abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 28 maart 2006 @ 19:18:30 #1
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_36442665
Bron:http://www.ad.nl/binnenland/article236227.ece

Het duurde een paar dagen, maar nu is de zwarte Don Quichotte, die zo moedig en met succes de negerzoen bestreden heeft, aan het woord. Hieronder het interview uit het AD:
quote:
Negerzoen slaat echt nergens op

Gelukkig zijn er nog mensen in Nederland die luisteren en bereid zijn rekening te houden met gevoelens van andere soorten Nederlanders, vindt Roy Groenberg.
quote:
,,De naam ‘negerzoen’ stamt uit de tijd dat witte mensen van zwarten dachten dat ze niet deugden. ‘Neger’, de Nederlandse variant van nigger, is bedacht om Afrikanen als ‘niks’ aan te duiden. Het slaat nergens op. Een Rus komt uit Rusland, een Chinees uit China. Waar komt een neger dan vandaan?
Volgens mij is het woord 'neger' afgeleid van het Latijnse niger, wat ook gewoon zwart betekent. In principe is daar dus niets discriminerends aan. En met neger doelen we op iemands huidskleur, wat dus totaal niet te vergelijken is met iemands nationaliteit. Dus die laatste vergelijking slaat al helemaal nergens op. We blijven die suffe slappe kaaskoppen toch ook blanken (blanc) noemen?
(PS Op de vraag waar een neger vandaan komt zou ik overigens met Niger antwoorden )
quote:
,, We leven in een tijd dat de nazaten van slaven in Nederland wonen, dan mag je verwachten dat ze met respect worden behandeld. Anders kun je ze net zo goed in een gaskamer zetten en wegdoen. Tja, ik zeg het altijd heel extreem. Maar Nederland is een land van verstandige mensen, dus neem ik aan dat we het iedereen naar de zin willen maken.
Ja, het hebben van negerzoenen in de schappen van de Albert Heijn staat gelijk aan het op grote schaal vergassen van mensen. Wanneer komen de claims voor een Wiedergutmachung voor deze nieuwe, zwarte holocaust?
quote:
De stichting Eer en Herstel Betalingen Slachtoffers van Slavernij in Suriname, waarvan ik voorzitter ben, heeft veel negatieve reacties gekregen op onze inspanningen. We moesten van de negerzoen afblijven, mensen vroegen wat we nog meer wilden veranderen. Iemand zou zelfs ons centrum komen besmeuren met negerzoenen. Maar wij hebben toch niets lelijks gedaan?
De slachtoffers van de slavernij zouden van mij inderdaad herstelbetalingen mogen krijgen. Helaas zijn ze allemaal al minstens een eeuw dood. Of hebben we het nu over 5e generatie slachtoffers?
quote:
,,De term ‘neger’ doet ons veel pijn. Hij herinnert aan een zware tijd die onze voorouders hebben doorgemaakt. Zo zou ik ook nooit een Mengele-zoen kopen, omdat ik tijdens het eten aan de holocaust zou worden herinnerd.
Ik zoen nochthans liever met een lekkere negerin als met Mengele. Of ben ik nu raar?
quote:
,,Het klopt dat niet alle zwarte mensen er een probleem van maken. Maar als iemands voorouders zijn mishandeld, is het logisch dat elke associatie emoties oproept. Veel Afro-Surinamers zullen hun gevoelens bedrukken, dat zit in de genen. In de slaventijd hebben ze geleerd dingen voor zich te houden.
Wanneer is de slavernij dan afgeschaft in dat achterlijke Suriname? De negers die ik ken hebben juist helemaal geen neiging tot het "bedrukken" van hun gevoelens! Ze zijn juist meestal veel opener en extraverter als die stijve bleke kaaskoppen.
quote:
,,Surinaamse mensen die lachen, moet je wantrouwen. Als je diep in hun hart kon kijken, zou je pijn zien. In een enqute van Barend en Van Dorp was 96 procent tegen de verandering van de naam negerzoen. Vier procent was vr. Omgerekend zijn dat ruim een half miljoen mensen. Dat is niet niks.
Over vooroordelen gesproken:"Surinaamse mensen die lachen moet je wantrouwen" Geldt dat dus voor alle Surinamers die lachen? Altijd?
Die 15,5 miljoen mensen die gn bezwaar hebben tegen de naam negerzoen dan? Dat is toch zeker k niet niks.
quote:
,,Mijn inmiddels overleden ouders begrepen mij niet. Zij lieten alles aan god over, leefden met het idee dat je de mensen moest vergeven die je hebben mishandeld. Maar zij waren nog aan het ontwaken uit de slavernij. De nieuwe generatie is mondiger, feller.
Net dacht ik nog dat alle negers... Ach laat ook maar..
quote:
Wij ageren tegen alle overblijfselen van het kolonialisme. Zwarte Pieten bijvoorbeeld, vreselijk. Ik zie dat als belachelijk maken. Een feest mag geen consequenties hebben voor de cohesie in de samenleving. Ik ga op 4 mei toch ook niet in een Duits legerpak op de Dam staan? Dat is vergelijkbaar ja, slechte dingen mag je met slechte dingen vergelijken.
De redenen om feest te vieren is juist om de cohesie te bevorderen. Dus een feest moet juist consequenties hebben voor de cohesie in de samenleving.
En weer het vergelijken van het eten van een negerzoen met het uitroeien van zes miljoen Joden. Deze man zou eigenlijk voor holocaustontkenning of tenminste bagatellisering vervolgd moeten worden. Zijn er nog Joden op dit forum die dit bij Naftanil in willen schieten?
quote:
,,Enkele jaren geleden dreigden wij woordenboeken van Van Dale in brand te steken, omdat het woord ‘neger’ er nog instond. Uiteindelijk hebben we genoegen genomen met de toevoeging dat het woord als beledigend kan worden ervaren.
Boekverbranden. Dat is natuurlijk altijd goed. Ik vind dat alle boeken waar negers, Joden of Jehovagetuigen in voorkomen verbrand moeten worden. Gelukkig vermeldt de Van Dale nu dat neger genoemd worden een belediging is.
quote:
,,Het gaat ons er niet om moeilijk doen, we willen alleen meer adem om te kunnen leven. Ik noem mezelf een zwarte, omdat ik dat ben, maar vind het jammer dat het ook iets negatiefs oproept. Zwart geld, zwart zaad, zwartrijden. Ik probeer zulke termen altijd te vermijden door het crimineel geld te noemen en te omschrijven dat iemand geen kaartje bij zich heeft. Zo zie je dat de strijd om te overleven emotioneel zwaar is. Heel zwaar, kan ik wel zeggen.’’
Gelukkig doen jullie niet moeilijk nee. En nog veel sterkte toegewenst met jullie zware strijd, ridders van de Stichting Eer en Herstel.
Maar moet ik negers nu voortaan "criminele mensen" of "mensen die geen kaartje bij zich hebben" noemen? Of mag ik zelf kiezen?

Wat een verhelderend interview met deze neger. Mijn vooroordeel dat alle negers dom zijn is hiermee in ieder geval weggenomen. Hulde!

(aan alle 'negers' op FOK! Voel je niet aangesproken, dit is natuurlijk licht ironisch geschreven . Persoonlijk heb ik helemaal niets tegen 'negers', wel tegen overmatig politiek-correcte huilebalken. Sommige van mijn beste vrienden zijn 'neger'!)

[ Bericht 0% gewijzigd door LXIV op 28-03-2006 19:24:15 ]
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_36442975
Zwarte pieten hebben niks met negers (niet beledigend bedoeld) te maken, negerzoenen..... ik zou ze zwarte zoenen gaan noemen en kijken of dat ook aanstoot geeft.

Ik heb zelf nooit het woord neger ervaren als een beledigende uitdrukking, wel de uitdrukking "hooggepigmenteerde nederlanders".

En de slavernij erbij halen, dat gebeurde door een groepje nederlanders die er wel rijk van werden, maar het merendeel van de nederlanders waren er niet veel beter aan toe als die slaven.die tijden waren anders als de tegenwoordige tijd.
Dit bericht is goedgekeurd door de NSA en de NVD en andere opsporingsdiensten.
pi_36443088
quote:
Neger’, de Nederlandse variant van nigger
Hij weet dus niet eens waar hij over praat

neger = negro
nikker = nigger
pi_36443230
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 19:18 schreef LXIV het volgende:

(aan alle 'negers' op FOK! Voel je niet aangesproken, dit is natuurlijk licht ironisch geschreven . Persoonlijk heb ik helemaal niets tegen 'negers', wel tegen overmatig politiek-correcte huilebalken. Sommige van mijn beste vrienden zijn 'neger'!)
Nou, vooruit .
  dinsdag 28 maart 2006 @ 19:36:27 #5
27393 Jozzy
Jozzy says:
pi_36443231
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 19:32 schreef Esc het volgende:

[..]

Hij weet dus niet eens waar hij over praat

neger = negro
nikker = nigger
Precies!!! Echt een onzettend domme neger zeg.
Shocking is an art.
pi_36443416
komt neger niet van de naam van het land "niger" of nigeria (weet niet of t dezelfde zijn ofzo, topologie is mijn slechtste vak..)
dat zou het land zijn waar de eerste slaven vandaan werden gehaald, of waar de eerste echt zwarte slaven vandaan werden gehaald, zoiets..
mijn geschiedenisleraar heeft dat ooit verteld.. en er staat me iets vaag van bij

tot zover mijn bijdrage , ik ga eten
  dinsdag 28 maart 2006 @ 19:46:31 #7
3936 ThE_ED
engu twiekur
pi_36443585
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 19:36 schreef Jozzy het volgende:

[..]

Precies!!! Echt een onzettend domme neger zeg.
Ja dit is dus precies waar hij bang voor, is dit soort uitspraken.
[KNE]-Mod
pi_36443726
De Niger is een rivier in Afrika, via deze rivier werden de toekomstige slaven geleverd aan de europeanen voor verscheping naar Amerika. De slavenhandelaren die de negers leverden waren zelf negers die oorlogen uitlokten om de gevangenen te verhandelen aan de blanken. De Blanken waren eigenlijk alleen het vervoer.
Dit bericht is goedgekeurd door de NSA en de NVD en andere opsporingsdiensten.
pi_36443793
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 19:51 schreef longinus het volgende:
De Blanken waren eigenlijk alleen het vervoer.
Ja, ze transporteerden slaven die ze kochten van zwarte slavenhandelaren naar Amerika, waar zwarte plantagehouders ze gebruikten om goedkoop arbeid te verrichten.
pi_36444018
Negers komen uit Nigeria.

Dus er is best wel een land waar ze vandaan komen.
  dinsdag 28 maart 2006 @ 20:05:12 #11
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_36444169
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 19:53 schreef Monidique het volgende:

[..]

Ja, ze transporteerden slaven die ze kochten van zwarte slavenhandelaren naar Amerika, waar zwarte plantagehouders ze gebruikten om goedkoop arbeid te verrichten.
De bedoeling is dat er hier nu juist niet over het slavernij-verleden gediscussieerd gaat worden. Die discussie is al vaak genoeg voorbij gekomen. Ook geen discussie of de blanken of de zwarten nu 'goed' of 'slecht' genoemd moeten worden.

Laten we het hebben over overmatig politiek-correct gedrag! Of over hoe een voorzitter van een toch enigzins bekende stichting zich belachelijk kan maken door zulke domme dingen in een interview te zeggen. Of hoe het mogelijk is dat zo een VMBO-min figuur zo een stichting voorzit. Waarschijnlijk is er nog het een en ander geredigeerd door het AD. Het origineel is zo mogelijk ng wanstaltiger!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_36444424
Let op: Het sinterklaasfeest is straks aan de beurt.
pi_36445011
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 20:05 schreef LXIV het volgende:
Laten we het hebben over overmatig politiek-correct gedrag!
Je hebt gelijk, misschien wil de Negerzoen-neger gewoon in de belangstelling staan en gebruikt hij de negerzoenen als excuus. Of hij richt een stichting op zodat hij bovenaan de geldstroomen staan die verontruste politieke korekte personen beschikbaar stellen.
Of allebij , of zijn deze gedachten ook niet politiek korrekt.
Dit bericht is goedgekeurd door de NSA en de NVD en andere opsporingsdiensten.
pi_36445047
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 19:18 schreef LXIV het volgende:
De hele OP..


Mijn dank, LXIV, voor de leesbare analyse. Zeer netjes (op de als-dan fout na, natuurlijk ) Ik heb er weinig aan toe te voegen. Domme racisten zijn er in alle kleuren, de negerzoenverketteraar is een voorbeeldig exemplaar.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 28 maart 2006 @ 20:35:52 #15
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_36445171
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 20:31 schreef longinus het volgende:

[..]

Je hebt gelijk, misschien wil de Negerzoen-neger gewoon in de belangstelling staan en gebruikt hij de negerzoenen als excuus. Of hij richt een stichting op zodat hij bovenaan de geldstroomen staan die verontruste politieke korekte personen beschikbaar stellen.
Of allebij , of zijn deze gedachten ook niet politiek korrekt.
Je gedachten zijn in ieder geval niet politiek-correct. Je hoeft je daar niet voor te schamen. Poltiek correct betekent dat het feitelijk niet klopt, maar wel in overeenstemming is met een (meestal linkse) ideologie. "Feiten zijn rechts", zei den Uyl eens, en dr had hij dan wl weer gelijk in.

Volgens mij is deze neger wl oprecht. (Hoewel hij ongetwijfeld een graantje mee zal pikken van de multikul-subsidiestromen). Ik denk dat hij gewoon niet zo erg slim is.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 28 maart 2006 @ 20:42:08 #16
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_36445329
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 20:32 schreef sigme het volgende:

[..]

[afbeelding]

Mijn dank, LXIV, voor de leesbare analyse. Zeer netjes (op de als-dan fout na, natuurlijk ) Ik heb er weinig aan toe te voegen. Domme racisten zijn er in alle kleuren, de negerzoenverketteraar is een voorbeeldig exemplaar.
Bedankt. (wordt er een tikkeltje verlegen van).
Het gaat uiteraard helemaal niet om goed/fout, zwart/wit maar de manier waarop mensen hiermee omgaan. En iemand die zich de hele dag druk maakt over alle nuances in de hele discussie is op een bepaalde manier misschien inderdaad een racist te noemen. Alles wat met huidskleur te maken heeft fascineert zo iemand voortdurend. Net zoals bij een 'echte' racist.

De werkelijk minst racistische mensen zijn kleurenblind. Voor hen bestaat het hele concept "ras" niet, of slechts ver op de achtergrond. Zij zullen zich ook helemaal niet druk maken over negerzoenen, want omdat ze 'negers' als volkomen gelijkwaardig beschouwen, is de zoen van een neger niet beledigend maar alleen maar lekker.

[ Bericht 2% gewijzigd door LXIV op 28-03-2006 20:47:24 ]
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_36445350
Eigenlijk wel apart dat hij de naam van zijn eigen ras als belediging ervaart..
pi_36445432
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 20:43 schreef Esc het volgende:
Eigenlijk wel apart dat hij de naam van zijn eigen ras als belediging ervaart..
Homo erectus
Dit bericht is goedgekeurd door de NSA en de NVD en andere opsporingsdiensten.
pi_36445549
Waarschijnlijk heeft die vent niet genoeg negerzoenen van zijn ouders gekregen.
pi_36445579
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 20:35 schreef LXIV het volgende:

[..]
Politiek correct betekent dat het feitelijk niet klopt, maar wel in overeenstemming is met een (meestal linkse) ideologie.
Dat is niet wat ik me herinner van de legitimatie van politiek correct woordgebruik. Uiteraard maakt dat woordgebruik deel uit van een ideologie, maar ik dacht dat het nu juist de bedoeling was waardenvrije woorden te gebruiken.

'Neger' bijvoorbeeld, was volgens de PCgedachte ooit een waardevrij woord, dat niets meer betekende dan "zwart persoon". In de loop der tijd is het woord 'vervuild' geraakt met allerlei negatieve associaties. Volgens de PC-gedachte moet dan 'neger' uit het taalgebruik verbannen worden. Er moet een nieuw woord komen, dat wel 'zwart persoon' betekent, maar geen negatieve connotaties heeft. Mensen kunnen dan weer zonder negatieve bijklank over zwarte personen praten. Het was best een leuke theorie.

Helaas werkt het niet zo. Mensen (nietzwarte mensen in het bijzonder) hebben allerlei spookbeelden bij zwarte personen. Of je die zwarte personen nu zwarte personen, negers, afroamerikanen of zwartjes noemt maakt niet uit voor de associatie. Dus als het woord 'neger' wordt vervangen in het dagelijk spraakgebruik door 'zwarten' (is een tijd PC geweest), de associaties verhuizen gewoon mee naar het nieuwe woord.

Deze meneer heeft dat niet helemaal begrepen en heeft de helft meegekregen: het stukje dat 'neger' allerlei negatiefs betekent. Context, historie, andere betekenissen van zwart, dat het niet alles neger is wat zwart is, dat alles lijkt hem te ontgaan. Het enige wat hij bedenkt bij 'zwart' is 'neger'. En neger is slecht, dat weet iedereen.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 28 maart 2006 @ 20:51:54 #21
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_36445589
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 20:50 schreef MrBadGuy het volgende:
Waarschijnlijk heeft die vent niet genoeg negerzoenen van zijn ouders gekregen.
Dubbelgoed.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 28 maart 2006 @ 20:53:41 #22
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_36445635
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 20:12 schreef Devlinsect het volgende:
Let op: Het sinterklaasfeest is straks aan de beurt.
Dat was een aantal jaar geleden al aan de beurt.
Moesten er opeens 'Gekleurde pieten' komen (blauw, groen, etc als een stel zieke smurfen). En sinterklaas mocht best neger zijn
  dinsdag 28 maart 2006 @ 20:54:44 #23
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_36445668
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 20:51 schreef sigme het volgende:

[..]

Dat is niet wat ik me herinner van de legitimatie van politiek correct woordgebruik. Uiteraard maakt dat woordgebruik deel uit van een ideologie, maar ik dacht dat het nu juist de bedoeling was waardenvrije woorden te gebruiken.
Daar heb je gelijk in. Zo hoort de term ook beschreven te worden.
quote:
Deze meneer heeft dat niet helemaal begrepen en heeft de helft meegekregen: het stukje dat 'neger' allerlei negatiefs betekent. Context, historie, andere betekenissen van zwart, dat het niet alles neger is wat zwart is, dat alles lijkt hem te ontgaan. Het enige wat hij bedenkt bij 'zwart' is 'neger'. En neger is slecht, dat weet iedereen.
Dus daarom noem je hem een rascist. Omdat hij, onbewust, k is besmet met die negatieve connotatie?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 28 maart 2006 @ 20:57:08 #24
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_36445726
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 20:53 schreef Swetsenegger het volgende:

[..]

Dat was een aantal jaar geleden al aan de beurt.
Moesten er opeens 'Gekleurde pieten' komen (blauw, groen, etc als een stel zieke smurfen). En sinterklaas mocht best neger zijn
Als we een historisch-correct Sinterklaasfeest willen vieren moet de goede Sint een Turk zijn. Dat weten we allemaal. Hij was immers de bisschop van Myra.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 28 maart 2006 @ 20:58:54 #25
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_36445776
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 20:57 schreef LXIV het volgende:

[..]

Als we een historisch-correct Sinterklaasfeest willen vieren moet de goede Sint een Turk zijn. Dat weten we allemaal. Hij was immers de bisschop van Myra.
Altijd al gedacht dat Turken negers discrimineren

Maar ontopic.
Als de consurentie slim is noemen ZIJ nu hun chocolade zoenen... negerzoen
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')