Xanthe | maandag 13 februari 2006 @ 14:24 |
Ik heb eindelijk een adresje gevonden waar ik fatsoenlijke spaghetti kan kopen , niet te dun , niet te dik... (nr.5) En hou van zelf gemaakte saus dus wie heeft er nog lekkere recepten? Mijn zelfgemaakte bolognese saus; een ui en een teentje knoflook in stukjes snijden en aanfruiten. 300gr doorregen runderlappen in een keukenmachine met sikkelmes fijn maken en bij de ui gooien. 100gr ontbijtspek en 50gr gerookte ham in stukjes snijden en er bij doen. 100gr wortelen en 2 stelen bleekselderij ook hakselen en erbij doen. Flink glas rode wijn erbij en 10 minuten laten stoven. Dan peper en zout , gemengde italiaanse kruiden en laurierblaadje toevoegen en een pakje/blik gezeefde tomaten toevoegen en dit minimaal 40 minuten laten staan. Spaghetti koken , laurier blaadje verwijderen en parmezaanse kaas raspen (ik koop altijd een stuk en dit kun je bij zeer veel gerechten gebruiken en is lekkerder dan kant en klare en ook langer te bewaren). En aangezien je een fles wijn open hebt staan kun je bij je eten natuurlijk een heerlijk glaasje wijn drinken... [ Bericht 1% gewijzigd door Xanthe op 13-02-2006 14:54:23 (2 ingredienten vergeten en nu toegevoegd) ] | |
Delicieux | maandag 13 februari 2006 @ 14:39 |
Zelfgemaakte Bolognese-saus bij de spaghetti: twee uien en drie teentje knoflook heel fijn snijden met een mes (knoflook NIET persen!) uien en knoflook fruiten in een beetje olijfolie 5 tomaten (ontveld door ze even in in kokend heet water de dompelen) toevoegen beetje peperr beetje zout toevoegen. Het geheel tot ongeveer twee derde van z'n inhoud laten inkoken op klein vuur. In aparte pan: Rundergehakt bakken, op hoog vuur. Oregano en thijm bijvoegen, (eventueel ook nog een beetje basilicum) Dan de hierboven genoemde tomatensaus bij het vlees doen en vrijwel onmiddelijk opdienen. Smaakt heerlijk met vers geraspte Parmezaanse kaas. TIP: Het tomatensaus-gedeelte is makkelijk in grote hoeveelheden te maken in een grote pan. De saus kan erg makkelijk in porties worden ingevroren, dus dat bespaart je de volgende keer een uur werk! De tomatensaus kan ook gebruikt worden als basissaus voor ondermeer pizza's, Pasta al forno, etc.... | |
Enchanter | maandag 13 februari 2006 @ 14:39 |
Gewoon een pot Bertolli pastasaus ![]() | |
Xanthe | maandag 13 februari 2006 @ 14:44 |
quote:Echt niet net zo lekker... | |
BoukeF | maandag 13 februari 2006 @ 14:45 |
fruit een uitje neem 400 gram gehakt, rul het door het uitje heen, voeg ongeveer 200 gram wortelen erdoor. laat even goed doorbakken voeg een pot runderboillon toe, voeg 100 ml rose erbij, voeg 3 eetlepels ketchup erbij. laat de saus lekker doorkoken, totdat vlees en worteltjes weer goed zichtbaar zijn, gooi er dan een behoorlijke hoeveelheid gare spagetti bij. nog even door laten warmen nadat het geheel goed gehusseld is, | |
Xanthe | maandag 13 februari 2006 @ 14:47 |
Persoonlijk vind ik gehakt niet zo lekker door de saus heen , de plekken waar ik gegeten heb in Italie kreeg je het er ook niet door heen.... | |
HostiMeister | maandag 13 februari 2006 @ 14:48 |
Ik maak mijn spaghetti meestal zo: Eerst een mep rundergehakt in een hete pan (500gram) en daar dan éen of twee fijngehakte uien en knoflook tenen onderroeren. Ketjap, sambal en oregano eronder mengen en aanbakken tot hget gehakt goed losgebakken is. Daarna een 4 of 5 tomaten (zonderschil) pureren en eronder mengen (kan ook een blik of twee van die voorgepelde tomaten zijn). En dan een scheut balsamico azijn erdoor. Om het te binden uiteindelijk één of twee blikjes van die tomatenpuree van de delmonte ofzo... Dat bij je spaghetti et voila... | |
BoukeF | maandag 13 februari 2006 @ 14:49 |
quote:doordat je ook ene pot runderboillon toevoegd gaat de smaak van "runder" in je gehakt zitten, tis ook een beetje een low-budget oplossing voor een lekkere saus. | |
miss_sly | maandag 13 februari 2006 @ 14:50 |
Geen saus, gewoon lekker spekjes bakken en doperwtjes (uit de vriezer, dan zijn ze kanpperig) erbij doen. Of een blikje tonijn en een 2 ansjovisjes. Of roomsaus met zalm en cherrytomaatjes. | |
BoukeF | maandag 13 februari 2006 @ 14:51 |
quote:deze variatie trekt mij niet. | |
Xanthe | maandag 13 februari 2006 @ 14:52 |
quote:Wij hebben een relatief goedkope slager in de omgeving zitten en ben ik voor die 300gr rundvlees net zo duur uit als voor rundergehakt. Half om half koop ik eigenlijk nooit tenzij ik financieel even zeer krap zit. | |
miss_sly | maandag 13 februari 2006 @ 14:53 |
quote:is erg lekker, je zou het eens kunnen proberen. ook erg lekker is rundergehakt aanmaken met peterselie en knoflook en de balletjes vullen met een klein bolletje mozzarella. Deze gehaktballetjes smoren in een tomatensaus. | |
hardcore-freak | maandag 13 februari 2006 @ 14:54 |
Ik vind uitgebreid koken geweldig! Maar spaghettie is mij zo heilig dat ik het altijd gewoon simpel maak, en gek genoeg overtreft (naar mijn mening) niemand mijn eigen spaghettie. Terwijl mijn spaghettie gewoon potjes-pannetjes-spaghettie is. | |
Xanthe | maandag 13 februari 2006 @ 14:56 |
quote:Je woont te ver weg... Als je die van mij hebt geproefd zeg je dit niet meer ![]() ranzige hompepage heb je | |
Enchanter | maandag 13 februari 2006 @ 14:58 |
quote:Vind ik van wel ![]() Gooi ook altijd een zooitje gehakt in de pan , op hoog vuur tot het gaar is. Dan 4 tenen knoflook , 2 uien , 2 paprika's en de prei er bij. Als de groente klaar is , gooi de Bertolli pasta saus erbij en 2 flinke scheppen sambal ![]() Op laag vuur eenbeetje door laten 'sudderen' Ondertussen is de pasta (geen spaghetti want dat eet niet lekker met al die lange slierten) wel klaar | |
Blues | maandag 13 februari 2006 @ 14:58 |
Hier hebben we een heel mooi topic voor ![]() Het grote pasta topic |