http://www.romertopf.com/In een romertopf wordt vlees altijd lekker als je het met witte wijn stooft.
Voorbeeld:
Beenhammetje.
Zout/peper.
Dille (vers)
Honing
½ liter droge witte wijn.
Kruid het beenhammetje met zout en peper, wrijf in met honing, strooi er dan wat dille overheen en braad het hammetje in een beetje boter in een braadpan aan op matig vuur, als het hammetje helemaal is dichtgeschroeid en een mooi kleurtje heeft leg je hem in de voorverwarmde romertopf (gewoon in de oven zetten tijdens het voorverwarmen), giet de wijn erbij (niet gekoeld, gewoon op kamertemperatuur) doe het deksel er op en zet in de voorverwarmde oven, houd een braadtijd aan van 20 minuten bij 180 graden, draai het hammetje om en dan nog eens een kwartier laten sudderen. Laat dan de romertopf even een klein kwartiertje rusten op het aanrecht / de tafel, dan is het klaar.
Het kookvocht kun je dan wat inkoken en binden met een beetje sausbinder, dan heb je een sausje erbij.
Lekker bij wilde rijst en een salade.
(Dit kun je natuurlijk ook in een ovenschaal met deksel doen.)