abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 8 april 2006 @ 21:47:24 #1
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_36777242
registreer om deze reclame te verbergen
In Memoriam: Danyel Yohanan 11.09.2004 - 21.03.2006Danyel op de schommel (op Kempenhaeghe, afd. Haeghdoorn)

Danyel werd geboren met ernstig zuurstoftekort, met als gevolg aanzienlijke hersenschade.
Dit heeft weer geresulteerd in meerdere lichamelijke problemen, zoals een moeilijk instelbare epilepsie en veel luchtwegproblemen.
Danyel kon vaak niet zelf eten, en had een maagsonde. Ook kon hij niet praten of lopen.Danyel aan het knuffelen met papa

Toch kon hij erg tevreden zijn. Hij hield heel erg van muziek, zowel van CD als gezongen. Ook knuffelen was hij dol op, vooral "kusjes-spelletjes" deed hij graag. Net als stoeien met papa, of als deze voorlas, dan hing hij aan zijn lippen.
En van zijn laatste "prestaties" was dat hij leerde om kusjes terug te geven, dit was een geweldige stap voor hem!

Danyel is anderhalf jaar oud geworden, een tijd waarin hij heel vaak in het ziekenhuis lag, meestal vanwege luchtwegproblemen. Hij kreeg dan ook vaak extra zuurstof, ook als hij niet in het ziekenhuis lag.
Begin maart had hij -weer- een luchtweginfectie. Hij kwam hierdoor z in de problemen, dat hij de hoogst mogelijke hoeveelheid zuurstof nodig had. Een volgende stap zou beademing zijn, iets wat we niet wilden voor hem.
In het ziekenhuis krabbelde hij toch weer een beetje erboven op. Zuurstofondersteuning bleef nodig, maar in hele kleine hoeveelheden. Wederom werden er vele gesprekken gevoerd met diverse artsen, op zoek naar de oorzaak en, liever nog, een oplossing.
Al snel werd duidelijk dat dit een onmogelijke zoektocht was. De voedingsproblemen, de epilepsie, de slechte aansturing vanuit de (beschadigde) hersenen naar het ademhalingscentrum, etc. etc., een optelling van problemen, en dat voor zo'n klein zwak hummelke.
Er waren nog wel opties in de vorm van operaties, maar Danyel was inmiddels te zwak om een narcose te kunnen overleven.
En toen kwam de pijn. Zodra Danyel voeding kreeg, kreeg hij pijn. Eerst een beetje, en toen steeds erger. Hartverscheurend om hem zo te zien lijden. We wisten niet hoe het kon, wat konden we nog proberen?
Danyel kreeg al zo ontzettend veel medicijnen, meer kon echt niet. Na een heel lang en moeilijk gesprek met de artsen hebben we besloten om te handelen in Danyel's belang. Ofwel: pijnbestrijding. Met alle mogelijke gevolgen van dien.
Want voor Danyel zou dit kunnen betekenen dat het allemaal te zwaar zou worden, en dat zijn lichaampje het zou opgeven. We besloten met hem terug te gaan naar Kempenhaeghe. Zodat hij in een rustige, liefdevolle omgeving zou kunnen zijn, samen met ons.
Daar aangekomen was de pijn verergerd. De paniek in zijn ogen was vreselijk om te zien. De artsen van Kempenhaeghe stonden al klaar en hebben snel gehandeld. Danyel kreeg vanaf nu morfine voor de pijn, een soort valium tegen de angst, en een slaapmiddel.
Hiervan is hij in een soort coma geraakt. We hebben op zijn kamertje een groot bed neergezet waar we hem in hebben gelegd, en waar n van ons naast hem kon liggen. Al die dagen lag er steeds iemand naast hem. Meestal Jeroen of ik, andere keren oma, opa, of een `tante`.Danyel's laatste dagen, in een coma gehouden.

De eerste dagen kreeg hij nog vocht toegediend. Maar hij plaste niet meer, dus de niertjes hadden het blijkbaar al opgegeven. Vanaf toen hebben we geen vocht meer gegeven. Toch heeft hij het nog een paar dagen volgehouden. Blijkbaar had hij een beresterk hartje, ondanks alle andere lichamelijke zwakheden.
Op dinsdag 21 maart, ´s ochtends rond 9 uur, kreeg Danyel het echt moeilijk. De ademhaling ging zwaarder en zwaarder. Het einde was in zicht, en we verwijderden het zuurstofbrilletje. De dokter dacht dat het toen nog maar 10 minuten zou duren, maar ook dat laatste stukje heeft Danyel nog weten te rekken.
Hij wilde nog even bij papa en mama zijn. Om 10.30 is hij uiteindelijk op mijn arm rustig ingeslapen, 2 minuten nadat op deze eerste lentedag de allereerste zonnestralen doorbraken. We hebben hem nog een tijdje op de arm gehouden, en zijn hem toen in bad gaan doen.
Na het badje en het aankleden heb ik hem in zijn bedje gelegd, waar hij heeft gelegen tot de dag van de begrafenis.

De begrafenis, op 25 maart, was een mooie en bijzondere gebeurtenis. Danyel's laatste reis, van Kempenhaeghe naar Providentia, ging op ons verzoek niet in een auto, maar met paard en wagen. Het tochtje duurde zo'n 45 minuten, en tijdens de rit kwam er een lieveheerstbeestje op het kistje zitten.
Tijdens de kerkdienst werden meerdere kinderliedjes gezongen, waaronder Danyel´s lievelingsliedjes. Een ander liedje dat mama vaak voor hem zong: "als ik een klokje was", werd door een andere zangeres gezongen. Jeroen vertelde over Danyel's levensloop en wat hij voor ons- en anderen- betekent heeft.
Aan de gasten was gevraagd om i.p.v. een bloemstuk n bloem voor Danyel mee te nemen en een donatie te geven aan Kempenhaeghe. Dit resulteerde in een bloemenzee vrin de kerk, prachtig om te zien. De kerk was helemaal vol, veel mensen waren, soms van ver, gekomen. Ook namens FOK! waren een 5-tal dames aanwezig.
Toen Danyel's kistje op de begraafplaats stond, begon het zonnetje weer te schijnen. Recht op het kroontje op ons bloemstuk. Heel ontroerend. Nadat het kistje gezakt was, hebben de familie en verzorgers van Haeghdoorn nog rozenblaadjes op het kistje gestrooid. En toen was het afscheid definitief.Danyel's grafje

En nu? Nu proberen we de draad weer op te pakken, terwijl we ook het verdriet een plaatsje willen geven. Het gemis is vreselijk, een brandend gat in ons hart. We vinden veel troost in de gedachte dat Danyel het nu heel goed heeft, we zijn ervan overtuigd dat hij nu op een mooie plek is, met een gezond lichaam, en dat hij gelukkig is.
Ons verdriet is de prijs die we betalen voor zijn beter leven. Ook weten we zeker dat Danyel heeft willen sterven. Hij heeft 1,5 jaar lang gestreden, lang genoeg om ons de kans te geven hem te leren kennen, en voor hem om ons te leren kennen. Het was vaak zwaar, maar gelukkig ook met vele mooie momenten, dierbare herinneringen die we nu koesteren.
We zijn Danyel dankbaar voor de 4 laatste dagen, waarin hij ons de kans heeft gegeven om afscheid te nemen. Die moeilijke dagen, waarin we zo dichtbij elkaar mochten zijn, en waarin we aan het idee konden wennen hem kwijt te raken. Ook Danyel heeft van deze dagen genoten, nog even lekker bij ons zijn, waarschijnlijk heeft het daarom uiteindelijk nog best lang geduurd.
We moeten nog erg wennen aan de gedachte dat hij er niet meer is. Gezien de omstandigheden gaat het best redelijk met ons. Een hoop geregel, veel te doen, en proberen wat rust te vinden tussendoor. Zodra een aantal praktische dingen geregeld zijn, gaan we op vakantie.
En intussen op zoek naar een nieuw levensdoel, ter ere van Danyel, die ons geleerd heeft dat liefde en zorg voor je naasten een onmisbaar en mooi iets is.

Wij bedanken FOK! voor de steun en het medeleven. Destijds bij Danyel's geboorte, en ook nu weer nu hij gestorven is, hebben we veel gehad aan jullie lieve berichtjes en blijken van medeleven. De vriendenkring die we destijds van FOK! kregen, Danyel's speciaal gemaakte FOK! T-shirt en de Giraf-knuffel zullen door ons in ere worden gehouden!
En natuurlijk de financile bijdrage, dat prachtige bedrag dat is ingezameld ten behoeve van Kempenhaeghe/Haeghdoorn, we vinden het helemaal geweldig!

[ Bericht 2% gewijzigd door BE op 23-12-2006 19:53:45 ]
  Jubileum moderator zaterdag 8 april 2006 @ 21:52:09 #2
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_36777363


En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_36777413
Phluphy & man, wat een verhaal Ik kan niet goed beschrijven wat ik voel en wil zeggen, maar wat heb ik een bewondering voor jullie kracht en alles wat jullie voor Danyel gedaan hebben. Ik wens jullie heel erg veel sterkte toe in deze zware tijd
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  zaterdag 8 april 2006 @ 21:55:32 #4
91591 gnoompje
naomi en kelvin
pi_36777464
registreer om deze reclame te verbergen
Ik weet niet wat ik moet zeggen, dus zeg ik maar niets. Denk dat het meeste ook al gezegd is.

Phluphy en man, ik wil jullie heel veel sterkte wensen in de komende tijd.

gnoompje
ik ben niet blond, ik ben gewoon mezelf!!
  zaterdag 8 april 2006 @ 21:57:02 #5
33969 babsjuh
Net zo eigenwijs als groot!
pi_36777508
Ik weet niet goed wat te schrijven, behalve dan dat het verhaal van Danyel veel indruk op me maakt. Ik wens jullie veel sterkte, kracht en liefde toe.
I'll stand my ground!
babsjuh.web-log.nl
pi_36777548


nogmaals enorm veel sterkte voor jullie
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
  zaterdag 8 april 2006 @ 22:01:40 #7
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_36777627
registreer om deze reclame te verbergen
Ik zit hier echt met tranen in mijn ogen.
Sterkte. Meer weet ik op dit moment echt niet te zeggen.
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
pi_36777657
Wat heb je dit prachtig geschreven..

Ik kan geen woorden vinden om uit te drukken wat ik nu voel, daarom alleen maar dit simpel woordje:
sterkte!
♥ ♥ Jij een beetje van mij, ik een beetje van jou. ♥ ♥
pi_36777666
De tranen staan in mijn ogen nu... Wat zijn jullie sterk geweest! En wat zijn jullie nog steeds enorm sterk! Ik heb enorm veel bewondering voor jullie...

Heel heel heel veel sterkte
pi_36777693
pff
  zaterdag 8 april 2006 @ 22:05:48 #11
34891 melonovy
La Kutschie
pi_36777726
Pfluf, lieverd, wat fijn dat je dit met ons en hier wil delen, en wat heb je het mooi geschreven, ik ben er stil van. En verdrietig. Ik wens jullie veel sterkte toe! En alle rust en tijd om alles een plek te geven. Het ga jullie goed!
Het voelt goed h?
A je to!
pi_36777744
Wat mooi geschreven!!!
Wat knap ook!

Bewondering dat is wat er in me op komt. Voor jou, je man en Danyel.
Zoveel liefde. Echt de tranen stromen over mijn wangen.

De jan lul van het geheel.
Alles is gaan hangen, behalve me lach :)
Kutsch; tussen kut en kitsch
Het voelt heerlijk!!!!
pi_36777746
.........

Sterkte.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 8 april 2006 @ 22:07:06 #14
54058 babyfeet
08-09-2010 Trouwen!!!!!
pi_36777747
wat heb je het mooi geschreven ook nu weer tranen over mijn wangen..
ik wil jullie nogmaals heel erg veel sterkte toe wensen...
  zaterdag 8 april 2006 @ 22:08:39 #15
3142 m@x
Do, a deer, a female deer
pi_36777787
Esther en Jeroen, ik heb zo ongelooflijk veel respect en bewondering voor de manier waarop jullie in het leven staan. Al het beste voor de toekomst
Oops! Did I just roll my eyes out loud?
♥ Huisje, boompje, fietstas ♥
♥ There is no way to happiness, happiness is the way ♥
  zaterdag 8 april 2006 @ 22:09:34 #16
118901 Lishe
Verse Soep!
pi_36777808
Wat een kanjer is jullie kleine man. En wat een groot verdriet, maar ook een kracht gaat er uit van jouw woorden. Ik ben stil.
Geluk zit in een klein Wolkje
Wil degene die vroeg om een witte kerst ook even vragen naar een mooie zomer?
  zaterdag 8 april 2006 @ 22:10:46 #17
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_36777845


.. en verder kan ik geen woorden verzinnen die in de buurt komen van wat er door me heen gaat en wat ik zou willen zeggen..
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  zaterdag 8 april 2006 @ 22:11:08 #18
47095 powerpeewee
Extra krachtig!
pi_36777857
lieve Phluphy en Jeroen,

Ik wil jullie nogmaals veel sterkte wensen. Danyel heeft bij mij een erg bijzonder plekje en zal hem zeker niet vergeten.
Bedankt voor deze mooie update, heel mooi geschreven.
Nogmaals veel sterkte en al het goeds voor nu en de toekomst
powerpeewee rules
  zaterdag 8 april 2006 @ 22:11:51 #19
15942 Marie79
Trotse mama van...
pi_36777879
Ook vanuit hier heel veel sterkte gewenst in deze onwerkelijk moeilijke tijd...
18-11-2008 Maarten Alexander
  zaterdag 8 april 2006 @ 22:13:53 #20
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_36777928
...
Engaging Infinite Improbability Drive..
pi_36777932
Janetje! _O_ It's good to have you! shiznuts
  zaterdag 8 april 2006 @ 22:14:57 #22
12913 GreatWhiteSilence
Bite me! (Not you, Annicka!)
pi_36777955
Veel sterkte toegewenst, verder kan ik niets zeggen...
Man, unlike the animals, has never learned that the sole purpose of life is to enjoy it. (Samuel Butler)
pi_36777990
Ik zit wederom met tranen in mijn ogen jouw bericht te lezen. Ik wens jou en Jeroen veel kracht en sterkte de komende periode
Hier had uw advertentie kunnen staan :P
pi_36778044
Indrukwekkend, ontoerend en overweldigend
Wat een bijzondere mensen zijn jullie, alles wat je uitstraalt krijg je terug
pi_36778057
Ik heb het verhaal met veel verdriet gelezen

Rust zacht, Danyel !!

Veel sterkte toegewenst, Phluphy !
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')