Nou, dat lijkt me ook wat overdrevenquote:Op vrijdag 21 juli 2006 10:37 schreef Jumparound het volgende:
Een ster doet ern 100.000'den jaren over om te imploderen danwel te exploderen...
Het proces om tot de ontploffing te komen danquote:Op vrijdag 21 juli 2006 12:35 schreef Dr_Flash het volgende:
[..]
Nou, dat lijkt me ook wat overdrevenAnders zagen we de supernova in de Krabnevel nu ook nog steeds, en for some time to come. Die is in de elfde eeuw geloof ik een paar maanden lang overdag zichtbaar geweest. Als je er nu naar kijkt (met genoeg glas zeg maar) dan zie je een kleine pulsar.
Jawel want anders zou je er boven op moeten zitten. Wie zegt dat 0.0001 seconden later wel live is en 100000 seconden later niet.quote:
Nee, maar dat hoeft niet te betekenen dat ie t niet gezien heeft. Kan best gebeurt zijn een paar miljoen jaar terug en toevallig zag ie t nu.quote:Op vrijdag 21 juli 2006 03:32 schreef TLC het volgende:
Je kunt nooit "live" sterren zien exploderen![]()
Als sterren exploderen duurt dat (veeeeeeele) jaren voordat het op aarde waarneembaar is.
Heeft iets met lichtsnelheid en zo te maken, heel natuurwetenschappelijk, ik kan dat nu wel helemaal gaan uitleggen mja tis al laat![]()
![]()
Ja okee, daar heb je gelijk inquote:Op vrijdag 21 juli 2006 12:38 schreef Jumparound het volgende:
[..]
Het proces om tot de ontploffing te komen dan
net als onze eigen zon... die gaat een nebula worden (later als ie groot is)
Hij zwelt op tot ongeveer de baan van de aarde geloof ik....
over 5 miljard jaaraarde
maar dat eindproces duurt dus heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang
De afstand Aarde-Jupiter is 778.000.000 km. Lichtsnelheid is 300.000 km/squote:Op vrijdag 21 juli 2006 03:43 schreef MeAgainstTheWorld het volgende:
zo'n planeet, volgens mij was het jupiter, die zien wij hoe die er eigenlijk 1.5 uur geleden uit zag, omdat het licht er zo lang over doet om ons te bereiken.
Ja, dat bedoel ik, heb op Discovery gezien hoe dat zou zijn. Voordat de golf aankomt is de ruimte zo verlicht als de zon. Op het moment van contact wordt de ozonlaag meteen verwoest, de zuurstof komt tot ontbranding, de oceanen koken en verdampen en natuurlijk het hele aardoppervlak smelt.quote:Op vrijdag 21 juli 2006 12:55 schreef Jumparound het volgende:
en wat te denken van de straling die vrijkomt...
1 gamma flits (supernova) in de buurt kan heel aarde ontdoen van leven
Hoeft niet zo te zijn, als we dr nog zijn als dit begint dan zijn we ook heel ver op technisch gebied en kunnen we een oplossing vinden (migratie).quote:Op vrijdag 21 juli 2006 12:59 schreef Dr_Flash het volgende:
[..]
Ja okee, daar heb je gelijk in
Maar ja, boejjedan zijn we allaaaaaang dood
en jij ook
Het duurt wel enkele seconden als het een zwart gat wordt. Implotie dus.quote:Op vrijdag 21 juli 2006 13:38 schreef Mwanatabu het volgende:
Volgens mij wordt een ster een supernova als hij minstens 6 maal de massa van onze zon heeft, niet 100x. Tevens duurt de opbouw daartoe jaren en is het hoogtepunt een paar weken te zien vanaf aarde, en niet 5 seconden. Dat zou wat zijn zeg. POEF! ster weg. Goh. Jammer zeg, nu klopt het sterrenbeeld niet meer.
Implosie op die schaal volgt op een supernova-stadium toch? Dan zou je dus geen lichtflits zien maar waarschijnlijk een ster die ineens verschijnt of helderder wordt, paar weken blijft hangen en dan vervaagt. De kern wordt nl alleen het zwarte gat, de lagen eromheen vormen een schil die weggeblazen wordt en misschien uiteindelijk opgeslokt.quote:Op vrijdag 21 juli 2006 13:47 schreef alex4allofyou het volgende:
[..]
Het duurt wel enkele seconden als het een zwart gat wordt. Implotie dus.
Op het moment dat ie implodeert gaat het erg snel, secondewerk. Maar zoals met elke ster is het puur afhankelijk van de massa en dichtheid.quote:Op vrijdag 21 juli 2006 14:05 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]
Implosie op die schaal volgt op een supernova-stadium toch? Dan zou je dus geen lichtflits zien maar waarschijnlijk een ster die ineens verschijnt of helderder wordt, paar weken blijft hangen en dan vervaagt. De kern wordt nl alleen het zwarte gat, de lagen eromheen vormen een schil die weggeblazen wordt en misschien uiteindelijk opgeslokt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |