FOK!forum / Culinesse à gogo / Zalm uit de oven
MarkDeMagiërdonderdag 13 april 2006 @ 14:16
Wie heeft er nog een lekker recept voor zalm? Ik heb 550 gram zalm en wil graag iets in de oven maken. geen kaas (of alleen apart) en tagliatelle erbij...

Heb geen inspiratie, wie helpt mij? owja, geen linkjes, want die kan ik zelf ook wel vinden....
rundjedonderdag 13 april 2006 @ 14:18
http://www.pims-pages.com/recepten/vis/zalm-oven.htm
Obliviondonderdag 13 april 2006 @ 14:19
Oh, ik heb wat gegeten voor kerstmis...
Zo lekker...even opzoeken.
MarkDeMagiërdonderdag 13 april 2006 @ 14:19
clowncloondonderdag 13 april 2006 @ 14:22
De zalm even peperen en licht aanbakken in olie. Dan de zalm in een alumiunum of braadzak doen en ongeveer 7 minuten in een heteluchtoven afbakken totdat de binnenkant nog roze is. Kruiden zoals rozemarijn en knoflook (niet te veel!) zijn erg lekker of een soort kerrie-roomsausje.
Obliviondonderdag 13 april 2006 @ 14:36
Hmmm, blijkt dat het het maar half opgeschreven heb...

Wij hadden zalm met majoraanboter in bakpapier.
Was ook leuk om te maken.

Je pakt bakpapier en paperclips.
Je maakt een soort zakje dus de uiteinde 1 keer omslaan en dan paperclips erop.
Blikje artisjokkenharten, erin doen, beetje uitgelekt. (Niet het hele blikje!!)
Daarop de zalm, en daarop de majoraanboter (Die je ook zelf moet maken)
En dan een scheut witte wijn erbij pakketje dichtmaken met paperclips en in de oven stoppen.

Kijk maar of je het wat vind, dan zoek ik het precieze recept voor je.


Zo, lekker en anders...
Afwasborsteldetweededonderdag 13 april 2006 @ 18:21
Je kunt een Zalmquiche proberen, is wel te pruimen.
Cutebutpsychovrijdag 14 april 2006 @ 15:04
Deze heb ik laatst gemaakt, en vond het zelf overheerlijk!
En mn gasten ook, dus dat zat wel goed.. Ik heb de zeekraal alleen geschrapt want dat kon ik nergens vinden, en geen tijd meer om te zoeken..


Zalm met pesto uit de oven met pasta


Recept voor 2 personen
Benodigdheden:

2 Zalmfilets a 100-125 gram
1 Bekertje creme fraice (klein)
1 Potje pesto alla Genovese
1 Zakje pasta in kaassaus
1 Blikje of potje doperwtjes met worteltjes
50 gr. Rookspekjes
50-100gr. gerapte belegen kaas
eventueel 1-2 ons zeekraal
eventueel verse champignons
zonnebloem(olijf)olie of boter

BEREIDING:



Doe wat olie of boter in een ovenvaste schaal, leg vervolgens de zalmfilets erin.
Bestrijk deze met een laag pesto.
Doe de creme fraiche in een schaaltje en meng de kaas er door.
Bestrijk dik de zalmfilets hiermee.
Zet de schaal in de oven op stand 3 - 4 gedurende 30-45 minuten .
Tegen de tijd dat de zalm gaar is verwarm de doperwtjes/worteltjes in een pan.
Bak de spekreepjes. |Roerbak de zeekraal kort in wat olie (beetgaar), snij de champignons in schijfjes of stukjes en bak ze.
Kook de pasta volgens beschrijving, gebruik hiervoor liefst een grote pan.
Pilootjevrijdag 14 april 2006 @ 15:22
Zalm met krokante mosterd korst ?
pseudovlamingvrijdag 14 april 2006 @ 17:58
Men neme een zalmfilet, besmeer de bovenkant met groene pesto en omwikkel de zal daarna met een plakje Schwarzwälder ham. Schuif dit enige tijd de oven in bij 180 graden totdat de ham mooi knapperig is.
Lekker erbij:
Groene salade met feta en pijnboorpitten
Tagliatelli of canneloni met een witte (vis-)saus.
Olevrijdag 14 april 2006 @ 18:01
Gevulde courgettes met zalm
Mediterraan, hoofdgerecht, 4 personen, slank
Bereidingstijd in minuten
15 wachten
15 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 445 kCal - eiwit 29 g
vet 22 g - koolhydraten 34 g


Ingrediënten
2 courgettes

1 rode peper

2 teentjes knoflook

2 blikjes rode zalm (a 213 g) --> vervangen door zalmfilet in stukjes

3 eetlepels olijfolie

1 pak aardappelpuree (met creme fraiche, 177 g)

Materialen
ovenschaal


Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Courgettes wassen, in lengte doormidden snijden en met scherp mesje uithollen. Peper schoonmaken en fijnsnipperen. Knoflook pellen en snipperen. Zalm laten uitlekken, vel en graatjes verwijderen. In koekenpan 2 el olie verhitten en stukjes courgette, peper en knoflook 5 min. bakken. Zalm toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Courgettes vullen met zalmmengsel, in ovenschaal zetten, met rest olie besprenkelen en 15 min. in midden van oven bakken. Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Lekker met tomatensalade.
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Olevrijdag 14 april 2006 @ 18:05
kan ook:
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ovenschaal invetten. Zalmfilet bestrooien met zout en peper en besprenkelen met citroensap. Zalm omwikkelen met ham. Zalmpakketjes in ovenschaal leggen en in midden van oven in ca. 12 minuten gaarbakken
Martijn_77vrijdag 14 april 2006 @ 18:15
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:22 schreef Pilootje het volgende:
Zalm met krokante mosterd korst ?
Hoe krijg je die mosterd korst dan lekker krokant
Pilootjevrijdag 14 april 2006 @ 20:17
Neem lekkere grove zaanse mosterd, dik er op smeren, laagje mie de pain, misschien nog wat oude aas zeer fijn geraspt. Oven op 200, zalm onder de grill. Zodra de korst krokant is is de zalm rose. Is het lekkerst met heilbot of kabeljauw maar met zalm ook wel oke.
trifkozaterdag 14 februari 2009 @ 15:23
domme vraag maar kan je de buitenkant van een zalm ook opeten, netals met kabeljauw, zeebaars enzo?
RobinOokzaterdag 14 februari 2009 @ 16:15
Je bedoelt of je het vel kunt eten? Ja hoor, als je dat lekker lijkt en het knapperig is gebakken.
trifkozaterdag 14 februari 2009 @ 16:39
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 16:15 schreef RobinOok het volgende:
Je bedoelt of je het vel kunt eten? Ja hoor, als je dat lekker lijkt en het knapperig is gebakken.
zojuist voor het eerst zalm gegeten...
het smaakt gewoon naar vis..
The_Hiveszondag 15 februari 2009 @ 11:01
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 18:05 schreef Ole het volgende:
kan ook:
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ovenschaal invetten. Zalmfilet bestrooien met zout en peper en besprenkelen met citroensap. Zalm omwikkelen met ham. Zalmpakketjes in ovenschaal leggen en in midden van oven in ca. 12 minuten gaarbakken
zal met ham, lijkt me niet echt de lekkerste combinatie.
mistdeja1maandag 16 februari 2009 @ 16:23
lekker bakken om en om en dan in de oven met bovenwarmte met op de zalm een mengsel van paneermeel en andere dingen die je lekker vind, bv. zongedroogde tomaat en een zootje peper, lekker
mistdeja1maandag 16 februari 2009 @ 16:23
ow en bak hem niet door... rose is het lekkerst
mistdeja1maandag 16 februari 2009 @ 16:26
ook lekker is doormidden snijden en dan vullen met een fijngesneden groente mengsel, provencaalse kruiden etc.. wat je maar lekker vind dus.. en dan opbinden met een touwtje en dan in een voorverwamde oven, een beetje dille misstaat dan ook niet, check wel even of het touw dat je gebruikt niet smelt met een aansteker
Olemaandag 16 februari 2009 @ 16:28
quote:
Op zondag 15 februari 2009 11:01 schreef The_Hives het volgende:

[..]

zal met ham, lijkt me niet echt de lekkerste combinatie.
geen idee waar ik dat vandaan had. Heb het volgens mij zelf nooit gegeten
kabouter.mutsmaandag 16 februari 2009 @ 16:56
Ook lekker is in bladerdeeg op een bedje van prei
Beetje peper, zout, citroen erover.
En wat sesamzaadjes over het bladerdeeg.
20-30 min in de oven op 200-225 graden.
mistdeja1maandag 16 februari 2009 @ 17:05
quote:
Op maandag 16 februari 2009 16:56 schreef kabouter.muts het volgende:
Ook lekker is in bladerdeeg op een bedje van prei
Beetje peper, zout, citroen erover.
En wat sesamzaadjes over het bladerdeeg.
20-30 min in de oven op 200-225 graden.
lijkt me super:P
kabouter.mutsmaandag 16 februari 2009 @ 22:21
quote:
Op maandag 16 februari 2009 16:56 schreef kabouter.muts het volgende:
Ook lekker is in bladerdeeg op een bedje van prei
Beetje peper, zout, citroen erover.
En wat sesamzaadjes over het bladerdeeg.
20-30 min in de oven op 200-225 graden.
En wij eten dat met een lekkere salade met gebakken paprika en haricoverts.

En stiekem soms ook nog een beetje zelfgemaakte coctailsaus.....