Als jullie de vraag niet beantwoorden moet je wat...quote:Op zondag 30 april 2006 22:06 schreef JeRa het volgende:
Het zou verrekte handig zijn als alle users hier hun eigen vragen beantwoordenoh en beerten, als je veel includes moet uitvoeren is deze functie waarschijnlijk ook wel handig
Dat doen 'we' expres, zo leren we users aan dat ze soms ook best zelf op het antwoord kunnen komenquote:Op zondag 30 april 2006 23:04 schreef beerten het volgende:
[..]
Als jullie de vraag niet beantwoorden moet je wat...
1 2 3 | $data = mysql_query($cfg['DB_main_query']) or die(mysql_error()); ?> |
1 2 3 4 5 6 7 8 | while($data2 = mysql_fetch_array($data)) { $line .= "RGL,".$data2['no'].",".$data2['aantal'].",\r\n"; $RGL2 = $data2['line_id'].";".$data2['product_id'].";".$data2['aantal'].";".$data2['vsnno'].";".$data2['titel'].";".$data2['comments'].";\r\n"; fwrite($file2,$RGL2); } ?> |
hmm okequote:Op maandag 1 mei 2006 16:21 schreef JeRa het volgende:
@mschol
Een goede start is het kiezen van logische namen voor je variabelen. 'data' en 'data2' zegt absoluut niet wat erin staat; kies dan iets meer in de richting van 'resultset' en 'row' bijvoorbeeld
Verder snap ik je vraagstelling ook niet. Wat bedoel je met 'dan is die leeg'? Zijn er geen rows meer terwijl je die verwacht? Ben je de resource identifier kwijt? Iets concreter graag
edit: oh, misschien bedoel je dat je later nóg een keer die resultset wilt raadplegen? Je kunt dan het beste de data in een array zetten en die raadplegen, of iets uitvoeren met mysql_data_seek() nadat je een keer over de resultset bent heengelopen.
Snap je wel wat er precies in jouw variabele $data komt te staan?quote:Op maandag 1 mei 2006 16:38 schreef mschol het volgende:
[..]
hmm oke
als volgt:
ik probeer $data (de resultset dus kennelijk) later dus idd nog eens te benaderen maar dan staat er niks meer in de variable $data (terwijl ik aan neem dat wanneer een variable gevuld wordt met gegrevens pas leeg wordt gemaakt als het script eindigd, of neem ik dat verkeerd aan?)
zo ver wist ik te komen.quote:Op maandag 1 mei 2006 16:43 schreef JeRa het volgende:
[..]
Snap je wel wat er precies in jouw variabele $data komt te staan?
Als je een query uitvoert krijg je een resource identifier terug van PHP waarmee je de data die je terug hebt gekregen van MySQL kunt benaderen...en dus niet de data zelfdoe maar eens een 'echo $data' direct na het uitvoeren van je query.
dit wist ik niet..quote:Die resource identifier houdt een pointer bij over wáár je precies in de resultset zit. Die wordt opgehoogd als je een mysql_fetch_*-aanroep doet. Als je dus een keer helemaal over de resultset bent gelopen, dan staat die pointer achteraan en dan krijg je bij volgende aanroepen dus geen data meer terug.
Dan kun je dus het beste één keer alle data in een aparte array zetten zodat je die alsnog kunt raadplegen, of die pointer resetten door middel van mysql_data_seek()
1 2 3 4 5 6 7 | ,Nettoprijs,Leverancier,VB,Kenmerk1,Kenmerk2,Kenmerk3,Kenmerk4,Kenmerk5) values ('Etna','EEK 260 VA','Witgoed','Inbouw koelkast','170 cm en hoger','999.00','999.00','487.00','270.84','Atag Etna Pelgrim HomeProducts B.V.','14.29','Energieklasse: A','Netto Inhoud koelgedeelte: 176liter','Nismaat Hoogte: 177.5cm','Nismaat Breedte: 57cm','Nismaat Diepte: 56cm')"); mysql_query("insert into Test (Merk,Type,Hoofdgroep,Subgroep,Subsubgroep,Goingprijs,Brutoprijs,Verkoopprijs ,Nettoprijs,Leverancier,VB) values ('B&H','RHKNST4060 NGOUD','Foto en film','Overige accessoires','Lijsten','18.95','18.95','18.95','6.11','United Distributie','0.00')"); |
Het komt niet uit een database?quote:Op maandag 1 mei 2006 20:15 schreef the_jasper het volgende:
hoi ben ik weer
mijn wk poule is bijna af, berekeningen worden uitgevoert etc
maar nu wil ik een scores lijstje maken. dus bovenaan degene met de hoogste
ik lees data uit met een loop.
Er zijn dan 2 variablen $user en $score
maar als ik wil gaan sorteren op score hoe doe ik dat dan zonder de bijbehorende username kwijt te raken of mensen met dezelfde score te overschrijven. Ik zat bij multi dimensionele arrays te kijken maar ik snap er eigenlijk niets van :S
hoe pak je zoiets aan. (alleen sorteren, de rest lukt wel)
Wel goed controleren of anders...quote:Op maandag 1 mei 2006 19:58 schreef JeRa het volgende:
eval() is evil maar kan je uit de brand helpen, soms
1 2 | echo file_get_contents('index.php'); |
ja maar uit een stuk of 100 tabellenquote:
Weet je hoe JOINs werken? Die doen denk ik namelijk precies wat jij wilquote:Op maandag 1 mei 2006 20:18 schreef the_jasper het volgende:
[..]
ja maar uit een stuk of 100 tabellen
Er is een tabel waar hij de users uitleest die aan een bepaalde voorwaarde voldoen
vervolgens leest hij hun punten kolom uit stopt die in een array en telt ze bij elkaar op
uhhh... elke user heeft een aparte tabel? oky...quote:Op maandag 1 mei 2006 20:18 schreef the_jasper het volgende:
[..]
ja maar uit een stuk of 100 tabellen
Er is een tabel waar hij de users uitleest die aan een bepaalde voorwaarde voldoen
vervolgens leest hij hun punten kolom uit stopt die in een array en telt ze bij elkaar op
1 |
Als je het zo hebt geregeld moet je je toch eens ernstig afvragen of je database-opmaak in orde is, zoek bv. eens op database normalisatie met googlequote:Op maandag 1 mei 2006 20:27 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
uhhh... elke user heeft een aparte tabel? oky...
Uhm, je hebt een WK-poule met 100 tabellen?quote:Op maandag 1 mei 2006 20:18 schreef the_jasper het volgende:
[..]
ja maar uit een stuk of 100 tabellen
Er is een tabel waar hij de users uitleest die aan een bepaalde voorwaarde voldoen
vervolgens leest hij hun punten kolom uit stopt die in een array en telt ze bij elkaar op
maar anders heb je toch 64 * 7 + alle andere kolommen in gebruikers in 1 tabel?quote:Op maandag 1 mei 2006 20:31 schreef JeRa het volgende:
Als je het zo hebt geregeld moet je je toch eens ernstig afvragen of je database-opmaak in orde is, zoek bv. eens op database normalisatie met google
Ja, maar dan ook echt volkomen verkeerd. Sorry...quote:Op maandag 1 mei 2006 21:26 schreef the_jasper het volgende:
bedankt voor de reacties
iedereen die zich aanmeld krijgt een tabel toegewezen, daar worden de 64 wedstrijden in opgeslagen zoals zij ze hebben ingevult met een paar kolommen : de wedstrijd , het land dat thuis speelt, het land dat uit speelt de uitslag de score van de thuisploeg de score van de uitploeg en het aantal punten behaalt met die wedstrijd.
dit wordt niet als tekst opgeslagen maar als getallen. Zo is bijvoorbeeld van uitslag van die wedstrijd
1 = gelijkspel
2 = eerste wint (thuis)
3 = de tweede wint (uit)
Net zoals bijvoorbeeld de landen die gewoon in een array staan en het getal overeenkomt met de plaats in de array
die punten worden berekent door de tabel te vergelijken met een mastertabel die de waardes van het wk zal bevatten
verder is er nog een user tabel met alle gegevens over de users zoals email wachtwoord etcetc maar ook of ze betaald hebben. Ik laat alleen de scores zien van de mensen die betaald hebben en toegelaten zijn (het is een poule van vrienden).
dat van die 100 user is een schatting, vorig jaar deden we het met de hand en deden 105 mensen mee. Dit jaar gaat het dus automatisch. Mss kan het beter ingedeelt worden maar het werkt nu bijna perfect en het is precies zoals wij willen en waar je punten voor krijgt.
ik doe pas mysql voor een paar dagen php een jaar, en moest altijd heel creatief zijn met tekstbestanden enzo omdat mijn host geen mysql had maar lycos heeft dat nu in het pakket zitten dat ik heb dus waarom zou ik het niet gebruiken?
[..]
maar anders heb je toch 64 * 7 + alle andere kolommen in gebruikers in 1 tabel?
dit is in mijn ogen veel makkelijk, of begrijp ik het verkeerd?
Nee, je hebt dan één kolom 'userid' meer die een foreign key is naar de id van de gebruikerquote:Op maandag 1 mei 2006 21:26 schreef the_jasper het volgende:
[..]
maar anders heb je toch 64 * 7 + alle andere kolommen in gebruikers in 1 tabel?
dit is in mijn ogen veel makkelijk, of begrijp ik het verkeerd?
Even geheel off-the-record: je beseft je hopelijk dat je bezig bent met een soort van kansspel? Het is gewoon een ordinaire pool, dit valt onder zoveel als kansspelen. Online gokken op wedstrijden. Het grootste probleem is dat je geld vraagt. De belastingdienst en jij worden geen vrienden. Je hebt dit geheel openbaar online staan. Excuses zijn er dus niet.quote:Op maandag 1 mei 2006 21:41 schreef the_jasper het volgende:
owja als jullie nieuwsgierig zijn
http://wk.familie-gerbers.nl
(url is tijdelijk ff een leuke .tk zoeken)
je kan je registreren maar je ziet toch niets omdat je niet bent toegelaten tot het spel
en dus niet eens bij de invul schermen kan komen
als iemand wil kijken registert ie maar, ik zie je wel verschijnen op de admin pagina
de error op het score pagina is de fout die ik nu probeer uit te zoeken
Nee, maar dat is dan ook het enige nadeel. Je zal inderdaad, als je het goed doet, moeten kijken in phpMyAdmin welk record uit welke tabel, ofhankelijk van andere tabellen, je moet wijzigen. Maar als je je systeem goed opzet kan je dit ook met een admin-gedeelte doen.quote:Op maandag 1 mei 2006 21:55 schreef the_jasper het volgende:
ok wist ik niet
is iig leerzaam
sorry ben een beginner maar wat is het voordeel hiervan? simpelere queries? snelheid? neem het minder ruimte in? Makkerlijker te beheren?
Zo te zien is het iig minder leesbaar in phpMyAdmin dan die van mij. Snel ergens een nummertje fixen of checken of het goede getal op de juiste plaats komt is er niet meer bij.
Met één extra kolom in één grote tabel kun je nog prima werken hoor. Wat dacht je van:quote:Op maandag 1 mei 2006 21:55 schreef the_jasper het volgende:
Zo te zien is het iig minder leesbaar in phpMyAdmin dan die van mij. Snel ergens een nummertje fixen of checken of het goede getal op de juiste plaats komt is er niet meer bij.
1 2 | UPDATE pool SET blaat = 5 WHERE userid = 91 AND ...etc |
quote:Op maandag 1 mei 2006 22:02 schreef the_jasper het volgende:
aaah ok bedankt
volgende keer kan ik het beter zo aanpakken inderdaad nu te laat om te gaan herschrijven
maar het is ook echt een leerproject
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |