In thailand krijg je ook gewoon de doodstraf voor een paar gram heroïne ook al ben je inwoner van de EU. Het toepasselijk recht is hier het Amerikaanse recht daar is namelijk de koop afgesloten.quote:Op donderdag 16 maart 2006 08:50 schreef UnleashMitch het volgende:
Klein vraagje. Gisteren heb ik, met nog wat anderen, de addon Euro Force voor het spel Battlefield 2 gekocht, online wel te verstaan. De addon is ontzettend slecht, het is een haastklus met weinig aandacht voor de maps en vol met bugs. Kortom, de addon voldoet totaal niet aan de verwachtingen die ik stel aan een dergelijk product.
Ik ga me dan ook beroepen op de wet koop op afstand en "breng" het spel terug. Echter, iemand merkte op dat er misschien in de EULA iets stond over dat de koop gedaan zou zijn onder US wetgeving en dat koop op afstand dan wellicht niet van toepassing zijn. Ik vind het zelf erg vreemd als dit het geval zou zijn en ben van mening dat een dergelijke bewering hetzelfde principe is als "Garderobe eigen risico maar wel betalen", ik ben nml inwoner van de EU en val dus per definitie onder EU regelgeving. Iemand die daar iets meer duidelijkheid over kan geven ?
Koop op afstand bij een gebruikt item/ geopende verpakking? Een NL winkel doet daar moeilijk over en gelijk hebben ze volgens de wet.quote:Op donderdag 16 maart 2006 08:50 schreef UnleashMitch het volgende:wet koop op afstand
de EULA
via internetquote:Op donderdag 16 maart 2006 09:46 schreef SocialDisorder het volgende:
waar heb je het gekocht? Via internet of in de winkel?
volgens nederlands recht heb je de mogelijjkheid om het product om te ruilen binnen 14 dagen na aanschaf. De winkel mag dan je geld teruggeven, of een ander artikel aanbieden.quote:
Nee, je hebt het recht om binnen 7 dagen na aflevering de koop te ontbinden, maar o.a. software is daar van uitgezonderd.quote:Op donderdag 16 maart 2006 10:57 schreef SocialDisorder het volgende:
[..]
volgens nederlands recht heb je de mogelijjkheid om het product om te ruilen binnen 14 dagen na aanschaf. De winkel mag dan je geld teruggeven, of een ander artikel aanbieden.
Gebruikte goederen zijn toch ook niet toegestaan?quote:Op donderdag 16 maart 2006 11:04 schreef _-rally-_ het volgende:
Nee, je hebt het recht om binnen 7 dagen na aflevering de koop te ontbinden,
Het doel van de regeling is nu net te zorgen dat je dingen kunt uitproberen...quote:Op donderdag 16 maart 2006 11:21 schreef Napalm het volgende:
[..]
Gebruikte goederen zijn toch ook niet toegestaan?
Maar is er hier wel iets in de EU verkocht?quote:Op donderdag 16 maart 2006 09:35 schreef _-rally-_ het volgende:
Als iemand iets in de EU aan een consument verkoopt, is daar in beginsel EU recht van toepassing
is het geld overgemaakt naar een NL bankrekening?quote:Op donderdag 16 maart 2006 18:36 schreef UnleashMitch het volgende:Is er dan geen bepaling die zegt dat ik er vanuit mag gaan dat ik zaken doe met de Nederlandse variant van EA ?
Ik denk het niet. Je zit namelijk nog steeds op een .com-adres en op dezelfde site, je hebt alleen de gebruikstaal veranderd. Verder staat er een verwijzing naar de UELA, maar dan in de Nederlandse taal. In de UELA staat ook vermeld (in het Nederlands) dat de Californische wetgeving van toepassing is. Je gaat het dus niet redden...quote:Op donderdag 16 maart 2006 18:36 schreef UnleashMitch het volgende:
(...)
deze link binnen. Vervolgens maak ik er een Nederlandse pagina van. Is er dan geen bepaling die zegt dat ik er vanuit mag gaan dat ik zaken doe met de Nederlandse variant van EA ?
Ik heb nog niets overgemaakt eigenlijkquote:Op donderdag 16 maart 2006 23:11 schreef Napalm het volgende:
is het geld overgemaakt naar een NL bankrekening?
Een heel groot verschil.quote:Op zaterdag 18 maart 2006 15:45 schreef UnleashMitch het volgende:
[..]
Ik heb nog niets overgemaakt eigenlijkDat moet nog komen ofzo
Maakt dat verschil dan ?
Dat bepaalt het internationale recht nu net. Probleem is alleen dat in de EULA bepaalt is dat het recht van california geldig is. Maar is die EULA internationaal gezien wel geldig (en dan vooral de bepaling dat californisch recht van toepassing is)?quote:Op zondag 19 maart 2006 12:25 schreef UnleashMitch het volgende:
Is er geen enkele mogelijkheid waardoor het NL recht van toepassing zou worden ? Daar kan ik nml wel wat mee maar verder...
Is hier ondertussen meer over duidelijk?quote:Op zondag 19 maart 2006 14:02 schreef gottegottegott het volgende:
deze overeenkomst die in NL gesloten is.
Dat is een schemergebied inderdaad maar als de site in het Nederlands wordt aangeboden mag je er toch vanuit gaan dat het bedrijf zich actief richt op consumenten in Nederland en daarmee aan de NL regels moet voldoen.quote:Op zondag 19 maart 2006 14:24 schreef frederik het volgende:
[..]
Is hier ondertussen meer over duidelijk?
Er zijn immers 3 mogelijke landen waarvan de wetten meespelen.
- het land waar de verkoper zich gevestigd heeft
- het land waar de PC staat waarop de bestelling geplaatst wordt (dat zou wel eens als de "winkel" gezien kunnen worden waar de overeenkomst voltooid wordt namelijk)
- het land waar de koper zijn of haar deel van de koopovereenkomst heeft gedaan.
In het geval van dit topic zijn in elk geval 1 en 3 al niet gelijk, en 2 waarschijnlijk gelijk aan 1
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |