abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 21 maart 2007 @ 23:33:32 #251
168821 Luigi_
Forza Milano
pi_47532772
Ik heb mijn espresso-automaat binnen Hij doet het fantastisch en ziet er helemaal niet ouderwetsch uit, het zag er op de doos wel zo uit. Ik kan wel een keertje een foto maken, de espresso smaakt prima hij is 6 bar volgens mij zou dat kunnen?
  donderdag 22 maart 2007 @ 16:27:33 #252
168821 Luigi_
Forza Milano
pi_47551504
Ik had net een vraag, maar ik weet al hoe het moet

[ Bericht 80% gewijzigd door Luigi_ op 22-03-2007 16:46:46 ]
  donderdag 22 maart 2007 @ 16:47:50 #253
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_47552309
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 16:27 schreef Luigi_ het volgende:
Ik heb hem en gebruik hem al best veel Ik ben er heel blij mee, er zit alleen geen gebruiksaanwijzing bij ik weet alleen niet hoe ik hem moet gebruiken voor cappuccino. Op de doos staat een plaatje van de opgeschuimde melk onder het " tuutje"/"ijzeren pijpje" maar ik snap niet hoe ze dat willen doen. Ik heb melk in het reservoir gedaan zoals je ook water er in moet doen als je espresso wilt maken. Maar als ik hem aanzet dan komt er hete melk uit het tuitje waar ook normaal mijn espresso uit komt, wat er dan uitkomt is niet echt opgeklopt in iedergeval niet wat je van een cappuchino mag verwachten. Heeft iemand misschien ervaring hiermee of zou een oplossing voor het probleem kunnen verzinnen? Alvast bedankt

(sorry voor de misschien warrige bescrijving en schrijfstijl maar ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel )


Je moet gewoon melk in een kannetje onder dat schuimpijpje zetten en dan water uit het reservoir in stoomvorm daar in laten komen zodat het schuimen gaat.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 22 maart 2007 @ 16:54:26 #254
168821 Luigi_
Forza Milano
pi_47552600
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 16:47 schreef golfer het volgende:

[..]



Je moet gewoon melk in een kannetje onder dat schuimpijpje zetten en dan water uit het reservoir in stoomvorm daar in laten komen zodat het schuimen gaat.
Ik voel me nu ook wel aardig stom omdat ik het net op internet zag maar het lukt nu wel goed Ik had niet verwacht dat het zo simpel was

Tip: http://www.latteart.nl/latteart_hoemaak_cappucino.asp
pi_47566923
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 16:27 schreef Luigi_ het volgende:
...
Ik heb melk in het reservoir gedaan zoals je ook water er in moet doen als je espresso wilt maken.
...


Maar je bent er gelukkig al uit hoe het wél moet.

Ik ben zelf ook aan het kijken naar een espresso machine en kom steeds maar weer uit op de Gaggia Classic. Lijkt me een prima apparaat en is voor ongeveer ¤260-270 verkrijgbaar bij webshops.



In die klasse vind je ze denk ik niet voor minder, ik ben ze iig nog niet tegengekomen. Heeft iemand dit apparaat misschien thuis staan of heeft er ervaring mee? Het enige nadeel is dat je bijna gedwongen bent 'm in een webshop aan te schaffen, de enige zaak hier in de buurt die 'm verkoopt is Simon Lévelt maar die vraagt er ¤369,00 voor! Dat scheelt gewoon 36%!

[ Bericht 1% gewijzigd door Tourniquet op 23-03-2007 08:59:52 ]
pi_47570794
ik vind het nog steeds duur, wat is het verschil tussen die en een budget unit (zoals mijn saeco family digital - vienna)?
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
  vrijdag 23 maart 2007 @ 15:19:46 #257
168821 Luigi_
Forza Milano
pi_47583196
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 23:41 schreef Tourniquet het volgende:

[..]



Maar je bent er gelukkig al uit hoe het wél moet.

Ik ben zelf ook aan het kijken naar een espresso machine en kom steeds maar weer uit op de Gaggia Classic. Lijkt me een prima apparaat en is voor ongeveer ¤260-270 verkrijgbaar bij webshops.

[afbeelding]

In die klasse vind je ze denk ik niet voor minder, ik ben ze iig nog niet tegengekomen. Heeft iemand dit apparaat misschien thuis staan of heeft er ervaring mee? Het enige nadeel is dat je bijna gedwongen bent 'm in een webshop aan te schaffen, de enige zaak hier in de buurt die 'm verkoopt is Simon Lévelt maar die vraagt er ¤369,00 voor! Dat scheelt gewoon 36%!
Haha nu kan ik er om lachen, dat ding ziet er helemaal niet jarig 70 uit ofzo helemaal niet zelfs . De doos wel maar het gaat om de inhoud ( zegt m'n vriendin ook vaak ) Hij doet het echt perfect vanochtend ff cappuccino gedronken Ik ben er blij mee en de smaak is gewoon goed. Al ben ik geen fijnproever ik ben er in ieder geval tevreden mee
pi_47607417
De onze, meegenomen uit Italië en toen bleek dat hij hier ook gewoon te koop is

Gaggia Titanium


We zijn zéér tevreden over het apparaat, en wanneer de bonen uit Italië op zijn gaan we aan de Peeze bonen.
En ja, dat zijn onze eigen Boris † en Diever hiernaast!
  zaterdag 24 maart 2007 @ 12:22:43 #259
168821 Luigi_
Forza Milano
pi_47607623
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:14 schreef bianca en michael het volgende:
De onze, meegenomen uit Italië en toen bleek dat hij hier ook gewoon te koop is

Gaggia Titanium
[afbeelding]

We zijn zéér tevreden over het apparaat, en wanneer de bonen uit Italië op zijn gaan we aan de Peeze bonen.
Ziet dr goed uit nog mooi ook Is het mogelijk dat u mij een kleine prijs indicatie geeft van uw espresso-automaat.
pi_47609881
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 12:22 schreef Luigi_ het volgende:

[..]

Ziet dr goed uit nog mooi ook Is het mogelijk dat u mij een kleine prijs indicatie geeft van uw espresso-automaat.
Op kieskeurig variërend van ¤ 637 tot ¤ 848.
  zaterdag 24 maart 2007 @ 14:45:26 #261
168821 Luigi_
Forza Milano
pi_47610781
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 14:06 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Op kieskeurig variërend van ¤ 637 tot ¤ 848.
Oké Nu maar hopen voor bianca en michael dat ze niet het dubbele hebben betaald in Italië
pi_47613424
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 14:45 schreef Luigi_ het volgende:

[..]

Oké Nu maar hopen voor bianca en michael dat ze niet het dubbele hebben betaald in Italië
Hihi, nee wij hebben er daar 599,- voor betaald

Overigens krijgen we in de nieuwe keuken in het nieuwe huis deze:



Ik hoop dat we de koffie uit die een beetje kunnen vergelijken met de Gaggia. Iemand ervaring met deze (Siemens TK68E571) of een andere inbouw?

[ Bericht 22% gewijzigd door bianca en michael op 24-03-2007 16:42:30 ]
En ja, dat zijn onze eigen Boris † en Diever hiernaast!
pi_47616241
Ik heb enkele maanden geleden een DeLonghi aangeschaft en tot nu toe ben ik er ZEER tevreden over. Volautomaat met perfecte espresso (gebruik voornamelijk Levelt bonen) en een one-touch cappuccino functie:

May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
pi_47929903
Hoi espressionista,

Hoe bereiden jullie je kopje espresso?
Zelf gebruik ik sinds kort een Francis X3 apparaat.



Ok,

Toestel staat aan en alles is schoon.
Kopjes op de warmhoudplaat, piston is warm
Om te beginnen neem ik dus 7 tot 9 gram gemalen koffie.
Die doe ik in de piston en met de stamper druk ik de koffie aan.
Vervolgens even de rand van de piston koffievrij maken en nogmaals de koffie aandrukken met de stamper, druk ongeveer 20 kg en de stamper een halve slag draaien met de wijzers mee.
Piston plaatsen in het toestel en de knop indrukken om een espresso te maken.
Vervolgens loopt er water door de piston en komt er espresso in het kopje.

Echter......................

De ideale doorlooptijd is 20-25 seconden.
Mijn kopje zit eerder vol wat dus zou wijzen op een te grove maling?

Aanvullende vragen:

Na het zetten van de espresso, zet je dan een kopje onder de piston?
Want in de piston zit nog water, toch?
Wanneer leeg je de piston?
Is de pellet dan mooi droog en stevig?
Of komt er losse drab uit de piston?

Bij voorbaat dank op al mijn vragen.


Dus, deel hier tevens je geheimen om allen tot een heerlijke espresso te komen.

[ Bericht 11% gewijzigd door R34L-SIcK op 02-04-2007 17:40:53 ]
pi_47942716
quote:
Op maandag 2 april 2007 16:42 schreef R34L-SIcK het volgende:
De ideale doorlooptijd is 20-25 seconden.
Mijn kopje zit eerder vol wat dus zou wijzen op een te grove maling?
Ik ben ook nog maar een beginner, dus echte antwoorden heb ik niet. Wel heb ik al veel gelezen.
Het zou volgens mij ook kunnen zijn dat je toch niet hard genoeg aanstampt.
quote:
Na het zetten van de espresso, zet je dan een kopje onder de piston?
Nee, ik laat het uitlekken. Ik ken jouw machine niet, maar die van mij (Rancilio Silvia) heeft een RVS opvangbak. Daar laat ik de prut gewoon in liggen tot het bakje vol is.
quote:
Want in de piston zit nog water, toch?
Na het zetten van mn bakkie zwart goud haal ik de piston er af en leg die op het aanrecht/ in de gootstee. Als ik mn bakkie op heb dan klop ik de piston uit en laat nog even water door mn machine lopen zonder de piston er op.
quote:
Wanneer leeg je de piston?
Zie vorig antwoord
quote:
Is de pellet dan mooi droog en stevig?
Meestal blijft er aan de randjes nog wat koffie zitten. Deze veeg ik met mn vinger er af boven de vuilnisbak. Daarna was ik het zeefje, de piston en mn handen even met water en leg de spullen op het nog warme apparaat. Daar droogt het dan vanzelf.
quote:
Of komt er losse drab uit de piston?
Niet zo heel veel dus
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  maandag 2 april 2007 @ 22:25:23 #266
120482 mirugai
very fishy
pi_47944378
Er is een ander topic dat beter aansluit op je vragen: Het Grote Barista Topic Deel II
quote:
Op maandag 2 april 2007 16:42 schreef R34L-SIcK het volgende:
De ideale doorlooptijd is 20-25 seconden.
Mijn kopje zit eerder vol wat dus zou wijzen op een te grove maling?
Dat kan. Als het water te snel doorloopt is er dus te weinig weerstand van de koffiemaling. Een ongelijkmatige aangedrukte koffiemaling of niet hard genoeg aangedrukte koffie kan ook een oorzaak zijn.
quote:
Aanvullende vragen:
Na het zetten van de espresso, zet je dan een kopje onder de piston?
Want in de piston zit nog water, toch?[
Wanneer leeg je de piston?
Is de pellet dan mooi droog en stevig?
Of komt er losse drab uit de piston?
Bij een goede espresso houd je een droge puck over, dus geen drab. Dan komt er dus nauwelijks water uit de piston na het zetten. Het is het beste om de piston direct na het zetten van een espresso schoon te maken. Dit kun je doen door de piston uit te kloppen en eventjes schoon te spoelen met heet water wat je uit je machine laat lopen, dan met een doekje droog vegen en terug in de zetgroep plaatsen. Op die manier blijft de piston warm, want dat is een erg belangrijk apect van espresso: dat de temperatuur stabiel blijft.
Succes ermee en veel espresso plezier!
  woensdag 18 april 2007 @ 14:13:15 #267
32422 engessa
Who's dirty?
pi_48460962
Ik heb gisteravond een espresso/cappuchino apparaat van DeLonghi meegekregen die bij iemand in de weg stond. Missen twee onderdeeltjes, die nog ff bijelkaar scharrelen en dan kan ik ook aan de echte koffie.
pi_50682034
heeft er iemand hier ervaringen met het espresso systeem en het hyper espresso syteem van illy. het zijn allebij van de plastic kuipjes/bakjes en geen pads... grappig trouwens om te lezen dat philips niet degene is geweest die die pads hebben uitgevonden maar dat illy dat heeft gedaan (en ook gepattenteerd)...
pi_52188456
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 09:26 schreef boylovesgirl het volgende:
heeft er iemand hier ervaringen met het espresso systeem en het hyper espresso syteem van illy. het zijn allebij van de plastic kuipjes/bakjes en geen pads... grappig trouwens om te lezen dat philips niet degene is geweest die die pads hebben uitgevonden maar dat illy dat heeft gedaan (en ook gepattenteerd)...
Philips en DE wilde gewoon meer geld voor de koffie hebben dus ze hebben senseo verzonnen als en excuus voor koffie met een crema laag (lees opgeklopte koffie laag) dus vandaar dat ze een pad systeem hebben 'uitgevonden' maar pads zijn als een veel oudere vinding.

Trouwens linkje naar het illy patent http://www.patentstorm.us/patents/5014611-description.html 1989.

en nespresso was iets eerder met capsules http://en.wikipedia.org/wiki/Nespresso rond 1976.
Nespresso was eerst
  woensdag 8 augustus 2007 @ 11:00:51 #270
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_52191546
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 09:26 schreef boylovesgirl het volgende:
heeft er iemand hier ervaringen met het espresso systeem en het hyper espresso syteem van illy.
Als je Nespresso bedoelt, daar heb ik prima ervaringen mee. Erg lekkere koffie komt daaruit. Het kan vast nog iets beter met gemalen koffie en je betaalt iets mee, maar Nespresso is ontzettend snel en makkelijk om te zetten en echt heel goed
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_52191941
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 11:00 schreef Flurry het volgende:

[..]

Als je Nespresso bedoelt, daar heb ik prima ervaringen mee. Erg lekkere koffie komt daaruit. Het kan vast nog iets beter met gemalen koffie en je betaalt iets mee, maar Nespresso is ontzettend snel en makkelijk om te zetten en echt heel goed
Jep nespresso is erg goed en lekker (voornamelijk ook heel makelijk) maar niet zo goed als net vers gebrand->gemalen bonen en dan een perfecte espresso zetten. maar dat kost mij iets te veel moeite dus doe ik het met second best nespresso voor nu
pi_52223848
quote:
Op maandag 2 april 2007 16:42 schreef R34L-SIcK het volgende:
Hoi espressionista,

Hoe bereiden jullie je kopje espresso?
Zelf gebruik ik sinds kort een Francis X3 apparaat.

[afbeelding]
- - - 8< - - -
gisteren ook gekocht, en <OT> nog 'goedkoop' ook, was een aanbieding met 30% korting, en dat zet zoden aan de dijk </OT>
oude uitvoering, blij mee, dan krijg je er nog standaard 2 pistons met een batterij inzetstukken bij, kan dus zowel de servings mee zetten als gemalen koffie.
Voorlopig doe ik eerst ff alleen servings, kreeg er 11 blikken illy servings bij, voordat ik daar door ben

Snap je vragen trouwens niet helemaal, meeste staat duidelijk in de gebruiksaanwijzing uitgelegd...
pi_54668766
quote:
Op zaterdag 17 maart 2007 23:31 schreef sigme het volgende:
Ik heb een goedkope automaat:
[ img]http://www.amaximum.com/catalog/images/incanto%20cappuccino.jpg[/img]

Dat ding doet alles zelf: je gooit er bonen in (ongemalen dus), en water, en af en toe het koekiebakje (de afgewerkte koffie) leeg. Mediamarkt; zo'n 330,- meen ik. Bevalt uitstekend, en ik heb al wat espressoapparaten versleten.

Dit apparaat maakt -en da's voor het éérst in zo'n ding- goeie geklopte melk. Meestal is een los melkschuimertje een betere optie.
En dat is dus een Saeco.

Een paar weken geleden gaf 'ie steeds minder koffie, en steeds meer water op plekken waar dat gansch' niet hoort. Uitelkaar geschroefd, foto's gemaakt, nog verder gedemonteerd: er bleek een ringetje gescheurd.

Saeco opgezocht op het internet, zitten in Wijk bij Duurstede en je kan je apparaat opsturen of langsbrengen. Dat leek ons een wat grote operatie voor een ringetje. Mailtje gestuurd, of ze misschien ook ringetjes konden opsturen. Per kerende post antwoord: dat ze een setje ringetjes konden opsturen voor het luttele bedrag van 0,77 cent (en twee euro verzendkosten). En dat ze hoopten dat het niet aan het kraanhuis lag.

De volgende dag waren de ringetjes er, en bleek ook het kraanhuis lek (haarscheurtje). Saeco had inmiddels laten weten dat zo'n ding ongeveer ¤ 23,- kostte. Dus ook die laten opsturen. Erin gemonteerd (nu hebben we een luxe metalen kraanhuis in plaats van een plastieken).

En het apparaat levert weer ouderwets fabuleuze espresso . Ik ben reuze tevreden over mijn niet-zo-dure-espressoapparaat .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')