abonnement Unibet Coolblue
  maandag 8 mei 2006 @ 11:35:30 #151
129759 poohy
gelegenheidsfokster
pi_37652772
Ik had ook al een tijdje terug gevraagd of er meer mensen van mijn leeftijd ( ben net 28) dit spul slikken. En daar kwamen ook reacties op
pi_37661109
Wie heeft hier ook zo,n enorme last van droge ogen?
ik heb wel druppels maar nog steeds droge ogen.
Ik weet dat het bij de kuur hoort maar is er een middeltje dat het kan mindere?
iemand hier ervaring mee?

groetjes mistah
pi_37669141
quote:
Op maandag 8 mei 2006 16:40 schreef mistah het volgende:
Wie heeft hier ook zo,n enorme last van droge ogen?
ik heb wel druppels maar nog steeds droge ogen.
Ik weet dat het bij de kuur hoort maar is er een middeltje dat het kan mindere?
iemand hier ervaring mee?

groetjes mistah
Ik heb 1 dag last gehad van droge ogen, toen ik ongeveer 1 week in de roa kuur zat. Later geen last meer gehad. Mischien moet je eens oogcreme's gebruiken ipv druppels. Zovirax heeft trouwens ook een hele goede oogcreme. Vraag er eens naar bij je Apotheker.
pi_37669951
Judas Priest: die reactie van jou echt zielig, zo zie je maar weer dat sommige mensen op een forum zich een hele stoere houding aan willen meten.
Waar bemoei jij je in godsnaam mee, ik wens je toch gvd toch ook niks toe?
En btw ik heb mijn derma gesproken en die zei dat ik gewoon mocht drinken.. en dat je lever voor 1pil netzo veel moeite moet doen als voor een half glas bier.
Een funky duddle snapt het tenminste die 30bier dat is gekheid, wat denk je nu zelf!??! leer emoticons lezen..
En trouwens ik alcoholist, fuck up man, ik drink 1 avond in de week ook al gebruik ik geen ROA.
Dit omdat ik een professioneel sporter ben en dagelijks niks anders doe en je me waarschijnlijk ook wel kent.
Dus ik ben iemand die zijn lichaam helemaal ken en maandelijks helemaal medisch gecheckt word, normaal zeg ik dat niet, want ik vind dat opschepperig, maar bij zo'n loser als jij is dit gewoon ff nodig.

Ga jij maar je zielige biergist pillen eten en flesjes water drinken en heb maar een aantal zielige maanden, ik weet wat mijn lichaam kan en dat wijzen de bloedtests wel uit, die heb ik namelijk elke twee weken ivm sporten..

met vriendelijke groet...

hoogachtend
ik doe wat ik zeg en zeg wat ik denk!!
pi_37681423
"en je me waarschijnlijk ook wel kent."

Nou ben ik toch wel benieuwd. Vertel!
pi_37687910
Hallo Raphaelo29
Ik heb een tijdje na mijn kuur ook weer last gekregen van wat puistjes (zie deel 7 van dit topic) en was bang dat ik aan een tweede kuur zou moeten beginnen. gelukikig trok het weer weg. Ik ben al 2 jaar roa vrij. Mijn moeder heeft vroeger wel een tweede kuur gehad en daarbij is het daarna nooit meer terug gekomen dus er zijn wel degelijk mensen die na een tijdje een tweede kuur nodig hebben. Maar bij iedereen zijn de verschillen zo anders.... ik heb 8 maanden 60mg geslikt bij 62 kilo en zag pas na 6 maanden verschil... wacht eerst eens rustig af en wat maakt het uit als je 30 bent en nog een kuurtje moet? Als je rest van je leven puistvrij bent is het voor een goed doel toch?
pi_37691120
Hoi allemaal,
Ik zal eens een update geven van mijn roa-kuur. Ik ben nu bijna 15 weken bezig met mij kuur en slik 30mg per dag. Ik heb volgens mijn dermatoloog nog maar 4/5 weken te gaan. Ik heb strkas dus 5 maanden de kuur gehad. Na twee weken heb ik een grote outbreak gehad maar daarna ging het geleidelijk beter. Momenteel heb ik geen puistjes meer en wordt mijn huid elke dag gaver. Heel soms, maar dan ook heel soms, komt er nog een puistje door maar niet zo erg meer als vantevoren. Ik heb dus zeker baat gehad bij deze kuur en ik hoop dat het ook weg zal blijven. Ik wil de mensen die net begonnen zijn aanmoedigen om door te gaan want het resultaat mag er zeker zijn!! Helaas werkt de kuur niet snel maar dat had ik er wel voor over. Iedereen veel succes nog met de kuur!!!
  dinsdag 9 mei 2006 @ 18:02:51 #158
38422 wackiejacky
Just be...
pi_37695180
quote:
Op zondag 7 mei 2006 19:19 schreef JudasPriest het volgende:
Hé allemaal...

Ik wil eerst eens wat opmerkingen plaatsen, voordat ik mijn verhaal vertel over mijn verdere roa kuur.

Ten 1e heb ik een opmerking voor Wackiejacky.

Serieus... ik walg echt van jouw! Beetje hier de stoere meid uit lopen hangen, en mooie verhaaltjes lopen vertellen, hoeveel je wel niet gezopen hebt, en dat je drugs loopt te slikken. Je bent echt serieus, een hele domme, en dan ook een hele domme trut! Jij weet dat je niet zoveel mag drinken als je met Roa bezig bent, en daar moet je je ook aan houden! Die derma zegt het tenslotte niks voor niks tegen je, en potverdorie, het staat ook nog aangegeven in de bijsluiter van Roa. Je mag dan nu niks merken, maar je lever kan het op ten duur echt niet meer aan hoor. En drugs is helemaal uit den boze. Dat zoort meuk moet je al helemaal niet gaan gebruiken, omdat dat een vele ergere impact heeft op je kuur, ipv drank. Maar je moet het zelf maar weten, je zal het binnenkort wel ondervinden, stomme junk! Je gaat er voor, of je gaat er helemaal niet voor. Wil je nou van je Acne af of niet? Dan zul je dus prioriteiten moeten stellen. Het is het een, of het ander.
Ehhh...

Verder alles goed met je?

Iemand die je nog nooit in levende lijve gezien hebt een domme trut noemen, voel je je wel helemaal lekker? En stoer doen? Ik vind het juist stoer van mezelf dat ik praktisch niets drink en misschien 2x per jaar een half pilletje gebruik. Ik ben 28 hoor, geen 15.

Waar ik op doel, is dat ik een paar keer"gezondigd" heb. Dat wil dus zeggen, maximaal 4 biertjes, verspreid over een HELE dag. Verder drink ik geen DRUPPEL.

Ik ben nu vier maanden bezig en heb in totaal een half xtc'jte geslikt en in totaal, als ik het bij elkaar optel, denk ik 10 biertjes en 2 wijntjes. In VIER maanden gast! Verder eet ik gezond, drink ik veel water, smeer ik de hele dag lotionnetjes op mn huid, probeer ik zoveel moelijk rust te nemen en is er verder niets aan het handje. Tel daarbij op dat mn dermatoloog hier van weet en zelf gezegd heeft dat je heus niet als een non hoeft te leven, dat je alleen niet buitensprofig gek moet doen.

Dat jij mij vergelijkt met mensen die elk weekend 30 glazen bier drinkt en stoer doen over dope, zegt meer over jou dan over mij.


Sorry, maar wat is dit voor niveau om een discussie aan te gaan met iemand? Beter lees je mijn postings nog eens na voor je die debiele conclusies gaat trekken.

Daarbij zeg je dingen die kant noch wal slaan. Ben jij een chemicus ofzo, dat je denkt dat drank een minder grote invloed op je lever heeft dan xtc? Denk dat ik er ietsje meer vanaf weet dan jij denkt. Vet eten is bijv. ook al van grote invloed op je lever en zelfs dat probeer ik zoveel mogelijk te beperken. Denk dat er weinig mensen zijn die zoveel van dope afweten als ik. Dus kom niet de leraar uithangen tegen iemand die al vele jaren Psychologie studeert en genoeg afweet over farmacologie.

De werking van biergist is overigens ook nooit wetenschappelijk bewezen hoor. Het kan zelfs de werking van bepaalde medicijnen tegengaan. daarbij bevat een gevarieerde voeding voldoende vitamines en minderalen en is dat extra slikken van die tabletten helemaal niet nodig.

Maar goed, je hoort mij geklukkig niet roepen dat jij een domme lul bent, al vreet je 20 potten per dag van die pillen leeg. Jouw lijf, jouw leven.



Het was het een eenmalig uitstapje, verder zit ik mn kuur netjes uit. Misschien was ik ook wel lichtelijk gefrustreerd omdat ik al maanden bezig ben en nog geen ENKEL resultaat bemerkte. Hoe netjes ik me ook aan alle regels hou.


Oordeel niet over mensen die je niet kent. Een mening hebben mag, maar ga dan aub op een normale volwassen manier de discussie aan.

En ga mensen geen domme trut noemen. daarmee ben je bij mij echt volledig aan het verkeerde adres.

[ Bericht 8% gewijzigd door wackiejacky op 09-05-2006 18:35:30 ]
It's all about respect!
  dinsdag 9 mei 2006 @ 18:15:18 #159
38422 wackiejacky
Just be...
pi_37695461
Nu ik het eigenlijk nog eens teruglees ben ik nog kwader dan ik al was. JudasPriest, misschien dat je een soort van leesprobleem hebt maar ik heb mn eerdere posts er nog effe bijgehaald voor je. Ik zou zeggen, poging twee, lees ze nog eens (als je dat nog aan kan nu je zo ontzeeeeeeeettend van me walgt hoor )
quote:
Op maandag 24 april 2006 15:33 schreef wackiejacky het volgende:

Geen xtc, wel een avondje coke. En het is denk ik 2x voorgekomen dat ik 3/4 biertjes gedronken heb. Verder probeer ik zo gezond mogelijk te leven momenteel.

