Uhm dat zeg ik toch ook?quote:Op zaterdag 27 november 2010 21:33 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Niet bepaald. Er wordt verwacht dat je echt wat carriere op bouwt in die paar jaar. Met een "gewoon" baantje kom je weinig goeie MBAs binnen, die procedure focust enorm op wat je tot dan hebt bereikt.
Iemand?quote:Op vrijdag 26 november 2010 19:58 schreef Jeroentk het volgende:
Hoe zit het met je cijfers als je naar een universiteit in de VS of Engeland wilt? Gezien we op bijvoorbeeld mijn school alle examens in het 6e leerjaar (VWO) stoppen en de cijfers tussendoor dus niet direct uitmaken voor je eindexamen. Daardoor heb je dus nog eigenlijk helemaal geen geldige cijfers als je je aanmelding instuurt.. Hoe werkt dat? Stuur je dan gewoon niets op en maak je gewoon de SAT/ACT?
Mijn ervaring met aanmelding in de UK was dat je je voorlopige cijfers van 6VWO opstuurde, samen met de TOEFL scores. Vervolgens wordt er een beslissing gemaakt of je wel of niet voorlopig toegelaten wordt. Voorlopig betekent: zij verwachten dat je die en die cijfers haalt op je eindexamen (dit geven zij dan aan!). Het ligt er natuurlijk aan welke University je kiest, maar vaak verwachten ze vooral hoge cijfers op het gebied dat je gaat studeren, en de rest moet gewoon rond de 7 liggen.quote:
Cijfers van 3vwo zijn niet belangrijk. Als het goed is weet je je gemiddelde van je schoolexamens tot het moment van opsturen (oktober). Dit is dan dus het gemiddelde van (in mijn geval) eind 4vwo, 5vwo en begin 6vwo. Dit ga je dan opsturen. Als je je cijfers van 5vwo gaat opsturen, en die slechter of beter zijn dan wat je gemiddeld staat (door cijfers uit 4vwo, 6vwo) kan je de application board een verkeerd beeld geven van hoe je ervoor staat. Ik had dus gewoon mijn gemiddeldes tot dan toe voor mijn SE's opgestuurd. :-)quote:Op dinsdag 30 november 2010 21:42 schreef Jeroentk het volgende:
Oke, maar als je bijvoorbeeld je vroeg aanmeldt bij een college/university, stuur je soms al in oktober je application form in. Zijn je cijfers van (3,) 4 en 5VWO dan niet belangrijker dan die enkele maand(en) in 6VWO?
Grote universiteiten die veel internationale studenten aannemen, zoals Harvard, zullen wel de moeite nemen om uit te zoeken wat je prestaties zijn.quote:Op woensdag 1 december 2010 14:28 schreef Jeroentk het volgende:
Helaas heb ik geen schoolexamens: op mijn school doen we gewoon in 6VWO alle (dus ook mondelinge) examens. Hierdoor heb ik geen 'echte' cijfers als ik mijn aanmelding instuur. Verder heb ik inderdaad eens naar de SAT Math gekeken en het was echt om te huilen ..
Verder hebben, geloof ik, de Engelse (top)universiteiten wel een redelijk idee van wat het VWO nu inhoudt, maar de Amerikaanse niet echt. Is dat waar?
Je zou verwachten dat de grotere Engelse universiteiten een idee hebben wat het VWO inhoudt, maar je moet helaas ervan uitgaan dat ze raar gaan opkijken als jij een 6 of een lage 7 op je cijferlijst hebt (mijn ervaring). Dit betekent natuurlijk niet dat je geen kans hebt, zolang je motivatiebrief en je extracurriculars maar goed zijnquote:Op woensdag 1 december 2010 14:28 schreef Jeroentk het volgende:
Helaas heb ik geen schoolexamens: op mijn school doen we gewoon in 6VWO alle (dus ook mondelinge) examens. Hierdoor heb ik geen 'echte' cijfers als ik mijn aanmelding instuur. Verder heb ik inderdaad eens naar de SAT Math gekeken en het was echt om te huilen ..
Verder hebben, geloof ik, de Engelse (top)universiteiten wel een redelijk idee van wat het VWO nu inhoudt, maar de Amerikaanse niet echt. Is dat waar?
Moderator op FOK! doet het altijd wel goed.quote:Op donderdag 2 december 2010 15:06 schreef draaier89 het volgende:
Iemand wat voorbeelden van 'goede' extracurriculars?
In Nederland kennen we dat wat minder, maar vrijwilligerswerk, reis via school naar afrika, voor de schoolkrant schrijven, leerlingenraad, medezeggenschapsraad, als je goed in sport bent: sport, meedoen aan regionale/landelijke competities, Model UN(ook via je school), bijles geven, noem het maar op...quote:Op donderdag 2 december 2010 15:06 schreef draaier89 het volgende:
Iemand wat voorbeelden van 'goede' extracurriculars?
Zou niet echt weten wat ik zou kunnen doen, vandaar dat ik het vroeg. Speel op het moment voetbal en gitaar, voetbal eerste klasse en gitaar een aantal keer hoog geëindigd in de klassen, maar verder dus niets op nationaal niveau, of speciale extracurriculars. Ben trouwens niet van plan om naar Harvard te gaan. Het doel is LSE, maar hier loopt geen topic over.quote:Op donderdag 2 december 2010 22:50 schreef Kaas- het volgende:
Extracurriculars zijn cool en het is terecht dat men er waarde aan hecht aangezien je er ook echt erg veel van kan leren. Maar zorg alsjeblieft wel dat je naast je school zaken gaat ondernemen die je daadwerkelijk leuk/leerzaam lijken en die iets over jouw persoonlijkheid zeggen. Zie wel eens om me heen dat studenten bepaalde zaken doen omdat ze denken dat er een soort "standaardpad" is, terwijl dat helemaal niet zo is. Er zijn echt duizenden zaken die je kunt ondernemen en die daarnaast zelfs tof zijn en iets over jou zeggen.
vrijwilligerswerk, studenten/docenten begeleidenquote:Op vrijdag 3 december 2010 14:01 schreef draaier89 het volgende:
[..]
Zou niet echt weten wat ik zou kunnen doen, vandaar dat ik het vroeg. Speel op het moment voetbal en gitaar, voetbal eerste klasse en gitaar een aantal keer hoog geëindigd in de klassen, maar verder dus niets op nationaal niveau, of speciale extracurriculars. Ben trouwens niet van plan om naar Harvard te gaan. Het doel is LSE, maar hier loopt geen topic over.
Ben van plan volgend jaar les te geven en te stoppen met training geven aan de jeugd van de voetbalclub, maar dat was al het plan. Zou beleggen in een competitie ook al 'goede' nevenactiviteit worden gezien?quote:Op vrijdag 3 december 2010 14:17 schreef Zith het volgende:
[..]
vrijwilligerswerk, studenten/docenten begeleiden
Harvard stuurt slechts 8 % (of tegenwoordig zelfs minder) van alle aanmeldingen een acceptatie brief. De rest krijgt een standaard afwijzingsbrief, maar hieruit kun je niet afleiden hoe dicht je bij selectie zat. Misschien is hij wel in een van de laatste rondes afgevallen.quote:Op vrijdag 3 december 2010 20:28 schreef leysha het volgende:
Vriendje van mij heeft Harvard geprobeerd - nagenoeg perfecte SATs (95 percentiel en hoger voor alle tests), instrument op conservatorium niveau, buitenlandervaring in de vorm van een uitwisseling van een jaar. Geen schijn van kans.
Dit klopt inderdaad. Je zult een Nederlandse docent moeten vinden die die typische Amerikaanse toon een beetje kent en hierin mee gaat.quote:'t Ligt volgens mij ook heel erg aan de rankings die je opgeeft (je moet altijd aangeven bij de beste hoeveel je zit) en de letters of recommendation - docenten hier in NL hebben toch de neiging wat terughoudend te zijn terwijl in Amerika erg een cultuur heerst van superlatieven.
Wat betreft UCs klopt. Ik had het niet verwacht, maar mensen werken hier, wat schijnt, véél harder dan de gemiddelde student. Ik maak geregeld weken van meer dan 60 uur per week, en RAers doen het goed op master programmas. Oud-studenten en bekenden zeggen vaak dat Oxford, Harvard etc vooral de brand-name hebben die RA niet heeft, maar dat het niveau net zo hoog ligt. Je studeert hier echt tijdens de semesters, maar tijdens de 4.5 maand van vakantie doe je uiteraard andere dingenquote:Op zaterdag 27 november 2010 13:00 schreef Kassaa het volgende:
[..]
Ik weet niet hoe dat voor de MBA's zit, maar bij veel andere graduate studies daar moet je vaak een vrij gevarieerd vakkenpakket hebben gehad met een minimumhoeveelheid Engels, literatuur, wiskunde etc. Als je in de VS arts wilt worden moet je bij je undergraduate een jaar calculus, veel Engels en andere dingen hebben gevolgd, zonder dat je per se heel veel medisch geörienteerde vakken nodig hebt om te starten met je Medical School. De beste aansluiting op een graduate school aan Harvard die je in Nederland kunt volgen is een van de University Colleges (Utrecht, Amsterdam, Middelburg, Maastricht) die voor de bachelor precies dezelfde insteek hebben als de undergraduate-opleidingen in de VS.
Het kan zijn dat de didactische kwaliteiten van de docenten hetzelfde zijn of zelfs beter op een City of State university. Echter, op een Ivy League university zal je docent meestal iemand zijn die z'n sporen heeft verdiend in z'n vakgebied. Bij zo'n docent kun je veel dieper doorvragen en hij/zij is ook beter in staat om aan te geven welke theorieen echt belangrijk zijn en in welke richting het vakgebied zich begeeft.quote:Op zondag 5 december 2010 01:02 schreef Dale. het volgende:
Mensen die geilen op "bekende" universiteitenterwijl de universiteit om de hoek vaak beter is (op gebied van onderwijs).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |