FOK!forum / Culinesse à gogo / Spinazie ovenschotel
Angel20woensdag 8 maart 2006 @ 10:54
Weet iemand misschien een lekker recept hiervoor?
Ik wil dit graag morgen maken...

Het liefst met puree..... en zonder die mixen van 'mix voor ovenschotel'
IJzercookiewoensdag 8 maart 2006 @ 11:00
eerst laagje aardappelpuree, daar over heen spinazie-a-creme, daarover een aantal gehalveerde eieren. Hierover een kaassaus gieten, dan in de oven. Als het allemaal al warm is kan een paar minuutjes onder de grill al genoeg zijn
Lienekienwoensdag 8 maart 2006 @ 11:00
Een heel simpel recept:

Aardappelschijfjes bakken, die doe je in een ovenschaal zodat de bodem is bedekt.

Daaroverheen: een laag spinazie a la creme (ontdooid), naar smaak extra gekruid.

Ten slotte: geraspte kaas of bijv. danish blue

Niet-vegetarische variant: tussen aardappelschijfjes en spinazie een laag rul gebakken gehakt, naar smaak gekruid en met bijv. knoflook en een gesnipperd en gefruit uitje.

20 minuten in een oven van ca. 200 graden.
Mirjamwoensdag 8 maart 2006 @ 11:01
quote:
Gehakt ovenschotel met spinazie

Bereidingstijd: 20 minuten

Aantal personen: 2 personen

Benodigdheden:
• 300 gram rundergehakt
• 2 zakjes aardappelpuree
• 2 gesnipperde uien
• 1 kuipje Boursin Knoflook & Fijne Kruiden
• 1 zakje provencaalse kruiden
• 100 gram geraspte kaas
• 1 zakje (diepvries) bladspinazie


Bereiden
Bak het gehakt rul en voeg de gesnipperde uien toe. Voeg wat provencaalse kruiden naar smaak toe. Bereid de aardappelpuree zoals op de verpakking vermeld.Voeg de Boursin Cuisine toe aan de aardappelpuree. Leg een laagje gehakt/ui mengsel in een ovenschaal, vervolgens een laagje aardappelpuree, dan een laagje spinazie. Herhaal deze volgorde tot de ingredienten op zijn. Eindig met een laag geraspte kaas. Zet de schaal in de voorverwarmde voor ongeveer 15-20 minuten tot de kaas mooi bruin is.
dit ziet er wel lekker ut, al zou ik de puree dan wel zelf maken.

[ Bericht 4% gewijzigd door Adelante op 13-03-2006 00:04:36 ]
Fixxxerwoensdag 8 maart 2006 @ 11:12
spinazie met zalm aardappelpurree en mosterdsausje, f*kking lekker en t recept staat op de website van AH/allerhande.
zillah666woensdag 8 maart 2006 @ 11:44
quote:
Op woensdag 8 maart 2006 11:00 schreef IJzercookie het volgende:
eerst laagje aardappelpuree, daar over heen spinazie-a-creme, daarover een aantal gehalveerde eieren. Hierover een kaassaus gieten, dan in de oven. Als het allemaal al warm is kan een paar minuutjes onder de grill al genoeg zijn
Dit recept is echt onwijs lekker. het enige wat ik anders doe is dat ik er geen eieren in doe (ga ik de volgende keer wel doen) en dat ik nog een zaden roerbak mix door de spinazie kieper. Oh en ik zie net dat hier aardappelpuree staat, wij maken het altijd met rijst.
Hm, ok, het is inmiddels een totaal ander recept, maar goed, het is vast allebei lekker
Latonwoensdag 8 maart 2006 @ 11:52
ontopic: groot ei bakken..dooiers kapot:

op bodem ovenschaal leggen. aardappels koken..prakken samen met bladspinazie / a la creme (hoeveel zin in moeite je hebt )

rozijnen er doorheen
laag gehakt met kleine hoeveelheid ananas stukjes erdoorheen en knoflook ..laagje puree daar weer overheen..paneermeel voor de knapperigheid erboven op ..30 min oven 200 graden. ongeveer.



[ Bericht 28% gewijzigd door Adelante op 13-03-2006 00:04:50 ]
Angel20woensdag 8 maart 2006 @ 11:56
mmm klinkt allemaal errug lekker!!!
Ben er nog niet uit welk recept ik nu precies ga maken....

[ Bericht 12% gewijzigd door Adelante op 13-03-2006 00:05:02 ]
Latonwoensdag 8 maart 2006 @ 11:56
quote:
Op woensdag 8 maart 2006 11:56 schreef Angel20 het volgende:
mmm klinkt allemaal errug lekker!!!
Ben er nog niet uit welk recept ik nu precies ga maken....
de mijne natuurlijk

[ Bericht 8% gewijzigd door Adelante op 13-03-2006 00:05:17 ]
Koninginwoensdag 8 maart 2006 @ 11:56
Die ovenschotels zijn eigenlijk allemaal hetzelfde: puree - gehakt - en de betreffende groente.
Toch ga ik deze ook eens proberen
kabouter.mutswoensdag 8 maart 2006 @ 14:42
ui, knoflook. paprika bakken
bladspinazie erdoor
met vellen bladerdeeg een taartvorm bedekken
spinaziemengsel er in doen
eieren met beetje melk peper en zout loskloppen en erover gieten
overdekken met wat kaas en/of pijnboompitjes
serveren met tomatensalade ofzo

Het is geen puree maar bladerdeeg
toch erg lekker!!!
Je kan het bladerdeeg natuurlijk voor puree vervangen
Quinazolinewoensdag 8 maart 2006 @ 16:25
Wel niet met aardappel puree, maar ook erg lekker:

Gekookte macaroni,
Daarop kaas (oude kaas!!)
Daarop een laag lekker gekruid gehakt
Daar overheen spinazie.

In de oven tot alles goed heet is.
Latonwoensdag 8 maart 2006 @ 23:46
quote:
Op woensdag 8 maart 2006 14:42 schreef kabouter.muts het volgende:
ui, knoflook. paprika bakken
bladspinazie erdoor
met vellen bladerdeeg een taartvorm bedekken
spinaziemengsel er in doen
eieren met beetje melk peper en zout loskloppen en erover gieten
overdekken met wat kaas en/of pijnboompitjes
serveren met tomatensalade ofzo

Het is geen puree maar bladerdeeg
toch erg lekker!!!
Je kan het bladerdeeg natuurlijk voor puree vervangen
probeer dat eiermengsel eens zo te maken: 3 eieren...15 dl melk, 2/3 eetlepels bloem..2 eetlepels koffiemelk.
kissadonderdag 9 maart 2006 @ 00:49
quote:
Op woensdag 8 maart 2006 11:00 schreef IJzercookie het volgende:
eerst laagje aardappelpuree, daar over heen spinazie-a-creme, daarover een aantal gehalveerde eieren. Hierover een kaassaus gieten, dan in de oven. Als het allemaal al warm is kan een paar minuutjes onder de grill al genoeg zijn
Perfect!
Martijn_77donderdag 9 maart 2006 @ 08:56
quote:
Op woensdag 8 maart 2006 11:12 schreef Fixxxer het volgende:
spinazie met zalm aardappelpurree en mosterdsausje, f*kking lekker en t recept staat op de website van AH/allerhande.
Heb je een linkje voor ons?
Bluesdonderdag 9 maart 2006 @ 10:06
quote:
Op donderdag 9 maart 2006 08:56 schreef Martijn_77 het volgende:


Heb je een linkje voor ons?
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/recipe.jsp?course=hoofdgerecht&ingredient=spinazie+zalm&id=241634&offset=0

Ziet er lekker uit



[ Bericht 50% gewijzigd door Blues op 09-03-2006 10:27:50 ]
Vavavrijdag 10 maart 2006 @ 02:42
Ik maak ook wel eens een ovenschotel met spinazie:

- ovenschaal bedekken met bladerdeeg
- vullen met spinazie
- ei klutsen en over de spinazie in de ovenschaal verdelen
- tomaat in schijfjes snijden en over de spinazie in de schaal doen
- restjes bladerdeeg over het geheel

en dan in de oven tot het bladerdeel mooi van kleur is er kan eventueel nog wat kaas over voor het de over in gaat

Hoeveelheden naar eigen smaak trouwens
kabouter.mutsvrijdag 10 maart 2006 @ 08:39
En angel20 wat is het geworden?
Koninginvrijdag 10 maart 2006 @ 09:58
quote:
Heb het recept uitgeprint!! Ga ik eens proberen.
Iemand er ervaring mee?
Fixxxervrijdag 10 maart 2006 @ 14:11
quote:
Op vrijdag 10 maart 2006 09:58 schreef Koningin het volgende:

[..]

Heb het recept uitgeprint!! Ga ik eens proberen.
Iemand er ervaring mee?
Ik dus... zie bovenstaande post.
Sjoemvrijdag 10 maart 2006 @ 16:28
quote:
Op woensdag 8 maart 2006 11:00 schreef Lienekien het volgende:
Een heel simpel recept:

Aardappelschijfjes bakken, die doe je in een ovenschaal zodat de bodem is bedekt.

Daaroverheen: een laag spinazie a la creme (ontdooid), naar smaak extra gekruid.

Ten slotte: geraspte kaas of bijv. danish blue

Niet-vegetarische variant: tussen aardappelschijfjes en spinazie een laag rul gebakken gehakt, naar smaak gekruid en met bijv. knoflook en een gesnipperd en gefruit uitje.

20 minuten in een oven van ca. 200 graden.
Klinkt lekker en makkelijk.

* Sjoem gaat hem onthouden!

Dankje
Irakkievrijdag 10 maart 2006 @ 22:03
Doe gewoon die van Rafaël en Sylvie...
m@xzaterdag 11 maart 2006 @ 13:01
Het is geen ovenschotel met puree maar wel met spinazie en hij is echt heel erg lekker.

- 300 gr snelkookrijst
- 50 gr pijnboompitten
- 1 pak gesneden bladspinazie
- 4 eetlepelspesto
- 3 eieren
- zout en peper
- 1,5 eetlepel boter of margarine
- 110 gr. geraspte belegen kaas

Je kookt de rijst en roostert de pijnboompitten in een droge koekenpan. De spinazie ontdooi je en verwarm je. Vervolgens roer je de pesto, eieren en pijnboompitten daar doorheen en breng je het op smaak met peper en zout. Je vet de overnschaal in met de boter en de boter die je overhebt roer je door de rijst heen. De overnschaal vul je vervolgens met laagjes rijst en het spinaziemengsel (bovenste laag spinazie!) en je strooit er de geraspte kaas overheen. Het geheel ongeveer 20 minuten afbakken in de oven (200 graden).

De rijst kan eventueel vervangen worden door pasta en als je er graag vlees bij hebt kan je door het spinaziemengsel nog reepjes chorizo roeren.
Koninginmaandag 13 maart 2006 @ 09:12
Ik heb gister die van de AH gemaakt (alleen de verkeerde spinazie meegenomen), maar het was erg lekker
Voor herhaling vatbaar dus!