FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe kom ik aan Limoncello?
Luuksormaandag 3 april 2006 @ 18:52
Zie topictitel! Woon in Leeuwarden/Deventer
thomzormaandag 3 april 2006 @ 18:59
hier in huis hebben we 2 flessen uit italië, eerlijk gezegd vind ik het smerig spul maargoed das geen antwoord op je vraag

in italie dus
simonsvisionmaandag 3 april 2006 @ 19:08
sponsored link bij google
http://www.incontro.nl/
MadMarinemaandag 3 april 2006 @ 19:10
ik geloof dat wij het wel eens bij de macro halen, maar dat weet ik niet zeker
het lijkt me dat een beetje slijter het ook wel in huis heeft
waar heb je het zelf al geprobeerd?
SuperPoekiemaandag 3 april 2006 @ 19:12
In Duitsland hebben ze het in de wat grotere supermarkten (en daar is het nog goedkoper dan in Nederland ook) En Deventer-Duitsland is niet zo ver Zelfs in de K+K in Gronau hebben ze het al.
golfermaandag 3 april 2006 @ 20:24
quote:
Op maandag 3 april 2006 18:52 schreef Luuksor het volgende:
Zie topictitel! Woon in Leeuwarden/Deventer
Daar hebben ze toch ook wel slijters, neem ik aan?
Bluesmaandag 3 april 2006 @ 22:27
Bestellen?
http://www.italiepunt.nl/shop/product_info.php?products_id=380
Martijn_77maandag 3 april 2006 @ 22:39
quote:
Op maandag 3 april 2006 20:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Daar hebben ze toch ook wel slijters, neem ik aan?
Bij de Gall en Gall verkopen ze het.
quote:
Gall & Gall
Bilgaardpassage 81
8918HT Leeuwarden
Tel: 058 2663999

Gall & Gall
Andriessenplein 38
7425GZ Deventer
Tel: 0570 516051

Gall & Gall Slijterij Wijnhandel Jos Komen
Dreef 142
7414EJ Deventer
Tel: 0570 640100
Fax: 0570 671568
Chielusdinsdag 4 april 2006 @ 02:48
Ik laat het altijd iemand meenemen uit Italie (Veel goeikoper & lekkerder), maar ze verkopen hetr idd ook bij de Gall & gall.
golferdinsdag 4 april 2006 @ 02:58
Ik ga trouwens binnenkort wel weer een flesje van dit lekkere likeurtje aanschaffen.
Martijn_77dinsdag 4 april 2006 @ 09:49
quote:
Op dinsdag 4 april 2006 02:58 schreef golfer het volgende:
Ik ga trouwens binnenkort wel weer een flesje van dit lekkere likeurtje aanschaffen.
Heb thuis ook een flesje staan erg lekker met ijs op een zonnig terras.

* Martijn_77 verlangt weer naar de zomer
Chielusdinsdag 4 april 2006 @ 10:25
De laatste fles die ik had is gaan lekken in mn diepvries, toen maar snel opgedronken. Als de zomer er idd weer aankomt ga ik weer eens een fles ergens vandaan halen.
Gi1337dinsdag 4 april 2006 @ 10:33
Idd, goed spul. De pa van mijn zwager stookt die shit zelf ( in Italië. )
Echt lekker spul! Volgens mij hebben alle Slijterijen dat toch wel. Hier bij de Mitra's wel iig.
Luuksordinsdag 4 april 2006 @ 12:05
Het probleem bij de slijters is dat het vaak een nederlands namaaksel is, dat in de verste verte niet in de buurt komt bij de echte limoncello. Gezien ik geen vrienden/familie in Italië heb moet ik het daar maar bij houden..
Chielusdinsdag 4 april 2006 @ 12:23
quote:
Op dinsdag 4 april 2006 12:05 schreef Luuksor het volgende:
Het probleem bij de slijters is dat het vaak een nederlands namaaksel is, dat in de verste verte niet in de buurt komt bij de echte limoncello. Gezien ik geen vrienden/familie in Italië heb moet ik het daar maar bij houden..
Ik heb laatst bij de plaatselijke Gall & Gall gewoon italiaanse gehaald, het probleem is dat de slijterijen gewoon maar tiets kopen en totaal niet weten wat lekker is. Een voormalig slijter van mij kon ook alleen maar praten over Whiskey's, van de rest weet hij werkelijk geen enne zak.
MLFdinsdag 4 april 2006 @ 17:08
hier in NL is het zo ontzettend duur
zelfs in Antwerpen heb ik het gevonden, nog duurder

In Italie heb ik zeker 10 soorten in 1 winkel gezien, tussen 5 en 15 euro

mijn tante maakt het zelf
Martijn_77zaterdag 15 april 2006 @ 18:31
quote:
Op dinsdag 4 april 2006 17:08 schreef MLF het volgende:
hier in NL is het zo ontzettend duur
Was net bij de slijter en die had het al staan voor 10 Euro per fles
golferdonderdag 20 april 2006 @ 17:58
Voor het weekend alvast een flesje Limoncino Bottega di Grappa uit Sicilie aangeschaft.
Limoncello met een beetje toevoeging van grappa dus.
W1ZZdonderdag 20 april 2006 @ 19:02
quote:
Op donderdag 20 april 2006 17:58 schreef golfer het volgende:
Voor het weekend alvast een flesje Limoncino Bottega di Grappa uit Sicilie aangeschaft.
Limoncello met een beetje toevoeging van grappa dus.
Nou, die is wel op basis van grappa da's wel een beetje anders
golferdonderdag 20 april 2006 @ 20:40
quote:
Op donderdag 20 april 2006 19:02 schreef W1ZZ het volgende:


Nou, die is wel op basis van grappa da's wel een beetje anders
Even een klein glaasje voorgeproefd en dat smaakte uitstekend.
Serendipszondag 23 april 2006 @ 12:30
Zelf maken;

Ingrediënten :
8 niet behandelde grote citroenen - 1/2 liter alcohol van 95° - 1/2 liter water - 400 gr suiker
Bereiding :
Snijd de gele schil van de citroenen, maar laat het witte gedeelte zeker aan de citroen.
Leg de schillen gedurende 8 dagen (nog beter 3 weken)in een hermetisch gesloten bokaal met de alcohol.
Maak een siroop. Kook het water met de suiker gedurende enkele minuten. Laat afkoelen. Voeg de alcohol en de citroenschillen toe.
Filter het geheel en doe de limoncello in flessen. Laat 2 weken rusten vooraleer op te dienen.

Bron: http://basisrecepten.skynetblogs.be/?date=20050425&number=1&unit=months#1108329
Kermit77zondag 23 april 2006 @ 16:13
De slijterij op de Schrans heeft het bij mijn weten en anders Slijterij Donker wel
Pikkebaaszondag 23 april 2006 @ 16:17
quote:
Op zondag 23 april 2006 12:30 schreef Serendips het volgende:
Zelf maken;

Ingrediënten :
8 niet behandelde grote citroenen - 1/2 liter alcohol van 95° - 1/2 liter water - 400 gr suiker
Bereiding :
Snijd de gele schil van de citroenen, maar laat het witte gedeelte zeker aan de citroen.
Leg de schillen gedurende 8 dagen (nog beter 3 weken)in een hermetisch gesloten bokaal met de alcohol.
Maak een siroop. Kook het water met de suiker gedurende enkele minuten. Laat afkoelen. Voeg de alcohol en de citroenschillen toe.
Filter het geheel en doe de limoncello in flessen. Laat 2 weken rusten vooraleer op te dienen.

Bron: http://basisrecepten.skynetblogs.be/?date=20050425&number=1&unit=months#1108329
Klinkt goed. Waar kan ik die alcohol kopen ?? En wat kost dat ??
W1ZZzondag 23 april 2006 @ 17:23
Niet in NL. Over de grens met Belgie of Duitsland wel...
Martijn_77zondag 23 april 2006 @ 19:34
quote:
Op zondag 23 april 2006 16:17 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Klinkt goed. Waar kan ik die alcohol kopen ?? En wat kost dat ??
Volgens mij is die in Belgie zo in de supermarkt te koop.
Curiositymaandag 24 april 2006 @ 11:45
quote:
Op zondag 23 april 2006 12:30 schreef Serendips het volgende:
Zelf maken;

Ingrediënten :
8 niet behandelde grote citroenen - 1/2 liter alcohol van 95° - 1/2 liter water - 400 gr suiker
Bereiding :
Snijd de gele schil van de citroenen, maar laat het witte gedeelte zeker aan de citroen.
Leg de schillen gedurende 8 dagen (nog beter 3 weken)in een hermetisch gesloten bokaal met de alcohol.
Maak een siroop. Kook het water met de suiker gedurende enkele minuten. Laat afkoelen. Voeg de alcohol en de citroenschillen toe.
Filter het geheel en doe de limoncello in flessen. Laat 2 weken rusten vooraleer op te dienen.

Bron: http://basisrecepten.skynetblogs.be/?date=20050425&number=1&unit=months#1108329
Dat wordt een sterk drankje.
Chielusmaandag 24 april 2006 @ 11:49
lijkt me meer giftig dan lekker
Koop wel gewoon een fles.
Serendipsmaandag 24 april 2006 @ 11:55
quote:
Op maandag 24 april 2006 11:49 schreef Chielus het volgende:
lijkt me meer giftig dan lekker
Koop wel gewoon een fles.
Ik heb dit recept zelf nog nooit uitgeprobeerd en ik zou ook niet weten hoe je 1-2-3 aan die alchol zou moeten komen, maar om nou te beweren dat dat giftig is....
Voordeel van zelf maken is dat je precies weet wat erin zit...De recepten op de site waar het recept vandaan komt, lijken me heel degelijk!
Chielusmaandag 24 april 2006 @ 12:00
Tis meer het gevoel dat je aan de slag gaat met zo'n hoveelheid alcohol. Limoncello bevat normal 25-30 % alcohol. Bij dit recept heb ik zo'n gevoel dat het meer is.
Daarbij is de prijs van zuivere alcohol redelijk hoog. Tegen de 60 ¤ de Liter dus het wordt nog een duur grapje ook.
W1ZZmaandag 24 april 2006 @ 13:51
quote:
Op maandag 24 april 2006 12:00 schreef Chielus het volgende:
Tis meer het gevoel dat je aan de slag gaat met zo'n hoveelheid alcohol. Limoncello bevat normal 25-30 % alcohol. Bij dit recept heb ik zo'n gevoel dat het meer is.
Daarbij is de prijs van zuivere alcohol redelijk hoog. Tegen de 60 ¤ de Liter dus het wordt nog een duur grapje ook.
1) zuivere alcohol bestaat niet.
2) De prijs van 99,xx% alcohol is idd aardig duur, maar 95% (zoveel zit er meestal in die flessen) is veel minder kostbaar.
3) Als het alcoholpercentage je niet bevalt dan pas je de verhouding alcohol-water toch wat aan?
4) giftig
18konijnmaandag 24 april 2006 @ 13:55
Pure alcohol (95%) is makkelijk verkrijgbaar in de supermarkt in België en Italië. In Italië kost een liter nog geen tientje als ik me goed herinner, Maar je hoeft geen pure alcohol te nemen, met jenever of brandewijn gaat het ook prima. Het recept hierboven is prima, je moet dan natuurlijk wel de hoeveelheid water fors verminderen. Experimenteer zo nodig met de hoeveelheid suiker.
Wij maken zelf limoncello met de citroenen van een citroenboompje in kuip dat we 's zomers in de achtertuin hebben staan en 's winters op zolder. Lukt uitstekend.
Serendipsmaandag 24 april 2006 @ 14:21
quote:
Op maandag 24 april 2006 13:51 schreef W1ZZ het volgende:
3) Als het alcoholpercentage je niet bevalt dan pas je de verhouding alcohol-water toch wat aan?
4) giftig
Dat leek mij dus ook al...
quote:
Op maandag 24 april 2006 13:55 schreef 18konijn het volgende:
Pure alcohol (95%) is makkelijk verkrijgbaar in de supermarkt in België en Italië. In Italië kost een liter nog geen tientje als ik me goed herinner, Maar je hoeft geen pure alcohol te nemen, met jenever of brandewijn gaat het ook prima. Het recept hierboven is prima, je moet dan natuurlijk wel de hoeveelheid water fors verminderen. Experimenteer zo nodig met de hoeveelheid suiker.
Wij maken zelf limoncello met de citroenen van een citroenboompje in kuip dat we 's zomers in de achtertuin hebben staan en 's winters op zolder. Lukt uitstekend.
Goeie ervaringstips!
Curiositymaandag 24 april 2006 @ 17:04
quote:
Op zondag 23 april 2006 12:30 schreef Serendips het volgende:
Zelf maken;

Ingrediënten :
8 niet behandelde grote citroenen - 1/2 liter alcohol van 95° - 1/2 liter water - 400 gr suiker
Bereiding :
Snijd de gele schil van de citroenen, maar laat het witte gedeelte zeker aan de citroen.
Leg de schillen gedurende 8 dagen (nog beter 3 weken)in een hermetisch gesloten bokaal met de alcohol.
Maak een siroop. Kook het water met de suiker gedurende enkele minuten. Laat afkoelen. Voeg de alcohol en de citroenschillen toe.
Filter het geheel en doe de limoncello in flessen. Laat 2 weken rusten vooraleer op te dienen.

Bron: http://basisrecepten.skynetblogs.be/?date=20050425&number=1&unit=months#1108329
Het is hier 50/50.
Ik zou dus 300 ml alc en 700 ml water doen op een liter. = 30%, maar dan wel eerst de citroenen weken in 95%, daarna pas versnijden.
Elegantly Wastedwoensdag 26 april 2006 @ 22:00
Ik laat de citroenschillen altijd minstens een maand in de alcohol weken. Komt de smaak en de kleur alleen maar ten goede

Het probleem om hier in Nederland Limoncello te maken vind ik niet eens zo zeer de alcohol (we nemen uit Italië altijd al een aardig voorraadje mee) maar de citroenen. Het moeten rijpe, onbehandelde citroenen zijn en die zijn hier heel moeilijk te krijgen, en als je ze al tegenkomt kosten ze goud geld. Gelukkig komen wij regelmatig in Italië, woont mijn schoonvader in Zuid-Frankrijk en zit mijn schoonmoeder regelmatig in Spanje, dus die citroenen die komen er ook wel

Vorige keer had mijn moeder 's ochtendsvroeg voor vertrek uit Italië nog citroenen staan schillen om ze s'avonds bij mij in de alcohol te droppen. Maar goed dat ze op het vliegveld niet haar tas open heeft hoeven maken

Een zak citroenschillen!!??!
DIGGERdonderdag 27 april 2006 @ 12:15
En de in NL te kopen Limoncello komt vaak niet uit de Limoncellostreek bij Uitstek, Napoli en omgeving (Sorrento, Mondragone) en dat proef je.

Liter pure alcohol in de supermarkt in Italie kost 10 a 11 Euro, je kan ook 40% pure alcohol kopen voor een Euro of 6 maar da's minder, beter 95% puur gebruiken.
Limoncello in de supermarkt kost doorgaans tussen de 4 en 10 Euro, waarbij 10 Euro gewoon duur is (of er moet een zeer mooi gevormde fles oid tegenoverstaan).
Zag begin deze maand zelfs 2 liter flessen in de supermarkt liggen.

En drinken, bij voorkeur als het wat warmer is, na het eten bij de koffie en dolce, rechtstreeks uit de vriezer.
DIGGERdonderdag 27 april 2006 @ 12:15
quote:
Op donderdag 20 april 2006 17:58 schreef golfer het volgende:
Voor het weekend alvast een flesje Limoncino Bottega di Grappa uit Sicilie aangeschaft.
Limoncello met een beetje toevoeging van grappa dus.
10 Juni staat the real shit op het menu.
golferdonderdag 27 april 2006 @ 14:48
quote:
Op donderdag 27 april 2006 12:15 schreef DIGGER het volgende:


10 Juni staat the real shit op het menu.
Verheug me er al op.
japperdepapdonderdag 27 april 2006 @ 17:05
Er bestaat een verschil tussen alcohol voor consumptie en alcohol voor uitwendig gebruik. Bij de alcohol voor uitwendig gebruik wordt een middel toegevoegd waardoor het niet bruikbaar meer is voor consumptie (alcohol, geketoneerd, 95% (spiritus ketonatus fortior 95%, niet geschikt voor
consumptie) 1liter: 9.95 euro - alcohol, zuiver, 96% (spiritus fortior 96%) 1liter: 54.95 euro - 5 liter 195.00 euro) en inderdaad de alcohol voor consumptie heet Ethanolum 96% en is vrij duur, wel tot 80 euro per liter. Allebei de alcohols zijn te koop bij de apotheek. Ben wel nieuwsgierig wat voor alcohol de mensen gebruiken die de likeur al een keer gemaakt hebben. Ook word de alcohol met citroenschillen later met het water en suiker vermengd waardoor het alcoholpercentage afneemt tot 30 - 35%. Als er mensen zijn die al vaker de likeur hebben gemaakt, kunnen die dan aangeven wat voor alcohol zij gebruiken?
Pietverdrietdonderdag 27 april 2006 @ 17:29
quote:
Op donderdag 27 april 2006 17:05 schreef japperdepap het volgende:
Er bestaat een verschil tussen alcohol voor consumptie en alcohol voor uitwendig gebruik. Bij de alcohol voor uitwendig gebruik wordt een middel toegevoegd waardoor het niet bruikbaar meer is voor consumptie (alcohol, geketoneerd, 95% (spiritus ketonatus fortior 95%, niet geschikt voor
consumptie) 1liter: 9.95 euro - alcohol, zuiver, 96% (spiritus fortior 96%) 1liter: 54.95 euro - 5 liter 195.00 euro) en inderdaad de alcohol voor consumptie heet Ethanolum 96% en is vrij duur, wel tot 80 euro per liter. Allebei de alcohols zijn te koop bij de apotheek. Ben wel nieuwsgierig wat voor alcohol de mensen gebruiken die de likeur al een keer gemaakt hebben. Ook word de alcohol met citroenschillen later met het water en suiker vermengd waardoor het alcoholpercentage afneemt tot 30 - 35%. Als er mensen zijn die al vaker de likeur hebben gemaakt, kunnen die dan aangeven wat voor alcohol zij gebruiken?
De alcohol die in Italie (en in veel middelandse zee landen) puur verkocht wordt is bedoelt voor het zelf maken van likeurtjes.
TheThirdMarkdonderdag 27 april 2006 @ 17:52
quote:
Op maandag 3 april 2006 19:10 schreef MadMarine het volgende:
ik geloof dat wij het wel eens bij de macro halen, maar dat weet ik niet zeker
het lijkt me dat een beetje slijter het ook wel in huis heeft
waar heb je het zelf al geprobeerd?
Waarschijnlijk nog helemaal nergens, Google gaf het antwoord in 1 poging.
Pietverdrietdonderdag 27 april 2006 @ 17:56
Waarom proberen jullie niet gewoon eens citroenjenever, een citroentje, das namelijk ook gewoon alcohol met citroen, of Citroenbrandewijn, van Mispelblom, een oud Nederlands merk.
Pikkebaasdonderdag 27 april 2006 @ 18:45
quote:
Op donderdag 27 april 2006 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom proberen jullie niet gewoon eens citroenjenever, een citroentje, das namelijk ook gewoon alcohol met citroen, of Citroenbrandewijn, van Mispelblom, een oud Nederlands merk.
Da's eigenlijk dus gewoon een Nederlandse Limoncello !!

Dus die italianen hebben het van ons gejat
Elegantly Wasteddonderdag 27 april 2006 @ 19:12
quote:
Op donderdag 27 april 2006 17:05 schreef japperdepap het volgende:
Ben wel nieuwsgierig wat voor alcohol de mensen gebruiken die de likeur al een keer gemaakt hebben. Ook word de alcohol met citroenschillen later met het water en suiker vermengd waardoor het alcoholpercentage afneemt tot 30 - 35%. Als er mensen zijn die al vaker de likeur hebben gemaakt, kunnen die dan aangeven wat voor alcohol zij gebruiken?
Gewoon de alcohol uit de Italiaanse supermarkt, speciaal voor het maken van likeur (Limoncello, Mandarinetto, espresso likeur etc.) En ja natuurlijk vermen je het met suikerwater, wat overblijft is echter wel sterker dan de supermarkt Limoncello (althans zoals wij het maken), het gaat redelijk 1:1 dus je houdt een procentje of 45 over.

[ Bericht 0% gewijzigd door Elegantly Wasted op 27-04-2006 19:22:59 ]
Sack_Blabbathdonderdag 27 april 2006 @ 19:17
Oe, Limoncello . Kreeg 't altijd van Italiaanse vrienden die het eigenhandig importeerden van familie uit de buurt van Napels. Jammer genoeg is hun zaakje een tijdje terug over de kop gegaan . En al die troep die ze in slijterijen verkopen hier is echt drie keer niets
DIGGERdinsdag 2 mei 2006 @ 16:38
De Mitra heeft deze week de Limoncello di Capri in de aanbieding, da's op zich geen slechte koop.
Mirjammaandag 26 juni 2006 @ 18:08
Ik was vanmiddag bij een aldi ergens in een buitenwijk van antwerpen, en guess what, ze verkochten Limoncello
Heb het nog nooit gedronken, maar dus wel een fles meegenomen, was benieuwd geworden na de verhalen hier, en ik hou wel erg van citroen
Bluesmaandag 26 juni 2006 @ 18:09
quote:
Op maandag 26 juni 2006 18:08 schreef MissyMirjaM het volgende:
Ik was vanmiddag bij een aldi ergens in een buitenwijk van antwerpen, en guess what, ze verkochten Limoncello
Heb het nog nooit gedronken, maar dus wel een fles meegenomen, was benieuwd geworden na de verhalen hier, en ik hou wel erg van citroen
In de vriezer leggen MM
Welk merk heb je?
Mirjammaandag 26 juni 2006 @ 18:11
oh, in de vriezer
staat nu nog in de kast.
het merk is, Rocca Berica?
Limoncello liquore 35 %
Serendipsmaandag 26 juni 2006 @ 18:30
quote:
Op maandag 26 juni 2006 18:11 schreef MissyMirjaM het volgende:
oh, in de vriezer
staat nu nog in de kast.
het merk is, Rocca Berica?
Limoncello liquore 35 %
Aah de Belgische Aldi! Die hebben nog wel meer producten die ze hier niet hebben...

*Serendips op boodschappenlijstje noteert...
Mirjammaandag 26 juni 2006 @ 18:38
ze verkopen daar ook gewoon sterke drank, heel grappig.
heb ook rum, amaretto, en kriek meegenomen
Bluesmaandag 26 juni 2006 @ 18:49
quote:
Op maandag 26 juni 2006 18:11 schreef MissyMirjaM het volgende:
oh, in de vriezer
staat nu nog in de kast.
het merk is, Rocca Berica?
Limoncello liquore 35 %
Ja, dan wordt het lekker ijs en ijskoud en wat stroperig
Ik ken het merk niet
Serendipsmaandag 26 juni 2006 @ 20:01
quote:
Op maandag 26 juni 2006 18:38 schreef MissyMirjaM het volgende:
ze verkopen daar ook gewoon sterke drank, heel grappig.
heb ook rum, amaretto, en kriek meegenomen
Ja, ik weet.....Ik heb familie in België en bij de Aldi daar is vanalles te halen wat ze hier niet hebben!
Kriekbier heb ik trouwens laatst ook in Nederland bij de Aldi gehaald, ik geloof wel dat dat maar een tijdelijke aanbieding was.
nepuny80donderdag 14 september 2006 @ 14:02
Dit overheerlijke drankje kun je gewoon bij de slijter bij het winkelcentrum 't loo in Heiloo kopen, die verkoopt ook van alle limoncello´s de allerlekkerste die er op de markt is. Woon je uit de buurt, bestel je gewoon een paar flessen en maakt je er een gezellig dagje uit van, de omgeving Alkmaar met kustplaatjes is ontzettend leuk om te bezoeken.

groetjes een Alkmaardertje.
DIGGERmaandag 18 september 2006 @ 07:42
Weet niet of het mensen gisteren is opgevallen, maar die kok bij Life & Cooking die Italiaans ging koken gisteren (en zeer veel gerechten verkeer uitsprak), wist te vertellen dat Grappa de basis is voor Limoncello

Nee dus sukkel, Grappa heeft niks met limoncello te maken. Amateur.
Sack_Blabbathmaandag 18 september 2006 @ 11:53
Op zich kan je inderdaad vrij makkelijk uit de naam herleiden wat de basis van Limoncello is
C.o.C.odinsdag 19 september 2006 @ 09:30
oehhh limoncello, zo lekker! Elk jaar nemen we uit italie weer een stuk of 15flessen mee. Heerlijk, ijskoud drinken! Fles in de vriezer, glaasjes in de vriezer. En daarna genieten...