Ik heb geen zin om helemaal als een heilige te moeten leven nu. Echt los gaan doe ik pas in de zomer. Als ik helemaal klaar ben met die kuur, alles hersteld is, ik hopelijk pusitenvrij ben en ook hopelijk ben afgestudeerd. Tot die tijd slechts heeeeel soms een keertje zondigen en dat gaat prima
Waarbij ik je alvast kan zeggen dat het om een paar nifjes ging, ook totaal niet de moeite. En nog eentje:
quote:
Op maandag 1 mei 2006 00:35 schreef wackiejacky het volgende:
Dus gisteren een aantal borrels gedronken en een xtc'tje gepakt. Gewoon goed gedronken erbij, paar keer wat gegeten en heb nergens last van verder. Nu nog een kleine anderhalve maand rustig aan en die moeheid maar accepteren, het is niet anders.
Leg me nu eens uit, wat precies snap je hier niet aan? Met "borrels gedronken" bedoel ik dus, dat ik in tegenstelling tot de voorgaande maanden, een PAAR roseetjes gedronken heb. Twee of drie. En de week ervoor een paar biertjes.

Dat zijn uitzonderingetjes omdat ik zoals gezegd geen zin heb een half jaar als een non te leven. Ik moet al zoveel inleveren at the moment omdat ik nog steeds onder de pukkels zit en soms dagen de straat niet op kan. Ik voelde me meer op mn gemak door die twee dagen een paar borreltjes te drinken en wat losser te zijn.

Daarbij zie jij drugs denk ik sowieso als een taboe. Alle respect daarvoor, maar heb jij dat dan aub ook voor hen die hier anders mee omgaan.


Ach ik lijk wel gestoord dat ik er nog op inga maar je ehbt mn zwakke plek te pakken: oordelen over dignen waar je NIETS vanaf weet. Je eigen interpretatie geven aan wat jij op Internet ziet staan.

Vind dit heel jammer en weet niet of dit gebruikelijk is hier op Fok!, maar ik vind het eerlijk gezegd abnormaal om zo tegen een vreemde tekeer te gaan. DENK voor mijn part wat je wilt over mij, maar OORDEEL niet.


Je zou het nl. niet zegggn maar ben het met je eens dat je erg goed op je eigen lichaam moet letten, sowieso al, maar vooral tijdens een ROA-kuur. En dat doe ik dus ook, een enkele uitzondering daargelaten.

Dank je.

[ Bericht 6% gewijzigd door wackiejacky op 09-05-2006 18:23:49 ]
It's all about respect!
  dinsdag 9 mei 2006 @ 18:48:00 #160
142176 GijsXL
Haywood Jablowme
pi_37696362
Ik ben zelf ook een ROA gebruiker sinds 10 weken en ik begin resultaat te zien! Voor dat ik besloten heb om aan de kuur te beginnen heb ik alle topics over ROA doorgelezen waardoor ik een goed beeld kreeg van de bijwerkingen etc.

Maar helaas gaat zo af en toe nergens over. JudasPries, laat iedereen lekker in zijn of haar waarde. Je kan doen en laten wat je zelf wilt. Dat beslis je immers alleen zelf. Laten we het over de ROA kuur hebben, daar hebben we veel meer aan! En ga niet met elkaar allemaal onzinnige discussies aan!
Amsterdam begint met een "a" en eindigt met een "e"
  dinsdag 9 mei 2006 @ 19:00:27 #161
38422 wackiejacky
Just be...
pi_37696744
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 18:48 schreef GijsXL het volgende:
Ik ben zelf ook een ROA gebruiker sinds 10 weken en ik begin resultaat te zien! Voor dat ik besloten heb om aan de kuur te beginnen heb ik alle topics over ROA doorgelezen waardoor ik een goed beeld kreeg van de bijwerkingen etc.

Maar helaas gaat zo af en toe nergens over. JudasPries, laat iedereen lekker in zijn of haar waarde. Je kan doen en laten wat je zelf wilt. Dat beslis je immers alleen zelf. Laten we het over de ROA kuur hebben, daar hebben we veel meer aan! En ga niet met elkaar allemaal onzinnige discussies aan!
Er was nog geen discussie, er was een monoloog. En als iemand mij ervan beticht een domme trut of een junk te zijn, dan wil ik graag ook de gelegenheid gebruiken om mijn kant van het verhaal te doen.

Verder zal ik het hierbij ook laten wat JudasPriest betreft, ik hoop wel dat je begrijpt dat ik dit niet over mijn kant kon laten gaan want ik hou niet van dit soort onrechtvaardigheid.
It's all about respect!
pi_37698524
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 19:00 schreef wackiejacky het volgende:

[..]

Er was nog geen discussie, er was een monoloog. En als iemand mij ervan beticht een domme trut of een junk te zijn, dan wil ik graag ook de gelegenheid gebruiken om mijn kant van het verhaal te doen.

Verder zal ik het hierbij ook laten wat JudasPriest betreft, ik hoop wel dat je begrijpt dat ik dit niet over mijn kant kon laten gaan want ik hou niet van dit soort onrechtvaardigheid.
Heij wackiejacky!

Het is gewoon een trieste gast en het zieligste van het verhaal is dat hij nu niet meer reageert.
Ik zie dat ik ipv 30 nu 29 bier drink en de volgende zin met grote letters GEKHEID...
Ik denk dat hij een soort minderwaardigheidscomplex heeft en hierdoor commentaar heeft op andere mensen.
Nu met mijn levensstijl ben ik 3,5 maand verder en puist vrij en vandaag controle gehad en moet nu nog 1maand en dan mag ik stoppen.
Is wel lekker dan is het zomer, als er in de herfst nog een paar zouden verschijnen kan ik als nog terug komen, maar volgens mijn derma had ik niet erg genoeg om perse 1,2mg te moeten slikken, dus dat geloof ik dan maar.
En volgens mijn derma kan ik als het terug zal komen binnen drie maanden gewoon aanvullen tot 1,2, maar ik slik het 3,5 maand en eigenlijk ben ik nu 1,5 maand al puist vrij...

Maar ik weet zeker dat dat ook wel bij jou gaat gebeuren en je hebt gelijk wat judas priest betreft maar we kunnen daar beter over op houden. Wij zijn namelijk geen pubers.

Succes met de kuur meid!! en ik denk dat jou leefstijl goed is zo hoor, daar ligt het iig niet aan!

Groeten
ik doe wat ik zeg en zeg wat ik denk!!
pi_37706285
Hallo allemaal, ik zal ook even een update geven!

Ik ben nu 3 maanden en 1 week bezig en ik krijg nog steeds nieuwe pukkels. Voorhoofd is wel helemaal mooi, maar op m'n wangen zitten nog allemaal onderhuidse bobbeltjes die af en toe naar het oppervlak komen, en op m'n kin heb ik ook zo nu en dan nog een pukkel. Er is serieus nog te weinig verschil te zien... Al met al vind ik dat het erg lang duurt. Anderen zijn na 2 maanden pukkelvrij en ik loop na 3 maanden nog met rode plekken rond.. Soms vraag ik me echt af of het bij mij wel werkt.

Mijn heilige levensstijl heb ik de laatste weken losgelaten. Het begon met een paar keer stappen onder het genot van 2 drankjes, waarna ik over ging op cola. Met koninginnenacht 3 glazen wijn gehad, waarna ik op m'n kop stond . Koninginnedag 3 glazen tequila gehad en eigenlijk nergens last van. Aangezien ik niet het idee heb dat ik heel raar van drank wordt (oké misschien íets sneller aangeschoten) drink ik nu gewoon wel weer als er een feestje of iets dergelijks is. Dit weekend was ik naar de Veluwe met schoonfamilie en ik heb ieder avond wijn gedronken en zelfs een avond coebergh - 7up. Ik voelde me prima, had nergens last van.
Oké ik las zonet een reactie van iemand dat het écht heel erg slecht is voor je lever (volgens mij was het Judaspriest), en dat zette me wel even aan het denken. Maar ik heb zoiets van: als de dermatoloog zegt dat ik best met mate kan drinken, zolang ik maar niet ladderzat wordt, waarom zou ik het dan laten...?Ze vertelde mij trouwens dat die alinea over alcoholgebruik in de bijsluiter vooral is toegevoegd voor pubers die elke week lam worden in de kroeg en die dat ook al gauw zouden doen als niet expliciet in de bijsluiter staat dat het heel slecht is.

Maar goed, zoals er ook duidelijk staat, ik drink dus met mate! En niet zoveel als ik zou doen zonder Roa!

Oké nog even over dit weekend op de veluwe:
ik slik nu 60mg per dag, en heb soms wel het gevoel dat het effect heeft op m'n gemoedstoestand. Vrijdag en zaterdag was ik voor mijn gevoel enorm snel geïrriteerd, ik ergerde me enorm aan m'n vriend bijvoorbeeld, en dat uitte zicht in ruzies. En het waren dingen waar ik me normaal niet zo snel druk om zou maken. Omdat het niet echt bevordelijk was voor de sfeer tijdens zo'n weekend, heb ik toen op zaterdag besloten maar 20 mg te nemen per dag. Ook omdat er best wel wat gedronken werd... Zondag wilde ik weer 20 mg nemen maar het ging toen al stukken beter waarschijnlijk is dat puur psychologisch want ik geloof eigenlijk niet dat je na één dag minder Roa al zoveel verschil in je stemming kunt merken dus toen heb ik gewoon weer 60mg genomen.

Verder was het natuurlijk érg mooi weer, en ik had Vichy Capital Soleil (non comodogeen) factor 30 gekocht. Zaterdag gingen we 4 uur mountainbiken dus ik had me helemaal ingesmeerd. Na 15 minuten waren m'n onderarmen al knalrood en het jeukte als een gek!! Toen dus een enorm dikke laag opgesmeerd!! (Het lag er echt absurd dik bovenop Ben het hele weekend niet verder verbrand.

M'n huid is extreem droog over m'n hele lichaam, ik heb overal van die kloofjes en rode geïrriteerde vlekken.

Ik durf nog geen vakantie naar een warm land te boeken omdat ik het gevoel heb de komende zomer nog wel aan de Roa vast te zitten helaas...

Donderdag weer naar de derma...

Carolijn, hoe gaat het met jouw kuur?
pi_37706477
quote:
Op dinsdag 9 mei 2006 21:41 schreef TheDominator1 het volgende:

[..]

Heij wackiejacky!

Het is gewoon een trieste gast en het zieligste van het verhaal is dat hij nu niet meer reageert.
Ik zie dat ik ipv 30 nu 29 bier drink en de volgende zin met grote letters GEKHEID...
Ik denk dat hij een soort minderwaardigheidscomplex heeft en hierdoor commentaar heeft op andere mensen.
Nu met mijn levensstijl ben ik 3,5 maand verder en puist vrij en vandaag controle gehad en moet nu nog 1maand en dan mag ik stoppen.
Is wel lekker dan is het zomer, als er in de herfst nog een paar zouden verschijnen kan ik als nog terug komen, maar volgens mijn derma had ik niet erg genoeg om perse 1,2mg te moeten slikken, dus dat geloof ik dan maar.
En volgens mijn derma kan ik als het terug zal komen binnen drie maanden gewoon aanvullen tot 1,2, maar ik slik het 3,5 maand en eigenlijk ben ik nu 1,5 maand al puist vrij...

Maar ik weet zeker dat dat ook wel bij jou gaat gebeuren en je hebt gelijk wat judas priest betreft maar we kunnen daar beter over op houden. Wij zijn namelijk geen pubers.

Succes met de kuur meid!! en ik denk dat jou leefstijl goed is zo hoor, daar ligt het iig niet aan!

Groeten
Heyz,

Ook ik lees hier al een tijdje mee (ben nu denk ik 3 maand aan het slikken) Maar ik wilde nog wel op jullie verhaal reageren. Ik ben nu ongeveer 1 maand helemaal van mijn puistjes af in mijn gezicht (op mijn borst/rug heb ik er nog weleens wat). In het begin was ik er niet zo superenthousiast over, maar kreeg toen ook nog een voorzichtige dosis (had geen super ernstige acne). Hierna mocht ik 1 pil extra gaan slikken en merkte toen al snel dat het nu echt begon te werken. Natuurlijk toen mijn dermatoloog de pillen voorschreef had ik al wel wat vragen met betrekking op alchohol, zonnebanken en ook drugs. Hij zei dat alles opzich niet zo verkeerd was als het maar met mate gebeuren.

Ik ben voorzichtig begonnen met het een en ander maar inmiddels drink ik weer als vanouds en dat gaat prima (glaasje of 20 bier, wat baco'tjes) en ook doe ik weleens een paar pilletjes. Totaal geen problemen. Mijn dermatoloog zei zelfs dat ik best onder de zonnebank mocht maar dan wel weer rustig aan beginnen, moet eerlijk toegeven dat dat voor mij niet zo'n succes was. Toen ik eenmaal weer onder de wat zwaardere banken lag kreeg ik al snel een erg droge huid in mijn gezicht, mijn heupen en mijn armen, dit is toen helemaal gaan vervelen en ben ik daarmee dan ook gestopt (dan maar even wit door het leven ).

Omdat ik verder vrij intensief train (4x p/week krachttraining, 2x p/week kickboksen) heb ik vrijvaak last van spierpijn, maar dit had ik ook al voordat ik aan de Isotretinoine begon, dus of dit nu de oorzaak is... Ook ik heb natuurlijk erg droge lippen en kan blijven smeren wat ik wil, het blijft een lelijk gezicht (nou ja, dat nemen we maar voor lief, ik neem aan dat dit wel weer weggaat als ik er over 1,5 maand meestop). Tot slot heb ik nog weleens last van pijntjes in mijn onderrug de laatste tijd.

Ik zou dus willen zeggen tegen iedereen, luister goed naar je lichaam als je het gebruikt. Gewoon rustig aan beginnen als je bijv. alchohol wilt gaan drinken ofzo en stop er meteen mee als je iets niet goed voelt.
pi_37706900
Hallo allemaal,

nou ik heb heugelijk nieuws, ik heb nog maar 1 puistje in mijn gezicht, en 1 op mijn rug Ik ben nu 13 weken bezig en gebruik nog steeds 30 mg. Ben nu op 1/3 van mn kuur. Ik denk trouwens dat de zon ook een goede invloed heeft op de staat van mn huid. Met de zon heb ik nog geen problemen gehad.. Ik heb zelf een aantal keer liggen zonnebaden. Maar wel met zonnebrandcreme, uiteraard! Ik gebruik Minesol van ROC factor 20. Het werkt goed, want ik ben nog niet verbrand, maar ik ben er ook niet heel veel bruiner op geworden.. Je zou toch ook bruin kunnen worden mét zonnebrandcreme? Wie heeft daar nog iets zinnigs over te zeggen???

Ook drink ik nog steeds alcohol, meestal 1x per week. Vaak 2-3 wijn. Heb 1x 4 wijn gehad, maar dat was mijn absolute max. Gaat verder prima, ook mijn bloedtest was goed gelukkig.

Het enige nadeel van de roa is dat mijn mondhoeken nog steed uitgescheurd/uitgedroogd zijn. Het gaat maar niet over! vet spul erop helpt niet. Voetschimmelcreme helpt niet. Nu smeer ik er calendulan stick op, maar dat werkt ook niet.. Echt irritant.

