abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 13 april 2006 @ 14:16:55 #1
112879 MarkDeMagiėr
Magic is only a Mark away
pi_36920814
Wie heeft er nog een lekker recept voor zalm? Ik heb 550 gram zalm en wil graag iets in de oven maken. geen kaas (of alleen apart) en tagliatelle erbij...

Heb geen inspiratie, wie helpt mij? owja, geen linkjes, want die kan ik zelf ook wel vinden....
Moppies rule the world...
pi_36920887
rundje - The destroyer of topics...
pi_36920905
Oh, ik heb wat gegeten voor kerstmis...
Zo lekker...even opzoeken.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 13 april 2006 @ 14:19:53 #4
112879 MarkDeMagiėr
Magic is only a Mark away
pi_36920928
Moppies rule the world...
  donderdag 13 april 2006 @ 14:22:20 #5
54845 clowncloon
Oppervlakkigheid troef
pi_36921017
De zalm even peperen en licht aanbakken in olie. Dan de zalm in een alumiunum of braadzak doen en ongeveer 7 minuten in een heteluchtoven afbakken totdat de binnenkant nog roze is. Kruiden zoals rozemarijn en knoflook (niet te veel!) zijn erg lekker of een soort kerrie-roomsausje.
Antec P180 | Intel Core 2 Quad Q6600 | Asus Striker Extreme S775 | 4 GB DDR2 800 Mhz
Seagate 400 GB | 8800 GTX Ultra 768 MB | X-Fi Extreme Gamer | Logitech Z5500 | much more...
pi_36921540
Hmmm, blijkt dat het het maar half opgeschreven heb...

Wij hadden zalm met majoraanboter in bakpapier.
Was ook leuk om te maken.

Je pakt bakpapier en paperclips.
Je maakt een soort zakje dus de uiteinde 1 keer omslaan en dan paperclips erop.
Blikje artisjokkenharten, erin doen, beetje uitgelekt. (Niet het hele blikje!!)
Daarop de zalm, en daarop de majoraanboter (Die je ook zelf moet maken)
En dan een scheut witte wijn erbij pakketje dichtmaken met paperclips en in de oven stoppen.

Kijk maar of je het wat vind, dan zoek ik het precieze recept voor je.


Zo, lekker en anders...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 13 april 2006 @ 18:21:37 #7
144436 Afwasborsteldetweede
Voor universeel gebruik
pi_36928913
Je kunt een Zalmquiche proberen, is wel te pruimen.
Afwasborstel? 'Zie je wel dat zo'n titel werkt!
  vrijdag 14 april 2006 @ 15:04:04 #8
134256 Cutebutpsycho
Things even out.
pi_36954828
Deze heb ik laatst gemaakt, en vond het zelf overheerlijk!
En mn gasten ook, dus dat zat wel goed.. Ik heb de zeekraal alleen geschrapt want dat kon ik nergens vinden, en geen tijd meer om te zoeken..


Zalm met pesto uit de oven met pasta


Recept voor 2 personen
Benodigdheden:

2 Zalmfilets a 100-125 gram
1 Bekertje creme fraice (klein)
1 Potje pesto alla Genovese
1 Zakje pasta in kaassaus
1 Blikje of potje doperwtjes met worteltjes
50 gr. Rookspekjes
50-100gr. gerapte belegen kaas
eventueel 1-2 ons zeekraal
eventueel verse champignons
zonnebloem(olijf)olie of boter

BEREIDING:



Doe wat olie of boter in een ovenvaste schaal, leg vervolgens de zalmfilets erin.
Bestrijk deze met een laag pesto.
Doe de creme fraiche in een schaaltje en meng de kaas er door.
Bestrijk dik de zalmfilets hiermee.
Zet de schaal in de oven op stand 3 - 4 gedurende 30-45 minuten .
Tegen de tijd dat de zalm gaar is verwarm de doperwtjes/worteltjes in een pan.
Bak de spekreepjes. |Roerbak de zeekraal kort in wat olie (beetgaar), snij de champignons in schijfjes of stukjes en bak ze.
Kook de pasta volgens beschrijving, gebruik hiervoor liefst een grote pan.
Ik heb geen semi-intelligente signature.
JoPiDo:"Volgens mij is Cutebutpsycho een raszeikwijf, ééntje die je als man absoluut links moet laten liggen."
pi_36955470
Zalm met krokante mosterd korst ?
  vrijdag 14 april 2006 @ 17:58:25 #10
94217 pseudovlaming
tandarts in spé
pi_36960178
Men neme een zalmfilet, besmeer de bovenkant met groene pesto en omwikkel de zal daarna met een plakje Schwarzwälder ham. Schuif dit enige tijd de oven in bij 180 graden totdat de ham mooi knapperig is.
Lekker erbij:
Groene salade met feta en pijnboorpitten
Tagliatelli of canneloni met een witte (vis-)saus.
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
http://www.kuleuven.be
  Moderator / Miss SHO vrijdag 14 april 2006 @ 18:01:11 #11
22592 crew  Ole
pi_36960256
Gevulde courgettes met zalm
Mediterraan, hoofdgerecht, 4 personen, slank
Bereidingstijd in minuten
15 wachten
15 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 445 kCal - eiwit 29 g
vet 22 g - koolhydraten 34 g


Ingrediėnten
2 courgettes

1 rode peper

2 teentjes knoflook

2 blikjes rode zalm (a 213 g) --> vervangen door zalmfilet in stukjes

3 eetlepels olijfolie

1 pak aardappelpuree (met creme fraiche, 177 g)

Materialen
ovenschaal


Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Courgettes wassen, in lengte doormidden snijden en met scherp mesje uithollen. Peper schoonmaken en fijnsnipperen. Knoflook pellen en snipperen. Zalm laten uitlekken, vel en graatjes verwijderen. In koekenpan 2 el olie verhitten en stukjes courgette, peper en knoflook 5 min. bakken. Zalm toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Courgettes vullen met zalmmengsel, in ovenschaal zetten, met rest olie besprenkelen en 15 min. in midden van oven bakken. Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Lekker met tomatensalade.
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO vrijdag 14 april 2006 @ 18:05:29 #12
22592 crew  Ole
pi_36960365
kan ook:
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ovenschaal invetten. Zalmfilet bestrooien met zout en peper en besprenkelen met citroensap. Zalm omwikkelen met ham. Zalmpakketjes in ovenschaal leggen en in midden van oven in ca. 12 minuten gaarbakken
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 14 april 2006 @ 18:15:22 #13
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36960614
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:22 schreef Pilootje het volgende:
Zalm met krokante mosterd korst ?
Hoe krijg je die mosterd korst dan lekker krokant
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36963916
Neem lekkere grove zaanse mosterd, dik er op smeren, laagje mie de pain, misschien nog wat oude aas zeer fijn geraspt. Oven op 200, zalm onder de grill. Zodra de korst krokant is is de zalm rose. Is het lekkerst met heilbot of kabeljauw maar met zalm ook wel oke.
pi_66055331
domme vraag maar kan je de buitenkant van een zalm ook opeten, netals met kabeljauw, zeebaars enzo?
The greatest trick Trifko ever pulled was convincing the world he doesn't exist...
  zaterdag 14 februari 2009 @ 16:15:11 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66056713
Je bedoelt of je het vel kunt eten? Ja hoor, als je dat lekker lijkt en het knapperig is gebakken.
pi_66057342
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 16:15 schreef RobinOok het volgende:
Je bedoelt of je het vel kunt eten? Ja hoor, als je dat lekker lijkt en het knapperig is gebakken.
zojuist voor het eerst zalm gegeten...
het smaakt gewoon naar vis..
The greatest trick Trifko ever pulled was convincing the world he doesn't exist...
  zondag 15 februari 2009 @ 11:01:49 #18
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66076993
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 18:05 schreef Ole het volgende:
kan ook:
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ovenschaal invetten. Zalmfilet bestrooien met zout en peper en besprenkelen met citroensap. Zalm omwikkelen met ham. Zalmpakketjes in ovenschaal leggen en in midden van oven in ca. 12 minuten gaarbakken
zal met ham, lijkt me niet echt de lekkerste combinatie.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66123565
lekker bakken om en om en dan in de oven met bovenwarmte met op de zalm een mengsel van paneermeel en andere dingen die je lekker vind, bv. zongedroogde tomaat en een zootje peper, lekker
pi_66123581
ow en bak hem niet door... rose is het lekkerst
pi_66123665
ook lekker is doormidden snijden en dan vullen met een fijngesneden groente mengsel, provencaalse kruiden etc.. wat je maar lekker vind dus.. en dan opbinden met een touwtje en dan in een voorverwamde oven, een beetje dille misstaat dan ook niet, check wel even of het touw dat je gebruikt niet smelt met een aansteker
  Moderator / Miss SHO maandag 16 februari 2009 @ 16:28:08 #22
22592 crew  Ole
pi_66123746
quote:
Op zondag 15 februari 2009 11:01 schreef The_Hives het volgende:

[..]

zal met ham, lijkt me niet echt de lekkerste combinatie.
geen idee waar ik dat vandaan had. Heb het volgens mij zelf nooit gegeten
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_66124969
Ook lekker is in bladerdeeg op een bedje van prei
Beetje peper, zout, citroen erover.
En wat sesamzaadjes over het bladerdeeg.
20-30 min in de oven op 200-225 graden.
pi_66125433
quote:
Op maandag 16 februari 2009 16:56 schreef kabouter.muts het volgende:
Ook lekker is in bladerdeeg op een bedje van prei
Beetje peper, zout, citroen erover.
En wat sesamzaadjes over het bladerdeeg.
20-30 min in de oven op 200-225 graden.
lijkt me super:P
pi_66140149
quote:
Op maandag 16 februari 2009 16:56 schreef kabouter.muts het volgende:
Ook lekker is in bladerdeeg op een bedje van prei
Beetje peper, zout, citroen erover.
En wat sesamzaadjes over het bladerdeeg.
20-30 min in de oven op 200-225 graden.
En wij eten dat met een lekkere salade met gebakken paprika en haricoverts.

En stiekem soms ook nog een beetje zelfgemaakte coctailsaus.....
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')