FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten jullie bij de patat/friet/pommes?
Camplodonderdag 16 februari 2006 @ 19:45
Als jullie patat/friet eten wat eten jullie er dan bij? En dan bedoel ik dus vooral als je het thuis maakt dus zelf bakt.

Bij de meesten zie je altijd standaard kroket/frikandel terwijl wij hier thuis altijd een overkill aan spul hebben (van de Sligro/Makro).

We hebben momenteel:

- Frikandel (100 grams)
- Kroket
- Saté Rol
- Picanto
- Carrero (Mexicano)
- Kipnuggets
- Viandel
- Kipknotsen
- Kaassouflé's
- Kipcorn's.

Volgens mij ook nog hamburgers etc (van die Beckers gevallen die makkelijk in de friteuse gaan).

Wat hebben jullie er bij?
most_wanteddonderdag 16 februari 2006 @ 19:50
Frikadellen en Kaasoufle's.
Martijn_77donderdag 16 februari 2006 @ 19:50
Meestal iets van een loempia of een frikandel speciaal.

Maar ik eet bijna nooit friet
Lippie85donderdag 16 februari 2006 @ 19:50
Mayonaise
Camplodonderdag 16 februari 2006 @ 19:51
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 19:50 schreef Lippie85 het volgende:
Mayonaise
Meer niet?
longinusdonderdag 16 februari 2006 @ 19:52
shoarmarol
ikwilookwatzeggendonderdag 16 februari 2006 @ 19:53
Meestal een kroket én een frikandel
Pikhoofddonderdag 16 februari 2006 @ 19:54
meestal nemen wij ook een beetje de standaard ingredienten zoals jij die noemt (frikandel, kroket, etc), dan met de staafmixer er een papje van maken en dat in de oven zetten tot het een krokante korst heeft.

"islam suck" is trouwens niet echt grammaticaal gezien een correcte zin.
Camplodonderdag 16 februari 2006 @ 19:55
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 19:54 schreef Pikhoofd het volgende:
meestal nemen wij ook een beetje de standaard ingredienten zoals jij die noemt (frikandel, kroket, etc), dan met de staafmixer er een papje van maken en dat in de oven zetten tot het een krokante korst heeft.

"islam suck" is trouwens niet echt grammaticaal gezien een correcte zin.
Ik heb die avatar ook niet ontworpen .
Terug ontopic
Xenniadonderdag 16 februari 2006 @ 19:55
Bereklauw met satesaus
Nijnadonderdag 16 februari 2006 @ 19:55
Wij hebben geen frituurpan, dus als we frietjes eten halen we ze bij de snackbar, meestal in combinatie met een frikandel speciaal ofzo.
Camplodonderdag 16 februari 2006 @ 19:56
Wat is een bereklauw trouwens?
Thoricaldonderdag 16 februari 2006 @ 19:57
Van alles maar niet wat jij (vr) eet.
Als ik al 2 dingen uit de frituur op een bord eet dan is dat inktvis met zelfgemaakte frieten en een salade.
_Supremedonderdag 16 februari 2006 @ 19:58
2 frikandellen, een Carrero en een kaassouflé.

en nog een paar frietjes ja..
Pietklaasodonderdag 16 februari 2006 @ 19:59
Shoarmarol is vet lekke
Berehap met pindasaus
Kroket
Ja eigenlijk gewoon waar ik zin in heb
Salsagirldonderdag 16 februari 2006 @ 20:00
ehm wij kunnen kiezen uit:
loempia's
frikandellen
kroketten
kaassoufle
nassieschijven
mc nuggets


maaar hou het zelf het liefst bij een loempia
Copycatdonderdag 16 februari 2006 @ 20:01
Bamischijf of een Van Dobbe kroket.
Camplodonderdag 16 februari 2006 @ 20:03
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 20:00 schreef Salsagirl het volgende:
ehm wij kunnen kiezen uit:
loempia's
frikandellen
kroketten
kaassoufle
nassieschijven
mc nuggets


maaar hou het zelf het liefst bij een loempia
Hahaha MC nuggets nog wel
Waar koop je die, die zijn lekker

En en en ....wat vergeet jij
IbeBendonderdag 16 februari 2006 @ 20:04
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 19:55 schreef Xennia het volgende:
Bereklauw met satesaus
Heerlijk
Bluesdonderdag 16 februari 2006 @ 20:04
Lekker een berg sla
#ANONIEMdonderdag 16 februari 2006 @ 20:07
Bij een goed bord patat vind ik a) een dikke kroket, b) een kaassouflee of c) een klodder mayo lekker. Maar slechts 1 tegelijk!
Latondonderdag 16 februari 2006 @ 20:09
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 20:01 schreef Copycat het volgende:
Bamischijf of een Van Dobbe kroket.
En bereklauw met sate, en chilisaus en Goulashkroket !
Salsagirldonderdag 16 februari 2006 @ 20:14
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 20:03 schreef Camplo het volgende:

[..]

Hahaha MC nuggets nog wel
Waar koop je die, die zijn lekker

En en en ....wat vergeet jij
heej van mora zijn die geloof ik..

haha en ja meld me al aan hoor( dacht eerst nog aan een of ander product)
Erosjuhhhdonderdag 16 februari 2006 @ 20:17
berehap speciaal..
of de kikastick

van de beckers site:
quote:
De Kikastick, spies met kip- en kalkoenvlees met ui ertussen omhult door een pittig beslag.
een berehap van kip met kalkoen dus
heerlijk!
Camplodonderdag 16 februari 2006 @ 20:19
Wat is een berehap/klauw
En een kikastick?
Stiffmasterdonderdag 16 februari 2006 @ 20:19
Ik taco's
Erosjuhhhdonderdag 16 februari 2006 @ 20:21
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 20:19 schreef Camplo het volgende:
Wat is een berehap/klauw
En een kikastick?
berehap = gehakt + ui om en om

wikipedia:
quote:
Een berehap is een in plakken gesneden gehaktbal met uienringen daartussen. Soms worden er ook dingen tussen geregen zoals stukken ananas of paprika

Deze wordt gefrituurd en in sommige streken geserveerd met pindasaus. Deze snack wordt ook wel berenklauw genoemd.

Berehap is een merknaam van Mabos, en mag dus alleen door deze fabrikant onder die naam verkocht worden
kikastick = zie post boven je
Copycatdonderdag 16 februari 2006 @ 20:22
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 20:09 schreef Laton het volgende:
Goulashkroket !
Ik heb ooit eens een hele gore goulashkroket gegeten (met een soort spierachtige sliertjes erin) en sindsdien lust ik die niet meer .
Camplodonderdag 16 februari 2006 @ 20:24
Oeff berehap is lekker! Die wil ik graag! Waar te koop ook bij Makro / Sligro?
Isabeaudonderdag 16 februari 2006 @ 20:25
Appelmoes, sla en iets van een schnitzel of zo. Als ik al van die kant & klaar zooi naar binnen krijg dan is het een viandel. De rest vind ik vaak niet te eten.
Xenniadonderdag 16 februari 2006 @ 20:48
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 20:24 schreef Camplo het volgende:
Oeff berehap is lekker! Die wil ik graag! Waar te koop ook bij Makro / Sligro?
Geen idee. In ieder geval bij de snackbar
Cutiedonderdag 16 februari 2006 @ 20:51
Kaassouffles!
Latondonderdag 16 februari 2006 @ 21:26
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 20:22 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ik heb ooit eens een hele gore goulashkroket gegeten (met een soort spierachtige sliertjes erin) en sindsdien lust ik die niet meer .
wee de fabrikant van die rommel.
#ANONIEMdonderdag 16 februari 2006 @ 21:28
Ik krijg helemaal trek van al deze goeie suggesties!
ioordonderdag 16 februari 2006 @ 21:29
satekroket, dat is echt super yummie.
SlideAwayvrijdag 17 februari 2006 @ 00:05
Een satekroket is inderdaad niet verkeerd. Een bamischijf is ook altijd wel lekker.
__Saviour__vrijdag 17 februari 2006 @ 00:07
Frikandellen
Ham-Kaassouffle
Carrero
Kippenkluifjes
Mirjamvrijdag 17 februari 2006 @ 10:50
sate rollen
ik moet echt ergens een sligropas regelen , ik ben zo ge op die dingen.
kabouter.mutsvrijdag 17 februari 2006 @ 11:01
Iets van sla en een (zelfgemaakte) burger of gehaktballetje,
Schnitzel kan ook nog wel.
Ik at laatst frietjes bij varkenshaasje en witlof met ham en kaas.
was lekker!
Pietverdrietvrijdag 17 februari 2006 @ 12:48
Stoofvlees is heerlijk bij friet, maar dan vooral de zelfgemaakte.
Verder, een moot gebakken vis met mosterdsaus, goddelijk..
ennuikvrijdag 17 februari 2006 @ 13:55
'k Houd niet zo van snacks. Een lekker biefstukje of zelfgemaakte sate (met komkommersalade) vind ik wel lekker bij de friet!
Cleetjevrijdag 17 februari 2006 @ 13:58
een gebakken eitje over de friet is ook erg lekker en natuurlijk mayo, zonder mayo geen friet
sugarnieuwsvrijdag 17 februari 2006 @ 14:02
broodje frikandel speciaal
Mini_rulezvrijdag 17 februari 2006 @ 14:04
quote:
Op vrijdag 17 februari 2006 12:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Stoofvlees is heerlijk bij friet, maar dan vooral de zelfgemaakte.
Verder, een moot gebakken vis met mosterdsaus, goddelijk..
Allebei mee eens!

Verder van de friture een frikandel speciaal, kipcorn of een berenhap (die in Limburg spoetnik heet ). Thuis als ik al zulke snacks erbij maak het liefst een kaassoufflé, kroket of een kipschnitzeltje. Maar meestal zijn de frites hier een bijgerecht bij iets anders (vlees of vis) en niet andersom.
kissavrijdag 17 februari 2006 @ 14:28
Een zelfgemaakte bal gehakt en mayo. Of een tartaartje met champignons en uienringen
nerd4salevrijdag 17 februari 2006 @ 14:28
Meestal een biefstuk of een vis(moot). En groente.
Daantje77vrijdag 17 februari 2006 @ 14:30
Vissticks.

of lekker een spiegeleitje en dan met mayo er doorheen husselen ziet er ranzig uit maar lekker
Bar_en_Marvrijdag 17 februari 2006 @ 18:45
viandel-kip-biefstuk-varkenshaas

frikandel-kroket-sitostick-kipnuggets-kipcorn-mammoet- appelmoes
Stansfieldwoensdag 22 februari 2006 @ 14:40
Dobber kroketje (of 2)

en kaassoufle
Stiffmasterwoensdag 22 februari 2006 @ 14:42
Eierbal....mjammie
Moragh_DaughterofSunewoensdag 22 februari 2006 @ 14:57
Meestal koken we gewoon bij de friet..Maar dan simpele dingen zoals:
-Gehaktballen
-Salades
-Zelfgemaakte saté
-Biefstuk (stroganoff)
-Vissticks

Hmm..Krijg er meteen zin in
Als ik patat haal bij de snackbar eet ik er vaak een broodje kroket bij.
Loontjahwoensdag 22 februari 2006 @ 15:15
Erosjuhhhwoensdag 22 februari 2006 @ 15:29
viandel is ook lekker ja!
_Hestia_woensdag 22 februari 2006 @ 15:58
frikandellen
Camplowoensdag 22 februari 2006 @ 17:31
Nasi's added
xJapserdonderdag 23 februari 2006 @ 21:57
Een kipschnitzel met een schijfje citroen en wat zigeunersaus, met ribbelfrietjes
prupkevrijdag 24 februari 2006 @ 00:19
kalfsoester
biefstuk (wel van de haas)
schnitzel
varkenshaasje

en aan groeten :
gemengde sla met ei en ui of rauwe witlofsalade.

(eten ook maar 1 keer in de 2 maanden patat )
rvrbvrijdag 24 februari 2006 @ 08:01
Friet - kip - appelmoes
Friet - steak - peper of champignonroomsaus
Friet - stoofvlees

Je bent Belg of je bent 't niet ;-)
IBAZvrijdag 24 februari 2006 @ 08:08
geen kant en klare zooi,
liever gebakken gamba´s of gewoon een kip(pepoot) uit de gril.
Wicked_Flowervrijdag 24 februari 2006 @ 14:54
doe 100 grams frikandellen van de sligro zijn erg lekker!!!!
Twinkeltwinvrijdag 24 februari 2006 @ 15:12
schnitzel!

En dan t liefst zo een kant en klare wienerschnitzel, ook in de frituurpan gooien, minuutje of 4/5 en uiteraard joppiesaus erbij
#ANONIEMzaterdag 25 februari 2006 @ 12:27
Bamischijf
Goulashkroket
Sjeenzaterdag 25 februari 2006 @ 21:38
Zuurvlees
SuperBoschzaterdag 25 februari 2006 @ 22:19
Satékroketten .
Chieluszondag 26 februari 2006 @ 02:31
mayo
SEMTEXzondag 26 februari 2006 @ 02:37
Pickalilly.
_Vampierheks_zondag 26 februari 2006 @ 02:48
Deze saus:

2 delen mayo
1 deel ketchup
scheutje worchestershiresauce
paar druppels tabasco
mespuntje chilipoeder
mespuntje cayennepeper
scheutje room of schepje creme fraiche
dopje vieux of whisky
zout & peper

Ik gebruik Hellmann's mayonaisse of maak de mayo zelf met een eierdooier, mosterdpoeder, witte wijnazijn, zout, witte peper en slaolie.

[ Bericht 31% gewijzigd door _Vampierheks_ op 26-02-2006 12:53:38 (hellmann's mmmmmmmmm) ]
Radjeshzondag 26 februari 2006 @ 02:57
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 21:28 schreef iamredleader het volgende:
Ik krijg helemaal trek van al deze goeie suggesties!
ik ook, vanaaf maar ff bamischijfen eten
Evil-Cherryzondag 26 februari 2006 @ 09:08
Thuis? Stukje vlees en sla of andere groente. Bij de snackbar? Zelfgemaakte kaassoufflé met échte kaas
Brentmeisterzondag 26 februari 2006 @ 11:26
quote:
Op vrijdag 24 februari 2006 08:08 schreef IBAZ het volgende:
geen kant en klare zooi,
quote:
Op vrijdag 24 februari 2006 15:12 schreef Twinkeltwin het volgende:
schnitzel!

En dan t liefst zo een kant en klare...


Zelf meestal een frikandel, maar de laatste tijd vaak een chilliburger (mexicano). Heerlijk met pindasaus
quote:
Op zondag 26 februari 2006 09:08 schreef Evil-Cherry het volgende:
Thuis? Stukje vlees en sla of andere groente. Bij de snackbar? Zelfgemaakte kaassoufflé met échte kaas
Bij onze snackbar mag je niets zelf maken
Twinkeltwinzondag 26 februari 2006 @ 11:44
Met kant en klare bedoel ik dus voorgepaneerde

Dus niet voorgebakken ofso, das dan half kant en klaar
Thisbezondag 26 februari 2006 @ 11:45
Kaassoufle's of zelfgemaakte kroketten
En Thomy mayonaise Die probeer ik altijd te verbergen voor mannen, die vinden het altijd veel te lekker
Mirjamzondag 26 februari 2006 @ 11:45
quote:
Op zondag 26 februari 2006 11:26 schreef Brentmeister het volgende:


Bij onze snackbar mag je niets zelf maken
dat mag over het algemeen niet idd
Steve-Ozondag 26 februari 2006 @ 11:49
-Kalfs kroket van van dobben
-Mora bitterballen
-Kip nuggets
-Frikadellen
-En af en toe kaas souffles


Oja en dan met een hoop uien en zaanse mayo en curry
Quispizondag 26 februari 2006 @ 12:25
Sitostick met veel pindasaus
Plato1980zondag 26 februari 2006 @ 14:57
Een kipcorn en soms nog een frikadel speciaal.
Dandilionzondag 26 februari 2006 @ 15:24
ik eet geen friet voor mij is niks anders dan patat!

patatje

met:

mayo, curry appelmoes, wiskey coiktailsaus

frikandellen en een enkele ker een kipcorn, kroket kan je bij mij niet kwijt!

biestuk, snitzel, kip-filet, pootjes etc,

gebakken vis

sla; ijsberg of gewoon, witlofsalade


van de week nog lekker patatje op! gaat niks boven zelf gebakken!!!!
Nataliezondag 26 februari 2006 @ 15:27
Bamiburger
Annemiek78zondag 26 februari 2006 @ 15:28
kipkorn en een viandel..
coltje87maandag 27 februari 2006 @ 21:59
Liefst heel veel sla, biefstuk met stroganoffsaus/varkenshaas met pepersaus/gebakken vis. Als ik het bij de snackbar haal, haal ik meestal gebakken gamba's, frikandel of een macaroniebal met satésaus
ChRoNiCmaandag 27 februari 2006 @ 22:01
KipKorn, maar nu niet meer door de vogelgriep shit

Kaassoufle erbij

En frikadellen ben ik ook gek op

Eigenlijk al die vette troep, oh en speciaal ook loempia's daar ben ik echt dol op.