quote:Op zondag 21 mei 2006 18:39 schreef DaDemoMan het volgende:
Ja dat is mogelijk! Als je maar geld hebt en de kennis en dan is het wel te doen.
quote:Op zondag 21 mei 2006 18:54 schreef _Gromit_ het volgende:
[..]
En dan een Ult huren en je kunt het maken, of wat?
quote:Op zondag 21 mei 2006 18:54 schreef _Gromit_ het volgende:
En dan een Ult huren en je kunt het maken, of wat?
Wij hebben thuis een apparaat om Yoghurt mee te maken, hoeveel melk met hoeveel flesjes yakult? Of boeit dat vrij weinig? En welke smaakstoffen zou je aanraden?quote:Op zondag 21 mei 2006 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Yakult maken is heel eenvoudig, gewoon lauwwarme magere melk met wat suiker nemen, en daar een flesje Yakult aan toevoegen. De bacterieren die daar inzitten gaan zich dan enorm vermeerderen in de melk en maken daar Yakult van.
Dit werkt trouwens met Joghurt net zo.
Ook dat friszurige aan die Yakult?quote:Op zondag 21 mei 2006 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Yakult maken is heel eenvoudig, gewoon lauwwarme magere melk met wat suiker nemen, en daar een flesje Yakult aan toevoegen. De bacterieren die daar inzitten gaan zich dan enorm vermeerderen in de melk en maken daar Yakult van.
Dit werkt trouwens met Joghurt net zo.
Gratis!quote:Op zondag 21 mei 2006 19:54 schreef Scummy het volgende:
kefir is duur.
Kwestie van proberen zou ik zeggen.quote:Op zondag 21 mei 2006 22:33 schreef Scummy het volgende:
[..]
Wij hebben thuis een apparaat om Yoghurt mee te maken, hoeveel melk met hoeveel flesjes yakult? Of boeit dat vrij weinig? En welke smaakstoffen zou je aanraden?
Ja, zover ik weet wordt dat citruszurige smaakje van Yakult door de bacterien geproduceert.quote:
Zoals ik al schreef voegen ze smaak toe. De zoetige, caramelachtige smaak komt door de maillardreacties tijdens het pasteurisatieproces. De "gewone" zurige smaak wordt wel door mz bacteriën gevormd, en de citrus smaak wordt toegevoegd.quote:Op maandag 22 mei 2006 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, zover ik weet wordt dat citruszurige smaakje van Yakult door de bacterien geproduceert.
Die bacteriën zijn vast een heleboel keer opgekweekt in een medium zonder gebruik te maken van een gastheer, dat het niet zo veel uitmaakt waar ze oorsponkelijk vandaan komen.quote:Op maandag 22 mei 2006 14:04 schreef Muck het volgende:
ik vind dat toch wel zó vies he
wist je trouwens dat de starterscultuur (de eerste lading bacteriën zeg maar) uit het maagje van een lammetje komt?
Hoe kan ik een maiilard reactie simuleren?quote:Op maandag 22 mei 2006 17:16 schreef aidyl het volgende:
[..]
Zoals ik al schreef voegen ze smaak toe. De zoetige, caramelachtige smaak komt door de maillardreacties tijdens het pasteurisatieproces. De "gewone" zurige smaak wordt wel door mz bacteriën gevormd, en de citrus smaak wordt toegevoegd.
De smaak die ze erbij voegen is onder andere om te zorgen dat de smaak ontstaan door de maillardreactie wat gemaskeerd wordt.
Zo is het ten minste hoe ik het bij Yakult in de fabriek uitgelegd kreeg
Door je rauwe melk met suiker (de basis) te pasteuriseren (verhitten bij 68 C, ongeveer 30 minuten). Hierbij treedt een reactie op tussen de suikers en de eiwitten in de "yakult". Daardoor wordt de "yakult" wat bruiner, en krijg je de licht-caramelachtige smaak, geur en kleur. Afkoelenquote:Op maandag 22 mei 2006 23:06 schreef Scummy het volgende:
[..]
Hoe kan ik een maiilard reactie simuleren?![]()
Enig idee waar kaas van gemaakt wordt?quote:Op maandag 22 mei 2006 14:04 schreef Muck het volgende:
ik vind dat toch wel zó vies he
wist je trouwens dat de starterscultuur (de eerste lading bacteriën zeg maar) uit het maagje van een lammetje komt?
het maakt me niks uit dat het uit een lammetje komt, ik dacht alleen, ik vertel het even.quote:Op dinsdag 23 mei 2006 19:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Enig idee waar kaas van gemaakt wordt?
Jeez
Verder is dat onwaar, de bacterien zijn uit ingewandsbacterien van mensen geisoleerd.quote:Op woensdag 24 mei 2006 11:35 schreef Muck het volgende:
[..]
het maakt me niks uit dat het uit een lammetje komt, ik dacht alleen, ik vertel het even.
Lekker is idd anders.quote:dat ik het ongelofelijk goor vind, heeft echt niks, maar dan ook niks met dat feit te maken
dat heb ik volgens mij eens op tv gehoord. ik meen bij klokhuis...quote:Op woensdag 24 mei 2006 12:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Verder is dat onwaar, de bacterien zijn uit ingewandsbacterien van mensen geisoleerd.
zijn we het in elk geval ergens over eensquote:[..]
Lekker is idd anders.
quote:Op maandag 22 mei 2006 17:29 schreef Wojworshebn het volgende:
Het schijnt dat de bacterien van Yakult gekweekt worden op het overleden lijk van een dwerghamster ondergedompelt in het maagzuur van een koe.
Als dat gebeurt, dan iig niet na het fermenteren, want anders zouden er geen bacterien meer in zitten die zo goed zijn voor je darmflora. Je kan natuurlijk wel steriele melk gebruiken als basis, om mogelijke verontreinigingen tegen te gaan.quote:Op woensdag 24 mei 2006 12:53 schreef Evil-Cherry het volgende:
Ik dacht dat Yakult gesteriliseerd werd en niet gepastauriseerd...
De bacterie die men gebruikt Lactobacillus casei Shirota, komt gewoon in je darmflora voor.quote:Op woensdag 24 mei 2006 12:23 schreef Muck het volgende:
[..]
dat heb ik volgens mij eens op tv gehoord. ik meen bij klokhuis...
Van pastauriseren leggen melkzuurbacteriën ook het loodje hoor. Dus het moet sowieso vóór het fermenteren gebeurenquote:Op woensdag 24 mei 2006 13:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als dat gebeurt, dan iig niet na het fermenteren, want anders zouden er geen bacterien meer in zitten die zo goed zijn voor je darmflora. Je kan natuurlijk wel steriele melk gebruiken als basis, om mogelijke verontreinigingen tegen te gaan.
ik gebruik het spul niet, dus ik wist niet om welke bacterie het ging. Ik dacht het gewoon bij klokhuis gehoord te hebben, maar ik geloof je gelijk als je zegt dat het om deze bacterie gaat.quote:Op woensdag 24 mei 2006 13:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De bacterie die men gebruikt Lactobacillus casei Shirota, komt gewoon in je darmflora voor.
Ach, als ik Yoghurt ofzo maak, dan gebruik ik gewoon verse melk,quote:Op woensdag 24 mei 2006 14:07 schreef Evil-Cherry het volgende:
[..]
Van pastauriseren leggen melkzuurbacteriën ook het loodje hoor. Dus het moet sowieso vóór het fermenteren gebeuren![]()
Ze enten die zooi en laten het dan rusten zodat het uit kan groeien. Die melk moet dus vrij zijn van andere bacteriën, want dat groeit even hard mee.
Volgens mij doen ze aan lang steriliseren om ervoor te zorgen dat alles dood is. Maar dat kan natuurlijk inmiddels verandert zijn (denk het niet).
Het hele verhaal van een gezondheidseffect door probiotica is sowieso ietwat omstreden.quote:Op donderdag 25 mei 2006 01:14 schreef Mexoryl het volgende:
Als je nog nooit een flesje Yakult hebt gedronken is het zeer onwaarschijnlijk dat er Lactobacillus casei Shirota in je darmen leeft. Het is namelijk een selecteerde stam. Wel zullen als je redelijk gezond bent er vast een heleboel Lactobacilli en zelfs wat van het geslacht casei aanwezig zijn.
Lactobacillus casei is overigens een passant, dus na een aantal dagen niet innemen zal het niet meer aanwezig zijn in je darmen.
Als hij dik is, dan lijkt me dat wel.quote:Op zaterdag 27 mei 2006 13:47 schreef Scummy het volgende:
De "Yakult" is klaar en afgekoelt. Is een beetje een dikke yoghurt drank geworden met een zoet smaakje. Vraag me af of de Lactobacillus casei Shirota het overleefd heeft
Kan je ook gewoon zelf maken, net als yoghurt.quote:Op zondag 21 mei 2006 19:54 schreef Scummy het volgende:
kefir is duur.
hmm zal eens vragen of mijn pa er uberhaupt suiker ingedaan heeft.quote:Op zaterdag 27 mei 2006 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als hij dik is, dan lijkt me dat wel.
Het zoete komt waarschijnlijk van de suiker?
Zou je dat eigenlijk kunnen testen?quote:Op zaterdag 27 mei 2006 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als hij dik is, dan lijkt me dat wel.
Het zoete komt waarschijnlijk van de suiker?
Gewoon proeven, vind je het lekker, dan heb je wat, vind je het niet lekker, dan is het experiment mislukt.quote:Op zaterdag 27 mei 2006 13:54 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Zou je dat eigenlijk kunnen testen?
Bedoelde eingelijk of die bacterie het overleefd had.quote:Op zaterdag 27 mei 2006 14:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon proeven, vind je het lekker, dan heb je wat, vind je het niet lekker, dan is het experiment mislukt.
Denk dat je eerst eens moet vaststellen of ie überhaupt nog in de Yakult zat.quote:Op zaterdag 27 mei 2006 14:06 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Bedoelde eingelijk of die bacterie het overleefd had.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |