als je een grote pan hebt kan je lekker een stuk vleesch laten garen in de rode wijn...
ik maak wel eens een frikandeau klaar op die manier...
snel receptje :
frikandeau, lekker peper en zout en knoflook insmeren, verse italiaanse kruiden eropleggen, inpakken in de ontbijtspek, touwtje erom. in de sudderpan ff een uitje aanfruiten vleesch erbij
aanbraden voor de kleur, als tie rondom bruin is gooi je er een halve fles italiaanse rode wijn bij (naar eigensmaak), grof gesneden uien erbij, hele knoflook tenen, nogmeer verse italiaanse kruiden.
als de wijn kookt vuur laag, uurtje of 1,5 (hangt van t gewicht af) pruttelen, vlees af en toe omdraaien.
als t gaar is haal je m uit de wijn, t compleet vergane spek eraf halen inc de kruiden eraf halen, laten rusten.
de wijn inc kruiden zeven, terug in de pan, flink de kook erover zodat t indikt, mocht je saus niet dikker willen worden beetje bloem om t dikker te maken.
vleesch snijden, serveren met groente naar keuze en aardappeltjes uit de oven!!
suck my asshole taco bender