En ik heb nog vaak rode vlekken (exceem)op mijn handen. Vooral als ik vaak mijn handen was, wat ik dus vaak op mijn werk moet doen. Maar dat vind ik niet zo heel erg. Heb er ook spul voor gekregen..

Dus, al met al gaat het aardig goed!
pi_37717374
quote:
Op woensdag 10 mei 2006 12:19 schreef Carolijn het volgende:
Hallo allemaal,

nou ik heb heugelijk nieuws, ik heb nog maar 1 puistje in mijn gezicht, en 1 op mijn rug Ik ben nu 13 weken bezig en gebruik nog steeds 30 mg. Ben nu op 1/3 van mn kuur. Ik denk trouwens dat de zon ook een goede invloed heeft op de staat van mn huid. Met de zon heb ik nog geen problemen gehad.. Ik heb zelf een aantal keer liggen zonnebaden. Maar wel met zonnebrandcreme, uiteraard! Ik gebruik Minesol van ROC factor 20. Het werkt goed, want ik ben nog niet verbrand, maar ik ben er ook niet heel veel bruiner op geworden.. Je zou toch ook bruin kunnen worden mét zonnebrandcreme? Wie heeft daar nog iets zinnigs over te zeggen???

Ook drink ik nog steeds alcohol, meestal 1x per week. Vaak 2-3 wijn. Heb 1x 4 wijn gehad, maar dat was mijn absolute max. Gaat verder prima, ook mijn bloedtest was goed gelukkig.

Het enige nadeel van de roa is dat mijn mondhoeken nog steed uitgescheurd/uitgedroogd zijn. Het gaat maar niet over! vet spul erop helpt niet. Voetschimmelcreme helpt niet. Nu smeer ik er calendulan stick op, maar dat werkt ook niet.. Echt irritant.

En ik heb nog vaak rode vlekken (exceem)op mijn handen. Vooral als ik vaak mijn handen was, wat ik dus vaak op mijn werk moet doen. Maar dat vind ik niet zo heel erg. Heb er ook spul voor gekregen..

Dus, al met al gaat het aardig goed!
Hai Carolijn!

Ik heb alles geprobeerd voor mijn lippen, totdat ik Carmex ben gaan gebruiken.
Dit is te koop bij Schlecker en komt officieel uit amerika, kost maar 2.99 en bij mij werkt het super.

Op de website van Schlecker kun je het bestellen.

Vraagje aan jou trouwens, ik zit nu ook ongeveer 13weken aan Roa en ben puist vrij nu, ik hoef van mijn derma nog maar een maand. Omdat het al weg is, ik zit dan aan de 0,9mg terwijl je aan 1,2 moet zitten. Dit heb ik ook gezegd tegen hem en hij zegt dat ik het niet zo erg had en mijn lichaam hier genoeg aan heeft. Ook zei hij dat als er in de herfst een pukkeltje ofzo weer door komt ik het gelijk weer af kan maken tot 1,2mg.

Op zich is dit allemaal wel relax, want dan kan ik Roa vrij de vakantie in en aangezien ik 2maand naar griekenland ga naar familie zal dat wel handig zijn, maar wat vind jij van zijn redenering..

Ik denk op zich wel dat hij het wel weten zal, want hij heeft er immers voor geleerd maar toch hoor ik graag je mening!!

Groeten
ik doe wat ik zeg en zeg wat ik denk!!
  woensdag 10 mei 2006 @ 21:26:39 #167
146778 Oom_Govert
je weet tog?
pi_37719321
Hi allemaal, ben nu bijna een maandje bezig....droge lippen, neus, bloedneusje, jullie kennen het wel, verder prima.
Morgen voor het eerst terug naar de derma! Spannend want ik heb redelijk flink gezondigd...
Die Judasprutser heeft wel een immens grote bek over iedereen en niet het fatsoen om lekker iedereen in zijn/haar waarde te laten, gast get an own life!
Maar er zit een kern van waarheid in zn verhaal, alleen een beetje lullig verpakt.

Morgen naar de derma en bloedtesten uiteraard, maar knijp m wel een beetje.... bier, wijn (en veel ook) en een beetje.... Ik vraag me af of dat nou zo verstandig was... (ja, echt waar judasp)
Ik zal jullie op de hoogte houden van de uitslag, als die gewoon goed is kunnen alle discussies over drankgebruik etc ophouden, want ik ben dan immers het levende bewijs dat het gewoon kan (ja judasp, natuurlijk kunnen sommige anderen er minder goed tegen )
Zijn de tests slecht dan weten we ook gelijk dat het dus niet verstandig is!
Aardig he van mij om me zo op te offeren als proefkonijn?
pi_37719767
quote:
Op woensdag 10 mei 2006 21:26 schreef Oom_Govert het volgende:
Hi allemaal, ben nu bijna een maandje bezig....droge lippen, neus, bloedneusje, jullie kennen het wel, verder prima.
Morgen voor het eerst terug naar de derma! Spannend want ik heb redelijk flink gezondigd...
Die Judasprutser heeft wel een immens grote bek over iedereen en niet het fatsoen om lekker iedereen in zijn/haar waarde te laten, gast get an own life!
Maar er zit een kern van waarheid in zn verhaal, alleen een beetje lullig verpakt.

Morgen naar de derma en bloedtesten uiteraard, maar knijp m wel een beetje.... bier, wijn (en veel ook) en een beetje.... Ik vraag me af of dat nou zo verstandig was... (ja, echt waar judasp)
Ik zal jullie op de hoogte houden van de uitslag, als die gewoon goed is kunnen alle discussies over drankgebruik etc ophouden, want ik ben dan immers het levende bewijs dat het gewoon kan (ja judasp, natuurlijk kunnen sommige anderen er minder goed tegen )
Zijn de tests slecht dan weten we ook gelijk dat het dus niet verstandig is!
Aardig he van mij om me zo op te offeren als proefkonijn?
He Oom Govert,

Ik ben al wel het levende bewijs dat het kan, ik heb om de twee weken bloedtest ivm sport.
Maar heb nergens last van en gewoon goede lever, een echte die-hard an het gewoon hebben
Maar goed, iets rustiger aan is wel aan te raden doe ik ook wel, maar ik ben niet gestopt ofzo, maar gewoon naar 1 avond gegaan erp week drinken.

Rustig aan!
ik doe wat ik zeg en zeg wat ik denk!!
pi_37742568
Ik zou graag jullie mening willen horen...

Ik zit nou sinds 26 januari op 40mg per dag, ik sta nu op het punt om te stoppen, omdat ik het gewoon niet meer trek met de bijwerkingen.
ik heb iets te vaak huilbuien en zeer last van droge ogen ze zijn echt vuurrood.
nu met dat mooie weer heb ik er nog meer last van.
Ook heb ik laatste tijd last van nachtmerries, en me sport gaat het ook erg slecht (kickboxen)
als ik getrained heb ben ik zo erg moe, en heb ik zoveel spierpijn dat ik de volgende dag op me werk zowat in slaap val. Ik zit in de zorg en moet veel gesprekken aangaan waardoor ik nog moeier wordt.
Ik heb ook nergens meer zin in , dit heb ik met ups en downs.
Met mijn dermatoloog heb ik vorige maand een gesprek gehad of ik op 30 mg over mocht, hij vond dit geen goed idee en zei dat ik even moest door bijten.
Ik vind het zo jammer want ik wil zo graag me kuur afmaken, maar ik kan gewoon niet meer ik voel me echt levens moe ook geestelijk, Ik zou wel willen proberen om op 20mg per dag te gaan dus mijn dagdosis te halveren.
zoiezo stop ik nu 1 week, dit ook in overleg met mijn moeder en mijn dermatoloog ga ik nog inlichten.
Maar zou het nog nut hebben als ik 20 mg perdag zou slikken? of kan ik dan maar beter helemaal stoppen.
Ik heb iedergeval 3.5 maand 40mg per dag geslikt en me huid is een heeeel eind opgeknapt.
ik vind het heel jammer dat ik me zo voel, en zou graag door willen gaan natuurlijk om volledig van me acne af te komen maar ik kan zo echt niet verder met 40 mg per dag.
dit zal natuurlijk ook per persoon verschillen want ik lees ook hier dat mensen 60 mg per dag slikken, en zich prima voelen.

graag zou ik wat meningen willen horen of ik door kan gaan op 20mg per dag of gewoon stoppen?

P.S. ik wil niet demotiverend overkomen voor de rest van de mensen die roaccutane gebruiken, Ik wens iedreen ook heel veel sterkte met de Kuur

[ Bericht 6% gewijzigd door mistah op 11-05-2006 18:22:27 ]
pi_37745417
Hey joh wat vervelend zeg! Ik heb nog niet vaak gehoord dat iemand zo veel last heeft van de roa. Weet je zeker dat alles van de roa komt, dat je niet toevallig bijvoorbeeld de ziekte van pfeiffer hebt of hooikoorts?

Ik denk wel dat een week stoppen te weinig is om weer te 'normaliseren'. Je zal het toch in overleg met de dermatoloog moeten doen, maar kan je niet vragen of je een maand kan stoppen en kijken of je klachten dan volledig verdwijnen? Mijn dermatoloog grapte dat minder dan 30 mg per dag bijna homeopathie is. Ik denk zelf dat je best 20 mg kan nemen maar dat je dan wel je kuur flink moet verlengen.

Ik heb nu anderhalve maand roa waarvan de laatste 2 weken 60 mg. Gelukkig zijn bij mij de bijwerkingen wel uit te houden (in het begin reageerde ik er heftig op, maar nu lijkt mijn lichaam gewend te zijn aan roa) met het juiste onderhoud (smeren, smeren, smeren). Ik krijg wel last van mijn rug als ik 's avonds naar bed ga.

Veel sterkte ermee in ieder geval!
pi_37747222
@ mistah

Echt vervelend ja. Ik ben van 60 mg naar 40 mg overgestapt, omdat ik 60 mg niet meer trok. Ik gebruik nu 1 maand 40 mg en ik voel me nu veel beter, minder bijwerkingen. En toch ook nog een goed resultaat. Ik ben namelijk vanochtend naar mijn dermatoloog geweest en het viel haar echt op dat het beter was . Maar of 20 mg nog iets doet zul denk ik echt aan je dermatoloog moeten vragen, want ik zou het echt niet weten. in ieder geval heel veel strekte ermee.
pi_37748317
@ Mistah,

wat rot voor je dat je je zo slecht onder Roa voelt... Ik heb ook dagen dat ik me afvraag of de medicijnen nou invloed op m'n gevoel hebben of niet... Maar ik denk nu vooral: 'kom op Lau, doorzetten!! Nog een paar maandjes, dan ben je er vanaf!! ' Maar in jouw geval is het wel ernstiger....

Misschien kun je wel overgaan op 20 mg... Hoe zwaar ben je? Carolijn heeft ook 20 mg en bij haar werkt het prima!
pi_37749620
quote:
Op donderdag 11 mei 2006 18:13 schreef mistah het volgende:
Ik zou graag jullie mening willen horen...

Ik zit nou sinds 26 januari op 40mg per dag, ik sta nu op het punt om te stoppen, omdat ik het gewoon niet meer trek met de bijwerkingen.
ik heb iets te vaak huilbuien en zeer last van droge ogen ze zijn echt vuurrood.
nu met dat mooie weer heb ik er nog meer last van.
Ook heb ik laatste tijd last van nachtmerries, en me sport gaat het ook erg slecht (kickboxen)
als ik getrained heb ben ik zo erg moe, en heb ik zoveel spierpijn dat ik de volgende dag op me werk zowat in slaap val. Ik zit in de zorg en moet veel gesprekken aangaan waardoor ik nog moeier wordt.
Ik heb ook nergens meer zin in , dit heb ik met ups en downs.
Met mijn dermatoloog heb ik vorige maand een gesprek gehad of ik op 30 mg over mocht, hij vond dit geen goed idee en zei dat ik even moest door bijten.
Ik vind het zo jammer want ik wil zo graag me kuur afmaken, maar ik kan gewoon niet meer ik voel me echt levens moe ook geestelijk, Ik zou wel willen proberen om op 20mg per dag te gaan dus mijn dagdosis te halveren.
zoiezo stop ik nu 1 week, dit ook in overleg met mijn moeder en mijn dermatoloog ga ik nog inlichten.
Maar zou het nog nut hebben als ik 20 mg perdag zou slikken? of kan ik dan maar beter helemaal stoppen.
Ik heb iedergeval 3.5 maand 40mg per dag geslikt en me huid is een heeeel eind opgeknapt.
ik vind het heel jammer dat ik me zo voel, en zou graag door willen gaan natuurlijk om volledig van me acne af te komen maar ik kan zo echt niet verder met 40 mg per dag.
dit zal natuurlijk ook per persoon verschillen want ik lees ook hier dat mensen 60 mg per dag slikken, en zich prima voelen.

graag zou ik wat meningen willen horen of ik door kan gaan op 20mg per dag of gewoon stoppen?

P.S. ik wil niet demotiverend overkomen voor de rest van de mensen die roaccutane gebruiken, Ik wens iedreen ook heel veel sterkte met de Kuur
DOORBIJTEN! Echt, neem dat van mij aan. Ik herken veel in je verhaal. Ben een maand compleet kapot geweest, zat er helemaal doorheen. Maar geloof me, het is niet alleen de ROA. Je gaat alles ook zien als een gevolg van de ROA. Ik hoef nu nog maar een kleine 3 weken en wonderwel gaat het ook weer veel beter. Trek ik de moeheid beter. Ik wete dat het bijna voorbij is, kan mezelf ook weer motiveren.

Ik weeg 60kg en slik 60mg/dag.

Echt, probeer het vol te houden. Desnoods sport je even niet (ik ben er ook helemaal mee gekapt nu, pak het straks weer op). Des te eerder ben je ermee klaar. En dat gaat je psychisch sterker maken dan nu dubbel zo lang de helft te moeten slikken. Dan ben je er nl. nog steeds mee bezig, ook in je hoofd.

Heel veel sterkte ermee!
It's all about respect!
pi_37749623
Hey thnx
Ik weeg 68 kilo dus het zou in principe geen probleem moeten zijn 40 mg,
morgen ga ik even contact opnemen met mijn dermatoloog.
Ik vind het ook echt klote maar ik denk nu zo negatief dat ik echt even moet stoppen.
  donderdag 11 mei 2006 @ 23:34:44 #175
146778 Oom_Govert
je weet tog?
pi_37749789
Hey Mistah, balen man dat het zo klote me je gaat.... ik zou:
1) Niet teveel van de mening van anderen (incl. de mijne) op dit forum aantrekken. Laten we eerlijk zijn, wij hebben ook geen geneeskunde gestudeerd en zijn slechts ervaring deskundigen. Dus vragen over dosering, bijwerkingen etc horen gewoon bij je derma thuis.
2) Jezelf goed afvragen of de oorzaak van je negatieve gevoel écht een gevolg zijn van de Roa en niet een andere oorzaak hebben.

Hoe dan ook, doe ermee wat je wilt, ken je niet, maar vind het serieus echt balen dat je je er zo slecht bij voelt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')