kahaarin | zondag 9 juli 2006 @ 13:03 |
Runderpoulet? Wat moet ik daar nu mee?! Naar aanleiding van dit topic wil ik graag een zomerstoofpotjes topic openen. (Dit is mijn eerste topic!) ![]() Ingrediënten voor 2 personen: 200 gram kipfilet in stukjes. 1 eetlepel kerry (gele milde kerry vind ik het lekkerst.) gemberpoeder zout peper ketjap manis (zoete soja saus) handje vol gewelde rozijnen (uurtje in heet water zetten) verse thijm Pakje magere vloeibare crème fraîche. (of magere koksroom) 100 ml droge witte wijn scheutje olijfolie 400 ml kippenbouiilon (of ½ kippenboeillonblokje in 400 ml heet water oplossen) Klein blikje ananas of perzik. (stukjes) Een rode ui. Verse knoflook. (poeder kan ook) Eventueel een spaanse rode peper als je van pittig houdt. Bereiding: De kipstukjes kruiden met zout en peper, gemberpoeder en een scheutje ketjap manis, een uurtje (of langer) in de koelkast in laten trekken. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Doe een beetje olijfolie in de stoofpan en laat die goed heet worden. Gooi de uisnippers en de knoflook (eventueel de spaanse peper in kleine stukjes) in de pan en laat die lichtbruin worden, doe de kip erbij en braad die aan. Blus dit alles af met de droge witte wijn en voeg de kippenbouillon toe, als het weer aan de kook is het vuur half zetten. Voeg de kerry, de rozijnen en de fijngesnipperde verse thijm toe. Laat dit alles zo'n 45 minuten zachtjes stoven. Voeg dan een scheut crème fraîche/koksroom toe en de kleine stukjes ananas of perzik. Laat dit ongeveer 5 minuten meestoven. Dan is het stoofpotje klaar. Serveertips: Lekker met notenrijst of wilde rijst, een ijsbergsla mix of andere rauwkost. Dit is mijn favoriete zomerstoofpotje. Ik ben benieuwd wat die van jullie is! | |
kahaarin | zondag 9 juli 2006 @ 14:17 |
Dit recept is trouwens ook heel lekker met mihoen. | |
coltje87 | zondag 9 juli 2006 @ 16:57 |
Klinkt heel erg lekker Kahaarin, ga ik van de week eens proberen. Helaas heb ik zelf geen recept, maak het eigenlijk nooit. M'n schoonmoeder maakt het 's winters wel vaak, super lekker! [ Bericht 0% gewijzigd door coltje87 op 09-07-2006 17:12:46 ] | |
femmeChantal | zondag 9 juli 2006 @ 17:07 |
Klinkt goed! Zal eens nadenken over eigen stoofpotrecept. | |
coltje87 | zondag 9 juli 2006 @ 17:12 |
foutje.. | |
kahaarin | zondag 9 juli 2006 @ 17:13 |
quote:Ik wacht met spanning af! ![]() @coltje87, dan meld je toch gewoon hoe het heeft gesmaakt! Of weest creatief en geef er je eigen draai aan. ![]() | |
kahaarin | zondag 9 juli 2006 @ 17:14 |
quote:Bedankt! (Was me niets opgevallen.) ![]() | |
coltje87 | zondag 9 juli 2006 @ 17:17 |
Denk dat het dan woensdag wordt.. Even overleggen met de rest van de fam. Je hoort gelijk hoe het was! | |
kahaarin | zondag 9 juli 2006 @ 18:45 |
quote:Alvast eet smakelijk voor woensdag! ![]() | |
femmeChantal | zondag 9 juli 2006 @ 18:50 |
quote:Vooruit dan maar ![]() Coq au vin: quote: | |
kahaarin | zondag 9 juli 2006 @ 18:54 |
Oeh, lijkt me lekker! Volgende week meteen proberen! | |
kahaarin | zondag 9 juli 2006 @ 19:10 |
quote:hey hoi, ook hier? Geen goede ideeen? | |
#ANONIEM | zondag 9 juli 2006 @ 19:13 |
quote:Ik mag niet SC van Missy Miriam ![]() ![]() Maar nee dus...heb ookal geen klap zin om vanavond eten te maken...ik ben inspiratieloos ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 09-07-2006 19:13:22 ] | |
kahaarin | zondag 9 juli 2006 @ 19:21 |
quote:Heb je niets in huis voor een mini stoofpotje? Hamlapjes kruiden, uitje fruiten, hamlapjes erbij scheut rode wijn erover kruidnagels en een laurierblaadje dat 1 ½ uur stoven brood roosteren, hamlapjes in plakjes snijden op het geroosterde brood een beetje boter, blaadje ijsbergsla erop en daar de plakjes vlees overheen. | |
#ANONIEM | zondag 9 juli 2006 @ 20:45 |
quote:Klinkt goed en makkelijk ook nog, heb 'm ff in mijn receptenmapje gedaan! Had eigenlijk alles behalve hamlapjes in huis ![]() Tis uiteindelijk maaltijdsalade geworden...maar kreeg amper een hap weg ![]() ![]() | |
kahaarin | maandag 10 juli 2006 @ 14:54 |
quote:Ligt aan het weer, wij zijn ook steeds heel laat met eten.... | |
kahaarin | dinsdag 11 juli 2006 @ 12:39 |
Nog een lekker recept: Chili con carne net even anders. Ingredienten: 350 g half om half gehakt 1 ui 2 tenen knoflook 1 gele paprika 1 pot/blik bruine bonen (ca. 800 g) 50 ml rode wijn chili con carne kruiden (kant en klaar uit de supermarkt) 3 tl oregano 1 klein blikje tomatenpuree (60 g) 2 el gehakte bladselderij Bereidingswijze: Snipper de ui en pers de tenen knoflook uit met een knoflookpers. snijd de paprika. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze na met water. Bak het gehakt zonder olie of margarine rul en bruin. Bak de ui, de knoflook en de paprika mee. Voeg 300 ml water, de rode wijn, chili con carne kruiden, en de oregano toe. Breng de saus al roerend aan de kook. Doe de tomatenpuree en de bonen erdoor. Zet het vuur laag en laat alles 2-3 minuten zachtjes doorkoken. Strooi de bladselderij over de chili. | |
Martijn_77 | dinsdag 11 juli 2006 @ 19:50 |
quote:Is niet echt een stoofpotje lijkt mij ![]() ![]() | |
kahaarin | woensdag 12 juli 2006 @ 11:24 |
quote:Nee, het is een eenpansgerechcht, het wordt echter wel veel lekkerder als je het een beetje tijd geeft en alles op de mexicaanse snelheid doet. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 13 juli 2006 @ 20:14 |
quote:Nou meid... dit ga ik morgen dus maken als het goed is, alvast bedankt (hopelijk ![]() | |
brrrrrrt | zaterdag 15 juli 2006 @ 13:40 |
quote:Domme vraag misschien. Als je die room toevoegt. Mag je stoofpotje dan nog koken? | |
Joene | zaterdag 15 juli 2006 @ 13:44 |
coq au vin maken ! | |
kahaarin | zondag 16 juli 2006 @ 18:17 |
quote:Heel zachtjes pruttelen gaat, als je room gaat koken kan hij schiften. | |
kahaarin | maandag 24 juli 2006 @ 12:29 |
Nog iets lekkers uitgeprobeerd: 600 gram magere hamlappen twee bleekselderijstengels een takje rozemarijn of een theelepel gedroogde rozemarijn een eetlepel (milde) paprikapoeder 1 dl kippenbouillon 100 gram gedroogde abrikozen 35 cl donker bier vier eetlepels zonnebloemolie een eetlepel fijngehakte peterselie peper uit de molen en zout naar smaak De gedroogde abrikozen gedurende een uur wellen in 25 donker bier en daarna in stukjes snijden. Magere hamlappen in blokjes snijden. Olie verhitten in een braadpan en hierin de blokjes aanbraden. Fijngehakte ui erbij doen en nog even meebakken. Hittebron verlagen, paprikapoeder, stukjes abrikoos, in reepjes gesneden bleekselderij, bouillon en rozemarijn toevoegen. Dit geheel in ruim een uur zacht stoven. Een kwartier voor het einde van de stooftijd het bier waarin de abrikozen zijn geweld en nog 10 cl van het bier erbij doen. Lekker met rijst of gebakken aardappels en een witlof salade. | |
Blues | dinsdag 8 mei 2007 @ 20:49 |
Van SOL moest het hier Martijn ![]() Voor 4 personen heb je nodig... 4 grote vastkokende aardappelen 4 grote uien 4 vleestomaten 2 a 3 courgetten 750 gr magere spekblokjes paprikapoeder peper zout Kook de aardappelen in licht gezouten water. Snij de uien in fijne ringen, pel de tomaten en verdeel ze daarna in kleine partjes. Snij de courgetten die je niet hoeft te pellen in kleine blokjes. Bak de spekblokjes in een braadpan zonder boter, voeg hierbij de uiringen en laat enkele minuten meebakken. Voeg er de courgettenblokjes en de tomaten aan toe. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Dek af en laat een tiental minuten zachtjes verder stoven tot de groentjes gaar zijn. Snij de gekookte aardappels in schijven en doe ze bij het hutsepotje, laat alles nog even opwarmen. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 mei 2007 @ 21:08 |
quote: ![]() ![]() Anders weet ik ut ook allemaal niet meer hoor. Waar voor de winter de stoofpotjes van duderinnetje's-topic en mijn eigenste paksoi-topicje het helemaal voor me waren, gaat de zomer dit topic het helemaal voor me doen, ook zelf sushi maken moet het nu echt voor me gaan worden. Met of zonder pics van mijn (mis)baksels ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 08-05-2007 21:09:05 ] | |
Martijn_77 | woensdag 9 mei 2007 @ 20:16 |
quote:Oke ![]() |