1-of-6Billion | dinsdag 13 juni 2006 @ 21:06 |
DAT lijkt me nou tof, een rookoventje. ![]() Kopen is wat duur, maar zelf bouwen lijkt me ook geweldig. Ik kan alleen weinig duidelijke informatie vinden over hoe zoiets inelkaar steekt. Iemand nog puike ideeen / links? ![]() | |
Blues | dinsdag 13 juni 2006 @ 21:23 |
Je had naar Klootwijk aan zee moeten kijken vanavond ![]() Die rookte makreel in een zelfgemaakte rokerij/ton . http://www.klootwijkaanzee.nl/1306denoever/index.htm | |
Drive-r | dinsdag 13 juni 2006 @ 21:55 |
Met een simpele oude braadslede en een gasfornuis kom je ook al een behoorlijk eind. Gewoon het zaagsel in de braadslede doen, hier op een rooster met de rookwaar en dan het deksel er weer op zetten. Liefst nog een kleine metalen bakje onder het rooster om het vocht van de rookwaar op te vangen... | |
Blues | dinsdag 13 juni 2006 @ 22:07 |
http://www.rooktonnen.nl/maak_zelf_een_rookton.htm http://www.rooktonnen.nl/(...)e_keer_gebruiken.htm Leuk linkje over dit onderwerp ![]() Bij de Lidl was deze laatst in de aanbieding... ![]() Maar wat drive-r zegt kan natuurlijk ook. | |
Joene | dinsdag 13 juni 2006 @ 22:10 |
quote:Mijn Dorpje Den Oever ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 13 juni 2006 @ 22:32 |
Er was in CUL ook een topic met rooktips enzo alleen ik kan het even niet vinden. Stonden ook wat tips in om zelf een rookoven te maken | |
Blues | dinsdag 13 juni 2006 @ 22:39 |
Ja idd, deze : Roken voor beginners..... | |
1-of-6Billion | dinsdag 13 juni 2006 @ 23:05 |
Wauwie ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 13 juni 2006 @ 23:05 |
quote:Dit zocht ik ![]() | |
Rio | woensdag 14 juni 2006 @ 16:03 |
Deze stond ook nog op de site van Klootwijk: http://www.xs4all.nl/~tmlvanno/roken.html | |
JacMar | woensdag 14 juni 2006 @ 16:35 |
Ik heb ook op tv gezien dat ze een rookzak gebruikten ![]() Kijk hier maar eens ![]() | |
Lambiek12 | zondag 18 juni 2006 @ 22:51 |
Hmz als je trouwens zo`n ding van de lidl hebt gekocht. Of iets vergelijkends heb (zoals mij) ooit gekocht voor een prikkie bij een hengelsport winkel. Gebruik dan geen zaagsel, dat gaat kan niet zo goed. Je kan ook rookmot kopen (tis in principe heel fijn zaagsel dat wel) maar kan je met vele hout soorten kopen en soms ook al krijgen erdoor heen. Enigste nadeel is dat ik die mot met verschilende hout soorten en smaken heb gezien bij de groothandel waar je dus een kvk nummer voor nodig hebt. Maar ze zijn wel erg goed heb er al een paar van gebruik. Klein potje mot met andere houtsoort vermengen met een wat goedkopere grote zak mot en je smaak blijft hetzelfde en het kost een stuk minder. Waar? ISPC of de Zegro hebben dat spul staan. (Alleen zoals ik al zei kvk + pasje vereist) | |
brrrrrrt | zondag 25 juni 2006 @ 14:36 |
ik zie al die beschrijvingen van zelfgemaakte gear voorbij komen, en kant en klare rook equipment uit de winkel; al die spullen zijn om warm mee te roken. Maar wat ik me afvraag, zijn er ook spullen waar je als particulier koud mee kunt roken? Gerookte zalm in de winkel bijvoorbeeld is koud gerookt, dwz langer gerookt en ver van de hete rook af, dus op een veel lagere temperatuur. Maar je hebt ook warm gerookte zalmmoten dat is onwaarschijnlijk lekker maar niet op veel plekken te koop. Kip en tong etc. worden meestal ook warm gerookt. | |
Ole | vrijdag 30 juni 2006 @ 22:59 |
Heb er net eentje voor een vriend gekocht. bij Duikelman kostte hij 60 euro, maar met wat speurwerk exact dezelfde (cameron) gevonden voor 40 ! (in Zwolle, dat wel. Maar gelukkig woont de vriend met wie ik het kado samen gekocht heb, daar vlak om de hoek ![]() | |
brrrrrrt | vrijdag 30 juni 2006 @ 23:12 |
met vrienden heb ik vroeger een tijdje een rookton gehad die we zelf hadden gemaakt. Gingen we zaterdagmiddag vis roken die net vers binnen was gebracht door de vissers. Schol tong aal alles wat we krijgen konden. Was heerlijk jongen! En gezellig! familie en vrienden kwamen langs, bleven even zitten, brachten vis, haalden vis, en wij hadden het goedjes. Maar de te religieuze mensen klaagden erover dat we er teveel bier bij dronken (wat heel erg meeviel, was echt alleen een paar blikjes in de loop van een paar uur voor de gezelligheid) en toen is die fijne gewoonte afgekapt. jammer hoor [ Bericht 4% gewijzigd door brrrrrrt op 30-06-2006 23:33:23 ] | |
Ole | vrijdag 30 juni 2006 @ 23:14 |
Heb ook wel eens op een vissersboot (zo eentje voor groepen zeg maar) Verse,direct na de vangst gerookte vis gegeten ![]() Ik denk toch dat dat ietsje anders is dan in zo'n mini thuisdingetje. Maar het idee is leuk ![]() | |
ABC-tje | vrijdag 30 juni 2006 @ 23:41 |
Prijs van rook oventjes liggen rond de ¤ 450. Je moet eens kijken op de volgende link. Kun je ook onderdelen vinden geloof ik om zelf iets te maken. http://www.bradleysmoker.nl/ |