FOK!forum / Lifestyle / Allergie voor appels
Koewamdonderdag 23 maart 2006 @ 09:35
Ik had er al langer last van, maar toch doe ik het: ik eet een appel.

Als ik een appel eet, voelt het alsof m'n tandvlees ontploft. Het voelt dikkig aan, het jeukt en het prikt. Ook voel ik m'n hart kloppen in m'n tandvlees. Zo'n lastige kriebel in m'n keel komt er ook nog bij kijken...

Weet iemand toevalligerwijs voor wat voor stof ik allergisch ben?
annejadonderdag 23 maart 2006 @ 09:51
ben even kwijt welke stof het is (voorloper van pectine?), maar het kan niet tegen verhitting. Klopt het dat je gekookte appel (appelmoes, appeltaart) wel gewoon kan eten?
Koewamdonderdag 23 maart 2006 @ 09:51
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 09:51 schreef anneja het volgende:
ben even kwijt welke stof het is (voorloper van pectine?), maar het kan niet tegen verhitting. Klopt het dat je gekookte appel (appelmoes, appeltaart) wel gewoon kan eten?
Ja.
Pure-Poisondonderdag 23 maart 2006 @ 09:52
Als je het alleen bij appels hebt dan komt het door de appel-stof Denk niet dat iemand je hier dat kan vertellen.Langs de huisarts gaan en om een allergietest vragen is denk ik een beter idee.
Koewamdonderdag 23 maart 2006 @ 09:55
Mja, zo belangrijk is 't ook niet, maar het is ontzettend irritant, omdat dat een van de weinige fruitsoorten is die ik lust.
annejadonderdag 23 maart 2006 @ 10:02
Het schijnt bij sommige appelrassen minder te zijn dan bij andere. Mijn appel-allergische collega zegt dat golden delicious en granny smith het ergst zijn. Oja, en schillen helpt een beetje (maar niet helemaal)
Nataliedonderdag 23 maart 2006 @ 10:04
Dát heb ik nog net niet van appels, maar ik krijg er wel een rode, jeukende, branderige huid van om mijn lippen.
Koewamdonderdag 23 maart 2006 @ 10:07
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 10:02 schreef anneja het volgende:
Het schijnt bij sommige appelrassen minder te zijn dan bij andere. Mijn appel-allergische collega zegt dat golden delicious en granny smith het ergst zijn. Oja, en schillen helpt een beetje (maar niet helemaal)
Hm, groene appels zijn erg.
Evil-Cherrydonderdag 23 maart 2006 @ 10:52
Heb je ook hooikoorts?

Gewoon geen rauwe appels meer eten. Ja dat is kut, maar een allergie kan zich ontwikkelen, en dat is nog kutter.
Koewamdonderdag 23 maart 2006 @ 15:42
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 10:52 schreef Evil-Cherry het volgende:
Heb je ook hooikoorts?

Gewoon geen rauwe appels meer eten. Ja dat is kut, maar een allergie kan zich ontwikkelen, en dat is nog kutter.
Hooikoorts beetje ja.
Evil-Cherrydonderdag 23 maart 2006 @ 16:35
Kan wel kloppen ja Berken hebben dezelfde allergene stof als appels. Meeste mensen die niet tegen appels kunnen, kunnen ook niet tegen de pollen van berken.

Er zijn allergeen-vrije appels ontwikkelt, maar die vind je niet in de winkel hier.
gewooneenuserdonderdag 23 maart 2006 @ 16:47
Appel even in de magnetron schijnt te helpen :p (of het lekker is betwijfel ik)
En dik schillen helpt ook wat, omdat de meeste allergenen dicht onder de schil zitten.
Is een kruisreactie met bepaalde boomallergie, verder niet veel aan te doen helaas.
Etoiledonderdag 23 maart 2006 @ 16:50
Herkenbaar, is inderdaad lastig. Ik heb er zelf maar heel licht last van. Gelukkig zijn er een heleboel andere fruitsoorten die ook lekker en gezond zijn.
Het heeft te maken met de eiwitten van de pollen van de boom die in de vruchten zijn terug te vinden. De berk heeft idd een gelijksoortige eiwit. Als de appels zijn verhit (moes e.d.) dan zijn die eiwitten uit elkaar gevallen en heb je er dus geen last meer van.
matthijzdonderdag 23 maart 2006 @ 17:24
Ach ja ik heb er ook last van.............appelmoes enzo kan ik wel gewoon eten. Vroeger kon ik appels wel gewoon eten.......toch wel jammer maar ja.
Rens_Wildersdonderdag 23 maart 2006 @ 17:25
Ik heb precies hetzelfde. Ook last bij wortels?
Gwendolyndonderdag 23 maart 2006 @ 17:36
Ik ben ook allergisch voor fruit, maar bij mij komt het doordat ze bespoten zijn.
Bij biologisch fruit heb ik er namelijk geen last van (worden niet bespoten)
Koewamdonderdag 23 maart 2006 @ 17:54
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 17:25 schreef Rens_Wilders het volgende:
Ik heb precies hetzelfde. Ook last bij wortels?
Nee. Wel bij kiwi's een beetje.
-XX-donderdag 23 maart 2006 @ 19:51
Ja bij kiwi's heb ik dat ook!!
Na het eten van een kiwi zo'n gevoel alsof iemand met een vijl over je tong heeft gevijlt!
myxomatosekonijndonderdag 23 maart 2006 @ 20:00
Ik heb het gelukkig niet met appels maar wel met kiwi's en ananas...erg vervelend...net toch maar weer stuk verse ananas gehad omdat ik het zo lekker vind. En nu weer een zere tong; met name de zijkanten....Uit blik geen probleem maar dat is niet z0 lekker...
McNastydonderdag 23 maart 2006 @ 22:03
Bij kiwi's is het normaal, die zijn gewoon ongelofelijk zuur, net als ananas
pvv1967donderdag 23 maart 2006 @ 22:08
Ik heb het heel erg bij kiwi's...dan zwelt mijn tong op..Bij appels en ananas (verse) heb ik het in midere mate..
Erg vervelend.
Luukzordonderdag 23 maart 2006 @ 22:08
Ik heb het ook wel eens gehad.

Volgens mij komt het doordat je lange tijd geen fruit hebt gegeten. Als je vanaf nu elke dag een schijfje eet kan je over 2 weken gewoon appels eten. Je lichaam is al die vitaminen niet gewend
Librisvrijdag 24 maart 2006 @ 05:43
Heb er ook last van, hooikoorts in combinatie met appels, kiwi (idd heel erg), kersen, soja, walnoten (ook heel erg), en nog wat andere fruitsoorten. Iemand een idee om welke stof het gaat?

Ik krijg (voor mijn gevoel) erg dikke lippen, jeuk in mijn keel, last van mijn oren.
#ANONIEMzaterdag 25 maart 2006 @ 14:19
Ik kan alleen niet tegen de schil van appels. Appels geschild en in partjes gaat prima, met schil betekent jeuk en gewoon afhappen betekent rode blaasjes op m'n lippen .

Maar er is nog genoeg ander fruit wat makkelijker eet
Koewamzaterdag 25 maart 2006 @ 14:22
Manderijnen Bananen
#ANONIEMzaterdag 25 maart 2006 @ 14:23
quote:
Op zaterdag 25 maart 2006 14:22 schreef Koewam het volgende:
Manderijnen Bananen
Aardbeien Nectarines .

Maar heb je het ook als je de appel schilt?
Want de dokter zei dat sommige mensen juist heel heftig reageren op bestrijdingsmiddelen, misschien dat het daar aan ligt?
PsyChazaterdag 25 maart 2006 @ 14:23
Hey, dat heb ik ook. Maar als ik ze schil is dat weer wat minder. Volgens mij kwam dat door te veel ijzer ofzo.
Koewamzaterdag 25 maart 2006 @ 14:32
quote:
Op zaterdag 25 maart 2006 14:23 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Aardbeien Nectarines .

Maar heb je het ook als je de appel schilt?
Want de dokter zei dat sommige mensen juist heel heftig reageren op bestrijdingsmiddelen, misschien dat het daar aan ligt?
Nee, vind de schil juist het lekkerst
QTPizaterdag 25 maart 2006 @ 15:06
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 09:35 schreef Koewam het volgende:
Ik had er al langer last van, maar toch doe ik het: ik eet een appel.

Als ik een appel eet, voelt het alsof m'n tandvlees ontploft. Het voelt dikkig aan, het jeukt en het prikt. Ook voel ik m'n hart kloppen in m'n tandvlees. Zo'n lastige kriebel in m'n keel komt er ook nog bij kijken...

Weet iemand toevalligerwijs voor wat voor stof ik allergisch ben?
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 09:51 schreef anneja het volgende:
ben even kwijt welke stof het is (voorloper van pectine?), maar het kan niet tegen verhitting. Klopt het dat je gekookte appel (appelmoes, appeltaart) wel gewoon kan eten?
Ja heb ik ook! Ben dus maar gestopt met het eten van ongekookte appels. Peren en perzik reageer ik ook al op. Ook ben ik allergisch voor noten.

Mensen kijken je wel vreemd aan als je een stukje appeltaart oppeuzelt.
debby1973zaterdag 25 maart 2006 @ 15:13
Ik heb het ook met noten, appels, kersen, nectarines, pruimen, kiwi. Soms helpt het een beetje als je een hooikoorts pilletje inneemt.
boekenwormzaterdag 25 maart 2006 @ 17:26
Appeltje gewoon geschild met wat kaneel in de magnetron. Is nog lekker ook!
Icekingzaterdag 25 maart 2006 @ 18:59
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 09:35 schreef Koewam het volgende:
Ik had er al langer last van, maar toch doe ik het: ik eet een appel.

Als ik een appel eet, voelt het alsof m'n tandvlees ontploft. Het voelt dikkig aan, het jeukt en het prikt. Ook voel ik m'n hart kloppen in m'n tandvlees. Zo'n lastige kriebel in m'n keel komt er ook nog bij kijken...

Weet iemand toevalligerwijs voor wat voor stof ik allergisch ben?
Hier heb ik ook last van. Vroeger nooit, maar na een bepaalde leeftijd kwam het opeens Wel een beetje raar, en van appelmoes etc. niks geen last
kikoooooozaterdag 25 maart 2006 @ 20:40
Bah idd Ik heb t ook, al jaren... mn ma ook.

En ik heb idd ook hooikoorts...

Ik heb het vooral bij appels, schillen helpt een beetje... Krijgen jullie ook jeuk in je oren? Ik krijg jeuk in mn keel, blaren in mn mond en hele dikke lippen... ook heb ik dit bij peren

Aarbeien krijg ik alleen kleine blaren op mn lippen en jeuk in mn keel, die vind ik TE lekker om te laten liggen, dus de bijwerkingen heb ik er wel voor over
kikoooooozaterdag 25 maart 2006 @ 20:45
Ik heb trouwens eens gehoord dat deze zooi helpt: http://www.murill.com/nl/nederlands.htm

I
Koewamzaterdag 25 maart 2006 @ 20:49
quote:
Op zaterdag 25 maart 2006 20:45 schreef kikoooooo het volgende:
Ik heb trouwens eens gehoord dat deze zooi helpt: http://www.murill.com/nl/nederlands.htm

I
Nou... dacht 't dus ff niet he
kikoooooozaterdag 25 maart 2006 @ 20:51
heb je t geprobeerd?
Koewamzaterdag 25 maart 2006 @ 20:55
Glucan polysachardide is niet anders dan een suikerpaddestoel, en ik kan niet inzien hoe dat het immuunsysteem kan verbeteren. Daar zou je toch andere stoffen voor moeten hebben. Boevendien kost het 22 Euro, en:
quote:
Verklaringen van klanten


Wij willen ons conformeren aan alle wettelijke bepalingen (o.a, Warenwet artikel 19 en 20) en moeten derhalve de verklaringen van klanten aanpassen zodat het voor de wet acceptabele teksten zijn.

Dit is voor ons niet mogelijk gebleken, zonder afbreuk te doen aan de boodschap die deze honderden gebruikers aan ons en aan u hadden willen overbrengen.

Wij onderzoeken op dit moment hoe hier mee om te gaan.

Het Murill.com team
lijkt mij al aardig onzuiver.
kikoooooozaterdag 25 maart 2006 @ 20:57
Ik weet t niet hoor Ik heb t ook ooit es gehoord
Koewamzaterdag 25 maart 2006 @ 21:10
quote:
Ongeveer twee procent van de West-Europese bevolking leidt aan appelallergie.
[...]
Eerder is aangetoond dat appelallergie wordt veroorzaakt door één of meerdere eiwitten in appel (zogenaamde Mal d1 t/m Mal d4-eiwitten). Mal d1 is het belangrijkste allergeen in appel. Personen die allergisch zijn voor het Mal d1 eiwit hebben last van jeuk, tintelingen en zwellingen van lippen, tong en keel na het eten van een verse appel.
http://www2.wau.nl/pers/05/052wu.html
Koewamzaterdag 25 maart 2006 @ 21:11
Ze hebben genappels ontwikkeld, nu nog op de markt graag!
Libriszondag 26 maart 2006 @ 05:27
quote:
Op zaterdag 25 maart 2006 15:13 schreef debby1973 het volgende:
Ik heb het ook met noten, appels, kersen, nectarines, pruimen, kiwi. Soms helpt het een beetje als je een hooikoorts pilletje inneemt.
Pruimen kwam ik dus gisteren achter...

Kunnen jullie wel soja(melk) drinken?
QTPizondag 26 maart 2006 @ 09:59
Ik lust het niet zo graag. Mijn dochter is allergisch voor soja (lekker lastig als er eerst een koemelkallergie wordt vastgesteld en het dus een soja-allergie blijkt )
Libriszondag 26 maart 2006 @ 10:00
had een viendin met een koemelk allergie, en ik dus een soja allergie... Is ook erg makkelijk..
QTPizondag 26 maart 2006 @ 10:02
quote:
Op zondag 26 maart 2006 10:00 schreef Libris het volgende:
had een viendin met een koemelk allergie, en ik dus een soja allergie... Is ook erg makkelijk..
Dat is tobben ja.
Silmarwenzondag 26 maart 2006 @ 10:35
Ik ben allergisch voor alle steenvruchten inclusief appels dus maar ook peren, kersen, nectarines, pruimen, etc etc. Het enige fruit wat ik kan eten zijn citrusvruchten en bananen.

Ben er pas nog voor naar de huisarts geweest. Er valt eigenlijk niets aan te doen, het enige wat je kunt doen is de appels verwarmen waardoor de eiwitten en enzymen afbreken en je geen allergische reactie meer krijgt. Ik pof dus appeltjes (met kaneel) maar bij ander fruit vindt ik dat niet zo lekker Ik baal er behoorlijk van omdat ik gek ben op fruit. Tomaten kan ik trouwens ook niet eten en wortels ook niet.

De allergie is trouwens een kruisallergie met die van boompollen (mensen die bijvoorbeeld nu al behoorlijke hooikoorts hebben in plaats van pas in juli), Hiertegen kun je wel in therapie gaan of medicijnen voor slikken.
debby1973zondag 26 maart 2006 @ 10:46
Ja, dat heb ik dus ook. Ik heb hooikoorts vanaf begin maart (soms al in februari) tot en met oktober. Ik kan niet tegn boompollen en grassen.
Rens_Wilderszondag 26 maart 2006 @ 12:18
quote:
Op zaterdag 25 maart 2006 20:40 schreef kikoooooo het volgende:
Bah idd Ik heb t ook, al jaren... mn ma ook.

En ik heb idd ook hooikoorts...

Ik heb het vooral bij appels, schillen helpt een beetje... Krijgen jullie ook jeuk in je oren? Ik krijg jeuk in mn keel, blaren in mn mond en hele dikke lippen... ook heb ik dit bij peren
Dat van die oren heb ik dus ook!! Niemand gelooft me als ik dat vertel, zelfs mijn ouders niet. Maar meerder mensen hebben het dus
Koewamzondag 26 maart 2006 @ 15:38
Ja jeuk in m'n oren ook. Moet ik slikken, gaat 't een beetje weg.
Beakerzondag 26 maart 2006 @ 17:48
Als ik de appel met schil eet heb ik last van, maar zonder schil niet Volgens mijn huisarts kwam het omdat appels bespoten worden en daar zou iets van een stofje in kunnen zitten waar je allergisch voor kunt zijn
Misschien moet je dus eens een geschilde appel proberen
kikoooooozondag 26 maart 2006 @ 18:49
quote:
Op zondag 26 maart 2006 17:48 schreef Beaker het volgende:
Als ik de appel met schil eet heb ik last van, maar zonder schil niet Volgens mijn huisarts kwam het omdat appels bespoten worden en daar zou iets van een stofje in kunnen zitten waar je allergisch voor kunt zijn
Misschien moet je dus eens een geschilde appel proberen
Helpt bij mij geen flikker
debby1973zondag 26 maart 2006 @ 19:35
Dat helpt bij mij ook niet.
Beakerzondag 26 maart 2006 @ 19:43
Owh...nou dan moet je de appels maar laten staan en wat anders eten het was maar een tip
debby1973zondag 26 maart 2006 @ 19:54
Bedankt voor de tip hoor. Maar helaas blijft er voor mij verder niet zoveel over om te kiezen.
Adfundumzondag 26 maart 2006 @ 20:01
ik heb er ook last van, bij sommige pruimen ook maar bij Granny smith juist weer niet.
Wakeyzondag 26 maart 2006 @ 23:50
Appelallergie bestaat, maar veel van die mensen kunnen wel tegen het ras Santana. Probeer het eens uit, het zijn nog lekkere appels ook (waarschijnlijk niet overal verkrijgbaar).

Meer info: www.syscope.nl/upload/project_alinea_2206.doc
shiNinG_staRzondag 26 maart 2006 @ 23:57
Ik heb dat altijd bij kiwi's.
Adfundummaandag 27 maart 2006 @ 01:09
quote:
Op zondag 26 maart 2006 23:50 schreef Wakey het volgende:
Appelallergie bestaat, maar veel van die mensen kunnen wel tegen het ras Santana. Probeer het eens uit, het zijn nog lekkere appels ook (waarschijnlijk niet overal verkrijgbaar).

Meer info: www.syscope.nl/upload/project_alinea_2206.doc
Dankje, ik ga een op zoek, ik houd wel van een appeltje op zijn tijd . Ook de tip om ze met kaneel in de magnetron te doen lijkt me lekker.
Sledgiemaandag 27 maart 2006 @ 01:16
Grappig, nooit geweten dat dit te maken had met mijn hooikoorts. Ik heb het dus ook, vooral bij groene appels en peren.

Jeuk in de oren is ook bekend.
Silmarwenmaandag 27 maart 2006 @ 08:02
Santana appels, ik ga het eens vragen bij de groentenboer want zoals ik al eerder zei ik ben gek op fruit! Ik kan alleen bijna niets eten en de citrusvruchten komen een beetje mijn neus uit.

Ik zou een moord doen voor een echte groene en zure granny smith. Soms zit ik in de trein of tijdens college en dan eet iemand naast mij een appel, dat is echt een marteling
debby1973maandag 27 maart 2006 @ 14:30
Ja, dat geluid als iemand een hap uit een granny smith neemt!
kikoooooodinsdag 4 april 2006 @ 13:13
JEUK JEUK JEUK!!!

Ik zit hier te genieten van een gigantische bak met gesneden appel en aarbeien! Jeuken als een gek, maar die bijwerkingen heb ik er eens in de zoveel tijd wel voor over
kikoooooodinsdag 4 april 2006 @ 13:13
Blaren zullen zo wel komen, dat is wel weer minder
Koewamdinsdag 4 april 2006 @ 13:18
Waarom zet je het niet 3 minuten in de vriezer en daarna 2 sec in de magnetron?
BubblegumBarbiedinsdag 4 april 2006 @ 15:17
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 22:03 schreef McNasty het volgende:
Bij kiwi's is het normaal, die zijn gewoon ongelofelijk zuur, net als ananas
Het komt niet omdat ze ongelofelijk zuur zijn, want rijpe kiwi's en ananas zijn zoet als ze rijp zijn, het komt door een bepaald eiwit dat erin zit. Deze zorgt voor een verbrand gevoel van tong en gehemelte. Dit eiwit komt overigens ook voor in condooms. Ik ben er ook allergisch voor en er valt helemaal niks aan te doen. Maar ik vind zowel kiwi's, ananas en sex te lekker, dus neem ik het branderige gevoel op de koop toe.

Allergie voor aardbeien komt meestal door de haartjes die er op zitten, het enige wat je even hoeft te doen is ze heel vluchtig overgieten met heet water en dan afspoelen met koud water, daardoor verdwijnen de haartjes en zijn ze veilig om te eten.

Ik was vroeger altijd allergies voor aardbeien, ik kreeg rode bultjes in mijn knieholtes en ellebogen. en voor bananen, daar kreeg ik blaasontsteking van. Maar over die 2 ben ik heen gegroeid
McNastydinsdag 4 april 2006 @ 19:17
quote:
Op dinsdag 4 april 2006 15:17 schreef BubblegumBarbie het volgende:

[..]

Het komt niet omdat ze ongelofelijk zuur zijn, want rijpe kiwi's en ananas zijn zoet als ze rijp zijn, het komt door een bepaald eiwit dat erin zit. Deze zorgt voor een verbrand gevoel van tong en gehemelte. Dit eiwit komt overigens ook voor in condooms. Ik ben er ook allergisch voor en er valt helemaal niks aan te doen. Maar ik vind zowel kiwi's, ananas en sex te lekker, dus neem ik het branderige gevoel op de koop toe.
Je hebt misschien gelijk wbt. dat eiwit maar dat neemt niet weg dat ananas en kiwi vreselijk zuur zijn. Juist omdat er zoveel suiker in zit als ze rijp zijn proef je dat niet zoals bij een citroen. Dit geldt ook voor CocaCola, dit heeft (bijna) dezelfde ph-waarde als citroensap, je proeft het alleen niet omdat er zoveel suiker in verwerkt is.
Ik heb zelf een keer een plastic bordje van vom veranderd zien worden omdat er een plak ananas op had gelegen.
denkawoensdag 5 april 2006 @ 00:21
Ik heb er ook last van, sinds 2 a 3 jaar is het geleidelijk komen opzetten en nu kan ik geen rauwe appel meer eten helaas. Verder kun je dan ook last hebben van zogenaamde kruisallergieen. Ik kan niet meer tegen appels, ben er pas achter dat peren hetzelfde effect geeft en ook amandelen kan ik niet eten. Ook ben ik licht hooikoorts achtig..En volgens mij zijn er nog andere allergische reacties die ik heb maar dat moet ik nog uitvogelen....

Erg vervelend allemaal en vind het raar dat ik eerst 20 jaar nergens last van heb en dan opeens de laatste 2 jaar dit krijg...
debby1973woensdag 5 april 2006 @ 13:13
Ben dus vanmorgen naar de allergoloog geweest ivm mijn zware hooikoorts. 55% van de mensen met een allergische reactie op berken pollen reageren ook allergisch op bepaalde rauwe voedingsmiddelen.
Nml op:
aardappelschillen
abrikoos
amandel
appel
hazelnoot
kers
kiwi
meloen
nectarine
paprika
paranoot
peer
perzik
peterselie
pruim
selderij
soja
tomaat
walnoot
wortel
richie80dinsdag 13 juni 2006 @ 21:59
Over appels in de magnetron: http://www.allergie-centrum.nl/page1/page29/page30/page30.html

Je kunt dus vooraf medicijnen nemen en genieten van b.v. je aardbeien!
Silmarwendinsdag 13 juni 2006 @ 22:08
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 21:59 schreef richie80 het volgende:
Over appels in de magnetron: http://www.allergie-centrum.nl/page1/page29/page30/page30.html

Je kunt dus vooraf medicijnen nemen en genieten van b.v. je aardbeien!
Ik ben bang dat ik iemand ben die geen lichte klachten heeft, maar zware (tot echt zware benauwdheid bij het eten van appels en kersen, de rest minder).
Appeltaart enzo gaan wel goed en in de magnetron ook, maar dan tot het een soort moes wordt.

Wel een boeiend stuk om te lezen
Mapanidinsdag 13 juni 2006 @ 22:12
Mijn lijstje met fruitsoorten waar ik niet tegen kan wordt steeds langer. Vroeger at ik alles, nergens last van. Nu: aardbeien, kiwi's, meloensoorten, bepaalde appels, peren, sinaasappels, ik kan t niet meer hebben. Pff, waar haal je je vitaminen nog vandaan he. Wil wel eens proberen ofbiologisch fruit het niet doet.
richie80dinsdag 13 juni 2006 @ 22:16
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:08 schreef Silmarwen het volgende:

[..]

Ik ben bang dat ik iemand ben die geen lichte klachten heeft, maar zware (tot echt zware benauwdheid bij het eten van appels en kersen, de rest minder).
Appeltaart enzo gaan wel goed en in de magnetron ook, maar dan tot het een soort moes wordt.

Wel een boeiend stuk om te lezen
Jammer, al eens aan immunotherapie gedacht ? (desensibilisatie/prikkenkuur). Je hebt dan kans om van je voedselallergie af te komen.
Silmarwendinsdag 13 juni 2006 @ 23:26
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:16 schreef richie80 het volgende:

[..]

Jammer, al eens aan immunotherapie gedacht ? (desensibilisatie/prikkenkuur). Je hebt dan kans om van je voedselallergie af te komen.
Yep aangedacht maar dat kost heel erg veel tijd de eerste paar jaar en ik heb geen zin om mijn allergieën mijn leven zo te laten beheersen. Ik kan wel bessen/banaan/citrusvruchten eten dus aan vitaminen kom ik wel, bovendien ben ik allergisch voor een heel arsenaal aan dingen. En het is maar de vraag of de therapie aanslaat.

Misschien ooit wel, nu in ieder geval nog niet.
richie80woensdag 14 juni 2006 @ 10:34
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 23:26 schreef Silmarwen het volgende:

[..]

Yep aangedacht maar dat kost heel erg veel tijd de eerste paar jaar en ik heb geen zin om mijn allergieën mijn leven zo te laten beheersen. Ik kan wel bessen/banaan/citrusvruchten eten dus aan vitaminen kom ik wel, bovendien ben ik allergisch voor een heel arsenaal aan dingen. En het is maar de vraag of de therapie aanslaat.

Misschien ooit wel, nu in ieder geval nog niet.
Hier heb je gelijk in, kost inderdaad veel tijd en je moet dus gemotiveerd hiervoor zijn, anders hou je het niet 3-5 jaar vol. Verder is het probleem van jou natuurlijk alleen bij rauwe producten, dus daar kun je rekening mee houden (je ziet het gelijk) en je heb geen last van addertjes onder het gras.
MK1GTIdonderdag 15 juni 2006 @ 22:39
Ik heb ook hooikoorts en exact dezelfde symptomen bij appel. Bij amandelnoten trouwens ook.

Nav de lijst hierboven:

aardappelschillen
abrikoos
amandel
appel
hazelnoot
kers
kiwi
meloen
nectarine
paprika
paranoot
peer
perzik
peterselie
pruim
selderij
soja
tomaat
walnoot
wortel

^^ Typisch, als ik een aardappel schil dan krijg ik vaak ook blaasjes op mijn hand en ik vroeg me al af wat er nou zo raar aan een aardappel is. Idem met snijden van andere soorten die hierboven genoemd staan.
richie80donderdag 15 juni 2006 @ 22:56
Hier staat goede informatie hierover:

http://www.allergologie.nl/Kruisreacties_en_voedselallergie.htm
Mollinedonderdag 15 juni 2006 @ 23:56
Ik lijd zelf aan het "Paraberk syndroom", een zogenaamde 'kruisallergie'.

Dit houdt bij mij in dat ik naast een appelallergie ook last heb van hooikoorts en dat heeft dus met elkaar te maken. Je kunt dan ook langzamerhand een allergie ontwikkelen voor andere voedingsmiddelen.

Ik krijg zelf ontzettende jeuk in mijn oren en mond van:
- appels
- peren
- aardbeien (begint op te komen)
- noten (vooral walnoten/kokosnoten)
- perzik/abrikoos/nectarine/pruim

Verder is bij een allergietest naar buiten gekomen dat ik allergisch ben voor de pollen van els/berk/hazelaar, hooikoorts dus.

Gelukkig zijn er nog veel dingen die ik wel kan eten, maar zoals je in het artikel kunt lezen kunnen er steeds meer voedingsmiddelen bij komen en blijf je helaas levenslang allergisch ....

Zo naar jouw klachten kijkende zou het best kunnen dat jij dit ook hebt.
Hoop dat je wat aan deze info hebt.
Silmarwenvrijdag 16 juni 2006 @ 08:16
quote:
Op donderdag 15 juni 2006 23:56 schreef Molline het volgende:
Ik lijd zelf aan het "Paraberk syndroom", een zogenaamde 'kruisallergie'.

Dit houdt bij mij in dat ik naast een appelallergie ook last heb van hooikoorts en dat heeft dus met elkaar te maken. Je kunt dan ook langzamerhand een allergie ontwikkelen voor andere voedingsmiddelen.

Ik krijg zelf ontzettende jeuk in mijn oren en mond van:
- appels
- peren
- aardbeien (begint op te komen)
- noten (vooral walnoten/kokosnoten)
- perzik/abrikoos/nectarine/pruim

Verder is bij een allergietest naar buiten gekomen dat ik allergisch ben voor de pollen van els/berk/hazelaar, hooikoorts dus.

Gelukkig zijn er nog veel dingen die ik wel kan eten, maar zoals je in het artikel kunt lezen kunnen er steeds meer voedingsmiddelen bij komen en blijf je helaas levenslang allergisch ....

Zo naar jouw klachten kijkende zou het best kunnen dat jij dit ook hebt.
Hoop dat je wat aan deze info hebt.
Ik heb zo het vermoeden dat ik dat ook heb, ik zal eens naar de huisarts met deze info gaan (die weet echt bijna niets van allergieën, erg vervelend)

Ik was trouwens allergsich voor kokos, maar dat is weggegaan.

Ik ben verder allergisch voor;
- Fruitsoorten: appel (heel heftig), peer perzik, abrikoos, nectarine, pruim, mango, kers(heel heftig), kiwi
- Noten:amandel (heel heftig tot bijna stikkend toe), pistache en kokosnoot (is nu over)
- Groenten tomaat (heel heftig), wortel, selderij

Het is me wel opgevallen dat er met de tijd dingen bijkomen, in het begin was het appel, kers, amandelen, tomaat, degene waar ik nu heel heftig op reageer, de rest is er langzamerhad bijgekomen.
richie80vrijdag 16 juni 2006 @ 09:46
quote:
Op vrijdag 16 juni 2006 08:16 schreef Silmarwen het volgende:

[..]

Ik heb zo het vermoeden dat ik dat ook heb, ik zal eens naar de huisarts met deze info gaan (die weet echt bijna niets van allergieën, erg vervelend)

Ik was trouwens allergsich voor kokos, maar dat is weggegaan.

Ik ben verder allergisch voor;
- Fruitsoorten: appel (heel heftig), peer perzik, abrikoos, nectarine, pruim, mango, kers(heel heftig), kiwi
- Noten:amandel (heel heftig tot bijna stikkend toe), pistache en kokosnoot (is nu over)
- Groenten tomaat (heel heftig), wortel, selderij

Het is me wel opgevallen dat er met de tijd dingen bijkomen, in het begin was het appel, kers, amandelen, tomaat, degene waar ik nu heel heftig op reageer, de rest is er langzamerhad bijgekomen.
Moet je doen! zo leert hij ook eens wat bij..

Tijd voor een Epipen: http://www.anafylaxis.net/epipen.htm
Silmarwenvrijdag 16 juni 2006 @ 09:55
Epipen is toch alleen als je al een keer in anafablablashock bent geraakt? Ik ga iig maandag maar eens een afspraak maken. Ik zou het wel fijn vinden als ik precies weet voor welke ik nu allergisch ben, kan ik het mooi vermijden! Neem nu al zelden koek of taart etc aan omdat ik bang ben dat er ergens amandelen inzitten.
Mollinevrijdag 16 juni 2006 @ 10:24
quote:
Op vrijdag 16 juni 2006 08:16 schreef Silmarwen het volgende:
Ik heb zo het vermoeden dat ik dat ook heb, ik zal eens naar de huisarts met deze info gaan (die weet echt bijna niets van allergieën, erg vervelend)
Jouw klachten komen idd overeen.
Het artikel meenemen naar doc lijkt me een goed idee!
richie80vrijdag 16 juni 2006 @ 10:42
quote:
Op vrijdag 16 juni 2006 09:55 schreef Silmarwen het volgende:
Epipen is toch alleen als je al een keer in anafablablashock bent geraakt? Ik ga iig maandag maar eens een afspraak maken. Ik zou het wel fijn vinden als ik precies weet voor welke ik nu allergisch ben, kan ik het mooi vermijden! Neem nu al zelden koek of taart etc aan omdat ik bang ben dat er ergens amandelen inzitten.
Ook last bij hazelnoten zeker? Zo'n Epipen geeft je natuurlijk ook een stukje meer zekerheid.

Misschien is het handig om dit stukje dan te lezen: http://www.allergologie.nl/PInfo_AI.htm
quote:
Bij een geringe reactie, bijvoorbeeld alleen jeuk en roodheid van de huid, kan worden afgewacht. Als u twijfelt kunt u uit voorzorg naar een arts of een spoedeisende hulp gaan en daar het beloop afwachten.

Als er heel snel na het eten of na een insectensteek al een reactie optreedt, is de kans heel groot dat deze heviger verloopt. Zodra de reactie zich uitbreidt buiten de huid, dat wil zeggen als er duidelijk zwelling van de keel of kortademigheid of een neiging tot flauwvallen optreedt, moet u de adrenaline auto-injector gebruiken. Verderop leest u hoe
Mollinedinsdag 20 juni 2006 @ 09:55
Vandaag op het net:

Appel voor allergiepatiënten

WAGENINGEN (ANP) - Ongeveer 2 procent van de West-Europese bevolking lijdt aan een appelallergie. Wetenschappers van de Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) hebben nu een appelras ontwikkeld, dat deze allergiepatiënten wel kunnen verdragen.


De Santana-appel is al in sommige natuurvoedingswinkels te koop. De Wageningse onderzoekers zoeken ook naar een allergievrije peer- en perziksoort, aangezien dit fruit een overeenkomstig allergeen bevat, aldus de universiteit dinsdag.



goed nieuws, nu zijn ze straks misschien ook bij de reguliere supermarkt te koop!
Koewamdinsdag 20 juni 2006 @ 12:34
Hoe duur?
PsyChadinsdag 20 juni 2006 @ 13:55
En dat willen ze ook met perzikken doen! Perzikken
richie80dinsdag 20 juni 2006 @ 14:58
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 09:55 schreef Molline het volgende:
Vandaag op het net:

Appel voor allergiepatiënten

WAGENINGEN (ANP) - Ongeveer 2 procent van de West-Europese bevolking lijdt aan een appelallergie. Wetenschappers van de Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) hebben nu een appelras ontwikkeld, dat deze allergiepatiënten wel kunnen verdragen.


De Santana-appel is al in sommige natuurvoedingswinkels te koop. De Wageningse onderzoekers zoeken ook naar een allergievrije peer- en perziksoort, aangezien dit fruit een overeenkomstig allergeen bevat, aldus de universiteit dinsdag.



goed nieuws, nu zijn ze straks misschien ook bij de reguliere supermarkt te koop!
Is al een beetje oud nieuws hoor, maar Santana is nog te krijgen bij Fruitbedrijf Van Dongen aan de Spuidijk op de grens tussen Oud- en Nieuw - Bejijerland (elke zaterdag geopend).

(bron: Luchtwijzer maart - april 2006 (blad voor astmapatienten))
Mollinedinsdag 20 juni 2006 @ 15:01
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 14:58 schreef richie80 het volgende:

[..]

Is al een beetje oud nieuws hoor, maar Santana is nog te krijgen bij Fruitbedrijf Van Dongen aan de Spuidijk op de grens tussen Oud- en Nieuw - Bejijerland (elke zaterdag geopend).

(bron: Luchtwijzer maart - april 2006 (blad voor astmapatienten))
Het gaat met name om de laatste alinea, dat was denk ik nog niet bekend.
richie80dinsdag 20 juni 2006 @ 19:23
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 15:01 schreef Molline het volgende:

[..]

Het gaat met name om de laatste alinea, dat was denk ik nog niet bekend.
Ah ha! Ik snap het .. sorry, niet goed genoeg gelezen...
Hoop dat de perzik er snel komt!
fokit_tjadinsdag 20 juni 2006 @ 19:57
kauwgompie nemen er na maakt je speksel aan en verdwijnt nare gevoel aan tandvlees en tong binnen paar minuten
Jimbodinsdag 20 juni 2006 @ 20:31
goed nieuws ! Allergievrije appel ontdekt
Pipo_de_Clowndinsdag 20 juni 2006 @ 20:51
yep hebk ook!
Mollinewoensdag 21 juni 2006 @ 10:32
En Silmarwen, ben je al naar de dokter geweest?
Martymaandag 10 juli 2006 @ 15:02
Ik heb helaas ook last van 'kruisallergie'.

Ben oa allergisch voor 'zoete' vruchten zoals appels, perzikken, meloen, etc en voor sommige groentes in mindere mate zoals tomaat en wortel.
Mijn lippen en gehemelte zwellen op en beginnen te jeuken en ik heb soms moeite met ademen omdat mijn keel opzwelt. (ook last van mijn oren)

Verder heb ik van vroeg in het jaar tot na de zomer last van hooikoorts.
Daarbij komt de allergie voor katten en voor huisstofmijt.
En ik heb ook nog last van eczeem (gelukkig minder erg dan vroeger).

Ben je dus mooi klaar mee.

Een vriend van me kent een dokter die gespecialiseerd is in voedselintoleranties.
Ik denk er over na om daar maar eens heen te gaan. Je word dan twee uur lang onderzocht om er achter te komen voor welke produkten je precies allergisch bent.
Zij geeft je dan een hele lijst met produkten die je beter niet kan eten.
Verder kom je elke twee maanden terug op controle. In totaal duurt het programma zo'n 8 a 9 maanden. Maar daarna is je lichaam vrij van alle, voor jouw lichaam, giftige stoffen en moet je je ook lichamelijk beter voelen. Meer energie enzo.
Ik merk inderdaad dat ik vrij snel moe ben en dat komt dus mede door voedselallergie.
Lijkt me wel interessant zo'n onderzoek.
QuickSilverZdinsdag 11 juli 2006 @ 10:18
Jammergenoeg heb ik hier zelf ook last van. De allergische reacties die worden genoemd zijn heel herkenbaar. Deze vorm van allergie heeft zelfs een naam:

Weg getipexed....

[ Bericht 88% gewijzigd door QuickSilverZ op 11-07-2006 14:30:16 ]
Mollinedinsdag 11 juli 2006 @ 14:21
Of je leest even terug ...
quote:
Op donderdag 15 juni 2006 23:56 schreef Molline het volgende:
Ik lijd zelf aan het "Paraberk syndroom", een zogenaamde 'kruisallergie'.
QuickSilverZdinsdag 11 juli 2006 @ 14:28
Sapperdeflap; anders lees je eens even goed

* QuicksilverZ pakt even tipex....
Maisnondinsdag 11 juli 2006 @ 15:09
Ik heb sinds een paar jaar dat als ik appels eet, ik supererg ga zweten... onder mijn ogen...

Heel vreemd, vroeger had ik het niet, en alleen bij appels ook, heel vaag
kahaarindinsdag 11 juli 2006 @ 15:19
Allergievrije appel ontdekt

Dit is die appel, misschien kun jw n.a.v. dit bericht iets beter zoeken?
kahaarindinsdag 11 juli 2006 @ 15:20
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 20:31 schreef Jimbo het volgende:
goed nieuws ! Allergievrije appel ontdekt
overheen gelezen.....