Dit:quote:Op donderdag 11 mei 2006 03:45 schreef Mr-Z het volgende:
Wat er om Bossche bollen zit. Fondant dus met chocolade vermengt. Fondant is een soort suiker massa wat bij verwarmen vloeibaar wordt. Bij het bereiken van lichaamstemperatuur kan je het gebruiken. Dan stolt het het mooist op. Het wordt ook gebruikt bij bijvoorbeeld tompoucen. Je hebt ook rol fondant, die kan je uitrollen. Die wordt gebruikt bij het bekleden van een Chipolata taart of bruidstaart... Fondant kan je naar mijn weten niet in de winkel kopen, maar je kan altijd ff bij de bakker langs.. wat wil je maken?
Dat weet ik dus nog niet hè?quote:Op donderdag 11 mei 2006 05:10 schreef Koepert het volgende:
lekker??
Zoals een koetjesreep?quote:Op donderdag 11 mei 2006 07:42 schreef 777bas777 het volgende:
Het is een soort nepchocolade met heel veel suiker die veel goedkoper is dan gewone chocolade.
Dat is eigenlijk de enige reden waarom het gebruikt wordt.
http://www.puratos.be/pro(...)ocolate/default.aspxquote:Couverturechocolade, gemaakt uit zuivere cacaoboter, waarborgt u eindproducten van topkwaliteit.
Ons chocoladeassortiment is samengesteld uit twee productgroepen. De eerste, Sovereign-chocolade, is een unieke "European Style" geconcheerde chocolade. De tweede, Regal-chocolade is ons assortiment laaggeprijsde industriële chocolade - geproduceerd met een fijne maalsteen om een volle smaak en een vloeiend romig resultaat te bekomen.
In beide assortimenten hebben we fondant (met inbegrip van halfzoet en bitterzoet) en melkchocolade. Witte chocolade kan gemakkelijk op verzoek ontwikkeld worden, evenals op maat gemaakte chocolade.
Deze chocolade wordt geproduceerd in onze fabriek in Kenosha, Wisconsin, USA en is beschikbaar onder volgende vorm: vloeibaar (container), drops/wafels, chips (korrels, verscheidene maten van 2000 st/kg tot 8000 st/kg) en brokjes (verschillende maten).
is wat te koop? Couverture chocolade kan je iig bij iedere bakkerij- of horecagroothandel kopenquote:Op donderdag 11 mei 2006 12:44 schreef Martijn_77 het volgende:
Is dat ergens te koop eigenlijk?
bakkerij? Of bakkerijgroothandel?quote:Op donderdag 11 mei 2006 12:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
is wat te koop? Couverture chocolade kan je iig bij iedere bakkerij- of horecagroothandel kopen
Een goed gesoorteerde supermarkt zal het ook wel hebben denk ik.
Bakkerijgroothandelquote:Op donderdag 11 mei 2006 13:40 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
bakkerij? Of bakkerijgroothandel?
As everquote:Bedankt in ieder geval! Dit is nuttige info![]()
Zo kan dat geleverd worden, kijk op de link die ik poste van die belgische leverancier, die leverd het in allerlei vormen.quote:Op donderdag 11 mei 2006 17:33 schreef Erosjuhhh het volgende:
zijn dat niet die zakken chocolade met die soort confetti chocolade piet? van die kleine rondjes?
En dit haal je waar?quote:Op donderdag 11 mei 2006 21:25 schreef DIJK het volgende:
Ik gebruik wel eens van die smeltchocola (of kookchocola) van callebaut (Jacques). FF smelten in de magnetron en dan over het ijs. Werkt als een trein. Veel beter dan met standaardchocola. Ik heb gewoon een reep (op die verpakking staat dus ook Fondant), maar in principe zouden van die druppels die ook verkocht worden nog makkelijker moeten werken.
[afbeelding]
deze dus.. alleen dit is de oude verpakking, tegenwoordig staat er groot Jacques op. die zijn gefuseerd met callebaut ofzo.
Is er andere dan?quote:Op vrijdag 12 mei 2006 09:07 schreef Curiosity het volgende:
Het recept is voor chocolade-mousse van bittere chocolade, oftewel pure Chocolade.
Nee? Ligt hier in iedere tweede supermarkt, en volgens mij heeft AH het ook gewoon, en je kan het bij je bakker ook wel krijgen, ff om vragenquote:Op vrijdag 12 mei 2006 09:13 schreef Curiosity het volgende:
Ik wil het gewoon simpel houden, voor dit recept volstaat een gewone reep pure chocolade.
En geen banketbakkers spul of andere chocolade die voor de gewone man bijna nergens te krijgen is.
![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |