Ja, heel makkelijk. Voor een normaal bruin- of witbrood (wel of niet met vruchten, noten kruiden enz.) hoef ik er alleen het gevulde bakblik en de stekker erin te doen, 1x op Teigmenge te drukken en dan op Start. En voilà, de machine begint vrolijk de boel te mengen, te kneden, te rijzen en te bakken, en na precies 2 uur en 53 minuten is er een heerlijk geurend brood klaar.quote:Op vrijdag 7 april 2006 08:40 schreef rudedeltadude het volgende:
werkt die afk een beetje gemakkelijk?
Heb je een kuil in je brood (bovenop dus) of een bolling (of bollinkjequote:Op zaterdag 22 april 2006 10:17 schreef chruis het volgende:
Kan iemand hier mij misschien wat tips geven?
Ik heb sinds kort een Inventum BM10 broodbakmachine. Ik probeer hiermee een beetje lekker bruinbrood van speltmeel te bakken (wegens allergie voor tarwemeel). Alle broden die ik tot nu toe heb gemaakt zijn echter veel te massief naar mijn smaak.
Ik volg exact het recept uit de handleiding: 350g volkoren speltmeel, 5g boter/olie, 225ml lauw water, 5g suiker, 5g zout, 4g gedroogde gist.
De broden worden hiermee alleen nooit luchtig zoals brood van de bakker, maar hebben meer een soor cake-achtige structuur. Ik heb al geprobeert te varieren met de hoeveelheden water, gist, suiker en zout maar tot nu toe zonder resultaat.Als ik meer gist toevoeg word het brood niet luchtiger maar smaakt het zuur...
![]()
Heeft iemand hier misschien ervaring met het bakken van speltbrood, of met deze machine?
Hij was lekker idd, met zijn 4en in een keer 300(?) gram op.quote:Op zondag 30 april 2006 09:12 schreef Babbelzz het volgende:
dies heel erg lekker jammie...
Ja vertel t lijkt me heerlijk!!!quote:Op zondag 30 april 2006 10:20 schreef phileine het volgende:
Die kieren ontstonden bij mij bij de klep, maar dat was ook wel zo'n supergoedkoop blokker-modelletje. In principe kun je wel wat marge hebben met de hoeveelheid water, ik doe ook altijd maar wat en dat gaat eigenlijk altijd wel goed. Zou niet weten waar je probleem door komt, je zou zeggen dat er iets niet goed is met de gist, maar bij twee verschillende mixen is dat wel stug. Misschien wordt ie toch niet warm genoeg op een of andere manier?
Dat tomatenbrood van AH vind ik op een of andere manier niet lekker, de geur staat me niet aan ofzo. Mijn favoriet is driekazenbrood met mascarpone, gorgonzola, parmezaan en bieslook. Als er interesse is gooi ik het recept hier wel neer.
OVERLEDEN BEN IK BANG.quote:Op zondag 30 april 2006 07:28 schreef Babbelzz het volgende:
hallo,
ik heb een vraagje.
Ik heb al enige jaren een broodbakmachine en inees gaat er iets mis.Het brood rijst niet meer....
Probeer er eens een fijn gestampt vitamine c tabletje bij te doen, daar wordt het brood ook luchtiger van is mijn ervaringquote:Op zaterdag 22 april 2006 10:17 schreef chruis het volgende:
Kan iemand hier mij misschien wat tips geven?
Ik heb sinds kort een Inventum BM10 broodbakmachine. Ik probeer hiermee een beetje lekker bruinbrood van speltmeel te bakken (wegens allergie voor tarwemeel). Alle broden die ik tot nu toe heb gemaakt zijn echter veel te massief naar mijn smaak.
Ik volg exact het recept uit de handleiding: 350g volkoren speltmeel, 5g boter/olie, 225ml lauw water, 5g suiker, 5g zout, 4g gedroogde gist.
De broden worden hiermee alleen nooit luchtig zoals brood van de bakker, maar hebben meer een soor cake-achtige structuur. Ik heb al geprobeert te varieren met de hoeveelheden water, gist, suiker en zout maar tot nu toe zonder resultaat.Als ik meer gist toevoeg word het brood niet luchtiger maar smaakt het zuur...
![]()
Heeft iemand hier misschien ervaring met het bakken van speltbrood, of met deze machine?
Smaakt behoorlijk goed!quote:Op dinsdag 26 september 2006 14:00 schreef daanski82 het volgende:
is dat brood niet een blok beton ?
Kijk eens op het forum van deze site: http://www.bakkerswereld.org/quote:Op woensdag 11 oktober 2006 16:56 schreef Rewimo het volgende:
Kickje want ik heb een (tweedehands) Inventum BM35 op de kop getikten nu zoek ik natuurlijk recepten en ideeën. Meer mensen met hetzelfde model? Ik heb hem trouwens nog niet in huis, dus ik kan nog niet aan de slag. Wel hebben we hier in de buurt een molen zodat ik straks allerlei meel en mixen in kan slaan
quote:Op zaterdag 4 november 2006 20:11 schreef Oversight het volgende:
Ik heb een broodbakmachine....
Wij eten nu warm brood als ontbijt.
Ik wil ook cake na het ontbijt bij de koffie.
die kan ik nog niet bakken want ik heb geen gewone oven, en ook geen recept voor cake in de broodbakmachine...
welke lieve Fokker wil me helpen aan lekkere recepten?
Hoe is je brood geworden Rewimo?quote:Op woensdag 18 oktober 2006 18:09 schreef Rewimo het volgende:
Ik heb de BBM vandaag binnengekregenEn omdat de verkoopster er een pakje broodmix bij had gedaan ben ik nu mijn eerste brood aan het bakken (sportbrood van Soezie). Ben benieuwd!
Hij gaat denk ik maar eens op mijn verlanglijstje... meel van de molen in Santpoortquote:Op maandag 6 november 2006 07:19 schreef Rewimo het volgende:
Ik heb inmiddels een sportbrood, een kaasbroodeen ciabatta en een waldkorn gebakken. Waarvan het kaasbrood beslist de topper was
![]()
Van de molen in Santpoort
Je kunt de mixen ook in een gewone oven gebruiken hoor. Alleen dat kneden is zo'n rotwerk...quote:Op maandag 6 november 2006 16:40 schreef Bluezz het volgende:
Hij gaat denk ik maar eens op mijn verlanglijstje... meel van de molen in Santpoort
Ik haal ook wel eens meel bij een molenquote:Op maandag 6 november 2006 16:40 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Hij gaat denk ik maar eens op mijn verlanglijstje... meel van de molen in Santpoort
Kneden in de BBM en dan de oven in!!!quote:Op maandag 6 november 2006 21:05 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Je kunt de mixen ook in een gewone oven gebruiken hoor. Alleen dat kneden is zo'n rotwerk...
Het punt is volgens mij dat Bluezz juist géén BBM heeftquote:Op dinsdag 7 november 2006 11:21 schreef kabouter.muts het volgende:
Kneden in de BBM en dan de oven in!!!
Ik haal ook wel eens brood bij de molen in Santpoort maar het witte brood is erg grauw en flauw.
Jammer.
Probeer de Bosbeekmix eens.
Jammie.
Leg uit.quote:Op zaterdag 30 december 2006 22:40 schreef tonks het volgende:
Commerciële molens zijn zo fout
Zou kunnen, ik vond het er erg leuk uitzien en werd betrokken geholpenquote:Op zaterdag 30 december 2006 22:45 schreef tonks het volgende:
Geen passie meer
Ik kan je het appelkaneelbrood aanbevelenquote:Op zaterdag 30 december 2006 22:56 schreef Bluezz het volgende:
Zou kunnen, ik vond het er erg leuk uitzien en werd betrokken geholpen
ik heb er net 1 op ebay gekocht voor 22,- ( +7,50 verzendkosten).. dus het hoeft niet duur te zijnquote:Op woensdag 3 januari 2007 05:24 schreef Stereotomy het volgende:
Ah, shit, er is net iets in mijn hoofd geknakt: nu moet ik ook een broodbakmachine hebben terwijl ik daar het budget gewoon niet voor heb
* Stereotomy ebay afstruint![]()
Die is nieuw amper duurder.quote:Op woensdag 3 januari 2007 05:49 schreef Petre het volgende:
[..]
ik heb er net 1 op ebay gekocht voor 22,- ( +7,50 verzendkosten).. dus het hoeft niet duur te zijn
( AFK BM-2 )
Wanneer krijg je dat ding? Ik wil broodquote:Op woensdag 3 januari 2007 05:49 schreef Petre het volgende:
[..]
ik heb er net 1 op ebay gekocht voor 22,- ( +7,50 verzendkosten).. dus het hoeft niet duur te zijn
( AFK BM-2 )
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 3 januari 2007 05:57 schreef wizarddragon het volgende:
[..]
Wanneer krijg je dat ding? Ik wil brood![]()
owja en nog ietsHij is al onderwegSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En ik wil ook brood
Misschien ontbijt ik dan vakerSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.bye
Goed de topics doorlezen, en de vergelijk sites erop naslaan. Het ligt er helemaal aan wat je budget is, en wat voor eisen je eraan steltquote:Op zondag 7 januari 2007 20:15 schreef spiderkev het volgende:
Hallo, ben nieuw hier en heb momenteel een BBM in bruikleen (DOMO)
Wat is op dit moment een goede BBM? Ik wil er me ook eentje aanschaffen...
Bij mij zijn het altijd wel flinke dikke plakken jaquote:Op woensdag 17 januari 2007 15:29 schreef Monotomy het volgende:
Kunnen ze dat van een afstand zien dan?
Of zien ze het omdat de boterhammen wat dikker gesneden zijn?
Laat je 't brood dan wel helemaal afkoelen voordat je 't snijdt? Als 't nog enigszins warm de diepvries in gaat, wordt het er niet lekkerder op, is mijn ervaring. Ik bak daarom nooit op werkdagen.quote:Op maandag 22 januari 2007 09:08 schreef Rewimo het volgende:
Als je het brood meteen wilt eten moet je wel goed plannen ja. Maar ik zet hem gewoon 's avonds aan en dan heb ik 's morgens broodIk snij het, vries het in porties in en dan hoef ik de dagen erna alleen maar te smeren
O, maar je bakt 'm dus ook al 's avonds. Ik dacht dat je 'm 's avonds instelde met vertraging, om 's ochtends afgebakken te zijn.quote:Op maandag 22 januari 2007 09:53 schreef Rewimo het volgende:
Ja, ik snij het dus pas 's morgens, dan is het wel afgekoeld
Bij mijn BBM zat een maatschepje. Als tien keer zo'n schepje (kan ook een ander lepeltje zijn) in een bakje doet, geeft je weegschaal wel een uitslag. Die uitslag delen door tien, dan weet je hoeveel zo'n schepje is.quote:Op maandag 22 januari 2007 15:21 schreef Bluezz het volgende:
Bosbeekmix, hoe smaakt het?
Ik bak meestal zaterdagsavonds 1 of 2 broodjes.
Afkoelen snijden, in porties of in zijn geheel gesneden in de vriezer
Ik heb nu zakjes gist gekocht, 5,5 gram per zakje, lastig als je bijv. 7 gram moet hebben, ik doe het nu maar op de gok, mijn weegschaal is niet geschikt voor die kleine aantallen.
Hoe doen jullie dat?
donkerbruin, meergranen, zadenmix.quote:Op maandag 22 januari 2007 15:21 schreef Bluezz het volgende:
Bosbeekmix, hoe smaakt het?
Ik bak meestal zaterdagsavonds 1 of 2 broodjes.
Afkoelen snijden, in porties of in zijn geheel gesneden in de vriezer
Ik heb nu zakjes gist gekocht, 5,5 gram per zakje, lastig als je bijv. 7 gram moet hebben, ik doe het nu maar op de gok, mijn weegschaal is niet geschikt voor die kleine aantallen.
Hoe doen jullie dat?
Zo'n bruine?quote:Op maandag 22 januari 2007 15:57 schreef Bluezz het volgende:
Ja, ik zal een betere weegschaal nodig gaan hebben idd
Deze is nog van mijn huishoudschoolJaren 70
Dat, óf oranje!quote:
Ze waren er ook nog in saai witquote:Op maandag 22 januari 2007 17:04 schreef Jarno het volgende:
Dat, óf oranje!
Ja, AFK's zijn prima.quote:Op dinsdag 23 januari 2007 16:22 schreef Koningin het volgende:
Ik zie dat bij de Blokker een AFK in de aanbieding is voor ¤ 29,95.
Is dat wat?
Waarom kom ik daar niet op?quote:Op woensdag 17 januari 2007 09:29 schreef Rewimo het volgende:
Ik vries de boterhammen na het afkoelen in (per 2 stuks). Als je ze laat ontdooien - al dan niet in de magnetron - zijn ze daarna heerlijk vers van smaak
Ja, waarom eigenlijk niet?quote:
Ik ben niet zo praktisch ingesteldquote:
De belegsoorten die je hier noemt, zijn niet geschikt om in te vriezen. Vleeswaren zouden volgens mij wel kunnen.quote:Op dinsdag 23 januari 2007 18:23 schreef Ymke het volgende:
Kan je eigenlijk je brood eerst beleggen en dan invriezen? Dus kaas erop , of huttenkase met tomaat en dat dan invriezen. dat is wel makkelijk eigenlijk . Hoef ik smorgens alleen 2 pakketjes uit de vriezer te vissen
Ah ok , dank jequote:Op dinsdag 23 januari 2007 18:25 schreef Lienekien het volgende:
[..]
De belegsoorten die je hier noemt, zijn niet geschikt om in te vriezen. Vleeswaren zouden volgens mij wel kunnen.
Ik maak het savonds laat klaar. Het brood is dan nog bevroren, gewoon boter erop, kaas of smeerkaas en het smaakt prima.quote:
Ik neem beleg apart mee, dat gaat in de koelkast en dan maak ik de boterhammen (die 's ochtends bevroren in de tas gaan) tijdens de lunch klaar.quote:Op dinsdag 23 januari 2007 18:41 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Ik maak het savonds laat klaar. Het brood is dan nog bevroren, gewoon boter erop, kaas of smeerkaas en het smaakt prima.
Tomaatje neem ik mee, dat doe ik er op mijn werk pas op, anders wordt het klef.
Een stuk kaas zou je kunnen invriezen, plakjes niet.quote:Op dinsdag 23 januari 2007 21:04 schreef Rewimo het volgende:
Kaas kun je wel invriezen trouwens, maar die tomaat zou ik er inderdaad niet op doen.
Al zou ik die er zelf sowieso niet opdoen
Is mij anders prima geluktquote:Op woensdag 24 januari 2007 05:06 schreef Lienekien het volgende:
Een stuk kaas zou je kunnen invriezen, plakjes niet.
Omdat het er niet geschikt voor is.quote:Op woensdag 24 januari 2007 07:04 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Is mij anders prima geluktWaarom zou dat niet kunnen?
Bronquote:Kan je zuivelproducten invriezen?
Ja, met name boter kan goed ingevroren worden. Het invriezen van melk en melkproducten wordt afgeraden omdat dit veelal structuur- en consistentiegebreken oplevert. Bij kazen laten de wat vettere soorten - zoals (verse) roomkaas en Kernhem - zich redelijk tot goed invriezen. Eventueel geraspt, maar altijd in een plastic verpakking.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |