abonnement Unibet Coolblue
pi_39720219
awww Pimmetje
Tap tap tap
pi_39728903
Ach arme pimmetje...

Wat goed dat je hem opgevangen hebt Bar
pi_39746376
Ik vraag me af of er cavia's bestaan die nog nieuwsgieriger, stuiteriger, hyperder, lolliger, irritanter en onuitstaanbaarder zijn dan mijn Onyx. Het is écht een monster af en toe, maar wel een met charmes... Hij kan alles flikken bij me, het is natuurlijk wel een Jewelzoontje...

Hoe dan ook, mijn monster heeft iets nieuws bedacht. Onze flat heeft aan de zijkant twee 'kijkgaten', 'ventilatiegaten', of 'lichtgaten', hoe je ze ook noemen wilt. Iedere verdieping heeft twee zulke gaten. Onyx heeft bedacht dat het briljant veel herrie maakt om aan die dingen te knagen. Als hij op het huisje springt, kan hij er precies bij...



Dan ga je overeind zitten en kun je mooi met je tandjes bij het gat...


En met je koppie door het gat (en geloof me, dit ziet er echt hilárisch uit, Onyx in de guillotine )!


Knabbel, knabbel, knaag, hoor je mij??


Is er soms iets??



Zeg nou zelf, dit is toch een monster waar je zo straalverliefd op wordt?
I had a signature once. It was awful.
pi_39748933


je moet er alleen niet aan denken dat ie vast komt te zitten met z'n koppie

Vandaag in de dierenwinkel hadden ze van die lieverdjes donkerbruine en zwarte en een konijn dat ontsnapte bij het schoonmaken
Tap tap tap
  woensdag 12 juli 2006 @ 12:10:23 #205
103707 Euforie
Come lie next to me
pi_39749012
Ik word juist altijd heel verdrietig in de dierenwinkel, omdat al die kooien zo volgestopt zitten met beestjes

En die foto's van zoeperzazke zijn leuk
And nothing can stop me now
pi_39749113
nee, in die dierenwinkel hebben ze een hele grote teil, soort tobbe, en daar zitten ze dan in. Dus niet in die glazen bakken (daar zaten de konijntjes in ) maar de cavia's hebben de ruimte, en een enorme dot hooi dus je ziet ze amper. Ze werden nu schoongemaakt en één cavia was een konijntje aan het verkrachten
Tap tap tap
pi_39749510
Wat lief die Onyx
Maar zie ik het nou goed,heeft ie krullers in zijn haar? Zodat het niet vies word ofzo?
01-08-2008
pi_39750302
Ze zulln niet snel met hun koppie vast komen te zitten hoor. Door hun snorhaartjes voelen ze precies aan hoever ze kunnen gaan. Alleen als cavia's heel hard schrikken willen ze wel een sin te kleine gaten duiken (toen Toby van Inkie hier logeerde, had ik een pvcbuisje in de flat liggen speciaal voor Toby, waar Owen (8x zo dik) een keer in vloog... en half klem zat. Hij had zich niet bezeerd hoor).

Onyx heeft inderdaad 'krullers' in zijn haar, zoals je het noemt. op Deze Pagina kun je zien hoe dat zit. Onyx is een showcavia en heeft daarom dus wikkels, zoals we dat normaal noemen. Zo kan zijn haar heel lang groeien, zonder dat het vies wordt of beschadigd door de bodembedekking. Hij moet deze wikkels 24/7 inhebben, want één plasje over zijn sleep kan zijn hele showcarrière kosten. Van goede wikkels hebben cavia's verder geen last: ze zouden er meer last van hebben als je het lange haar los liet hangen.

Een mooi voorbeeldje: dit is 'de kampioen'van caviastal Combinatie MaJa.



Hij heeft diverse grote shows gewonnen en is de schitterendse wikkelcavia die ik ooit heb gezien. Zijn carrière zit er nu echter op, hij schijnt vorige week geknipt te zijn. Het haar was 35 centimeter lang.

[ Bericht 0% gewijzigd door zoeperzazke op 12-07-2006 13:12:37 ]
I had a signature once. It was awful.
pi_39750888
Jeetje wat een kapsel Wel mooi hoor maar vind het wel erg apart moet ik zeggen!
Mischien is een zo'n "rollertje" bij Babs d'r kontje wel wat want dat maakt ze telkens vies HiHi
Vond het er zo schattig uit zien maar nooit geweten dat dat zo gedaan word,weer wat geleerd
01-08-2008
pi_39751012
Als je de cavia's niet showt, kun je het beter knippen. Wikkels kosten veel geduld en ervaring ben ik inmiddels achter (Onyx is mijn eerste wikkelcavia), en niet alle caafs zijn er even blij mee. Onyx moet ik ook flink streng aanpakken als ik hem wil wikkelen omdat hij veel te druk is. Dus als het niet hoeft voor de show, kun je beter knippen. Een caviakontje van een langharige caaf hou je het beste netjes door de bovenste pluk haar op de kont op te pakken. de onderste pluk flínk kort te maken, en dan de bovenste pluk er weer overheen laten vallen. Zo oogt het kontje vrij normaal op lengte, maar is het wel wat schoner.
I had a signature once. It was awful.
pi_39751152
mijn dolly had vroeger ook lange kontharen, die knipten we gewoon steeds netjes af. Kreeg ze een soort bob-kapsel achterop Anders werd het gewoon vies.
Tap tap tap
pi_39752164
oja, ik kwam laatst een oude foto tegen van marco



http://img.photobucket.com/albums/v232/belovedruby/marco.jpg

(beetje groot)
Tap tap tap
  woensdag 12 juli 2006 @ 13:45:52 #213
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_39752409
Lees vol vertedering dit topic... Mijn lieve Freekje is donderdag op bijna 7-jarige leeftijd overleden...


Hij had al een paar weken last van dunne ontlasting, geen waterige ontlasting, meer een compacte massa. Ik ben er uiteraard direct mee naar de dierenarts gegaan en heb toen een diarreeremmer meegekregen. Dit heeft niet echt geholpen, dus een tweede ‘kuur’ er tegenaan gegooid. Het vreemde was dat hij geen zieke indruk maakte, hij was wel levendig en at net als altijd goed. Wel begon hij als een idioot te drinken, hij dronk opeens een flesje per dag leeg, terwijl hij daar normaal wel een dag of 5 over deed... Ik gaf 'm genoeg hooi en brokjes en had het groenvoer (andijvie, witlof en soms een worteltje) naar een absoluut minimum teruggebracht (met dagen erbij waarop ie geen groenvoer kreeg).

Vorige week donderdag de dierenarts gebeld omdat ik het toch niet helemaal vertrouwde met die dunne ontlasting, hij was ook afgevallen in mijn ogen, ik kon de botjes bij zijn kontje ineens veel beter voelen. Ik kon er vrijdag terecht. Toen ik donderdagavond thuiskwam lag hij nogal languit in zijn kooi, dat doet ie wel vaker dus riep ik 'm een keer en hij draaide zijn koppie in mijn richting dus ik dacht dat het wel okee was. Toen ik daarna de kamer weer inliep en op mijn knieën naast de kooi ging zitten om ‘m te kriebelen reageerde ie niet, ik schrok me rot! Heb 'm direct opgepakt en wist toen dat het helemaal mis was, hij was helemaal slap. Ik dacht toen dat ie al was overleden en heb als een idioot huilend door het huis gelopen, hem tegen me aan houdend.

Toen hoorde ik 'm ineens weer ademhalen en heb toen direct de dienstdoende praktijk gebeld en daar als een speer naartoe gereden. De d.a. constateerde waar ik al bang voor was, mijn lieve Freekje was al aan het sterven. Om hem niet nog langer pijn te laten lijden en te laten vechten heb ik besloten om hem een injectie te laten geven om het wat vrediger te laten verlopen, hij is in mijn armen gestorven. Volgens de d.a. is hij hoogstwaarschijnlijk (gezien de enorme hoeveelheden water die hij ineens ging drinken) gestorven aan nierinsufficiëntie, dat kon ook de oorzaak voor de diarree zijn.

Ik heb 'm samen met mijn zusje begraven bij haar in de tuin (ik woon zelf in een appartementencompex, dus geen tuin) want ik moet er echt niet aan denken dat hij in een of andere container bij de d.a. terecht zou komen, de rillingen lopen me over de rug alleen al bij de gedachte!

Ik heb er veel verdriet van, ik had bijna 7 jaar echt zoveel plezier van 'm! Misschien zullen sommige mensen zeggen 'ach het is maar een cavia' maar voor mij was het een klein vriendje, hij reageerde altijd op me en daardoor had je het gevoel dat je niet alleen thuis was. Hij ging bijvoorbeeld gerust languit in mijn nek liggen slapen als ik m lekker aan het kriebelen was. Het is nu raar, die lege plek waar eerst zijn kooi stond. Bah!

Ik kreeg een heel lief kaartje met een onwijs lief gedichtje (uiteraard hield ik het toen weer niet droog) van mijn eigen dierenarts, die had het bericht doorgekregen van de dienstdoende d.a.. Ik vond dit een erg sympathiek gebaar!

"Tuurlijk, de mensen tonen mededogen
Maar ... zoveel verdriet om zo'n klein beest?
Geen wonder, jij alleen mist hem het meest
dat kleine lijf, die lieve ogen"

Nu ik naar al die foto’s hier kijk word ik weer helemaal week wat een moppies! Met name jouw cavia’s zoeperzazke, wat een moppies!
pi_39753515
Veel sterkte met het verlies van Freekje, Twentemeisje! Ik weet hoeveel verdriet je kunt hebben van een cavia... En ik vind het walgelijk als andere mensen daar geen respect voor tonen, en reageren à la 'als het nou nog een hond was'
7 jaar is een hele mooie leeftijd. Ook al heb je er nu niks meer aan, maar als er ontlastingproblemen zijn zou je Gastro kunnen geven, te bestellen via www.knoevel.nl. Als je contact opneemt met Desiree van Knoevel zelf kan zij je ook aan veel homeopatische medicijnen helpen die vaak bijzonder goed werken, ik heb al heel veel aan haar te danken.

Nogmaals veel sterkte... Denk je dat je binnenkort nog nieuwe cavia's gaat nemen?
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 12 juli 2006 @ 14:32:44 #215
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_39754143
quote:
Op woensdag 12 juli 2006 14:15 schreef zoeperzazke het volgende:
Veel sterkte met het verlies van Freekje, Twentemeisje! Ik weet hoeveel verdriet je kunt hebben van een cavia... En ik vind het walgelijk als andere mensen daar geen respect voor tonen, en reageren à la 'als het nou nog een hond was'
7 jaar is een hele mooie leeftijd. Ook al heb je er nu niks meer aan, maar als er ontlastingproblemen zijn zou je Gastro kunnen geven, te bestellen via www.knoevel.nl. Als je contact opneemt met Desiree van Knoevel zelf kan zij je ook aan veel homeopatische medicijnen helpen die vaak bijzonder goed werken, ik heb al heel veel aan haar te danken.

Nogmaals veel sterkte... Denk je dat je binnenkort nog nieuwe cavia's gaat nemen?
Thanks! En inderdaad... een hond verliezen, das pas erg in veel ogen (gelukkig heb ik niet veel van die mensen in mijn omgeving). Natuurlijk is een hond verliezen ook heel erg, maar ik heb net zoveel verdriet van mijn Freekje...

Ik had me voorgenomen om nu (binnenkort) geen cavia weer te nemen, maar zodra ik al die foto's zie word ik zo weer helemaal verliefd (ik dacht zelfs "gelukkig zijn die twee moppies die jij gered had al verkocht, anders was ik voor de bijl gegaan"). Vooral die peruvians stelen mijn hartje zo snel!!! Ik ben er nog niet helemaal uit...
pi_39754344
Neem er de tijd voor, maar ik raad je wel aan om nu twee cavia's te kopen. Je zult zien dat twee cavia's het samen veel gezelliger hebben, het zijn echte groepsdieren. Een énkele cavia leeft liever alleen, maar vrijwel altijd hebben ze samen meer lol. Ik zeg niet dat een cavia alleen het slecht heeft, hij kan prima zo leven, maar in mijn ogen verbetert het de kwaliteit van het leventje gewoon.

Enkele fokkers van peruufjes:
www.riesamaris.nl (verwacht over ca. 4 weken haar eertsvolgende peruufnestje, er komen er binnen twee maanden waarschijnlijk 3 aan)
http://home.kabelfoon.nl/~esron/ heeft ook zo nu en dan peruufjes (heeft onlangs een nestje gehad van de broer van mijn Jewel(
Een geweldige duitse fokker: http://www.beepworld.de/members64/elke-albertine/index.htm
edit: Dit is ook een fokke rmet schatten van caafjes: http://home.tiscali.nl/icicaafjes/

verder kun je natuurlijk altijd kijken op www.kuufke.com of www.stichtingcavia.nl of een mail sturen naar www.knoevel.nl ( rusthuis@knoevel.nl ) of er nog cavia's herplaatsbaar zijn...

[ Bericht 6% gewijzigd door zoeperzazke op 12-07-2006 14:49:21 ]
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 12 juli 2006 @ 14:51:55 #217
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_39754749
Freekje had er inderdaad geen problemen mee om alleen te zijn, had het niet zo op andere cavia's. Maar je hebt inderdaad gelijk dat het voor de meeste cavia's leuker is met z'n tweetjes...

Bij mij in de buurt zit ook een opvang, Goofy in Oldenzaal, ik zit alweer te kwijlen bij Dagmar, Anne-Lot en Donja....
  woensdag 12 juli 2006 @ 15:10:37 #218
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_39755357
zoeperzazke, staat er een foto van jouw Onyx, Owen en Jewel op de site van het Caviaforum? (in die bovenste 'banner')
pi_39755387
Ach gos, de Grollo caafs dat is zo'n triest verhaal, 27 cavia;s in het bos gevonden... Anne-Lot vind ik ook erg leuk, maar de andere twee doen me niet zo veel. Ik hou zelf niet zo van die verdunningskleuren, ik ben meer een rood-zwart-wit mens, vooral roodbont (rood met wit)... Ben erg benieuwd wat je gaat doen
I had a signature once. It was awful.
pi_39755408
Ja, ik heb twee banners op het NCF. Tijdens het WK waren er alleen maar foto's van mij te zien (www.zoeperzazke.nl/cavia/wkavia shoot), nu heb ik een banner met ibi, onyx, jewel, owen en iwi, en eentje uit de rozeblaadjesshoot.

http://www.nhdp.nl/caviaforum2/images/files/_rand_header29.jpg

http://img518.imageshack.us/img518/563/randheader316jh.jpg

en deze waren er tijdens het WK:

http://img512.imageshack.us/img512/5848/randheaderwk15wq.jpg

http://img151.imageshack.us/img151/7834/randheaderwk20bt.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/8512/randheaderwk30em.jpg

(even de tags weggehaald, imageshack werkt hier natuurlijk niet)
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 12 juli 2006 @ 15:16:24 #221
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_39755560
Had ik het toch goed gezien Het zijn ook zulke onwijze moppies... Ik zal jullie op de hoogte houden wanneer ik weer voor de bijl ga

Ik ga snel naar je wk shoot kijken!
  donderdag 13 juli 2006 @ 00:32:36 #222
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_39774303
quote:
Op woensdag 12 juli 2006 14:15 schreef zoeperzazke het volgende:

7 jaar is een hele mooie leeftijd. Ook al heb je er nu niks meer aan, maar als er ontlastingproblemen zijn zou je Gastro kunnen geven, te bestellen via www.knoevel.nl. Als je contact opneemt met Desiree van Knoevel zelf kan zij je ook aan veel homeopatische medicijnen helpen die vaak bijzonder goed werken, ik heb al heel veel aan haar te danken.
Even een misverstand rechtzetten:

De spullen die Knoevel aanbiedt zijn geen homeopathische middelen, maar fytotherapeutische (kuidentherapeutische) middelen. Homeopathie bestaat uit medicatie met extreme verdunningen in o.a. alcohol en water, met de kort gezegt de gedachte dat hoe minder je neemt, hoe sterker het werkt. Homeopathie werkt overigens niet beter dan een willekeurig placebo-medicijn dat je neemt.
Overigens is het gewoon niet waar dat deze medicijnen geen bijwerkingen hebben. Een werkende stof heeft altijd bijwerkingen. Dit hangt af van de dosering. Echter, je weet niet in hoeverre deze medicatie is getest, aangezien dit nergens te herleiden is.
Daarbij is van colloïdaal zilver bekend dat je zilververgiftiging kunt krijgen. Het verhaaltje dat het wetenschappelijk bewezen is dat het werkt is achterhaald. Het werkt, maar met fikse risico's. Daardoor is het nu in Amerika sinds eind jaren '90 verboden om het te verkopen als medicijn. Als Knoevel een Amerikaanse site geweest zou zijn, zouden ze nu een forse boete hebben gehad.
Ik wil trouwens niet zeggen dat de medicatie van Knoevel niet zal werken, laat dat duidelijk zijn, maar risicoloos zoals op de site van Huisdierendokter.nl vermeld staat is het niet. Een kruidenpreparaat moet (standaard bijwerkingen niet meegerekend) ook altijd door de nieren verwerkt worden. Wondermiddelen bestaan niet.
pi_39778895
Nu ben je wel erg negatief. De spullen die huisdierendokter verkoopt zijn vaak afgestemd op grotere dieren: Knoevel verkoopt producten die ze speciaal voor cavia's laat maken. Natuurlijk heeft alles zo zijn risico's, maarja, alles heeft tegenwoordig risico's.

Misschien wil jij het geen wondermiddelen noemen, maar Knoevel heeft veel cavia's zitten die dankzij hun kruidenformules een langer én gelukkiger leventje leiden. Ik ken geen enkel verhaal van cavia's die compleet ziek werden of andere negatieve bijwerkingen hadden van Knoevel (en ik vertrouw iedereen daar volledig om dit wel te melden als dat zo zou zijn), dus ik geloof ook in de producten. Ik merk zelf immers ook dat het werkt: als ik Ibi 1 dag geen Gastro geeft loopt ze steeds windjes te laten, te pruttelen in haar buikje en heeft ze slappe keutels. Mét Gastro heeft ze dat alledrie niet.
En colloidaal zilver? Mijn Owen heeft 2 maanden oogontsteking gehad. Ik heb van alles geprobeerd: een oranje zalf van de DA, Cafzalf, gewoon afgekoeld gekookt water... Na anderhalve maand heb ik hem enkel nog colloidaal zilver gegeven en binnen twee weken was het oog opeens helemaal schoon.

Zilververgiftiging? Heb je daar voorbeelden van? En is dat niet enkel bij overdosering? Een cavia mag tweemaaldaags één drupje, en ook hier heb ik nog nooit negatieve verhalen over gehoord, terwijl ik ontzettend veel mensen ken die het gebruiken.

Hieruit concludeer ik dat de risico's bij goed gebruik van de medicijnen die knoevel.nl aanbiedt zo minimaal zijn, dat je het met een gerust hart kunt gebruiken. Natuurlijk is niets uit te sluiten, maar bij reguliere medicatie zijn de bijwerkingen vele malen hoger.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 13 juli 2006 @ 09:30:00 #224
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_39779728
Iedereen moet zijn cavia geven wat ie wil. Nogmaals: in kruidentabletten kunnen zeker werkende stoffen zitten. Alleen is het de laatste tijd voorgekomen dat bepaalde "ongevaarlijke" Chinese kruiden toch opeens gevaarlijk bleken. "Natuurlijk" is geen synoniem voor "ongevaarlijk". Aan alle medicijnen zitten risico's.
Ik persoonlijk zal zelf eerst een medicijn van de dierenarts nemen, simpelweg omdat ik daarvan weet wat de bijwerkingen zijn, omdat deze uitgebreid getest zijn. Dat is helaas niet het geval bij de Chinese kruiden.
Colloïdaal zilver is een controversiëel product. Zilververgiftiging is moeilijk te voorspellen. Als je cz 2 weken toepast, zal je geen problemen zien. Het blijft wel een zwaar metaal en zal in het lichaam van je cavia ophopen bij langer gebruik. Wanneer argyria zich manifesteert is erg onduidelijk. Bij de ene persoon gaat het snel, bij de ander ontstaat het spontaan 5 jaar na stoppen van gebruik van cz. Bij de ander gebeurt er niets.

Ik persoonlijk zal er in ieder geval niet snel aan beginnen. Iedereen mag natuurlijk zijn eigen conclusie trekken. Ik geloof best dat er werkende spullen tussen zitten bij de kruidentabletten, maar ik ga geen tientje hiervoor uitsparen en ga liever naar de dierenarts.
  donderdag 13 juli 2006 @ 09:41:15 #225
147639 StupidByNature
Ompa Til Du Dør!
pi_39779957
Heeft iemand van jullie een chirpende cavia? Een chirpende cavia lijkt op een soort gefluit van een vogel. Niemand weet precies wat dit betekent, en slechts een kleine minderheid doet het.

Een mogelijke verklaring is dat de cavia in paniek is en alarm slaat op deze manier. Andere verklaringen zijn dat het te maken heeft met de stand van de maan, dat het een soort lokroep is, en zelfs heb ik wel eens gehoord van een theorie dat ze hun moederschip roepen

Niemand weet precies waarom ze dit doen. Mysterieuze beestjes die cavia's!

Het vreemde is dat een van mijn cavia's het eenmaal heeft gedaan, vlak nadat ik hem heb opgevangen. Daarna nooit meer. Ik begrijp er niets van.

Iemand ook ervaringen hiermee?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')