Gist zet glucose om in koolstofdioxide en ethanol (alcohol dusquote:Op zaterdag 14 april 2007 10:19 schreef Stereotomy het volgende:
Koolhydraten is een andere naam voor suikers
Ik ben het in principe wel met je eens, maar juist de populairste krieken (St. Louis kwam al langs) bevatten vaak zowel suiker en zoetstoffen als vruchtenextracten. Ik heb Wieckse Rosé nog niet gehad, maar ik verwacht dat het zoeter is dan echte goede kriek (die juist erg zuur is).quote:Op vrijdag 26 mei 2006 13:48 schreef huize het volgende:
De rosé bieren zij niet zo zoet als Kriek.
Kriek is een bier waar tijdens het brouwproces kersen aan toegevoegd worden.
De rosé bieren zijn wit bieren waar een vruchtenextract aan toegevoegd word zij het bij bottelen danwel bij de lagering.
Ben er persoonlijk geen fan van, aangezien het in min ogen een mixdrank is in de groep, snahdy, snakebite en zelfs sneeuwwitje.
Pas als de "smaakmakers" tijdens het brouwproces worden toegevoegd (zoals bij kriek en hommel/honingbieren o.a.) dan vind ik ze de titel bier wel waardig.
Kriek is fucking ranzig manquote:Op zondag 21 mei 2006 19:28 schreef I.R.Baboon het volgende:
[..]
Ach, ik ken ook extreem zoete kriek die bij mij toch echt wel in de categorie 'Bier' valt. Bijzonder Lekker Bier, zelfs.
even denken, surinamers smaken naar kip, Chinezen naar alles, blijft over: Transdniëstrianen (zie de rails van deze maand). Er zit ook geen statiegeld op !quote:
Gewoon zelf maken: scheutje limo in je glas (liefst een groot, bol glas), pilsje erover en klaar. In Franse en Belgische café's heet dat een monaco of smos. Dat is dan met grenadine (granaatappel), maar je kunt natuurlijk ook kersen- of frambozenlimo gebruiken. Er zijn Belgen die het door hun trappist gieten, maar ik zou er zelf geen goed bier aan verspillenquote:
waar smaakt 't naar. Wat vond je er lekker aan?quote:Op dinsdag 17 april 2007 09:39 schreef Stansfield het volgende:
Erg lekker biertje.
Ik vind normaal bier echt te ranzig, maar dit smaakt gewoon naar cassis.quote:Op dinsdag 17 april 2007 09:40 schreef zquing het volgende:
[..]
waar smaakt 't naar. Wat vond je er lekker aan?
Kun je dus beter cassis met vodka mixen.quote:Op dinsdag 17 april 2007 10:00 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Ik vind normaal bier echt te ranzig, maar dit smaakt gewoon naar cassis.
Dat zal ik thuis eens proberen ja. Maar op het terras is het wel zo makkelijk qua rondjes geven enz.quote:Op dinsdag 17 april 2007 14:40 schreef skiczukie het volgende:
[..]
Kun je dus beter cassis met vodka mixen.
het was super zoet, smaakte noggeeneens naar bier en nog veel duurder ookquote:Op zaterdag 21 april 2007 03:26 schreef MutedFaith het volgende:
Ik vrees voor je van niet,.
Suiker word meestal toegevoegd voor een extra zetje bij de nagisting. Het is immers makkelijker om een bier volledig te laten uitgisten dan het gistproces tijdig stop te zetten voor een natuurlijke hoeveelheid eindsuikers voor de nagist.quote:Op zaterdag 14 april 2007 17:19 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Gist zet glucose om in koolstofdioxide en ethanol (alcohol dus). Zetmeel is een hele keten van glucose moleculen (polymeer), en die moet dus in stukken worden geknipt door enzymen (amylase). Ik vermoed dat dat proces redelijk wat tijd kost en dat men omwille van de snelheid soms suiker/glucose toevoegd. Dan heb je dus sneller je biertje, en het biertje wordt er ook niet zoet van, immers de glucose ondergaat een reactie, maar ik denk wel dat het uit kan maken voor de smaak.
Overigens denk ik dat aan dit biertje suiker is toegevoegd omwille van de smaak. Fruitbier moet kennelijk zoet smaken.
Ik noem het ook al vrouwenbierquote:Op dinsdag 17 april 2007 14:38 schreef Lienzz het volgende:
ik vind het echt een vrouwenbiertje...en het is lekker als je s'zomers op een terrasje zit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |