FOK!forum / Culinesse à gogo / Lekker bekkie / Lekkerbekje
Inorbitwoensdag 22 maart 2006 @ 12:43
weet ik veel hoe je het hoort te schrijven, maar er horen toch geen graten in te zitten? tenminste dat dacht ik, ik haat dat irritante gepluis
giscardwoensdag 22 maart 2006 @ 12:45
dus ze hebben dat gratending aan jou gegeven !!
Inorbitwoensdag 22 maart 2006 @ 12:47
quote:
Op woensdag 22 maart 2006 12:45 schreef giscard het volgende:
dus ze hebben dat gratending aan jou gegeven !!
haha, blijkbaar
BoNiwoensdag 22 maart 2006 @ 12:53
Volgende keer toch maar weer kibbeling...
TheStonedOnewoensdag 22 maart 2006 @ 12:58
Als je het bij een een goede visboer haalt heeft een lekkerbekkie inderdaad geen graat nee:)
MociNwoensdag 22 maart 2006 @ 13:00
Ah, het gaat om vis! Ik dacht bij de topictitel aan iets heel anders ...
Maar goed, er hoort geen graat in te zitten.
Inorbitwoensdag 22 maart 2006 @ 13:05
Oke, mag ik dan hierbij een oft andere vis kar (uit urk die op dit moment voor een C1000 staat in zoetermeer) markeren als slecht
descendent1woensdag 22 maart 2006 @ 13:20
Lekkerbekje is t geloof ik... Bij lekker bekkie denk ik meestal aan andere dingen..

Maar dr zitten altijd wel een paar graatjes in geloof ik; hele kleintjes.. Gewoon dooslikken die handel; goeie maagtandenstoker..
Xanthewoensdag 22 maart 2006 @ 13:24
Er horen in principe geen graten in te zitten. Ik vraag het wel (als ik bij een vreemde visboer koop) voor de zekerheid of ze zonder graat zijn.
Zo kwam ik een tijdje terug thuis met 2 lekkerbekjes 1 met bijna geen graat en de ander een en al graat. Daar ga ik dus rustig mee terug.

Van mijn eigen visboer heb ik toch de lekkerste vis, veel visvlees (of hoe je dat noemt) helemaal geen graat en een lekker korstje met een beetje viskruiden.
Blueswoensdag 22 maart 2006 @ 13:43
TT verduidelijkt en rotzooi verwijderd

In elk visje kan wel een graatje zitten hoor
LostFormatwoensdag 22 maart 2006 @ 13:47
Er kan altijd graat inzitten. Die dikke dingen horen er uit gehaald te zijn. Kleinere spul kan je gewoon opkanen.
Economistwoensdag 22 maart 2006 @ 13:48
Pilootjedonderdag 23 maart 2006 @ 00:40
Lekkerbekjes worden in nederland van 3 vissen gemaakt. De beste is van kabbeljauw, maar de kans dat je die bij een willekeurige viskraam tegen komt is niet zo groot omdat kabeljauw nog steeds prijzig is. Meest voorkomende is koolvis, danwel koolvis "gehakt" ( vissticks, lekkerbekjes in die vreemde driekhoek vorm uit de diepvries ) Beide zijn graatloos als de visboer zijn werk goed doet, meestal gebruiken ze namelijk de filet, welke dus graatloos is gemaakt.

Maar ooit at ik aan een viskraam wel eens lekkerbekkie wat ook vol met graat zat. Echt absurt gewoon, dat was dus die 3e vis waar ik de naam van kwijt ben. Vind vis heerlijk maar graten bederven dus echt mijn eetlust.
Gatalindonderdag 23 maart 2006 @ 00:44
Bij mijn visboer was altijd de kans aanwezig dat er een paar verdwaalde graten aanwezig waren. De ene keer was je heel voorzichtig aan het eten en bleek er niets aan de hand, de andere keer nam je argeloos een hap en zat je bek vol graten.

Sindsdien geen lekkerbek meer voor mij
verzameldirkdonderdag 23 maart 2006 @ 00:44
schelvis
wijting
kabeljauw

deze soorten dienen als lekkerbekje te worden aangeboden

koolvis wordt vaak gebruikt voor kibbeling,
dure en betere van echte stukken vis als kabeljauw
Pilootjedonderdag 23 maart 2006 @ 10:31
Juist die vissen zocht ik.
Veel visboeren gebruiken 1 soort voor hun kibbeling en lekkerbekje. Soms vraag ik me af of die mensen eigenlijk nog wel serieus met hun werk bezig zijn..
kabouter.mutsdonderdag 23 maart 2006 @ 23:45
Kibbeling zijn toch de wangen van de kabeljauw???
Bluesdonderdag 23 maart 2006 @ 23:57
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 23:45 schreef kabouter.muts het volgende:
Kibbeling zijn toch de wangen van de kabeljauw???
quote:
Kibbeling is een snack die bestaat uit stukken gesneden kabeljauw, die in doorhaalvloeistof, een mengsel van eiwit en meel, wordt gedompeld, en daarna wordt gefrituurd. Door de hoge prijs van de kabeljauw wordt tegenwoordig vaak met andere vissoorten gewerkt, zoals pollak, heek en koolvis. Kibbeling wordt vaak met een op mayonaise gebaseerde saus gegeten.

quote:
Op de kop van de kabeljauw bevinden zich de lekkerste delen. Vooral de wangen en de keel zijn delicatessen op zich. De alom bekende kibbeling wordt vaak gemaakt van deze wangen en keeltjes, maar ook andere vissoorten en delen van de kabeljauw kunnen als basis voor deze 'gezonde' snack dienen.
Door jouw vraag heb ik ook weer wat geleerd
kabouter.mutsvrijdag 24 maart 2006 @ 00:02
Keeltjes eten klinkt erg raar toch. . . .
Bluesvrijdag 24 maart 2006 @ 00:02
Tja... wangetjes bekt wat lekkerder jah...
kabouter.mutsvrijdag 24 maart 2006 @ 00:06
Preciesssss!!!,, Keeltjes???