mis mee ![]() Wok/hapjespan achtig iets hebben we geloof ik 1 keer gekocht bij de ikea maar die zwarte laag liet helemaal los, dus dat nooit meer! | |
Oceanonix | woensdag 30 december 2009 @ 16:46 |
Ik heb een mix staan van hele dure pannen en een paar hele goedkope ikea pannen. De wok daar is niets mis mee. Maar dat ding gaat bij mij de vaatwasser dan ook niet in. En gebruik altijd houten spatels. Verder heb ik de aspergepan van ikea. Prima pan voor weinig, juist omdat je deze erg weinig gebruikt. Weet niet of ze hem nu nog hebben. | |
#ANONIEM | woensdag 30 december 2009 @ 22:55 |
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/80129457 M'n allerfavorietste pan. Ontzettend goede anti-aanbaklaag, is snel warm en blijft ook warm, en het boeit geen donder als hij het geen 10 jaar uithoudt, aangezien hij maar 12 euro kost. | |
dapluiz | dinsdag 27 juli 2010 @ 12:08 |
Ik weet het, een aardige kick, maar ik ben sinds kort eindelijk gaan samenwonen en we hebben inductie. Nu had ik al een aardige uitzet bij elkaar, inclusief koekenpannen waarvan ik dacht dat die inductie geschikt waren, maarja, niet dus ![]() Nu wil ik voor die 2 Favorit pannen bij de ikea kijken, iemand ervaring met deze 2 koekenpannen icm inductie ? | |
lurf_doctor | dinsdag 27 juli 2010 @ 13:38 |
Als je op gas kookt is elke pan (mits niet lek natuurlijk) OK om in te koken. Voor koeke- en braadpannen zou ik voor een wat dikkere bodem gaan. ![]() | |
Bleie | dinsdag 27 juli 2010 @ 16:00 |
En als wok zou ik een plaatstalen wok kopen (voor een paar tientjes bij de kookwinkel), goed inbranden, en daarna alleen maar met warm water schoonmaken. Superlicht en supergoed. | |
mascarpone | dinsdag 27 juli 2010 @ 17:30 |
quote:Als je die pannen ooit op gas hebt gebruikt, zijn ze toch ook niet meer geschikt voor inductie en had je ook andere pannen moeten kopen. Wij hebben de 365+ serie van de IKEA. Ook twee koekenpannen. Ze bevallen uitstekend. Inductie koken is trouwens wel wennen. Het reageert heel direct maar je hoort niets. Zoals bij gas ik aan het geluid hoorde of ie hard genoeg stond moet je de standen bij inductie leren. Maar nu zou ik niet meer terug willen. | |
dapluiz | dinsdag 27 juli 2010 @ 19:47 |
Nope, waren splinternieuwe pannen ![]() ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 27 juli 2010 @ 19:48 |
Speelgoed, troep, net als alles van Ikea. | |
FkTwkGs2014 | dinsdag 27 juli 2010 @ 20:42 |
quote:alsof het wat boeit in wat voor kwaliteit pan het water van de aardappels kookt! zolang het niet uit elkaar valt is het goed genoeg om aardappels te koken. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 27 juli 2010 @ 20:45 |
quote:Wat jij wilt. Met een 15 jaar oude lada of trabant kan je ook rijden. Maar het blijft bagger | |
FkTwkGs2014 | dinsdag 27 juli 2010 @ 20:48 |
quote:je eindproduct smaakt er geen penny minder om. of ben je allergisch voor spul dat niet yup-proof is? van een koekepan kan ik me nog voorstellen dat je argumenten kunt aandragen anders dan, ja maar deze dure is mooier! van kookpannen zeggen dat het troep is tov duurdere pannen zonder ze zelf gebruikt te hebben is kansloos. ik ben een beetje teleurgesteld nu. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 27 juli 2010 @ 20:55 |
quote:Ik gebruik horeca pannen, geen designer shit. Prijs is iets hoger dan ikea pannen maar oersolide shit met dikke bodems waar je kleinkinderen nog mee zullen koken. quote:Je hebt dus geen idee waarom ik het zeg. quote:In ikea en andere budget pannetjes brand het sneller aan, de grepen laten los, ze worden heet. Een goede edelstalen pan is zwaar, heeft een dikke bodem en je kan ze een keer laten vallen. | |
#ANONIEM | dinsdag 27 juli 2010 @ 21:10 |
In al die jaren nog geen last van gehad dat eten eerder aanbrandt in de pannen van de 365 serie, behalve als ik vergeet dat ik aan het koken ben, maar daar kan ik moeilijk de pannen de schuld van geven ![]() ![]() ![]() | |
mascarpone | dinsdag 27 juli 2010 @ 21:55 |
Ik ook niet, ze doen het perfect. Groot voordeel dat ze niet zwaar zijn. Waar ik meer last van heb is de creuset pan die ik ook heb. Het kreng blijft aanbranden, ondanks allerlei tips hier op het forum. | |
FkTwkGs2014 | dinsdag 27 juli 2010 @ 22:13 |
quote:iets hoger? linkje? | |
Sommel | dinsdag 27 juli 2010 @ 22:24 |
quote:Dit is precies hoe ik er twee jaar geleden ook over dacht. Ik heb toen wat duurdere koekenpannen gekocht en goedkope kookpannen. De kookpannenset is inmiddels aan vervanging toe... | |
-Miauw- | woensdag 28 juli 2010 @ 13:13 |
Ik heb die wok (Pyra geloof ik) van ¤5 gekocht en na 10 kookbeuren bladderde de bodem al af ![]() Geen aanrader! | |
Rewimo | woensdag 28 juli 2010 @ 13:19 |
Ik had altijd deze serie: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/categories/series/14890/ Helaas niet geschikt voor inductie, dus nu hebben we een set gekocht bij de Makro, die prima voldoet. | |
dapluiz | woensdag 28 juli 2010 @ 14:58 |
Zoals ik al zei, de Favorit deed het gisteren iig goed, vanavond weer ermee aan de slag en ik zie wel hoe lang die het vol houdt ![]() Hij is iig wel lekker zwaar, nou zal dat niet automatisch gelijk staan aan kwaliteit, maar het voelt wel goed aan ![]() | |
JK | woensdag 28 juli 2010 @ 16:12 |
Ik heb de koekenpannen van IKEA. Redelijk tevreden, maar na verloop van tijd trekken ze krom (al doen andere goedkope merken zoals van bijv. LeChef van Blokker dat ook) en de steel wil nog wel eens wat loszitten welke ik dan moet vastschroeven. Maar voor het geld klaag ik zeker niet, al twijfel ik wel of ik eens en keer een hele dure koekepan ga kopen of toch weer een nieuw setje van IKEA. | |
nein | woensdag 28 juli 2010 @ 22:58 |
quote:Jep, zelfde probleem hier. We hebben inmiddels 2 goedkope ikea wokken versleten en hebben nu een duurdere (niet ikea-wok) gekocht, zonder antiaanbaklaag. Want dit schoot niet op. | |
peperclip | woensdag 28 juli 2010 @ 22:59 |
Tefal pannen bij de Blokker en pannen bij de Bijenkorf | |
FkTwkGs2014 | zaterdag 4 september 2010 @ 12:39 |
quote:een kickje voor een vraag aan piet; welke horeca pannen heb je, waar koop je zoiets en wat kost het ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 4 september 2010 @ 12:43 |
quote:Huismerk van Handelshof een Duitse horecagroothandel, waren tussen de 20 en 40 het stuk en oer oer solide. | |
lukaon | vrijdag 21 januari 2011 @ 19:32 |
Schopje! Met mede dank aan dit forum kortgeleden de Favorit serie gekocht. Heb jaren dure pannen gehad en was wat huiverig dus eerst 1 pan om uit te proberen. Inmiddels staat er een hele set want deze pannen zijn zijn echt subliem. Professioneel vormgegeven, erg sterk en o zo handig dat ze zo de oven in kunnen. Plus voor de Favorit pannen: ![]() Ik ben gewoon verbaasd, Chapeau IKEA!! | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 21 januari 2011 @ 21:35 |
![]() De 365 koekenpan is echt geweldig. Ding ziet er nog uit als nieuw, en is toch al anderhalf jaar zeer intensief gebruikt. Moet ik er wel bij vermelden dat ik op inductie kook, en hij nooit in de vaatwasser gaat. Is met zn 25 euro niet eens heel goedkoop. Hier een Medalj kookpan die ook goed bevalt. De bolle vorm is best praktisch, handvaten worden niet heet. | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 21 januari 2011 @ 21:35 |
Godver, reageer ik op een post van 5 jaar oud ![]() | |
lady-wrb | zaterdag 22 januari 2011 @ 18:39 |
ja en? hij is toch nog steeds aktueel ![]() ik ben nog steeds heel blij met mijn pannen. ze branden absoluut niet aan en blijven mooi. koekenpannen heb ik van tefal (die van 30 euro per stuk, dus er staat doodstraf op het gebruik door een ander dan ik ![]() | |
Tanin | zaterdag 22 januari 2011 @ 19:10 |
De koekenpannen van Ikea (van iets van 2 euro per stuk) doen het anders ook prima. Al ruim 2 jaar, dagelijks gebruik. De wok iets minder, die hielt het nog geen half jaar vol. | |
2cv | maandag 24 januari 2011 @ 01:11 |
Ik heb voor minder dan een tientje (¤8,95 ofzo) en pannenset gekocht: 2 steelpannetjes van verschillende diameters, een 'echte' pan en 2 deksels. Ik kook op inductie en na gebruik gaan ze de vaatwasser in (daarvoor heb ik dat ding). Ik ben nieuwschierig wanneer ze uit elkaar vallen. | |
loecje | maandag 24 januari 2011 @ 10:49 |
ik kook al 3 jaar met ikea pannen (die uit het start pakket) en daarbij nog een wok met deksel van de ikea. ik heb geen vaatwasser misschien helpt dat, maar zowel de pannen als de koekenpan is nog in prima staat. | |
fruityloop | maandag 24 januari 2011 @ 15:42 |
Wij hebben van de AH die Berndes rvs koekepannen, die zijn 1x in de zoveel tijd voor 50% in de bonus. En verder de ronde gietijzeren braadpan van ikea uit de senior serie. Die braadpan bevalt prima, hij is niet van dezelfde kwaliteit als zeg een Le Creuset, maar kost ook ~1/3 daarvan. Nog steeds een goede prijs/kwaliteit verhouding dus. | |
F_r | maandag 24 januari 2011 @ 16:23 |
Ik heb een hapjespan van de ikea. Ben er niet heel tevreden over de steel liet heel snel los en er kwamen al snel krassen in de anti aanbaklaag ondanks dat ik alleen houten spatels gebruik. Laatst stonden bij ons in de koopjes hoop ikea kookpannen ik heb een BK set die nog niet zo oud is dus heb ze maar laten staan. Maar ze zagen er wel mooi uit met maat aanduiding in de binnenkant. |