abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_37165928
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 16:28 schreef A_J_ het volgende:
Nou, ik ben net weer terug van mijn derma. Ik heb hem geconfronteerd met het feit dat het onjuist was dat hij beweerde dat St. Janskruid en Roa niet samen kunnen (nadat ik het bij de apotheek had gecheckt). Hij zei dat het inderdaad wel kan, maar dat St. Janskruid ook een extra gevoeligheid voor UV creeert, waardoor je dus dubbel zo voorzichtig moet zijn en het dus eigenlijk af te raden is. Maar goed, het kan dus wel en ik ga het gewoon proberen. Ik heb de Isotretinoine hier liggen. Het is geen Roaccutane, maar precies dezelfde bestanddelen volgens mij. Ik moet 3 x 20 mg per dag slikken.

Mijn derma raadde mij aan om elke dag zonnebrand op te smeren, ivm bovenstaande reden. Toen kregen we het ook nog even over smeermiddeltjes. Hij zei dat het beter was om geen dove creme of Sudecrem te gebruiken (zoals ik nu deed ivm Adepelane) omdat dit (zoals Pupil al schreef) comedogene producten zijn. Dit zijn producten op olie gebaseerd, waardoor de poriën verstoppen en je dus meer puisten krijgt. Dus ook als je een anti-zonnebrand koopt, wordt aangeraden om niet-comedogene producten te kopen. Eens even kijken of ik die kan vinden bij de drogist.

Nou, morgen begin ik dus. Maandag nog even bloedprikken, maar mijn derma zei dat het geen probleem was om alvast te beginnen voor die tijd.

We zullen zien wat het wordt, veel zin heb ik er niet in.
Veel sterkte AJ
  vrijdag 21 april 2006 @ 18:03:44 #77
88849 Extend
Nee vast niet...
pi_37166612
Vandaag mijn laatste dag 7 maanden lang, nu eindelijk weer zonder

Ik mis mijn zonnebank erg
pi_37167008
Wel grappig, ik heb dus afgelopen maandag 1 uurtje in de zon gezeten en ik had meteen een leuk kleurtje op mijn gezicht. Normaal gesproken verbrand eerst alles (mijn neus voornamelijk) voordat ik een beetje bruin ben.
Ik zie ook eigenlijk niet tegen de zomer op (sterker nog, laat maar komen die zon!) maar ik weet dat ik me wel goed moet insmeren. Ik zag gisteren op tv een reclame van nivea zonnemelk voor kinderen met factor 40, het zou ook langdurig werken in het water. Het klinkt wel geschikt voor roa patientjes.
pi_37183075
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 18:23 schreef octopussy het volgende:
Wel grappig, ik heb dus afgelopen maandag 1 uurtje in de zon gezeten en ik had meteen een leuk kleurtje op mijn gezicht. Normaal gesproken verbrand eerst alles (mijn neus voornamelijk) voordat ik een beetje bruin ben.
Ik zie ook eigenlijk niet tegen de zomer op (sterker nog, laat maar komen die zon!) maar ik weet dat ik me wel goed moet insmeren. Ik zag gisteren op tv een reclame van nivea zonnemelk voor kinderen met factor 40, het zou ook langdurig werken in het water. Het klinkt wel geschikt voor roa patientjes.
Roa patientjes klinkt wel heel ernstig zo....

Ben nu een dag of 6 bezig en heb al 3 keer gehad dat mensen vroegen of ik op vakantie was geweest... Mn huid wordt een beetje geirriteerd en dus licht rood, maar blijkbaar oogt het gezond

Succes allemaal!
  zondag 23 april 2006 @ 01:30:31 #80
129759 poohy
gelegenheidsfokster
pi_37202307
-edit-
  zondag 23 april 2006 @ 01:35:57 #81
129759 poohy
gelegenheidsfokster
pi_37202390
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 20:11 schreef anneloeke het volgende:

[..]

Nou.. ik kan er ook niet afblijven, maar zie daar nu echt wel de gevolgen van...
Voor de Roa prutste ik ook al, maar die plekjes gingen telkens "redelijk" vlot terug weg.
De pukkels die ik opengekrabt heb toen ik twee weken aan de Roa bezig was, zijn nu, 7 weken later nog zichtbaar! Ze zullen zelfs altijd donkere plekjes blijven! Er zit nameijk bloed opgeslagen in de huid of zo iets.
Ik moet er wel bijvertellen dat ik toen echt wel te keer ben gegaan en flink genepen heb ook...
Volgens mijn dermatologe kunnen die volgend jaar (als mijn huid volledig hersteld is na de kuur) misschien wel met de laser aangepakt worden...
Dus: probeer er echt af te blijven!!! Je doet dit niet om daarna nog een half jaar (of langer) met blauwe vlekken op je gezicht te lopen!!!

PS Je zou denken dat ik nu mijn les geleerd heb, niks is minder waar...ik slaag er niet in om te stoppen met krabben.. erg hé...
Ik slaag er wel al in te stoppen wanneer het begint te bloeden, maar dan is het al te laat natuurlijk
Ik kan hoe dan ook NIET stoppen met krabben Heel herkenbaar je verhaal.. Toen ik de laatste keer bij de derma was, heb ik ook gevraagd of ik er littekens aan over zou houden. Hij zei dat ik er waarschijnlijk goed zou van af komen. Volgens mij bestaan er nog meer dingen hoor om van de littekens af te komen. Ben er alleen de naam van kwijt

Toen ik de eerste keer met roa begon kreeg ik een dosis waar niet tegenop te krabben viel. Helaas is het nu minder en kan ik nu vrijuit mijn gang gaan Ik heb trouwens alles al geprobeerd om het niet te doen.. ik krab zelfs in mijn slaap
pi_37205212
Nou, de eerste dag zit erop, tot nu toe geen gekke reacties. Heb wel erg lang en door mijn wekker heen gepit vannacht, maar goed dat hoeft natuurlijk niet gelijk de roa te zijn. Misschien zit ik nog wel wat te veel op mijn lichaam en bijwerkingen te letten, maar dit zal vanzelf ook wel minder worden denk ik.

Alright, nog maar 181 dagen en 542 pillen te gaan!

[ Bericht 0% gewijzigd door A_J_ op 23-04-2006 14:38:19 ]
  zondag 23 april 2006 @ 16:56:07 #83
146778 Oom_Govert
je weet tog?
pi_37217541
Beste Roa vrienden,
Ik ben wat ongeduldig want gebruik t pas een week...maar mijn vraag is:
Gaan die vriendelijke mee-eters op den duur vanzelf weg of moet je ze nog een handje helpen / een zetje geven??
pi_37220665
quote:
Op zondag 23 april 2006 16:56 schreef Oom_Govert het volgende:
Beste Roa vrienden,
Ik ben wat ongeduldig want gebruik t pas een week...maar mijn vraag is:
Gaan die vriendelijke mee-eters op den duur vanzelf weg of moet je ze nog een handje helpen / een zetje geven??
Die gaan vanzelf weg toch, bij mij waren de meeste mee-eters na ongveer 1,5 maand weg.(slik 40mg per dag)
je huid wordt super droog van de roaccutane dus ga het niet zitte wassen met zeep enso, maar smeer een goede hydrateerde creme
pi_37223967
ben sinds gister klaar met mn kuur gelukkig nog iemand van 15 die al aan de ROA zit, dacht dat ik de enige was. het heeft bij mij dus super geholpen, zoals ik dat hier wel vaker heb verteld. mn acne is helemaal weg
en of je je gezicht moet hydrateren voor het slapen gaan, dat doe ik altijd wel. ik smeer altijd iets van dat hydraterende spul op mn wangen, onder mn neus en op mn kin. doe ik dat niet, dan loop ik de volgende ochten met een gezicht vol losse velletjes.
bijwerkingen die ik (heb gehad):
- droge lippen
- droge huid
- soms snel een droge keel

tijdens mijn ROA-kuur heb ik GEEN enkele bloedneus gehad

ik wens iedereen die ROA slikt heeel veel suc6!
pi_37227935
FF: gefeliciteerd! Fijn om te horen dat je zo'n goed resultaat heb met relatief weinig bijwerkingen!

What about Roaccutane en Benzoylperoxide samen? Zal op den duur waarschijnlijk niet wenselijk zijn omdat je huid al droog is van de Roa vermoed ik?
pi_37246014
Zo ook weer even een update. Ik ben nu bezig vanaf begin januari, 3,5 maand dus.

Ben begonnen met 40 mg en na korte tijd al op 60 mg gezet (ben 1.76 en weeg 60 kg).

Ik heb geen hele droge huid gekregen, alleen ontzettend last van mn lippen. Uitgescheurde mondhoeken en elke dag velle ntrekken. maar dat is te overzioen bij veeeeel smeren.

De ergste bijwerking die ik heb is complete oververmoeidheid. het voelt alsof mn spieren stukje bij beetje worden afgebroken ofzo. Elke vorm van inspanning betaal ik dubbel zo hard terug. Een heel nacht dansen, iets dat ik voorheen ieder weekend deed, lukt me niet meer. Hardlopen, sporten, idem dito. Als ik teveel gedaan heb val ik flauw, echt verrot. Het voelt een beetje zoals ik me voelde toen ik jaren geleden overspannen was.

Heb dit met de derma besproken. Ze heeft me toch geadviseerd door te bikkelen. Ik moet nog anderhalve maand. Het kost me steeds meer moeite, maar ik MOET wel. Want:


Het middel lijkt nog helemaal niet aan te slaan. Sterker nog, heb vorige week WEER een vette utibraak gehad. Gelukkig trekt het nu weer enigszins bij. Begin mezelf ook steeds sterker af te vragen of het wel acne is. Geen voedselallergie ofzo. Want anders zou dat spul onderhand toch wel moeten werken?

Hoop echt dat dit de laatste uitbraak geweest is want begin hier aardig moedeloos van te raken. ben al zo futloos en moe, maar als je dan nog weet waar je het voor doet...ik begin me gewoon af te vragen of het voro mij wel gaat werken Of dat ik de rest van mn leven met die gore bulten moet blijven rondlopen.

Heb trouwens wel superfouandation van Qlinique nu die me echt red in het weekend, want daarmee krijg ik alles goed gecamoufleerd. Wel grappig, mensen zeggen dan "ik zie helemaal nisk aan je". Ze moesten eens weten hoe erg het een paar maandne geleden was.
It's all about respect!
pi_37246033
Oja, ik heb dus gedurende de ROA steeds foto's gemaakt van mn huid, maar FOK! staat geen hotlinking toe volgens mij. Moet effe zien hoe ik dat ga doen.
It's all about respect!
pi_37246216
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
pi_37246336
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 21:05 schreef Oom_Govert het volgende:

[..]

Thanx A_J_ goeie info! Had al een flauw vermoeden dat het niet al te goed zou zijn
Iemand hier die toch een beetje stuiterkruid (XTC) heeft gesnoept tijdens zn Roa periode?
Ging dat goed? En hoe waren de bloedtesten? Ben benieuwd!

Andere vraag:
Ben nu zowaar al 2 dagen bezig met mn kuur. Wanneer begint alle ellende gemiddeld? Met schrale huid, outbreaks etc??
Geen xtc, wel een avondje coke. En het is denk ik 2x voorgekomen dat ik 3/4 biertjes gedronken heb. Verder probeer ik zo gezond mogelijk te leven momenteel.

Een keertje een pilletje zul je echt niet dood van gaan.

Omdat ik steeds zo moe ben is mijn bloed al 3x gechekt, elke keer zijn de resultaten goed. Gene bloedarmoede, leverwaarden prima...dus hoe dat nu kan, geen idee. Het schijnt vaker voor te komen bij ROA.

Overigens heb ik ook een keer of 3 onder de zonnebank gelegen. Gewoon goed ingesmeerd met factor 20, niets aan het handje. laatste keer zelfs zonder creme eronder gelegen. Ging net als altijd prima.


Ik heb geen zin om helemaal als een heilige te moeten leven nu. Dan ben ik naast moe straks ook nog eens spierwit Misschien dat ik met koninginnedag ook wel ene half pilletje slik, zie ik dan wel. Maak me daar niet te druk om.

Echt los gaan doe ik pas in de zomer. Als ik helemaal klaar ben met die kuur, alles hersteld is, ik hopelijk pusitenvrij ben en ook hopelijk ben afgestudeerd. Tot die tijd slechts heeeeel soms een keertje zondigen en dat gaat prima
It's all about respect!
pi_37246906
heey FlyingFOool, mooi dat je resultaat goed is!!!
hoe lang heb je ROA eigenlijk geslikt?
  maandag 24 april 2006 @ 19:21:38 #92
146778 Oom_Govert
je weet tog?
pi_37253200
Wackie, thanks voor de info!
pi_37273645
Nog even een vraagje hè. Ik had het met mijn dermatoloog over de dosering. Hij vertelde dat een gerenommeerde dermatoloog uit Engeland, the leading expert, vertelde dat 0,7 mg/kg/dag de optimale dosis was. Bij deze dosis heb je qua veel effect/weinig bijwerkingen de beste trade-off. Ikzelf ben 88 kg, gebruik 60 mg/dag en dat betekent dat ik dus op 0,68 mg/kg/dag zit.

Op hoeveel zitten jullie?
pi_37274990
quote:
Op maandag 24 april 2006 15:23 schreef wackiejacky het volgende:
Zo ook weer even een update. Ik ben nu bezig vanaf begin januari, 3,5 maand dus.

Ben begonnen met 40 mg en na korte tijd al op 60 mg gezet (ben 1.76 en weeg 60 kg).

Ik heb geen hele droge huid gekregen, alleen ontzettend last van mn lippen. Uitgescheurde mondhoeken en elke dag velle ntrekken. maar dat is te overzioen bij veeeeel smeren...
Hey Wacky, hoe ga jij om met die mondhoeken? Kan je dat ook wegwerken met je foundation? Ik doe er camouflagespul op. En ik gebruik nu 2x per dag voetschimmelcreme op mn mondhoeken op voorschrift van de dermatoloog. Maar ik merk nog niks van verbetering... Ik vind dat echt de ergste bijwerking!

Zijn er trouwens zonnebrandcremes die niet zo glimmen? Zoja, voorbeelden?
pi_37275201
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 11:19 schreef A_J_ het volgende:
[...]Ik had het met mijn dermatoloog over de dosering. Hij vertelde dat een gerenommeerde dermatoloog uit Engeland, the leading expert, vertelde dat 0,7 mg/kg/dag de optimale dosis was.[...]
Wat is de naam van die "leading expert"?
pi_37279521
@esther

iets meer dan 8.5 maand. maar die tijd is ontzettend snel gegaan
pi_37281572
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 11:19 schreef A_J_ het volgende:
Nog even een vraagje hè. Ik had het met mijn dermatoloog over de dosering. Hij vertelde dat een gerenommeerde dermatoloog uit Engeland, the leading expert, vertelde dat 0,7 mg/kg/dag de optimale dosis was. Bij deze dosis heb je qua veel effect/weinig bijwerkingen de beste trade-off. Ikzelf ben 88 kg, gebruik 60 mg/dag en dat betekent dat ik dus op 0,68 mg/kg/dag zit.

Op hoeveel zitten jullie?
Ik zit op 0,96 Maar ik ben dan af en toe ook een vaatdoekje...
  dinsdag 25 april 2006 @ 16:15:55 #98
142176 GijsXL
Haywood Jablowme
pi_37282688
Ik zit inmiddels alweer bijna 7 weken aan de roa. Ik heb het gevoel dat ik nu verbeteringen zie. Er fijn. Gisteren moest ik voor controle naar de dermateloog. Ik had nog een vraag was of het verstandig om zo nu en dan te stomen. Ze maar eens in de drie dagen. Ik heb zelf namelijk het gevoel dat het helpt omdat het de porieën zuivert. Echter tegen mijn verwachting in zei hij dat het niet aan te raden was. Het was beter om het niet te doen. Gewoon je gezicht wassen met water en de roa zijn werk laten doen. Niet stomen, niet scrubben, geen reinigingsmiddelen gebruiken etc.

Heeft iemand anders hier ook ervaring mee? Zijn er mensen die tijdens de kuur ook stomen? Of laten jullie de roa lekker zijn werk doen. Ik ben er benieuwd..
Amsterdam begint met een "a" en eindigt met een "e"
pi_37285465
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 12:10 schreef mwuhaha het volgende:

[..]

Wat is de naam van die "leading expert"?
Sorry, ik heb die naam niet in 1 keer kunnen onthouden. Als je het echt wilt weten dan zou ik het over 4 weken nog even kunnen vragen aan mijn derma.

Vandaag even wat cosmetica aangeschaft:
Nivea for Men sensitive extra milde crème
Garnier Ambre Solaire clear protect factor 30, spray (niet-vet)

Volgens mij glimt die zonnebrandspray niet zo erg, maar dat weet ik niet. Ik probeerde naar aanraden van mijn derma non-comedogeen (dus olievrije) zonnebrandgel te kopen, maar die ging maar tot factor 15 (bij alle merken). Ik merkte vandaag met dat lekkere zonnetje dat dat niet genoeg is, mijn huid reageert heel anders op de zon. En dat terwijl ik nog maar 4 dagen bezig ben! Merk dat mijn huid nu al behoorlijk droog begint te worden. Vandaar dat ik maar deze spray heb gekocht. Hoge factore, niet-vet. We zullen zien hoe het werkt.
pi_37285925
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 17:42 schreef A_J_ het volgende:

[..]

Sorry, ik heb die naam niet in 1 keer kunnen onthouden. Als je het echt wilt weten dan zou ik het over 4 weken nog even kunnen vragen aan mijn derma.
Graag
Zou wel willen weten wat deze man allemaal onderzocht heeft.
quote:
Vandaag even wat cosmetica aangeschaft:
Nivea for Men sensitive extra milde crème
Garnier Ambre Solaire clear protect factor 30, spray (niet-vet)

Volgens mij glimt die zonnebrandspray niet zo erg, maar dat weet ik niet. Ik probeerde naar aanraden van mijn derma non-comedogeen (dus olievrije) zonnebrandgel te kopen, maar die ging maar tot factor 15 (bij alle merken).
Vichy heeft ook wel niet-comodogene zonnebrandcremes hoger dan spf 15, de Vichy Capital Soleil serie.
quote:
Ik merkte vandaag met dat lekkere zonnetje dat dat niet genoeg is, mijn huid reageert heel anders op de zon. En dat terwijl ik nog maar 4 dagen bezig ben! Merk dat mijn huid nu al behoorlijk droog begint te worden. Vandaar dat ik maar deze spray heb gekocht. Hoge factore, niet-vet. We zullen zien hoe het werkt.
Zonnebrandcremes zijn inderdaad belangrijk om de huid te beschermen tegen huidveroudering en schade, vooral als je een anti-acne middel zoals accutane gebruikt.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')