Angel20 | woensdag 8 maart 2006 @ 10:54 |
Weet iemand misschien een lekker recept hiervoor? Ik wil dit graag morgen maken... Het liefst met puree..... en zonder die mixen van 'mix voor ovenschotel' | |
IJzercookie | woensdag 8 maart 2006 @ 11:00 |
eerst laagje aardappelpuree, daar over heen spinazie-a-creme, daarover een aantal gehalveerde eieren. Hierover een kaassaus gieten, dan in de oven. Als het allemaal al warm is kan een paar minuutjes onder de grill al genoeg zijn ![]() | |
Lienekien | woensdag 8 maart 2006 @ 11:00 |
Een heel simpel recept: Aardappelschijfjes bakken, die doe je in een ovenschaal zodat de bodem is bedekt. Daaroverheen: een laag spinazie a la creme (ontdooid), naar smaak extra gekruid. Ten slotte: geraspte kaas of bijv. danish blue Niet-vegetarische variant: tussen aardappelschijfjes en spinazie een laag rul gebakken gehakt, naar smaak gekruid en met bijv. knoflook en een gesnipperd en gefruit uitje. 20 minuten in een oven van ca. 200 graden. | |
Mirjam | woensdag 8 maart 2006 @ 11:01 |
quote:dit ziet er wel lekker ut, al zou ik de puree dan wel zelf maken. [ Bericht 4% gewijzigd door Adelante op 13-03-2006 00:04:36 ] | |
Fixxxer | woensdag 8 maart 2006 @ 11:12 |
spinazie met zalm aardappelpurree en mosterdsausje, f*kking lekker en t recept staat op de website van AH/allerhande. ![]() | |
zillah666 | woensdag 8 maart 2006 @ 11:44 |
quote:Dit recept is echt onwijs lekker. het enige wat ik anders doe is dat ik er geen eieren in doe (ga ik de volgende keer wel doen) en dat ik nog een zaden roerbak mix door de spinazie kieper. Oh en ik zie net dat hier aardappelpuree staat, wij maken het altijd met rijst. Hm, ok, het is inmiddels een totaal ander recept, maar goed, het is vast allebei lekker ![]() | |
Laton | woensdag 8 maart 2006 @ 11:52 |
ontopic: groot ei bakken..dooiers kapot: op bodem ovenschaal leggen. aardappels koken..prakken samen met bladspinazie / a la creme (hoeveel zin in moeite je hebt ![]() rozijnen er doorheen ![]() laag gehakt met kleine hoeveelheid ananas stukjes erdoorheen en knoflook ..laagje puree daar weer overheen..paneermeel voor de knapperigheid erboven op ..30 min oven 200 graden. ongeveer. ![]() [ Bericht 28% gewijzigd door Adelante op 13-03-2006 00:04:50 ] | |
Angel20 | woensdag 8 maart 2006 @ 11:56 |
mmm klinkt allemaal errug lekker!!! ![]() Ben er nog niet uit welk recept ik nu precies ga maken.... [ Bericht 12% gewijzigd door Adelante op 13-03-2006 00:05:02 ] | |
Laton | woensdag 8 maart 2006 @ 11:56 |
quote:de mijne natuurlijk ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door Adelante op 13-03-2006 00:05:17 ] | |
Koningin | woensdag 8 maart 2006 @ 11:56 |
Die ovenschotels zijn eigenlijk allemaal hetzelfde: puree - gehakt - en de betreffende groente. Toch ga ik deze ook eens proberen ![]() | |
kabouter.muts | woensdag 8 maart 2006 @ 14:42 |
ui, knoflook. paprika bakken bladspinazie erdoor met vellen bladerdeeg een taartvorm bedekken spinaziemengsel er in doen eieren met beetje melk peper en zout loskloppen en erover gieten overdekken met wat kaas en/of pijnboompitjes serveren met tomatensalade ofzo Het is geen puree maar bladerdeeg toch erg lekker!!! Je kan het bladerdeeg natuurlijk voor puree vervangen ![]() | |
Quinazoline | woensdag 8 maart 2006 @ 16:25 |
Wel niet met aardappel puree, maar ook erg lekker: Gekookte macaroni, Daarop kaas (oude kaas!!) Daarop een laag lekker gekruid gehakt Daar overheen spinazie. In de oven tot alles goed heet is. | |
Laton | woensdag 8 maart 2006 @ 23:46 |
quote:probeer dat eiermengsel eens zo te maken: 3 eieren...15 dl melk, 2/3 eetlepels bloem..2 eetlepels koffiemelk. ![]() | |
kissa | donderdag 9 maart 2006 @ 00:49 |
quote: ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 9 maart 2006 @ 08:56 |
quote:Heb je een linkje voor ons? | |
Blues | donderdag 9 maart 2006 @ 10:06 |
quote:http://www.ah.nl/allerhande/recepten/recipe.jsp?course=hoofdgerecht&ingredient=spinazie+zalm&id=241634&offset=0 Ziet er lekker uit ![]() ![]() [ Bericht 50% gewijzigd door Blues op 09-03-2006 10:27:50 ] | |
Vava | vrijdag 10 maart 2006 @ 02:42 |
Ik maak ook wel eens een ovenschotel met spinazie: - ovenschaal bedekken met bladerdeeg - vullen met spinazie - ei klutsen en over de spinazie in de ovenschaal verdelen - tomaat in schijfjes snijden en over de spinazie in de schaal doen - restjes bladerdeeg over het geheel en dan in de oven tot het bladerdeel mooi van kleur is ![]() ![]() Hoeveelheden naar eigen smaak trouwens ![]() | |
kabouter.muts | vrijdag 10 maart 2006 @ 08:39 |
En angel20 wat is het geworden? | |
Koningin | vrijdag 10 maart 2006 @ 09:58 |
quote:Heb het recept uitgeprint!! Ga ik eens proberen. Iemand er ervaring mee? | |
Fixxxer | vrijdag 10 maart 2006 @ 14:11 |
quote:Ik dus... zie bovenstaande post. | |
Sjoem | vrijdag 10 maart 2006 @ 16:28 |
quote:Klinkt lekker en makkelijk. * Sjoem gaat hem onthouden! Dankje ![]() | |
Irakkie | vrijdag 10 maart 2006 @ 22:03 |
Doe gewoon die van Rafaël en Sylvie... | |
m@x | zaterdag 11 maart 2006 @ 13:01 |
Het is geen ovenschotel met puree maar wel met spinazie en hij is echt heel erg lekker. - 300 gr snelkookrijst - 50 gr pijnboompitten - 1 pak gesneden bladspinazie - 4 eetlepelspesto - 3 eieren - zout en peper - 1,5 eetlepel boter of margarine - 110 gr. geraspte belegen kaas Je kookt de rijst en roostert de pijnboompitten in een droge koekenpan. De spinazie ontdooi je en verwarm je. Vervolgens roer je de pesto, eieren en pijnboompitten daar doorheen en breng je het op smaak met peper en zout. Je vet de overnschaal in met de boter en de boter die je overhebt roer je door de rijst heen. De overnschaal vul je vervolgens met laagjes rijst en het spinaziemengsel (bovenste laag spinazie!) en je strooit er de geraspte kaas overheen. Het geheel ongeveer 20 minuten afbakken in de oven (200 graden). De rijst kan eventueel vervangen worden door pasta en als je er graag vlees bij hebt kan je door het spinaziemengsel nog reepjes chorizo roeren. | |
Koningin | maandag 13 maart 2006 @ 09:12 |
Ik heb gister die van de AH gemaakt (alleen de verkeerde spinazie meegenomen), maar het was erg lekker ![]() Voor herhaling vatbaar dus! |