abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_38808306
Omdat er zo te lezen genoeg mensen zijn die het maken en eten even een apart topic



Wat doe jij erin en erop?

Een kennis van mij waar ik wel eens eet maakt altijd zo'n hele lekkere Maar ik heb nog nooit gevraagd wat ze erop doet qua 'saus' (ik ga het vanavond misschien eens vragen) het lijkt op slasaus en het is heel zoet (kan ook komen doordat ze er suiker bijdoet natuurlijk), iemand een ideetje wat het zou kunnen zijn?

Verder zou ik er zelf erwtjes, mandarijntjes uit blik, in stukjes gesneden augurk, mais en nog wat spul in doen
pi_38808463
In kerrie gebakken kipfilé, in stukjes gesneden gedroogde abrikozen en rozijnen; en natuurlijk ijsbergsla pasta en pompoen- of pijnboompitten naar smaak.
  dinsdag 13 juni 2006 @ 12:38:06 #3
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_38808499
pasta salade

Ik maak altijd heel simpel :

Pasta
komkommer
feta
pijnboompitten
tomaatjes
beetje mayo

Met Olijven is ook lekker. (ik heb sinds kort olijven ontdekt)
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_38808518
Ik heb er gisteren 1 gemaakt waarbij ik pesto als "saus" heb gebruikt.

mogelijke ingrediënten voor pastasalade:
sla
komkommer
paprika
salami
chorizo
zalm
zongedroogde tomaatjes
gebakken blokjes kipfilet
gebakken spekjes
kappertjes
lente-uitjes
rode ui
olijven
feta
danish blue

Natuurlijk niet alles tegelijk, je moet er een aantal dingen uit kiezien.

Wie kan deze lijst langer maken?
  dinsdag 13 juni 2006 @ 12:38:49 #5
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_38808524
tonijn, tomaat, olijven en basilicum

Zo klaar en overheerlijk
Vampire Romance O+
pi_38808533
Mozarella, cherry tomaatjes, beetje olie, mayonaise, pasta natuurlijk, k weet het ook niet meer precies, maar je moet er gewoon in gooien wat je lekker lijkt, er kan een hoop
pi_38808539
Croutons!
pi_38808543
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:38 schreef MouseOver het volgende:
tonijn, tomaat, olijven en basilicum

Zo klaar en overheerlijk
Met tonijn is heeeeerlijk!!!
pi_38808560
Tomaat, gegrillde paprika, rode ui (heeel weinig anders proef je het de rest van de week ), mozarella, uitgebakken spekjes, en lekker veel parmezaanse kaas
pi_38808611
Trouwens, ik heb zondagmorgen pastasalade gemaakt, die staat nu nog in de koelkast, met bovengenoemde ingrediënten.. hoe lang zou ik dat nou kunnen bewaren? Het lijkt me dat dat wel even meekan?
pi_38808629
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:41 schreef Razztwizzle het volgende:
Trouwens, ik heb zondagmorgen pastasalade gemaakt, die staat nu nog in de koelkast, met bovengenoemde ingrediënten.. hoe lang zou ik dat nou kunnen bewaren? Het lijkt me dat dat wel even meekan?
Bij mij stond na 5 dagen de schimmel er al op
  dinsdag 13 juni 2006 @ 12:42:14 #12
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_38808630
wat ik ook sommige mensen zie doen , is 1 dag gewoon pasta maken (warm) en de volgende dag de restjes gewoon koud opeten.... stokbroodje erbij...
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_38808640
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:41 schreef Razztwizzle het volgende:
Trouwens, ik heb zondagmorgen pastasalade gemaakt, die staat nu nog in de koelkast, met bovengenoemde ingrediënten.. hoe lang zou ik dat nou kunnen bewaren? Het lijkt me dat dat wel even meekan?
Dat vraag ik me ook wel een af ja... maar langer dan een dag of 3 zou k het niet bewaren hoor....
pi_38808966
Als saus creme fraiche met geraspte kaas. En verder gesneden augurk, tomaat, uien, champignons (even gebakken), paprika, beetje knoflook, peper zout (en verder wat je lekker vindt).

Voor de vleesliefhebbers: Een gesneden salami en gesneden knakworstjes.
Voor de vego's (die vis eten, althans): Tonijn.

pi_38808989
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:41 schreef Razztwizzle het volgende:
Trouwens, ik heb zondagmorgen pastasalade gemaakt, die staat nu nog in de koelkast, met bovengenoemde ingrediënten.. hoe lang zou ik dat nou kunnen bewaren? Het lijkt me dat dat wel even meekan?
Ik ben bang dat de tomaat heel hard gaat. De rest zal wel meevallen, Maar aangezien het allemaal door elkaar zit...
En hoe koud is je koelkast?
pi_38809049
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:54 schreef piepster het volgende:

[..]

Ik ben bang dat de tomaat heel hard gaat. De rest zal wel meevallen, Maar aangezien het allemaal door elkaar zit...
En hoe koud is je koelkast?
Koelkast is 6 graden ik bekijk het maar gewoon van dag tot dag.
Kijken, ruiken, proeven.

Er zit trouwens aardig wat olijfolie door, wat het toch wel iets langer goed zou moeten houden denk ik.
  dinsdag 13 juni 2006 @ 12:59:41 #17
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_38809153
Deze maak ik 's zomers vaak als er familie of vrienden komen eten:

Ingredienten:
- 1 pak macaroni (vlugkokend)
- 2 pakjes kaas-basilicum saus (maggi)
- zout, peper
- olijfolie
- 100 g chorizo
- 100 g kaas
- blikje mexico-melange (bonduelle, 200g)

Bereidingswijze:
- Breng water aan de kook in een diepe pan
- doe de macaroni erbij en laat het 7 minuten koken (of 6 minuten als je van wat stevigere pasta houdt)
- giet het af in de vergiet en spoel af met heet water
- doe de macaroni in de grote kom
- doe 400 ml water en de inhoud van de zakjes saus in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook
- doe de saus bij de macaroni en meng goed
- doe de uitgelekte mexico-melange en kaas en chorizo in stukjes erbij en meng nogmaals goed - laat het geheel goed afkoelen in de koelkast

Zo makkelijk, zo snel klaar, en zooooo lekker
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 13 juni 2006 @ 13:05:08 #18
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_38809305
Koude pasta
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_38809331
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:56 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Koelkast is 6 graden ik bekijk het maar gewoon van dag tot dag.
Kijken, ruiken, proeven.

Er zit trouwens aardig wat olijfolie door, wat het toch wel iets langer goed zou moeten houden denk ik.
Volgens mij is 6 graden vrij warm, en olijfolie conserveert alleen als het het voedsel volledig van lucht afsluit. Zoals je bijvoorbeeld een laagje olie op de pesto giet.

Maar goed, als je het van dag tot dag bekijkt...
pi_38809363
Pfff, ik ga nu proberen te achterhalen hoe die kennis het maakt Dan ga ik die vanmiddag zelf eens proberen te maken
  dinsdag 13 juni 2006 @ 13:09:30 #21
102533 Gizmo112
Dat meen je niet
pi_38809439
Gewoon macaroni, pesto, cherrytomaatjes, komkommer, kaas en spekjes. En rucola, ook erg lekker.
Tot zover de kwaliteitspost
pi_38809505
Ik vind pastasalade het lekkerst met conchiglie of penne pasta macaroni wordt gauw zo'n brei, vind ik.

Dit is conchiglie trouwens


[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 13-06-2006 13:11:35 ]
pi_38809908
De twee pastasalade's die ik het vaakst maak:

Een

fusili
feta
gekruide gebakken kipblokjes
gehalveerde cherrytomaatjes
stukjes komkommer
twee goede avocado's in stukken
knoflookolijven
paar sjalotjes

soms:
uitgebakken spekjes
pijnboompitten
artisjokken

dressing:
salatkrönung uit een zakje met mayo en olijfolie
of
olijfolie/sherryazijn/mosterd/peper/zout

Twee

Kleine pastagraantjes (je ziet ze veel in Frankrijk of in Turkse winkels)
bakje Hollandse garnaaltjes
heel kleine blokjes komkommer
avocado
snippers zalm
viseitjes
evt. gehakte walnoten

Dressing:
Beetje mayonaise met yoghurt of kwark, peper en zout en een klein beetje dille
  dinsdag 13 juni 2006 @ 13:31:05 #24
16570 Thijz
Ignorance Is Bliss
pi_38810101
Dat moeten we eens uitproberen
Na einai kalitero anthropo apo ton patera tou.
Op vrijdag 18 juni 2010 23:17 schreef Catwoman1986 het volgende:
Held :D
pi_38812188
Gewoon yoghurtsaus was het

Met augurkjes, erwtjes, mais, mandarijntjes, kidneybonen en stukje boterhamworst.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')