Dat je dat zomaar durft toe te geven. Doe dat in een echte sushibar en je bent je vingerkootjes kwijt...quote:Op dinsdag 23 mei 2006 14:16 schreef blessed19 het volgende:
alleen is die rijst wel gigantisch duur, vergeleken met de pandan rijst.
ikzelf gebruik altijd basimati rijst voor als ik sushi maak! en kant en klare rijst-azijn!
Fout!quote:Op dinsdag 23 mei 2006 14:16 schreef blessed19 het volgende:
alleen is die rijst wel gigantisch duur, vergeleken met de pandan rijst.
ikzelf gebruik altijd basimati rijst voor als ik sushi maak! en kant en klare rijst-azijn!
Jij haalt zeker ook altijd 5 of 10 kg zakken! De appie is wat dat betreft gewoon belachelijk duur. Vier euro oid voor 10 velletjes nori ... belachelijk. Geloof dat ik zelf voor de pakken die ik haal (50 half-size top kwaliteit yakinori) iets van 7 euro betaal.quote:Op dinsdag 23 mei 2006 20:00 schreef Ashram het volgende:
Fout!
In de toko kosten die zakken minder dan wat je voor die pandan betaalt de in AH.
Bij Xenos hebben ze nu pakken van 10 norivellen a 1,65 per pak. Prima kwaliteit, ik gebruik ze zelf ook.quote:Op dinsdag 23 mei 2006 20:48 schreef mirugai het volgende:
[..]
Jij haalt zeker ook altijd 5 of 10 kg zakken! De appie is wat dat betreft gewoon belachelijk duur. Vier euro oid voor 10 velletjes nori ... belachelijk. Geloof dat ik zelf voor de pakken die ik haal (50 half-size top kwaliteit yakinori) iets van 7 euro betaal.
Heb nu een zak Koshihikari rijst uit California liggen (2006 oogst, merk Tamaki gold). Heel goede rijst en was geloof ik iets van 30 euro voor 6,8 kg. Dat is dan een van de duurste California short-grains. Is niet goedkoop, maar wel lekker! Je hebt al best goede jap. short-grain liggen voor veel minder.
Zag trouwens ook nog geimporteerde Koshihikari 2006 oogst uit Japan liggen. Die was (hou je vast) ongeveer 70 euro voor circa 6 kg!
Maar goed, ik zag in sommige NL'se toko's ook een kilootje Nishikin voor 8 euro. Terwijl je een 5 kg pak voor minder dan 20 euro haal.
Hier een paar leuke blogs over bento:quote:Op woensdag 24 mei 2006 13:05 schreef p_iglet het volgende:
Net even gegoogled op bento box, en dan komen er echt de meest geweldige dingen voorbij. Helaas vrijwel alleen plaatjes en japanse tekst.
Iemand leuke tips/recepten??
Perfect! Dan kan ik het ook eens proberenquote:Op dinsdag 30 mei 2006 09:17 schreef Koranaga het volgende:
Ik had het de dag van tevoren klaargemaakt en het gewoon in de koelkast bewaard. Alleen zoals al eerder is gezegd moet je ervoor zorgen dat je de nori blaadjes apart bewaard en er pas omheen wikkel wanneer je het gaat opeten. Ik was dit dus vergeten en ze waren erg klef.
Wat zat erin?quote:Op woensdag 2 augustus 2006 11:11 schreef mirugai het volgende:
Hier wat fotootjes van onigiri die ik bij een Japanse winkel had gehaald: de nori is apart verpakt in plastic. Je dient dus zelf de nori om de rijstbal te wikkelen.
[afbeelding]
lekker![]()
Nou zeg, het staat er gewoon op wat erin zat: op het plakkertje op het eerste plaatje: torikatsu maw. een stukje kipschnitzel!quote:Op donderdag 3 augustus 2006 12:03 schreef MaxiTitan het volgende:
Wat zat erin?
Excuse me ik kan toch geen Japans (katakana) lezenquote:Op donderdag 3 augustus 2006 13:08 schreef mirugai het volgende:
[..]
Nou zeg, het staat er gewoon op wat erin zat: op het plakkertje op het eerste plaatje: torikatsu maw. een stukje kipschnitzel!![]()
En het was dus geen spam! Ik ga verdorie geen spam musubi halen!![]()
Ik reageerde op MaxiTitan en die heeft een stukje hiragana in z'n profile staan...quote:Op donderdag 3 augustus 2006 13:22 schreef summerscent het volgende:
[..]
Excuse me ik kan toch geen Japans (katakana) lezen [afbeelding]
En waarom niet? Beide zijn gemalen vlees.
Jah, hallow zeg.quote:Op donderdag 3 augustus 2006 13:54 schreef mirugai het volgende:
[..]
Ik reageerde op MaxiTitan en die heeft een stukje hiragana in z'n profile staan...
Een goede schnitzel is geen gemalen vlees, maar een platgeslagen stuk vlees. Da's toch wel iets anders dan een stukje geperst restafval met 10% vlees...
![]()
quote:Op donderdag 3 augustus 2006 16:39 schreef MaxiTitan het volgende:
Jah, hallow zeg.
Dat kan ik niet uit het plaatje opmaken, met die dikke kwastletters.
Ik ben ook nog maar een gakusei (student) als het op Japans uitkomt, verder schiet mijn Japanse vocabulair nog hopeloos te kort.![]()
Was hij wel lekker trouwens?
Dat stukje in mijn sig is om te patsen.
Naar zeewier.quote:Op zondag 24 juni 2007 01:45 schreef Qunix het volgende:
Schop... Waar smaakt zeewier naar?
Okequote:Op zondag 24 juni 2007 02:02 schreef golfer het volgende:
[..]
Naar zeewier.
Maar stel je een beetje ziltige, knapperige smaak voor.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |