Deel 1 van dit vrolijke avontuur.
Je gaat naar de supermarkt en koopt:
Pak spaghetti
Gehakt
Tomatensaus
Dingen die je in de saus wilt hebben (uien, knoflook, champignons etc.)
Kruiden die je lekker vindt (oregano bv.)
Dan ga je naar huis en kom je even bij.
Na dit tukje ga je alles (behalve de spaghetti en het gehakt)
snijden met een
mes. Knoflookje, uitje, champies.
Wel uitkijken, mes is scherp, isse auw!
Nu zet je een pan met water op een pitje en doe je het gas aan. Het mag best veel water zijn in een grote pan! Wacht tot er bubbels in het water komen. Dit heet
kokend water. Niet aankomen, isse heet!
Doe nu de spaghetti in het water in de pan. Niet alles uit het pakje! Een half pakje heb je zat aan + leftovers.
Kijk op de verpakking hoe lang je het moet koken en zet de timer aan. Niet te lang koken, isse bah.
Neem een andere pan, zet dat op een pitje en doe het gas aan. Lekker heet laten worden en dan het gehakt erin. Dit heet het gehakt
rullen Beetje bruin laten worden en de rest erin kiepen. Beetje roeren, beetje schudden en gaar laten worden.
Bruin gehakt isse goed.
Zwart gehakt isse niet goed.
Als alles een beetje leuk gaar is kiep je die tomatensaus erbij. Even warm laten worden, isse klaar. Gas uitzetten.
Pieppiep doet timer? Gas onder pan met spaghetti uitzetten.
Vergietje pakken, spaghetti in doen. Uitkijken! Stoom isse heet!
Laat de spaghetti uitlekken, beetje olijfolie erdoor druppelen, kwak het dan op een bord en doe de saus erbij.
Bordje op tafel en eten maar. Uitkijken! Isse heet, eerst blazen. Bestek mag, maar hoeft niet als papa en mama er niet zijn.
Eet smakelijk.
![]()
.
Oi!Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet