Yep, dat hebben die verwarmings dudes gedaan toen de boel er weer op werd gezet.quote:Op maandag 29 mei 2006 14:08 schreef Vonkenboer het volgende:
Heb je de installatie al reeds ontlucht ?
Hennep werkt alleen op de schroefdraad die in de radiator zit en niet op de schroefdraad van de knelkoppeling en uit zijn bewoordingen begrijp ik dat het om de knelkoppeling gaat.quote:Op maandag 29 mei 2006 19:46 schreef boertie het volgende:
Hennep en fitterskit voldoet. Ik gebruik nooit teflontape omdat de radiatoren van staal zijn en de koppeling van messing. Deze materialen hebben een verschillende uitzettingscoëfficient waardoor er met tape op den duur toch lekkage kan ontstaan door temperatuurschommelingen.
[afbeelding]
en
[afbeelding] dus![]()
Ze moeten gwoon nieuwe ringen gebruiken! Geen gekloot met tape, hennep, soldeer whatever. Jij hebt garantie op de hele woning inclusief de verwarming dat ie probleemloos werkt zonder lekkages....quote:Op maandag 29 mei 2006 13:35 schreef Douwe63 het volgende:
In ons nieuwbouwhuis zijn de radiatoren er tijdelijk afgehaald omdat we de muren lieten spuiten. Nadat de radiatoren er weer aangezet waren merkte ik dat de boel ging zweten / heel licht lekken bij de koppelingen. Heb de monteurs er bij gehad en toen leek het verholpen maar een paar dagen gelden (nadat ik de boel goed had opgestookt) was er weer lichte vochtontwikkeling.
De boel is al goed aangedraaid en bij verder draaien heb je kans dat de boel kapot gaat. Bestaat er een kans dat deze vochtvorming vanzelf stopt (door vuil, roest, kalk in het cv water) of moeten gewoon de messing koppelingen vervangen worden?
Omdat je misschien ook een keer van de muur moet kunnen halen. Kranen zitten toch ook niet gesoldeerd aan de waterleiding?quote:Op dinsdag 30 mei 2006 02:54 schreef Ou-Tannu het volgende:
waarom worden CV leidingen eigenlijks niet gesoldeerd?
de water/gas leidingen zijn hier wel gesoldeerd maar de CV buizen zitten echt overal met knel koppelingen?
ja okee maar op een splitsing in de CV leiding kan je toch wel solderen? :/quote:Op dinsdag 30 mei 2006 09:02 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Omdat je misschien ook een keer van de muur moet kunnen halen. Kranen zitten toch ook niet gesoldeerd aan de waterleiding?
Teveel werk, teveel materiaal en gereedschap meezeulen, splitsing solderen, overige dingen vastdraaien =quote:Op dinsdag 30 mei 2006 11:31 schreef Ou-Tannu het volgende:
[..]
ja okee maar op een splitsing in de CV leiding kan je toch wel solderen? :/
CV-leidingen zijn meestal van RVS, omdat dat bij 22mm goedkoper is dan koper. RVS is niet te solderen, koper wel.quote:Op dinsdag 30 mei 2006 02:54 schreef Ou-Tannu het volgende:
waarom worden CV leidingen eigenlijks niet gesoldeerd?
de water/gas leidingen zijn hier wel gesoldeerd maar de CV buizen zitten echt overal met knel koppelingen?
Omdat je dunwandig nu eenmaal niet kunt solderen, en om te lassen is het materiaal te dun, waardoor bedrijven meer tijd kwijt zijn aan montage dan dat nu het geval is.quote:Op dinsdag 30 mei 2006 02:54 schreef Ou-Tannu het volgende:
waarom worden CV leidingen eigenlijks niet gesoldeerd?
de water/gas leidingen zijn hier wel gesoldeerd maar de CV buizen zitten echt overal met knel koppelingen?
Dit geldt dus niet als je zelf de verwearmingen eraf gehaald hebt.quote:Op dinsdag 30 mei 2006 03:11 schreef SolidasRock het volgende:
[..]
Ze moeten gwoon nieuwe ringen gebruiken! Geen gekloot met tape, hennep, soldeer whatever. Jij hebt garantie op de hele woning inclusief de verwarming dat ie probleemloos werkt zonder lekkages....
Cv leidingen zijn niet van RVS, dan wordt het helemaal onbetaalbaar.quote:Op dinsdag 30 mei 2006 15:25 schreef gronk het volgende:
[..]
CV-leidingen zijn meestal van RVS, omdat dat bij 22mm goedkoper is dan koper. RVS is niet te solderen, koper wel.
Hoe dik denk jij dat koperen buizen zijn?quote:Op dinsdag 30 mei 2006 15:38 schreef klipper het volgende:
[..]
Omdat je dunwandig nu eenmaal niet kunt solderen, en om te lassen is het materiaal te dun, waardoor bedrijven meer tijd kwijt zijn aan montage dan dat nu het geval is.
Ik zie nergens staan dat hij ze zelf eraf heeft gehaald, wel dat dat bedrijf opnieuw is langsgeweest om alles vast te draaien....?quote:Op dinsdag 30 mei 2006 15:39 schreef klipper het volgende:
[..]
Dit geldt dus niet als je zelf de verwearmingen eraf gehaald hebt.
De woning wordt niet voor niets opgeleverd.
Als je een auto koopt en er vervolgens een defecte accu inzet, krijg je toch ook geen nieuwe.
ermm. ja.quote:Op dinsdag 30 mei 2006 15:28 schreef Marsepein het volgende:
Haal je nu RVS en staal niet door elkaar?
Je vroeg om te solderen en nee dunwandig kun je niet solderen.quote:Op dinsdag 30 mei 2006 15:54 schreef SolidasRock het volgende:
[..]
Hoe dik denk jij dat koperen buizen zijn?![]()
En hoe bewerkelijk is dat denk je dan?quote:Op dinsdag 30 mei 2006 18:49 schreef boertie het volgende:
Klein detail. RVS en Dunwandig staal zijn perfect te solderen. Mits staal ontdaan wordt van de zinklaag en het juiste vloeimiddel gebruikt wordt. Deze vloeimiddellen zijn vaak niet bij de reguliere bouwmarkt verkrijgbaar. Bij de grote koelinstallaties worden de dunne koperen aftakleidingen vaak aan de grote RVS distibutie leidingen gesoldeerd. Niet dat de TS daar wat aan heeft maar toch![]()
Ik vroeg helemaal niet om te solderen, en daarnaast heb ik installatietechniek gedaan en heb ik met leidingen op school gewerkt. Je kan die leidingen idd niet solderen maar NIET omdat ze dunwandig zijn, dat is de grootste bullshit ever. Koperen leidingen zijn net zo dik als die ijzeren leidingen. Lassen lukt idd niet met dunwandige leidingen.quote:Op dinsdag 30 mei 2006 18:36 schreef klipper het volgende:
[..]
Je vroeg om te solderen en nee dunwandig kun je niet solderen.
Lassen kun je proberen maar gezien de dikte van het materiaal en de giftige dampen die vrij komen van de galvanische laag zullen bedrijven daar niet aan beginnen.
Je kunt natuurlijk wel je cv leidingen uitvoeren in koper, dan kun je het dus wel solderen.
Alleen de prijs gaat dan ook weer giga omhoog.
Kijk voor de gein maar eens wat een lengte cv buis kost en wat een lengte koper kost, wel omrekenen naar dezelfde hoeveelheid meters natuurlijk.
Dunwandig bestaat uit ijzer en dit roest dus weer, vandaar dat je dit weer niet voor waterleidingen mag gebruiken.
En ik ben al jaren servicetechnicus cv installaties en andere klimaatinstallaties.
Vroeger heb ik zat cv systemen in elkaar gelast, maar dit waren allen dikwandig.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |