Je deelt dat spul door 4 (of 3...) en je hebt een eenpersoonsgerecht. Misschien hier een daar wat veranderen, maar met de meeste gerechten wil het goed.quote:Op maandag 13 maart 2006 15:38 schreef piepster het volgende:
Dat vind ik juist gerechten die je in grote hoeveelheden maakt.
Sommige supermarkten zoals AH en geloof Vomar of Dekamarkt hebben erwtensoep pakkettenquote:Op woensdag 15 maart 2006 10:11 schreef piepster het volgende:
Erwtensoep lijkt me echt een drama voor 1 persoon. Je hebt bijvoorbeeld wel en heel klein biggepootje nodig, een halve wotel, een ministukje knolselderij, een scheutje spliterwten. En dan zit je daar met je kop erwtensoep, en een heleboel ingrediënten die je anders bijna nooit gebruikt.
Verder alt me op dat bij veel recepten geen groente zit. Ik zou ts aanraden om toch overal een bak sla bij te maken, of groentes te koken.
Hiermee kun je ook prima variëren!quote:Op dinsdag 14 maart 2006 21:44 schreef steve2003 het volgende:
hier een eerg lekker recept:
2 tomaten in blokejs snijden
1 gele paprika in blokjes snijden
een kwart courgette in kleine reepjes snijden
het geheel bakken totdat je alles lekker door kan prikken, en er een vocht en sap enzo uit gekomen ins.. bak het in olijfolie trouwens!
als het allemaal lekker klaar is flikker je er groene pesto door, en reepjes parma ham, laat het nog ff beetje opwarmen.
op pasta doen (tagliatelle) en dan rucola er op...
erg lekker
Hoe maak je die?quote:Op donderdag 3 augustus 2006 11:10 schreef Exciter101 het volgende:
kloddertjes zelfgemaakte ansjovismayonaise
Ansjovisjes fijn wrijven, olijfolie, fijngeknepen teentje knoflook, wat fijngehakte naaldjes rozemarijn en wat mayonaise. Eventueel voor de 'bite' wat Wouchestersauce en/of wat drupjes tabasco. In de verhouding die je zelf lekker vindt. Ansjovis uit blik is natuurlijk al snel zout, dus het ligt er aan waar je van houdt. Ik zou uitgaan van één ansjovisje per grote, volle eetlepel mayonaise.quote:
Dacht dat je ook de mayo zelf maakte. Maar welke kant en klaar mayo pak je er dan meestal voor?quote:Op donderdag 3 augustus 2006 23:47 schreef Exciter101 het volgende:
[..]
Ansjovisjes fijn wrijven, olijfolie, fijngeknepen teentje knoflook, wat fijngehakte naaldjes rozemarijn en wat mayonaise. Eventueel voor de 'bite' wat Wouchestersauce en/of wat drupjes tabasco. In de verhouding die je zelf lekker vindt. Ansjovis uit blik is natuurlijk al snel zout, dus het ligt er aan waar je van houdt. Ik zou uitgaan van één ansjovisje per grote, volle eetlepel mayonaise.
Ik neem meestal Hellman's, die vind ik het lekkerst, maar die is in Nederland bijna nergens meer te krijgen. Dus ik neem meestal wat mee uit het buitneland.quote:Op vrijdag 4 augustus 2006 23:49 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Dacht dat je ook de mayo zelf maakte. Maar welke kant en klaar mayo pak je er dan meestal voor?
Er zal wel gewoon poulet bij zitten... Echte snert moet je gewoon maken op basis van een bouillon van krabbetjes en hips en die moeten echt een tijd trekken voordat je echt een lekkere krachtige bouillon heb.quote:Op donderdag 16 maart 2006 15:26 schreef piepster het volgende:
Ah, dat wist ik niet. Zit daar dan ook een varkenspootje bij, en worst en krabbetjes? Of moet je die los kopen?
evenredig is dat de benodigde tijd per persoon gelijk is. Wat dus nooit het geval is omdat de meeste tijd uit wachten bestaat. Wel is de benodigde snijtijd enzo korter, maar aangezien je dat vaak tijdens het wachten doet...quote:Op maandag 7 augustus 2006 14:22 schreef piepster het volgende:
Waar het om ging, is dat het lastig is om een halve paprika te kopen etc. En ja, ik weet wel dat je die dan de volgende dag weer kan gebruiken, maar dat doet toch niemand.
ps. wat is evenredelijk?
omdat ie binnen no time rijp is voor de kliko?quote:Op maandag 7 augustus 2006 15:59 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Maar waarom zou je niet een halve paprika bewaren?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |