haha precies.quote:Op zaterdag 4 maart 2006 01:52 schreef McCarthy het volgende:
als je uit een goeie welvarende buurt komt maar je bent niet zo slim en school loopt een beetje stroef dan ben je niet dom .... nee .... dan ben je
| ] ys| _ Ə ,C.t ï $¢ Ħ
Waarom als smoes? het is toch gewoon bewezen dat het bestaat, en dat je het ook niet kan faken.quote:En ik ben ook van mening dat dyslectie tegenwoordig veeel te vaak als smoes wordt gebruikt
Goed topic.quote:Op zaterdag 4 maart 2006 03:47 schreef erikkll het volgende:
פּөє|] ____Гỏρڅ
Nee, het gaat niet over of wordt minder, maar uiteindelijk is school een voorbereiding op het werkleven. En dat je genoeg tijd krijgt om die kennis tot je te nemen lijkt me logisch, en daarom ben ik er ook voor dat mensen op middelbare scholen enzo extra tijd krijgen voor dingen. Maar op een bepaald moment zullen de dyslectische mensen toch wel moeten 'leren omgaan' met het feit dat er weinig rekening mee wordt gehouden?quote:Op zaterdag 4 maart 2006 03:52 schreef petre86 het volgende:
maatregelen afschaffen?
eerst wel en daarna niet meer?
waarom?
"dyslexie gaat over"?
"het wordt minder"?
...
vroeger was je gewoon lui.. nu hebben ze door dat er een schakel in je hersenen niet goed staat.. en ja, dan blìjf je langer tijd nodig hebben om te lezen... of je blijft geen taalgevoel hebben..
en ja, het is al lastig genoeg in het bereijfsleven, dus waarom niet de kans bieden op een goede scholing?
Je verandert wel snel van mening. Net zei je nog:quote:Op zaterdag 4 maart 2006 04:18 schreef Litso het volgende:
Nee, het gaat niet over of wordt minder, maar uiteindelijk is school een voorbereiding op het werkleven. En dat je genoeg tijd krijgt om die kennis tot je te nemen lijkt me logisch, en daarom ben ik er ook voor dat mensen op middelbare scholen enzo extra tijd krijgen voor dingen. Maar op een bepaald moment zullen de dyslectische mensen toch wel moeten 'leren omgaan' met het feit dat er weinig rekening mee wordt gehouden?
Door vanaf een bepaald moment (bijvoorbeeld vanaf dat je ervoor kiest een universitaire studie te doen) te leren werken binnen de tijd en andere grenzen die anderen ook moeten aanhouden, ondanks je dyslexie, lijkt me eigenlijk de ideale voorbereiding op hoe het later ook zal zijn als je een 'echte' baan hebt.
Ook bij verdere studie is extra tijd nodig.quote:Op zaterdag 4 maart 2006 03:22 schreef Litso het volgende:
Ik ben het trouwens niet met je eens. Ik denk dat het niet veel uitmaakt voor een VWO/universitaire opleiding of je wat langer over het lezen doet. Waar het om gaat bij wetenschappelijk onderwijs is het niveau van denken, niet van lezen. Het zogenaamde 'academisch denken' waar we laatst nog een stevige discussie over hadden
Hmm, ik spreek mezelf wel tegen inderdaad. Waarom ik zei dat het om het academisch denkniveau gaat en niet om hoe snel/goed je leest was omdat McCarthy gewoon keihard zegt 'dan maar HBO doen, je bent nou eenmaal dommer'.quote:Op zaterdag 4 maart 2006 04:47 schreef svann het volgende:
[..]
Je verandert wel snel van mening. Net zei je nog:
[..]
Ook bij verdere studie is extra tijd nodig.
Het gaat hier om extra leestijd, niet om concessies aan de kwaliteit van het verwachte 'academische denknivo'.
Dan hebben we het nog niet eens over al die extra leestijd en vooral energie die het voor eigen risico kost om alle stof door te worstelen. En de motivatie om dat vol te houden.
Oneerlijk is het om die kans niet te geven.
Later in een echte baan, in het echte leven weet de dyslecticus maar al te goed wat hem te wachten staat.
Hetzelfde als waar hij al jaren mee worstelt.
het is een mooi woord voor niet zo slim zijn. Daar gaat het om.quote:Op zaterdag 4 maart 2006 03:59 schreef _van_puffelen het volgende:
[..]
Waarom als smoes? het is toch gewoon bewezen dat het bestaat, en dat je het ook niet kan faken.
Probeer jij het maar eens te faken elke dag ?
Ik heb alleen maar tentamens gehad met een bepaalde tijdsduur. En ik heb ook wel eens gezien dat iemand met dyslexie een half uurtje ofzo extra tijd kreeg. Maar die had dan wel een of andere doktersverklaring.quote:Op zaterdag 4 maart 2006 05:01 schreef Litso het volgende:
Hoe zit dat eigenlijk op de universiteit, krijgen dyslecten nu extra tijd? Zijn er überhaupt (veel) tentamens waar een bepaalde tijdsduur aan zit?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |