Inorbit | woensdag 22 maart 2006 @ 12:43 |
weet ik veel hoe je het hoort te schrijven, maar er horen toch geen graten in te zitten? tenminste dat dacht ik, ik haat dat irritante gepluis | |
giscard | woensdag 22 maart 2006 @ 12:45 |
dus ze hebben dat gratending aan jou gegeven !! | |
Inorbit | woensdag 22 maart 2006 @ 12:47 |
quote:haha, blijkbaar | |
BoNi | woensdag 22 maart 2006 @ 12:53 |
Volgende keer toch maar weer kibbeling... | |
TheStonedOne | woensdag 22 maart 2006 @ 12:58 |
Als je het bij een een goede visboer haalt heeft een lekkerbekkie inderdaad geen graat nee:) | |
MociN | woensdag 22 maart 2006 @ 13:00 |
Ah, het gaat om vis! Ik dacht bij de topictitel aan iets heel anders ... Maar goed, er hoort geen graat in te zitten. | |
Inorbit | woensdag 22 maart 2006 @ 13:05 |
Oke, mag ik dan hierbij een oft andere vis kar (uit urk die op dit moment voor een C1000 staat in zoetermeer) markeren als slecht | |
descendent1 | woensdag 22 maart 2006 @ 13:20 |
Lekkerbekje is t geloof ik... Bij lekker bekkie denk ik meestal aan andere dingen.. ![]() Maar dr zitten altijd wel een paar graatjes in geloof ik; hele kleintjes.. ![]() | |
Xanthe | woensdag 22 maart 2006 @ 13:24 |
Er horen in principe geen graten in te zitten. Ik vraag het wel (als ik bij een vreemde visboer koop) voor de zekerheid of ze zonder graat zijn. Zo kwam ik een tijdje terug thuis met 2 lekkerbekjes 1 met bijna geen graat en de ander een en al graat. Daar ga ik dus rustig mee terug. Van mijn eigen visboer heb ik toch de lekkerste vis, veel visvlees (of hoe je dat noemt) helemaal geen graat en een lekker korstje met een beetje viskruiden. | |
Blues | woensdag 22 maart 2006 @ 13:43 |
TT verduidelijkt en rotzooi verwijderd ![]() In elk visje kan wel een graatje zitten hoor ![]() | |
LostFormat | woensdag 22 maart 2006 @ 13:47 |
Er kan altijd graat inzitten. Die dikke dingen horen er uit gehaald te zijn. Kleinere spul kan je gewoon opkanen. | |
Economist | woensdag 22 maart 2006 @ 13:48 |
![]() | |
Pilootje | donderdag 23 maart 2006 @ 00:40 |
Lekkerbekjes worden in nederland van 3 vissen gemaakt. De beste is van kabbeljauw, maar de kans dat je die bij een willekeurige viskraam tegen komt is niet zo groot omdat kabeljauw nog steeds prijzig is. Meest voorkomende is koolvis, danwel koolvis "gehakt" ( vissticks, lekkerbekjes in die vreemde driekhoek vorm uit de diepvries ) Beide zijn graatloos als de visboer zijn werk goed doet, meestal gebruiken ze namelijk de filet, welke dus graatloos is gemaakt. Maar ooit at ik aan een viskraam wel eens lekkerbekkie wat ook vol met graat zat. Echt absurt gewoon, dat was dus die 3e vis waar ik de naam van kwijt ben. Vind vis heerlijk maar graten bederven dus echt mijn eetlust. | |
Gatalin | donderdag 23 maart 2006 @ 00:44 |
Bij mijn visboer was altijd de kans aanwezig dat er een paar verdwaalde graten aanwezig waren. De ene keer was je heel voorzichtig aan het eten en bleek er niets aan de hand, de andere keer nam je argeloos een hap en zat je bek vol graten. Sindsdien geen lekkerbek meer voor mij ![]() | |
verzameldirk | donderdag 23 maart 2006 @ 00:44 |
schelvis wijting kabeljauw deze soorten dienen als lekkerbekje te worden aangeboden koolvis wordt vaak gebruikt voor kibbeling, dure en betere van echte stukken vis als kabeljauw | |
Pilootje | donderdag 23 maart 2006 @ 10:31 |
Juist die vissen zocht ik. Veel visboeren gebruiken 1 soort voor hun kibbeling en lekkerbekje. Soms vraag ik me af of die mensen eigenlijk nog wel serieus met hun werk bezig zijn.. | |
kabouter.muts | donderdag 23 maart 2006 @ 23:45 |
Kibbeling zijn toch de wangen van de kabeljauw??? | |
Blues | donderdag 23 maart 2006 @ 23:57 |
quote: quote: quote:Door jouw vraag heb ik ook weer wat geleerd ![]() | |
kabouter.muts | vrijdag 24 maart 2006 @ 00:02 |
Keeltjes eten klinkt erg raar toch. . . . | |
Blues | vrijdag 24 maart 2006 @ 00:02 |
Tja... wangetjes bekt wat lekkerder jah... ![]() | |
kabouter.muts | vrijdag 24 maart 2006 @ 00:06 |
Preciesssss!!!,, Keeltjes??? ![]() |